Now Reading
Αυτή είναι η ηλικία που σύμφωνα με τους ειδικούς θα κάνεις το καλύτερο σεξ της ζωής σου

Αυτή είναι η ηλικία που σύμφωνα με τους ειδικούς θα κάνεις το καλύτερο σεξ της ζωής σου

Avatar photo
ζευγάρι σε κρεβάτι

Υπάρχει μια ηλικία όπου οι άνθρωποι αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή.

Η ηλικία μας δεν είναι αυτή που θα καθορίσει και την ποιότητα της σεξουαλικής μας ζωής. Η σύνδεση που έχουμε με τον σύντροφο μας και η οικειότητα όμως, παίζουν καθοριστικό ρόλο. Σύμφωνα με έρευνες υπάρχει μια ηλικία στην οποία οι άνθρωποι είναι πιο ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή και μάλλον δεν πάει ο νους σας.

Ποια ηλικιακή ομάδα κάνει καλύτερο σεξ; Μια έκθεση του 2018 Match.com Singles in America, βασισμένη σε μια έρευνα 5.000 singles όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και επιπέδων εισοδήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαπίστωσε ότι οι ανύπαντρες γυναίκες 66 ετών και οι άγαμοι άντρες 64 ετών αναφέρουν ότι έχουν καλύτερο σεξ.

ζευγάρι και σεξ

Το υπέροχο σεξ έχει να κάνει με το να γνωρίζεις τον εαυτό σου

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για την Holly Richmond, CST, LMFT, σεξοθεραπεύτρια. «Νομίζω ότι επιβεβαιώνει ότι το υπέροχο σεξ δεν είναι να έχεις ένα τέλειο σώμα ή να είσαι νέος ή οποιοδήποτε από τα πολιτισμικά πρότυπα που έχουμε τραφεί για το τι πρέπει να είναι το σεξ», λέει. «Μάλλον, το υπέροχο σεξ έχει να κάνει με το να γνωρίζεις τον εαυτό σου και να μπορείς να επικοινωνήσεις αυτό που αισθάνεσαι καλά στον σύντροφο σου». Τα άτομα άνω των 50 ετών έχουν την αυτοπεποίθηση και την εμπειρία να ενσωματώσουν τη σεξουαλική ενδυνάμωση που μεταφράζεται σε καλύτερο σεξ, λέει η Dr Richmond.

Σύμφωνα με το thehealthy.com, έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαπίστωσε επίσης ότι το 85% των σεξουαλικά ενεργών ενηλίκων αναφέρουν ότι το σεξ είναι σημαντικό για την ποιότητα της ζωής τους, σημειώνει η Carla Marie Manly, PhD, κλινική ψυχολόγος και συγγραφέας του Joy from Fear. «Σχεδόν το 75% των ηλικιωμένων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι είναι ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή». Μια άλλη μελέτη που επικεντρώθηκε αποκλειστικά σε γυναίκες διαπίστωσε ότι το 54% των γυναικών βρίσκουν το σεξ πιο ευχάριστο καθώς μεγαλώνουν.

ζευγάρι σε κρεβάτι«Αυτή η διαφορετική οπτική στο ευχάριστο σεξ θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι δεν ανησυχείτε πλέον για εγκυμοσύνη, έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και πιθανώς λιγότερο εργασιακό άγχος λόγω της συνταξιοδότησης», λέει η Dr Manly. Επιπλέον, τα άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουν αρκετή εμπειρία για να ξέρουν τι θέλουν και πώς να το ζητήσουν από έναν σύντροφο και μπορεί επίσης να είναι επιφυλακτικοί σχετικά με το πόσο γρήγορα κυλάει ο χρόνος, συνειδητοποιώντας ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να αρνηθούν στον εαυτό τους ευχαρίστηση.

Και οι νεότεροι μπορούν να έχουν μια υπέροχη σεξουαλική ζωή

Από την άλλη πλευρά, ο ψυχολόγος Pepper Schwartz, PhD, λέει ότι οι νέοι αντιμετωπίζουν περισσότερη απογοήτευση στην κρεβατοκάμαρα χάρη στα απίστευτα υψηλά τους πρότυπα. Εν τω μεταξύ, οι μεγαλύτεροι ενήλικες μπορεί να αγκαλιάσουν το σώμα τους με τρόπους που οι νεότεροι δεν μπορούν, αναφέρει η Dr Manly.

Αν και το σεξ στα 60 μας μπορεί να είναι «το καλύτερο», η Dr Richmond, ο Dr Schwartz  και η Dr Manly, συμφωνούν ότι μπορούμε να κάνουμε υπέροχο σεξ οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή μας. «Όσο περισσότερο μαθαίνουμε να μιλάμε ανοιχτά και δεν φοβόμαστε να επικοινωνήσουμε τις σεξουαλικές μας συμπάθειες και αντιπάθειες, τόσο καλύτερη θα είναι η σεξουαλική μας ζωή, τόσο για εμάς όσο και για τους συντρόφους μας», λέει η Dr Richmond.

ζευγάρι σεξΕάν δεν είσαι στα 60 σου, μην χάνεις την ελπίδα σου. Το «καλύτερο σεξ» είναι ένας υποκειμενικός όρος, σύμφωνα με τον Dr. Schwartz. «Το πιο σημαντικό πράγμα για το σεξ καθώς μεγαλώνουμε, και σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι να έχουμε τη σωστή τοποθέτηση και συμπεριφορά απέναντι στον εαυτό μας και στον σύντροφο μας».

Διάβασε επίσης:

Ο καλύτερος οργασμός συμβαίνει όταν φοράς κάλτσες!11 άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για το σεξ που δεν ξέρεις

Διάβασε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που ανακαλύψαμε για το σεξ. Περιλαμβάνουμε τα πάντα, από το γιατί το να φοράς κάλτσες είναι πιο σέξι από τα εσώρουχα μέχρι το πώς δημιουργήθηκαν οι δονητές και ότι το πέος μπορεί να πάθει κάταγμα.  

Σχεδόν το 10% όλων των ονείρων περιλαμβάνουν σεξ

ζευγάρι φιλιέταιΣχεδόν ένα στα δέκα όνειρα περιέχει κάποιο σεξουαλικό περιεχόμενο και αυτό ισχύει τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου. Υπήρχαν όμως κάποιες διαφορές μεταξύ των δύο φύλων: Οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να έχουν σεξουαλικά όνειρα για πολιτικούς, διασημότητες ή τους πρώην τους, ενώ οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να ονειρεύονται σεξ με πολλούς συντρόφους ταυτόχρονα. 

Διάβασε εδώ τα 11 ενδιαφέροντα στοιχεία για το σεξ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το δημοφιλές βότανο που καταπραΰνει τους τραυματισμένους μύες και καταπολεμά την ακμή
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είναι τα αφροδισιακά και πώς μπορούν να επηρεάσουν προς το καλύτερο την ερωτική μας ζωήDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr