Now Reading
Βαρέθηκες να πληκτρολογείς στο Word; To κρυφό εργαλείο της Microsoft που καταγράφει όσα λες

Βαρέθηκες να πληκτρολογείς στο Word; To κρυφό εργαλείο της Microsoft που καταγράφει όσα λες

Avatar photo
υπολογιστης

Το Word του Microsoft, όπως αποδεικνύεται, μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε ηχογράφηση σε απομαγνητοφώνηση με μερικά μόνο κλικ.

Υπάρχει μια κρυφή εφαρμογή στη διαδικτυακή έκδοση του Word που θα σου λύσει τα χέρια! Πρόκειται για την μετατροπή της ηχογράφησης, δηλαδή με μερικά μόνο κλικ θα έχεις πιο γρήγορα έτοιμη την απομαγνητοφώνησή σου στον υπολογιστη.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη λειτουργία δεν θα τη βρεις στην εφαρμογή για Windows ή macOS. Αλλά μόλις μάθεις πού βρίσκεται, δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να απομαγνητοφωνήσεις με το χέρι. Να διευκρινίσουμε όμως ότι η φωνητική υπαγόρευση σού επιτρέπει να μιλάς στο μικρόφωνο προκειμένου να γράψεις. Αντιθέτως μπορείς να παίρνεις μια υπάρχουσα ηχογράφηση και να τη μετατρέπεις σε κείμενο. (Η συγκεκριμένη έκδοση του Word υποστηρίζει προς το παρόν μόνο τα αγγλικά των ΗΠΑ).

Πώς θα μεταφέρεις τις ηχογραφήσεις στο Microsoft Word

 • Για να ξεκινήσεις, πήγαινε στο Office.com, στο Microsoft Edge ή στο Google Chrome.
 • Συνδέσου στο λογαριασμό σου Microsoft 365 και δημιούργησε ένα νέο έγγραφο Word.
 • Κάνε κλικ στις τρεις τελείες στο τέλος της γραμμής Αρχική σελίδα.
 • Πέρασε με το ποντίκι πάνω από το Dictate και, στη συνέχεια, κάνε κλικ στην επιλογή Transcribe.

Έτσι θα εμφανιστεί η πλευρική γραμμή μεταγραφής. Μπορείς να ηχογραφήσεις μια συνέντευξη σε πραγματικό χρόνο, αν θέλεις ή μπορείς να μεταφορτώσεις μια ηχογράφηση που έκανες νωρίτερα. Η λειτουργία υποστηρίζει αρχεία WAV, MP4, M4A και MP3.

Το ανέβασμα θα διαρκέσει λίγα λεπτά, όπως και η ανάλυση της ηχογράφησης. Όταν ολοκληρωθεί, ωστόσο, θα έχεις ένα media player στην πλευρική γραμμή με ένα πλήρες κείμενο της ηχογράφησης.

Το πόσο ακριβής είναι η μεταγραφή θα εξαρτηθεί από την ποιότητα της ηχογράφησής σου. Πάτησε το κουμπί αναπαραγωγής και μπορείς να ακολουθήσεις τη μεταγραφή. Το εργαλείο αναγνωρίζει πολλαπλούς ομιλητές και χωρίζει το διάλογο μεταξύ τους. Από προεπιλογή, ονομάζονται “Ομιλητής 1”, “Ομιλητής 2” κ.ο.κ., αλλά μπορείς να τους μετονομάσεις όπως εσύ επιθυμείς. Απλά βεβαιώσου ότι έχεις τσεκάρει το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Change all Speaker (Αλλαγή όλων των ομιλητών).

Προσθήκη ολόκληρης της απομαγνητοφώνησης στο έγγραφό σου

Στο κάτω μέρος του πίνακα μεταγραφής, θα δεις ένα κουμπί Προσθήκη στο έγγραφο. Κάνε κλικ σε αυτό και μπορείς να επιλέξεις αν θα προσθέσεις μόνο το κείμενο, ή και με τα ονόματα των ομιλητών.

Επίλεξε ό,τι είναι καλύτερο και το Word θα προσθέσει ολόκληρη την απομαγνητοφώνηση στο έγγραφό σου, μαζί με έναν σύνδεσμο προς το αρχείο ήχου (θα προστεθεί σε έναν φάκελο Transcribed Files στο OneDrive).

Μπορείς τώρα να αποθηκεύσεις αυτό το έγγραφο και να το ανοίξεις στην επιτραπέζια ή στην έκδοση του Word για κινητά, αν θέλεις. Απλώς σημείωσε ότι ο πίνακας μεταγραφής δεν είναι διαθέσιμος σε αυτές τις εκδόσεις της εφαρμογής, οπότε δεν θα μπορείς να ακούσεις την ηχογράφηση και να δεις πού βρίσκεσαι στη μεταγραφή.

Αυτές οι μεταγραφές δεν είναι τέλειες, σύμφωνα με τις δοκιμές αλλά είναι αρκετά καλές. Θα πρέπει, τουλάχιστον, να είσαι σε θέση να σαρώνεις και να βρεις τα βασικά σημεία που θυμάσαι. 

Έχεις Android κινητό; Δες πώς η Google παρέχει ειδική λειτουργία για ασφαλές σερφάρισμα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Google σε εκατομμύρια κατόχους Android ώστε να αλλάξουν τις ρυθμίσεις και να ελέγξουν μια ειδική λειτουργία που μπορεί να τους κρατήσει ασφαλείς στο διαδίκτυο. Η λειτουργία ονομάζεται Google Play Protect και λειτουργεί μέσω του επίσημου καταστήματος Google Play. Διατίθεται δωρεάν στα τηλέφωνα Android και μπορεί ουσιαστικά μας σώσει από καταστροφικές επιθέσεις χάκερ. «Χρησιμοποιήστε το Google Play Protect για να διατηρήσετε τις εφαρμογές σας ασφαλείς και τα δεδομένα σας ιδιωτικά», εξήγησε η Google. «Το Google Play Protect ελέγχει τις εφαρμογές και τις συσκευές σας για επιβλαβή συμπεριφορά», πρόσθεσε.

Πώς λειτουργεί το Google Play Protect;

 • Ελέγχει τις εφαρμογές του καταστήματος Google Play για την ασφάλειά τους πριν από τη λήψη
 • Ελέγχει για εφαρμογές εκτός του καταστήματος Play που μπορεί να είναι επιβλαβείς
 • Μας προειδοποιεί για επιβλαβείς εφαρμογές
 • Απενεργοποιεί ή αφαιρεί επιβλαβείς εφαρμογές
 • Μας προειδοποιεί για εφαρμογές που παραβιάζουν την πολιτική με το να κρύβονται ή να παρουσιάζονται ψευδώς
 • Μας στέλνει ειδοποιήσεις απορρήτου για εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν δικαιώματα για πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα
 • Επαναφέρει τα δικαιώματα εφαρμογών για να προστατεύσει το απόρρητό μας

Φυσικά, η λειτουργία προστασίας της Google ενδέχεται να μην εντοπίσει όλες τις περιπτώσεις κακής συμπεριφοράς οπότε θα πρέπει να εξακολουθούμε να είμαστε προσεκτικοί στο διαδίκτυο.

Πώς να ελέγξεις αν είναι ενεργοποιημένο το Google Play Protect

 • Άνοιξε την εφαρμογή του καταστήματος Google Play και, στη συνέχεια, πάτησε το εικονίδιο του προφίλ σου στην επάνω δεξιά γωνία.
 • Τώρα πάτησε Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, κοίταξε στην ενότητα Πληροφορίες για να δεις αν η συσκευή σου είναι πιστοποιημένη με το Play Protect.
 • Για να το ενεργοποιήσεις ή να το απενεργοποιήσεις, άνοιξε το κατάστημα Play και, στη συνέχεια, πάτησε το εικονίδιο προφίλ.
 • Πάτησε Προστασία Play > Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, ενεργοποίησε ή απενεργοποίησε την επιλογή Σάρωση εφαρμογών με Προστασία Play.

«Για λόγους ασφαλείας, σας συνιστούμε να έχετε πάντα ενεργοποιημένο το Google Play Protect», εξηγεί η Google και προσθέτει: «Εάν εγκαταστήσεις εφαρμογές από άγνωστες πηγές εκτός του Google Play Store, το Google Play Protect ενδέχεται να σου ζητήσει να στείλετε άγνωστες εφαρμογές στη Google. Όταν ενεργοποιήσεις τη ρύθμιση ‘Βελτίωση της ανίχνευσης επιβλαβών εφαρμογών’, επιτρέπετε στο Google Play Protect να στέλνει αυτόματα άγνωστες εφαρμογές στη Google».

Μπορείς να ενεργοποιήσεις αυτή τη λειτουργία στο Play Protect > Ρυθμίσεις.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΟΝΙΚΑ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top