Now Reading
Αυτές οι 4 μικρές αλλαγές στη ζωή σου θα σε κάνουν πιο χαρούμενη 

Αυτές οι 4 μικρές αλλαγές στη ζωή σου θα σε κάνουν πιο χαρούμενη 

Avatar photo

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι κάποιες μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου για να δεις πραγματική πρόοδο στην ψυχική σου υγεία.

«Μια μικρή θετική αλλαγή μπορεί να κάνει τη μέρα σου ή ολόκληρη τη ζωή σου καλύτερη», είπε κάποτε ο ειδικός στον επιχειρηματικό μετασχηματισμό Nishant Grover. Μια φράση που ισχύει τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για την ψυχική υγεία.

Όπως είπε στη Vogue η Ana Gómez de Escauriza , ψυχολόγος και νευροψυχολόγος στην Clínica López Ibor, στη Μαδρίτη: «Είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε την ψυχική μας υγεία για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε καλύτερα το άγχος και τις ιδιοτροπίες της ζωής».

4 αλλαγές που πρέπει να υιοθετήσεις για να γίνεις καλύτερη

Αυτές οι 4 μικρές αλλαγές στη ζωή σου θα σε κάνουν πιο χαρούμενη 1.Θέσε τον εαυτό σου σε προτεραιότητα

Δεν πρέπει να περιμένεις το Σαββατοκύριακο για να απολαύσεις τη ζωή. Πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου ως προτεραιότητα στην καθημερινή ζωή. Επομένως, χάρισε στον εαυτό σου ευχάριστες στιγμές: σήλω λίγο νωρίτερα το πρωί για να πιείς τον καφέ σου ήσυχα ή τελείωσε τη μέρα διαβάζοντας ένα βιβλίο ή παρακολουθώντας την αγαπημένη σου σειράς. Στόχος είναι να αφιερώσεις χρόνο σε δραστηριότητες που σε παρακινούν ή που σχετίζονται με τους στόχους της ζωής σου, αντί να ξοδεύεις όλη σου την ενέργεια σε αναπόφευκτες υποχρεώσεις. Αυτό είναι το κλειδί για να «σπάσεις» τον εθισμό σου στην παραπλανητική αποτελεσματικότητα

2.Επικοινώνησε τα συναισθήματά σου

Το να μιλάς για τα προβλήματά σου είναι καλό. Το να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας και τις σκέψεις μας μάς βοηθά να τα διαχειριζόμαστε και να τα ρυθμίζουμε καλύτερα.

Αυτές οι 4 μικρές αλλαγές στη ζωή σου θα σε κάνουν πιο χαρούμενη 3.Ενίσχυσε την αυτοεκτίμησή σου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσεις την αυτοεκτίμηση τόσο την δική σου όσο και  και των άλλων. Είναι σημαντικό να εκφράζουμε στους άλλους τις θετικές πτυχές που βλέπουμε σε αυτούς, όπως οι ιδιότητές τους και τα επιτεύγματά τους. Είναι σημαντικό επίσης να γνωρίζουμε πώς να αναγνωρίζουμε τις καλές πλευρές της προσωπικότητάς μας για να προωθήσουμε τις δυνατότητές μας.

4.Βάλε τέλος στην εμμονή με τον καθρέφτη

Σου αρέσει να κάνεις το μακιγιάζ σου, να φτιάχνεις τα μαλλιά σου και να φροντίζεις τον εαυτό σου, αλλά προσπαθείς επίσης να μην αφήσεις την εμφάνισή σου να γίνει μια εμμονή που θα καταστρέψει τη ζωή σου. Πάρε ως παράδειγμα τη Βρετανίδας συγγραφέα Ζάντι Σμιθ, η οποία αποφάσισε να μην αφιερώνει περισσότερα από 15 λεπτά την ημέρα για να προετοιμαστεί, ειδικά αφού παρατήρησε ότι η 7χρονη κόρη της ξόδευε πάρα πολύ χρόνο στοχαζόμενη τον προβληματισμό της. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις αυτόν τον κανόνα κατά γράμμα, αλλά απλώς να υποβαθμίσεις τη σημασία της σωματικής εστίασης σε περισσότερη συναισθηματική ευεξία.

Διάβασε επίσης:

5 απλά πράγματα που πρέπει να κάνεις το πρωί πριν από μια αγχωτική μέρα

Υπάρχουν μέρες που είναι εξαιρετικά αγχωτικές και το στρες αγγίζει πραγματικά την κορυφή των αντοχών σου . Για να αποφύγεις τον πανικό, μπορείς να μάθεις να ηρεμείς και να βάζεις πρώτα από όλα την ψυχική σου υγεία.

5 απλά πράγματα που πρέπει να κάνεις το πρωί πριν από μια αγχωτική μέραΗ Abigail Mary Taugwalder, η προπονήτρια ευεξίας που ανέπτυξε τη μέθοδο Abi, εξηγεί μερικές ηρεμιστικές θεραπείες που μπορούν να σε απαλλάξουν από αρνητικές σκέψεις που σχετίζονται με το άγχος και σε βοηθούν να αποφύγεις τα συναισθήματα ανησυχίας την παραμονή συγκεκριμένων στιγμών.

Δες εδώ τι πρέπει να κάνεις

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η προσθήκη ζάχαρης είναι ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα στη διατροφή σου από όσο ίσως νομίζεις
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτοί είναι 8 τρόποι για να δημιουργήσεις μια πιο υγιή σχέση με το φαγητόDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr