Now Reading
3 συνήθειες που χωρίς να το καταλαβαίνεις σου προκαλούν περισσότερο άγχος

3 συνήθειες που χωρίς να το καταλαβαίνεις σου προκαλούν περισσότερο άγχος

Avatar photo
Η σκέψη που θα σε βοηθήσει να ελέγξεις το άγχος σου για το μέλλον

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τις σκέψεις και συμπεριφορές που τροφοδοτούν το άγχος σου.

Το άγχος είναι φυσιολογικό αλλά παράλληλα είναι κι ένα πολύ ανεπιθύμητο συναίσθημα. Οι περισσότερες από εμάς, αν θα μπορούσαμε, θα επιλέγαμε να μην το βιώσουμε ξανά ποτέ. Κατά κάποιο τρόπο, είναι σαν συναγερμός καπνού, είπε στο huffpost.com η Natasha Reynolds , ψυχοθεραπεύτρια στο Bloom Psychology & Wellness στο Τορόντο. Αυτός ο ανιχνευτής καπνού σε ειδοποιεί για πραγματικό κίνδυνο και σου επιτρέπει να βγεις από το σπίτι με ασφάλεια, αλλά σε ειδοποιεί επίσης για πράγματα που δεν είναι πραγματικά επικίνδυνα, όπως για παράδειγμα για το ότι μπορεί να χτυπήσει ένας συναγερμός ακόμα κι αν βγάζει καπνό απλώς ένα καμένο τοστ.

Ομοίως, «αυτό το τμήμα ανίχνευσης απειλών του εγκεφάλου μας… μπορεί να πέσει σε αυτό που αντιλαμβάνεται ως απειλή, αλλά δεν είναι πραγματικά επικίνδυνο για εμάς», είπε η Reynolds.

Η σκέψη που θα σε βοηθήσει να ελέγξεις το άγχος σου για το μέλλονΌταν αυτός ο συναγερμός καπνού χτυπά συχνά για πράγματα που δεν είναι επικίνδυνα, μπορεί να είναι σημάδι αναζήτησης υποστήριξης και ανάπτυξης εργαλείων για την πλοήγηση σε αυτήν την απόκριση στο στρες, σημείωσε η Reynolds. Επιπλέον, κοινές σκέψεις, συμπεριφορές και ενέργειες κάνουν τον συναγερμό καπνού του άγχους να χτυπά πιο συχνά από όσο θα έπρεπε. Ορίστε ποια είναι αυτά:

1.Ασπρόμαυρη σκέψη

«Ένα συνηθισμένο μη χρήσιμο μοτίβο σκέψης μπορεί να ονομαστεί ασπρόμαυρη σκέψη ή επίσης γνωστό ως σκέψη «όλα ή τίποτα», είπε η Reynolds. Αυτό το είδος θα μπορούσε να σημαίνει να βλέπεις τις καταστάσεις ως καλές ή κακές και να μην λαμβάνεις υπόψη τις γκρίζες περιοχές. «Έτσι, για παράδειγμα… αν έκανα ένα λάθος σε ένα email, αυτό πρέπει να σημαίνει ότι είμαι ανίκανος και το άλλο άτομο το σκέφτεται επίσης», είπε. Αυτές οι σκέψεις μπορούν να σε απογοητεύσουν και ακόμη και να κάνουν τις μελλοντικές επικοινωνίες πραγματικά αγχωτικές, προκαλώντας άγχος να επικρατεί κάθε φορά που πρέπει να στείλεις email σε αυτό το άτομο ή ακόμα και να σε κάνει να σταματήσεις να στέλνεις email εντελώς.

Η σκέψη που θα σε βοηθήσει να ελέγξεις το άγχος σου για το μέλλον2.Αποφυγή

«Η Νο. 1 συμπεριφορά, πιστεύω, που κάνει το άγχος χειρότερο είναι η αποφυγή», είπε η Jennifer Anders, ψυχολόγος με έδρα το Κολοράντο που διαχειρίζεται τον λογαριασμό The.Anxiety.Doc στο Instagram. «Αυτό είναι στην πραγματικότητα αντίθετο με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Το άγχος γίνεται χειρότερο όταν αποφεύγεις την κατάσταση, το μέρος ή τους ανθρώπους που προκαλούν το άγχος σου. Η αποφυγή τροφοδοτεί αυτόν τον κύκλο του άγχους και ενισχύει τη σωματική απόκριση και επιδεινώνει το άγχος με την πάροδο του χρόνου», είπε η Anders.

3.Αναζητώντας επιβεβαίωση

Το να ζητάς συνεχώς τη γνώμη των άλλων για μια κατάσταση ή ακόμα και το να googl-αρεις τα συμπτώματα της υγείας σου συμβάλλει επίσης στο άγχος σου, είπε η Anders. Αυτού του είδους οι συμπεριφορές είναι γνωστές ως αναζήτηση επιβεβαίωσης.

«Βραχυπρόθεσμα, η αυτοπεποίθηση καταπνίγει τον ανησυχητικό βρόχο ανατροφοδότησης στο μυαλό σας, αλλά μακροπρόθεσμα, δημιουργεί στην πραγματικότητα αυτόν τον άλλο βρόχο αρνητικής ανατροφοδότησης που απαιτεί επιβεβαίωση μόνο και μόνο για να νιώθετε καλά», είπε η Anders. Με άλλα λόγια, η επιβεβαίωση είναι μια γρήγορη λύση, αλλά δεν θα κάνει τη χάρη στο άγχος σου μακροπρόθεσμα.

Η σκέψη που θα σε βοηθήσει να ελέγξεις το άγχος σου για το μέλλονΔιάβασε επίσης:

Η σκέψη που θα σε βοηθήσει να ελέγξεις το άγχος που έχεις για το μέλλον

Το να υποφέρεις από άγχος για το μέλλον ή να περιμένεις καταστάσεις που πιστεύεις ότι κάτι κακό θα συμβεί – συμβαίνει σε όλους. Αλλά το γεγονός ότι αυτό είναι ολοένα και πιο διαδεδομένο δεν σημαίνει ότι πρέπει να ομαλοποιήσεις αυτό το συναίσθημα, το οποίο μπορεί να εξαντλεί την ενέργειά σου και να σε εμποδίζει να ζεις την παρούσα στιγμή.

Η σκέψη που θα σε βοηθήσει να ελέγξεις το άγχος σου για το μέλλονΗ προσπάθεια να ελέγξεις αυτές τις αρνητικές σκέψεις για γεγονότα που μπορεί –ή μπορεί να μην συμβούν ποτέ– δεν είναι εύκολο, αλλά, θα σου επισημάνουμε μια φράση που βοηθά να ελέγξεις αυτό το μείγμα άγχους και φόβου για το μέλλον.

Δες εδώ τη σκέψη

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η καλύτερη ώρα για να φας πρωινό
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ζευγαριDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr