Now Reading
7 μέρη που θα σε κάνουν να περάσεις καλά τώρα που επέστρεψες στην Αθήνα

7 μέρη που θα σε κάνουν να περάσεις καλά τώρα που επέστρεψες στην Αθήνα

Λινα Γριβογιάννη
Υπέροχα και διασκεδάστηκα πράγματα να κάνεις στην Αθήνα τώρα που επέστρεψες 

Αν χρειάζεσαι μία ομαλή περίοδο προσαρμογής τώρα που γύρισες στην καθημερινή σου ρουτίνα, σου έχουμε διασκεδαστικούς τρόπους που θα σε κάνουν να δεις την πόλη με άλλο μάτι και θα σε βοηθήσουν να προσαρμοστείς ευχάριστα. 

Με μια λαμπερή σκηνή νυχτερινής ζωής και μια πλούσια κουλτούρα για φαγητό και ποτό, υπάρχουν πολλά να ασχοληθείς σε όλη την Αθήνα, από την τέχνη μέχρι την ανάλαφρη πλευρά της ζωή στην πόλη σου παρουσιάζουμε μια σειρά εναλλακτικών τρόπων διασκέδασης τώρα που οι διακοπές τελείωσαν και επέστρεψες. Η  Αθήνα προκαλεί ένα βαθμό έκπληξης στους επισκέπτες της, δοκίμασε και εσύ να την αντιμετωπίσεις σαν να την επισκέπτεσαι πρώτη φορά και να την γνωρίζεις από την αρχή. Η καλύτερη θέα από την κορυφή ενός λόφου κατά το ηλιοβασίλεμα – ο Λυκαβηττός και ο Φιλοπάππου είναι τα αγαπημένα των τουριστών – υπάρχουν επίσης πολλά να παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Μόνο ο Πειραιάς, από όπου αναχωρούν τακτικά πλοία, μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν εντυπωσιακό κατάλογο γκαλερί, ενώ το μεγαλοπρεπές Μουσείο Μπενάκη σήμερα διαθέτει εννέα ακόμη δορυφορικές τοποθεσίες σε όλη την Αθήνα. Επιπλέον, με τους θερινούς κινηματογράφους, μια λαμπερή νυχτερινή ζωή και μια πλούσια κουλτούρα για φαγητό και ποτό, υπάρχουν πολλά να ασχοληθείς. Παρακάτω είναι μερικά σημεία που αξίζει να προσθέσεις στη λίστα σου και να αγαπήσεις την πόλη σου τώρα που το καλοκαίρι τελειώνει και μπαίνουμε σε πιο συνηθισμένους καθημερινούς ρυθμούς.

Υπέροχα και διασκεδάστηκα πράγματα να κάνεις στην Αθήνα τώρα που επέστρεψες 
1.Βιβλιοπωλείο Hyper Hypo

Το Hyper Hypo που άνοιξε το 2021 από τον Στάθη Μητρόπουλο (γραφίστα και καλλιτεχνικό διευθυντή) και τον Ανδρέα Κόκκινο (πρώην συντάκτης και στυλίστας) έγινε γρήγορα ένα από τα πιο περιζήτητα βιβλιοπωλεία της πόλης. Όλα τα έξυπνα άλμπουμ φωτογραφιών και οι μπλε τοίχοι του Yves Klein στο ισόγειο – διαθέτουν επίσης μια μεγάλη ποικιλία από τίτλους περιοδικών και μια σειρά από ζωηρές καρτ ποστάλ – στον κάτω όροφο το ζευγάρι φιλοξενεί τακτικές εκθέσεις, ενώ η πρώτη τους εσωτερική έκδοση, Michael Το The Greece Notebook του McGregor εξαντλήθηκε (και ανανεώθηκε γρήγορα) πριν ξεκινήσει επίσημα αυτό το καλοκαίρι.

2.Θερινός κινηματογράφος Σινέ Θησείον

Η Αθήνα έχει μια μακροχρόνια κινηματογραφική κουλτούρα: για παράδειγμα, η επίσημη διατήρηση του Astor και του Ideal νωρίτερα φέτος, που σώθηκε από το να γίνουν ξενοδοχεία με μια εκτεταμένη εκστρατεία που υποστηρίζεται από τον Γιώργο Λάνθιμο και τον Κώστα Γαβρά. Εν τω μεταξύ, το Σινε Θησείον, ο παλαιότερος από τους 60 και πλέον υπαίθριους κινηματογράφους της Αθήνας, που ξεκίνησε το 1935, είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς του είδους του. Ανοιχτός από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, το απλό εξωτερικό του ανακοινώνει την κλασική vintage αισθητική του, ενώ η υπόσχεσή του για σπιτικά σνακ και τίτλους υπερπαραγωγών μοιάζει με μια νικητήρια φόρμουλα για βραδιά ραντεβού.

3.Γκαλερί Hot Wheels

Από το 2017, αυτή η σύγχρονη γκαλερί παρέχει έναν χώρο πειραματισμού, συνεργασίας και κριτικής ανάπτυξης. Στεγασμένο σε ένα κλασικό αθηναϊκό αρχοντικό στη Πατησιών οι σκηνοθέτες Hugo Wheeler και Julia Gardener δεσμεύονται να εμπλακούν με την άμεση κοινότητα, με εστίαση στη δουλειά Ελλήνων και Κυπρίων επαγγελματιών, οι πρόσφατες εκθέσεις τους περιελάμβαναν έργα της Μαρίνας Ξενοφώντος, του Γιώργου Πρίνου και του Jeff Wall Production.

Υπέροχα και διασκεδάστηκα πράγματα να κάνεις στην Αθήνα τώρα που επέστρεψες 
4.Μουσείο Αλέκου Φασιανού

Πριν ακόμα ανοίξει αυτός ο ζωντανός, όμορφα επιμελημένος χώρος στο κοινό τον Απρίλιο του 2023, ο αείμνηστος καλλιτέχνης Αλέκος Φασιανός είχε μια καλά εδραιωμένη σχέση με την τοποθεσία του μουσείου: από το 2000, The Myth of My Neighbourhood, δυο τοιχογραφίες που θυμίζουν την περιοχή, τη δεκαετία του 1950, υποδέχτηκαν τους επιβάτες που κατέβαιναν από το μετρό στο Μεταξουργείο. Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ζωγράφους, αναγνωρισμένος για τη μοναδική του αισθητική και τη ζωηρή χρήση του χρώματος, η οικογένεια του Φασιανού είχε ένα σπίτι στο ίδιο οικόπεδο από τη δεκαετία του ’30 έως τη δεκαετία του ’70 και το 1995 ο καλλιτέχνης, με τον αρχιτέκτονα Κυριάκο Κρόκο, ολοκλήρωσε τις εργασίες ανακαίνισης στο το κτίριο που ανεγέρθηκε στη συνέχεια. Δυστυχώς, ο Φασιανός πέθανε στις αρχές του 2022, αλλά η μοναδική του αισθητική είναι εμφανής σε όλη τη γκαλερί.

5.Εστιατόριο Σεϋχέλλες

Ένα γαστρονομικό αποκορύφωμα στη γωνία του Κεραμικού της πλατείας Αυδή, οι Σεϋχέλλες μετά βίας μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι κρυμμένο μυστικό. Από τότε που άνοιξε έχει χτίσει μια σταθερή φήμη στις συστάσεις από στόμα σε στόμα (και αργότερα, σε ιστορίες Instagram από θαυμαστές). Παρά τις μερικές αλλαγές στο εσωτερικό,  παραμένει το ίδιο αγαπημένο μέρος που γνωρίσαμε: με μια χαλαρή αίθουσα με τραπέζια, το εστιατόριο παντρεύει τις σύγχρονες ιδέες με μια κυρίως παραδοσιακή ατμόσφαιρα (με γευστικά πιάτα όπως γεμιστά αμπελόφυλλα), χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά που προέρχονται από σε όλη την χώρα.

Υπέροχα και διασκεδάστηκα πράγματα να κάνεις στην Αθήνα τώρα που επέστρεψες Περίπατοι

Μια περιήγηση με τα πόδια μπορεί να ακούγεται σαν ένα ακραίο επεισόδιο οργανωμένης διασκέδασης , αλλά αυτή η σειρά από τη γραφίστρια, την ιδρύτρια και συντάκτρια του Desired Landscapes την Νατάσσα Παππά, είναι αυστηρά ενημερωμένη από την οπτική κουλτούρα, την πολεοδομία και τη δημοτική γλώσσα. Με επίκεντρο την μεταβαλλόμενη σήμανση της πόλης και, στη συνέχεια, τις χαρακτήρες που εξαφανίζονται, οι ειδικά επιμελημένες εκδρομές του Παππά κάνουν καλή χρήση των καλυμμένων δρόμων της Αθήνας, αναδεικνύοντας ήσυχα μέρη της πόλης που διαφορετικά δεν θα ανακάλυπτες ποτέ. 

6.Wine bar Taníni Agápi Mou

Όπως και με τα μουσεία και τις γκαλερί της, η Αθήνα διαθέτει πληθώρα μπαρ, που κυμαίνονται από τα εντελώς παραδοσιακά μέχρι το απόλυτα σύγχρονο, όπου το κρασί είναι βασιλιάς. Το Taníni Agápi Mou, που μεταφράζεται σε «Tannins My Love», είναι ένα μέρος με διακόσμηση από απλά ξύλινα έπιπλα μαζί με διαφανή και βασικά χρωματιστά πλαστικά και μια τολμηρή λίστα κρασιών με 100 κρασιά. Προσφέροντας πληροφορίες για διάφορες κατηγορίες, όπως ποικιλία, παραγωγός και περιοχή, το επικό μενού παρουσιάζεται σε μια πλάκα από πλαστικό μεγάλου μεγέθους, με χάρακα για ευκολία.

7.Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ

Χρησιμοποιώντας διάφορες τοποθεσίες για τις εκθέσεις της σε όλη την πόλη τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, από το 2006 το ΔΕΣΤΕ έχει μόνιμο χώρο στη Νέα Ιωνία, αλλά είναι το Project Space της στην Ύδρα (μιάμιση ώρα με πλοίο από τον Πειραιά, άρα όχι τεχνικά Αθήνα) , αυτό είναι ίσως το πιο δελεαστικό. Στεγασμένο σε ένα πρώην σφαγείο, ο χώρος έχει φιλοξενήσει παραστάσεις των Kara Walker και Doug Aitken, ενώ το περσινό Wind Spinner από τον Apollo του Jeff Koons έχει παραδοθεί στο νησί ως μόνιμη εγκατάσταση. Ένας χρυσός ήλιος διαστάσεων μαμούθ, το μηχανοκίνητο έργο είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή και θεωρείται μοναδική προσθήκη στο εκπληκτικό φυσικό τοπίο του νησιού.

Υπέροχα και διασκεδάστηκα πράγματα να κάνεις στην Αθήνα τώρα που επέστρεψες Bios

Ένας πολιτιστικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2001 το Bios διαθέτει ένα μπαρ στον τελευταίο όροφο και χώρο τέχνης που μοιράζεται τη ζωντανή διάθεση του σχήματος Franks and Bold Tendency του νότιου Λονδίνου (αν και με ένα σημαντικά διαφορετικό σύνολο μεταβλητών και η αισθητική στο παιχνίδι). Στη βεράντα, ξαπλώστρες και ένας DJ συνοδεύουν την υπέροχη θέα της Ακρόπολης, ενώ οι ταινίες προβάλλονται σε έναν κοντινό τοίχο και στον κάτω όροφο το μπαρ Tesla περιμένει την παραγγελία σου.

Διάβασε επίσης:

Οι καλύτερες εικονικές ξεναγήσεις σε μουσεία τέχνης στον κόσμο

μουσεία τέχνης στον κόσμο είναι γεμάτα θησαυρούς και χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας μπορούμε να τα δούμε από την άνεση της πολυθρόνας μας και στην ασφάλεια του σπιτιού μας. Οι εικονικές ξεναγήσεις σε μουσεία τέχνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δεις απίστευτα έργα τέχνης χωρίς να ταξιδέψεις. Είτε σου αρέσει η σύγχρονη ζωγραφική είτε τα παραδοσιακά έργα τέχνης, σίγουρα θα απολαύσεις αυτές τις εικονικές ξεναγήσεις σε μουσεία. 

Αν και θα ήταν διασκεδαστικό να επισκεφθείς όλα τα καλύτερα μουσεία του κόσμου, αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει. Ωστόσο, με αυτές τις εικονικές περιηγήσεις σε μουσεία τέχνης, μπορείς να τα εξερευνήσεις από το σπίτι σου. Πλέον όλο και περισσότερα μουσεία καθιστούν τις συλλογές τους προσβάσιμες σε όλους online. Αρκετά από τα διάσημα μουσεία που παρουσιάζονται εδώ έχουν επίσης ειδικές ξεναγήσεις φιλικές προς τα παιδιά.εικονικές ξεναγήσεις σε μουσεία

Εικονικές ξεναγήσεις σε μουσεία τέχνης 

Η Google Arts & Culture έχει επίσης συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσεία και γκαλερί τέχνης σε όλο τον κόσμο για να δημιουργήσει εικονικές περιηγήσεις σε μουσεία τέχνης. Σε αυτά περιλαμβάνονται το Guggenheim και το MoMA στη Νέα Υόρκη και το Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης στην Κορέα.

  1. Μουσείο Belvedere, Βιέννη

Ας ξεκινήσουμε με ένα μουσείο που είναι τόσο όμορφο μέσα όσο και έξω. Το Μουσείο Belvedere, ή το Österreichische Galerie Belvedere για να δώσουμε το πλήρες όνομά του, βρίσκεται μέσα στο παλάτι Belvedere στη Βιέννη της Αυστρίας. Η πρώην θερινή κατοικία του πρίγκιπα Ευγένιου, είναι τώρα ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το παλάτι είναι ένα αριστούργημα μπαρόκ αρχιτεκτονικής. Μετά το θάνατο του πρίγκιπα Ευγένιου, έγινε γκαλερί τέχνης. Ανάμεσα στα highlights της μόνιμης συλλογής είναι έργα των Egon Schiele και Hans Makart.

Δες εδώ πώς θα ταξιδέψεις σε μουσεία του κόσμου από τον καναπέ σου

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
back to school διάθεση
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
κρεμαστραDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr