Now Reading
Κοιμάσαι δίπλα στο iPhone σου; Γιατί η Apple συμβουλεύει να το σταματήσεις αμέσως

Κοιμάσαι δίπλα στο iPhone σου; Γιατί η Apple συμβουλεύει να το σταματήσεις αμέσως

Λινα Γριβογιάννη
Η Apple προειδοποιεί τους χρήστες iPhone να κοιμούνται δίπλα στο τηλέφωνό τους ενώ φορτίζει

Η Apple εξέδωσε μία προειδοποίηση στους χρήστες IPHONE, συμβουλεύοντας να μην κοιμούνται δίπλα στα τηλέφωνά τους όταν φορτίζουν λόγω του κινδύνου πυρκαγιάς.

Η Apple εξέδωσε μια προειδοποίηση σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους του ύπνου δίπλα σε ένα τηλέφωνο που φορτίζει, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας, τραυματισμών και υλικών ζημιών. Η εταιρεία συμβουλεύει θερμά τους χρήστες να διασφαλίζουν ότι τα τηλέφωνά τους φορτίζονται σε καλά αεριζόμενους χώρους. Η εταιρεία είπε ότι τα iPhone θα πρέπει να φορτίζονται μόνο σε καλά αεριζόμενες, επίπεδες επιφάνειες όπως τραπέζια, και όχι σε μαλακές επιφάνειες ή κάτω από μαξιλάρια. Η θερμότητα που παράγεται κατά τη φόρτιση μπορεί να οδηγήσει σε εγκαύματα ή πυρκαγιές όταν παγιδευτεί σε περιορισμένους χώρους.

Η Apple προειδοποιεί τους χρήστες iPhone να κοιμούνται δίπλα στο τηλέφωνό τους ενώ φορτίζει

Η Apple εξέδωσε μια προειδοποίηση προς τους χρήστες τηλεφώνων, προειδοποιώντας τους για τους πιθανούς κινδύνους του ύπνου δίπλα σε ένα τηλέφωνο που φορτίζει. Σε μια ανακοίνωση υπηρεσίας, η εταιρεία τονίζει τη σημασία της σωστής φόρτισης του τηλεφώνου και τονίζει τους κινδύνους που συνδέονται με τον ύπνο δίπλα σε μια συσκευή συνδεδεμένη σε ένα καλώδιο φόρτισης. Οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν την πιθανότητα πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας, τραυματισμών ή ζημιάς στο τηλέφωνο και την ιδιοκτησία.

Η Apple προειδοποιεί τους χρήστες iPhone να κοιμούνται δίπλα στο τηλέφωνό τους ενώ φορτίζει

Η φόρτιση ενός τηλεφώνου κάτω από μια κουβέρτα ή μαξιλάρι είναι επίσης προειδοποιημένη λόγω του αυξημένου κινδύνου υπερθέρμανσης της συσκευής. Το βασικό μήνυμα από την Apple είναι σαφές: «Μην κοιμάστε σε συσκευή, μετασχηματιστή ρεύματος ή ασύρματο φορτιστή και αποφύγετε να τα τοποθετήσετε κάτω από μια κουβέρτα, μαξιλάρι ή το σώμα σας ενώ είναι συνδεδεμένοι σε μια πηγή ρεύματος». Συνιστάται τα iPhone, οι μετασχηματιστές ρεύματος και οι ασύρματοι φορτιστές να χρησιμοποιούνται ή να φορτίζονται πάντα σε καλά αεριζόμενους χώρους. Η Apple υπογραμμίζει περαιτέρω τον πιθανό κίνδυνο χρήσης φορτιστών τρίτων, ιδιαίτερα φθηνότερων εναλλακτικών λύσεων που ενδέχεται να μην έχουν τα πρότυπα ασφαλείας που υποστηρίζονται από τα επίσημα προϊόντα της Apple. Για να αντιμετωπίσει αυτή την ανησυχία, η Apple συμβουλεύει τους χρήστες να επιλέξουν καλώδια «Made for iPhone» που συμμορφώνονται με τους διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας.

Η εταιρεία εξηγεί ότι ενώ είναι δυνατή η φόρτιση ενός iPhone χρησιμοποιώντας καλώδια και μετασχηματιστές τροφοδοσίας τρίτων κατασκευαστών που πληρούν τα πρότυπα USB 2.0 ή νεότερης έκδοσης και συμμορφώνονται με τους σχετικούς κανονισμούς ασφαλείας, άλλοι προσαρμογείς ενδέχεται να μην πληρούν αυτά τα πρότυπα ασφαλείας, θέτοντας πιθανούς κινδύνους βλάβης ή ακόμα και θάνατος. Η προειδοποίηση της Apple εκτείνεται πέρα από τον ύπνο κατά τη φόρτιση.

Η Apple προειδοποιεί τους χρήστες iPhone να κοιμούνται δίπλα στο τηλέφωνό τους ενώ φορτίζει

Τονίζει επίσης τη σημασία της αποφυγής της φόρτισης των τηλεφώνων κοντά σε υγρά ή νερό και τονίζει την ανάγκη έγκαιρης απόρριψης κατεστραμμένων φορτιστών. Η χρήση χαλασμένων καλωδίων ή φορτιστών ή η φόρτιση παρουσία υγρασίας, μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιές, ηλεκτροπληξία, τραυματισμούς ή ζημιά τόσο στο iPhone όσο και σε άλλη ιδιοκτησία. Συμπερασματικά, η συμβουλή της Apple είναι να δώσεις προτεραιότητα στην ασφάλεια σου ακολουθώντας επιμελώς τις οδηγίες της. Με την τήρηση αυτών των συστάσεων, οι χρήστες μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, τα τηλέφωνά τους και το περιβάλλον τους από πιθανούς κινδύνους.

Διάβασε επίσης:

7 συμβουλές για να αποκτήσεις μια πιο υγιή σχέση με το τηλέφωνό σου

Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου επτά ώρες την ημέρα στο τηλέφωνο του και  σε οθόνες συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, σύμφωνα με μια έκθεση. Ενώ οι ψηφιακές συσκευές προσφέρουν οφέλη όπως η σύνδεση, η εκπαίδευση και η ψυχαγωγία, οι πληροφορίες, όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας. 

Ακολουθούν 7 συμβουλές για το πώς να αναπτύξεις μια πιο υγιή σχέση με το κινητό σου τηλέφωνο 

Πόση ώρα περνάτε κοιτάζοντας μια οθόνη καθημερινά; Σύμφωνα με μια έκθεση, ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου επτά ώρες την ημέρα σε οθόνες συνδεδεμένες στο διαδίκτυο. Και ο αριθμός αυτός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος αν η δουλειά σου γίνεται κυρίως μπροστά από έναν υπολογιστή. 

Η Apple προειδοποιεί τους χρήστες iPhone να κοιμούνται δίπλα στο τηλέφωνό τους ενώ φορτίζει
Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε υπερβολική χρήση των ψηφιακών συσκευών, περνώντας πολύ ώρα είτε δουλεύοντας είτε απολαμβάνοντας την απόσπαση της προσοχής μας σε τηλέφωνα, tablet, φορητούς υπολογιστές ή ακόμη και σε ακουστικά. Οι ειδικοί μας κατηγορούν ότι είμαστε εθισμένοι στην τεχνολογία και μας προειδοποιούν για τους κινδύνους για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. 

Δες εδώ πώς θα αποκτήσεις μία καλή σχέση με το τηλέφωνο σου

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλα όσα σου λέει το σώμα σου όταν νιώθεις ή ακούς τους καρδιακούς σου παλμούς
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΑΡΚΑΣ ΠΛΟΙΟDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr