Now Reading
Με αυτά τα μικρά μυστικά θα κάνεις τον φούρνο μικροκυμάτων σου να λάμπει

Με αυτά τα μικρά μυστικά θα κάνεις τον φούρνο μικροκυμάτων σου να λάμπει

Avatar photo

Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας θέλουν συχνό και καλό καθάρισμα, τι γίνεται όμως όταν περάσει ο καιρός και μείνουν χωρίς τη σωστή φροντίδα για εβδομάδες. Αν βλέποντας τον φούρνο μικροκυμάτων βρώμικο σε πιάνει μία μικρή απελπισία, μην ανησυχείς έχουμε τις πιο εύκολες και γρήγορες λύσεις.

 Οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι μικροί μάγοι που κάνουν το μαγείρεμα και κυρίως το ζέσταμα του φαγητού ευκολότερο εδώ και σχεδόν 80 χρόνια. Ωστόσο, ο φούρνος μικροκυμάτων υποτιμάται σε μεγάλο βαθμό και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η γνώση του σωστού τρόπου καθαρισμού ενός φούρνου μικροκυμάτων είναι μάλλον χαμηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων για τους περισσότερους ανθρώπους. 

 Η συντήρηση των άλλων συσκευών της κουζίνας που δέχονται λίγο περισσότερη χρήση στη καθημερινότητα μας, όπως οι εστίες της κουζίνας, που γεμίζουν με τρίματα και πιτσιλιές μετά την προετοιμασία του φαγητού, να έχουν προτεραιότητα, αλλά μην αφήνεις την ανάγκη καθαρισμού όλων των άλλων συσκευών να οδηγήσει σε ένα βρώμικο φούρνο μικροκυμάτων.  

Σε όποιο σημείο της κουζίνας και αν βρίσκεται ο φούρνος μικροκυμάτων θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι τόσο το εξωτερικό του φούρνου όσο και το εσωτερικό του θα πρέπει να είναι καθαρό. Τα καλά νέα είναι ότι ο καθαρισμός των δύσκολων λεκέδων ενός φούρνου μικροκυμάτων συχνά δέχεται τα περισσότερα από τα προϊόντα καθαρισμού που υπάρχουν και σίγουρα έχουμε στο σπίτι.  

Δεδομένου ότι ο φούρνος μικροκυμάτων αξίζει περισσότερη φροντίδα από ό,τι του δίνουμε συχνά, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς αυτές τις εύκολες συμβουλές καθαρισμού πολύ πιο συχνά από ό,τι συνήθιζες στο παρελθόν. Βρήκαμε τα πιο γρήγορα και εύκολα  hacks που κρατούν μακριά την βρώμια και θα κάνουν το φούρνο μικροκυμάτων να δείχνει καθαρός σαν καινούργιος.  

Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσεις έναν φούρνο μικροκυμάτων; 

Ο ταχύτερος και καλύτερος δυνατός τρόπος για να έχεις έναν καθαρό φούρνο μικροκυμάτων είναι να τον σκουπίζεις με ένα υγρό πανί μικροϊνών μετά από κάθε χρήση. Αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς, αυτό είναι μάλλον απίθανο, το βουτυρωμένο ποπ κορν περιμένει, άλλωστε και η ταινία είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Γεγονός που οδηγεί αυτόματα στον προγραμματισμό ενός τακτικού καθαρισμού περίπου μία φορά την εβδομάδα. 

Για τον πιο γρήγορο και εύκολο καθαρισμό του φούρνου μικροκυμάτων μπορείς να επιχειρήσεις μία φιλική προς το περιβάλλον DIY προσέγγιση καθαρισμού που διώχνει τη βρωμιά και τις πιτσιλιές από τα φαγητά, φτιάξε μια «σάουνα» με λεμόνι. Κόψε ένα λεμόνι σε φέτες και τοποθέτησε τες σε ένα μπολ που είναι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων με ένα φλιτζάνι νερό. Πρόσθεσε στο μπολ και το χυμό λεμονιού που έχει μείνει στο ξύλο κοπής.  

Οι φέτες από λάιμ και πορτοκάλι λειτουργούν εξίσου καλά για αυτό το hack καθαρισμού. Τοποθετήστε το μπολ στο δίσκο του φούρνου μικροκυμάτων και προγραμματίστε το σε υψηλή θερμοκρασία για τρία έως πέντε λεπτά, ανάλογα με την κατάσταση στην όποια βρίσκεται το εσωτερικό. Το οι υδρατμοί που θα δημιουργηθούν από τα λεμόνια θα αρχίσουν να διαλύουν τα λίπη στο παράθυρο της πόρτας και στο εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων. Μόλις ακούσεις το «ντινγκ!» άνοιξε την πόρτα και άφησε το μείγμα να παραμείνει στον φούρνο μικροκυμάτων για τουλάχιστον 10 λεπτά ακόμα. 

Βγάλε το μπολ με γάντια φούρνου, σε περίπτωση που το νερό είναι ακόμα πολύ καυτό, και χρησιμοποίησε ένα υγρό σφουγγάρι για να σκουπίσεις το εσωτερικό του φούρνου, η δουλειά σου μόλις ολοκληρώθηκε. Αυτή η μέθοδος κάνει θαύματα και βοήθα σημαντικά να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του καμένου, που πιθανόν υπάρχει.   

 

Πώς καθαρίζετε έναν βρώμικο φούρνο μικροκυμάτων; 

Ξεκίνησε με το παράθυρο του φούρνου και σε ένα μπολ, φτιάξε ένα διάλυμα καθαρισμού με ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι και ένα φλιτζάνι νερό,  βύθισε ένα πανί μικροϊνών ή μια χαρτοπετσέτα στο υγρό και σκούπισε το παράθυρο. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε τη στεγνή πλευρά του πανιού για να βεβαιωθείς ότι όλοι οι λεκέδες και τα στίγματα εξαφανίζονται.   

Μόλις το παράθυρο είναι καθαρό, προχώρησε στην πόρτα και τα κουμπιά του φούρνου μικροκυμάτων, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μικρό μπολ με ίσα μέρη νερού και μαγειρικής σόδας, βύθισε ένα καθαρό πανί στην πάστα που έχει δημιουργηθεί και σκούπισε την επιφάνεια. Ίσως χρειαστεί να περάσεις το υγρό πανί περισσότερες από μία φορές, καθώς η μαγειρική σόδα μπορεί να αφήσει λευκά υπολείμματα αν δεν αφαιρεθεί πλήρως.  

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.gr    theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top