Now Reading
Αλήθεια το τηλέφωνό σου σε ακούει; Μάθε πώς θα το σταματήσεις

Αλήθεια το τηλέφωνό σου σε ακούει; Μάθε πώς θα το σταματήσεις

Avatar photo

Όλοι μας έχουμε σκεφτεί ότι το κινητό μας τηλέφωνο, μπορεί να μας ακούει και δεν είναι μία παρανοϊκή σκέψη αλλά υπάρχει τρόπος να το σταματήσεις.

Έχεις γκουγκλάρει ποτέ τη πρόταση «Με ακούει το τηλέφωνό μου;». Ναι. Ναι, ακούει. Σε ακούει όλη την ώρα. Οι «εικονικοί βοηθοί» κάθονται στην άκρη των «φανταστικών θέσεων τους» κρυφακούγοντας κάθε λέξη και ήχο, περιμένοντας απλώς την εκφορά ενός «Γειά σου Siri» ή « Γειά σου Google», ώστε να απελευθερωθούν από τα δεσμά του λογισμικού τους και να αλληλοεπιδράσουν μαζί μας.  Το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές φαίνεται ότι αυτή η ενεργητική ακρόαση συλλέγει πληροφορίες που τεχνικά δεν πρέπει να συλλέγει. Είχες ποτέ μια συζήτηση με έναν φίλο, μόνο και μόνο για να βομβαρδιστείς από σχετικές διαφημίσεις αργότερα το ίδιο βράδυ; Ή τι θα λέγες για το γεγονός ότι ο «ψηφιακός βοηθός» σου εμφανίζεται ξαφνικά χωρίς να χρησιμοποιήσεις τη λέξη που τον καλεί του.

Πώς να ξεκλειδώσεις το iPhone σου αν έχεις ξεχάσει το PIN ή τον κωδικό πρόσβασης

Προφανώς, όλα αυτά τα πράγματα περί «κατασκοπείας σας για στοχευμένες διαφημίσεις» είναι μια θεωρία συνωμοσίας, παρόμοια με την πίστη ότι υπάρχει το τέρας του Λοκ Νες. Ωστόσο, μερικές φορές είναι καλύτερα να είσαι σίγουρος παρά να λυπάσαι. Γι’ αυτό θα πρέπει να ακολουθήσεις τον οδηγό για το πώς να σταματήσεις το τηλέφωνό σου να σε ακούει.

Πώς να ξεκλειδώσεις το iPhone σου αν έχεις ξεχάσει το PIN ή τον κωδικό πρόσβασης

Πώς να σταματήσεις το iPhone σου να σε ακούει

Η Siri μπορεί να είναι τρομερά χρήσιμη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ψαχουλεύει στο παρασκήνιο κατά τη διάρκεια των καθημερινών μας δραστηριοτήτων με τα αυτιά της τεντωμένα. Αν ανησυχεί καθόλου όταν πρόκειται για το απόρρητο και για το τι μπορεί ή δεν μπορεί να μεταφέρει η Siri στους διακομιστές της Apple, τότε τα παρακάτω βήματα θα πρέπει να σου εξαφανίσουν τις ανησυχίες σου:

1.Ανοίξε τις «Ρυθμίσεις».

2.Επιλέξε «Siri & Αναζήτηση».

3.Απενεργοποιήσε τις εναλλαγές για τα «Listen for ‘Hey Siri’», «Press Side button for Siri», και «Allow Siri When Locked».

4.Στη συνέχεια θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση, πάτησε «Απενεργοποίηση Siri» για να ολοκληρώσεις αυτά τα βήματα.

Από εδώ και στο εξής δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να ανησυχείς για την κατασκοπεία της Siri. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις άλλες εφαρμογές στη συσκευή σου με παρόμοια «δικαιώματα».

Πώς να σταματήσεις το τηλέφωνο Android να σε ακούει

Το Google Assistant δεν έχει ένα πιασάρικο όνομα όπως η Alexa ή η Siri, αλλά είναι εξίσου παρεμβατικό όταν πρόκειται να κρυφακούσει τα πάντα που συμβαίνουν γύρω του. Βεβαιώσου ότι η αυτοματοποιημένη βοηθητική συσκευή Android δεν επιτρέπει στις προσωπικές σας συνομιλίες να βρουν νέο σπίτι στους διακομιστές της Google, κάνοντας τα παρακάτω βήματα:

1.Τραβήξε προς τα κάτω την επάνω μπάρα και πήγαινε στην επιλογή «Ρυθμίσεις».

2. Στην καρτέλα «Γενικά», επίλεξε «Google».

3.Επιλέξε «Υπηρεσίες λογαριασμού» (ή «Ρυθμίσεις για τις εφαρμογές Google Apps».)

4.Επιλέξε «Αναζήτηση, Βοηθός & Φωνή».

5.Επιλέξε «Φωνή» και, στη συνέχεια, «Φωνητική αντιστοίχιση».

6. Απενεργοποίησε την εναλλαγή για το «Hey Google».

Αυτό θα πρέπει να αποτρέψει τον Google Assistant από το να είναι ένας επίμονος υποκλοπέας, αλλά δεν θα σας προστατεύσει από εφαρμογές τρίτων που μπορεί να έχουν προνόμια μικροφώνου. Για αυτό, θα πρέπει να ελέγξεις τα δικαιώματα των εφαρμογών σου και να βεβαιωθείς ότι τίποτα δεν φαίνεται να είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Πώς να ξεκλειδώσεις το iPhone σου αν έχεις ξεχάσει το PIN ή τον κωδικό πρόσβασης

Παράνοια ή προσοχή;

Μπορεί να φαίνεται παρανοϊκό σε κάποιους, μπορεί να φαίνεται σαν απόλυτη τρέλα σε άλλους, αλλά υπάρχει λόγος που υπάρχουν πράγματα όπως τα κλείστρα απορρήτου για τις κάμερες ιστού, οπότε γιατί δεν υπάρχει μια παρόμοια επιλογή για τα μικρόφωνα, κάτι που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά από κατασκευαστές λογισμικού επανειλημμένα με το πρόσχημα της εποπτείας, των σφαλμάτων και των δυσλειτουργιών.

Πάρε τα μέτρα σου για την προστασία του εαυτού σου και των δεδομένων σου, διότι με τον ρυθμό που οι εταιρείες θα πέσουν πάνω τους προσπαθώντας να τα αποκτήσουν, πρέπει να αξίζουν πολλά. Ένας λόγος παραπάνω για να μην τα δίνεις τόσο ελεύθερα.

Διάβασε επίσης:

Ο Sir Paul McCartney θα κυκλοφορήσει το «τελικό» τραγούδι των Beatles με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Ο Sir Paul McCartney λέει ότι έχει χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει στη δημιουργία αυτού που αποκαλεί «τον τελευταίο δίσκο των Beatles». Δήλωσε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4 ότι η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε για να «απεγκλωβίσει» τη φωνή του John Lennon από ένα παλιό demo, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το τραγούδι. «Μόλις το ολοκληρώσαμε και θα κυκλοφορήσει φέτος», εξήγησε.

Beatles
ΠΗΓΗ:Instagram.com/thebeatles/

Ο Sir Paul δεν κατονόμασε το τραγούδι, αλλά είναι πιθανό να πρόκειται για μια σύνθεση του Lennon του 1978 με τίτλο «Now And Then».Είχε ήδη εξεταστεί ως πιθανό «τραγούδι επανένωσης» για τους Beatles το 1995, καθώς συνέθεταν τη σειρά Anthology που κάλυπτε το σύνολο της καριέρα τους. Ο McCartney είχε λάβει το demo ένα χρόνο νωρίτερα από τη χήρα του Lennon, Yoko Ono. Ήταν ένα από τα πολλά τραγούδια σε μια κασέτα με την ένδειξη «For Paul» που είχε φτιάξει ο Lennon λίγο πριν από το θάνατό του το 1980. Ο Lennon έγραψε το «Now And Then» κατά τη διάρκεια της εποχής της που είχε σταματήσει να ασχολείται με την μουσική, όταν δεν είχε δισκογραφικό συμβόλαιο και ήταν απασχολημένος με την ανατροφή του γιου του, Sean. 

Δες εδώ πώς δημιουργήθηκε το νέο τραγούδι των Beatles 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
υγρό και ζαχαρωτό κέικ σοκολάτας
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
GoldenEye το σπίτι του Ian Fleming στη ΤζαμαικαDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr