Now Reading
Το ατμοκίνητο τρένο Hogwarts Express είναι σε λειτουργία και έτοιμο να σε ταξιδέψει ξανά

Το ατμοκίνητο τρένο Hogwarts Express είναι σε λειτουργία και έτοιμο να σε ταξιδέψει ξανά

Λινα Γριβογιάννη
Το ατμοκίνητο τρένο Hogwarts Express

Το Hogwarts Express είναι πάλι ασφαλές και σε λειτουργία μέχρι της 30 Νοέμβριου, περιμένοντας να μας ταξιδέψει σε μαγικά μέρη.

Η West Coast Railways προμήθευσε τον κινητήρα και τα βαγόνια που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα των ταινιών Harry Potter. Όταν η Warner Bros πλησίασε τη West Coast Railways σε μια προσπάθεια να προμηθευτεί μια ατμομηχανή κατάλληλη για να μεταφέρει τον Harry και τους φίλους του στα πιο μαγικά ταξίδια τους, δεν ξέραμε ότι όποια μηχανή κι αν επέλεγαν θα γινόταν η πιο διάσημη ατμομηχανή στον κόσμο. Κατά την άφιξή τους στα κεντρικά μας γραφεία στο Carnforth τράβηξε αμέσως την προσοχή τους στο GWR 4900 5972 Olton Hall, που κατασκευάστηκε το 1937 από τη Great Western Railways στο Swindon και πρόσφατα αποκαταστάθηκε προσεκτικά στην αρχική του κατάσταση από τη West Coast Railways. Νομίζω ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν το υπόλοιπο αυτής της αξιοσημείωτης ιστορίας. Το Hogwarts Express, όπως είναι πιο γνωστό, -αλλά βαφτίστηκε 5972 Olton Hall-, είναι διαθέσιμο για όλους.

Το ατμοκίνητο τρένο Hogwarts Express
ΠΗΓΗ:bbc.com/

Στις ταινίες ο Harry και οι φίλοι του ταξίδεψαν με vintage βαγόνια MkI σε μια γραμμή 42 μιλίων μεταξύ του Fort William και του Mallaig, γνωστό ως το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό ταξίδι στον κόσμο περνώντας μια λίστα με εντυπωσιακά τοπία, συμπεριλαμβανομένου του ψηλότερου βουνού της Βρετανίας, του συντομότερου ποταμού και του πιο δυτικού σταθμού αλλά της  βαθύτερης θάλασσας Lock στο Mallaig, διασχίζοντας επίσης την οδογέφυρα Glenfinnan που έγινε διάσημη μέσα από τις ταινίες του Harry Potter.

Το ατμοκίνητο τρένο Hogwarts Express
ΠΗΓΗ:bbc.com/

Αυτό το ταξίδι συνεχίζεται, με δύο ταξίδια την ημέρα, χρησιμοποιώντας μερικά από τα πραγματικά βαγόνια που χρησιμοποιούνται στα γυρίσματα αυτών των υπέροχων ταινιών. Οι υπηρεσίες στο ατμοκίνητο τρένο «Hogwarts Express» μπορούν να επαναληφθούν μετά τη χορήγηση προσωρινής εξαίρεσης από έναν κανόνα ασφαλείας. Το Office of Rail and Road (ORR) είπε ότι το Jacobite, – η διάσημη αμαξοστοιχία – μπορεί να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Τα δρομολόγια είχαν προηγουμένως διακοπεί μετά από επιθεώρηση ασφαλείας που διαπίστωσε ότι οι επιβάτες τέθηκαν σε κίνδυνο. Αλλά η ORR είναι στην ευχάριστη θέση να επιστρέψει η υπηρεσία μετά από νέες ρυθμίσεις ασφαλείας.

Το δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, το οποίο διαχειρίζεται η West Coast Railways, εκτείνεται μεταξύ Mallaig και Fort William κατά μήκος της οδογέφυρας Glenfinnan στα Highlands της Σκωτίας. Δυστυχώς τις τελευταίες εβδομάδες είχε κλείσει αφού οι επιθεωρητές ασφαλείας τόνισαν ζητήματα σχετικά με τις δευτερεύουσες κλειδαριές θυρών και διαπίστωσαν ότι οι επιβάτες κινδύνευαν να πέσουν από βαγόνια ή να χτυπηθούν ενώ έγερναν έξω από τα παράθυρα.

 

Η ORR ανέφερε σε δήλωση: «Μετά από επιθεώρηση των προτεινόμενων ρυθμίσεων ασφαλείας της West Coast Railway Company Limited (WCRCL) για την υπηρεσία Jacobite στις 8 Αυγούστου, η ORR της χορήγησε ένα νέο πιστοποιητικό εξαίρεσης που θα επιτρέψει στο Jacobite να ξαναρχίσει τη λειτουργία του. «Αυτό το πιστοποιητικό εξαίρεσης απαιτείται για όλους τους αερομεταφορείς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν βαγόνια με αρθρωτές πόρτες χωρίς να έχει τοποθετηθεί κεντρικό κλείδωμα θυρών.

Το πιστοποιητικό εξαίρεσης της WCRCL χορηγείται για χρονική περίοδο από τις 8 Αυγούστου έως τις 30 Νοεμβρίου, ώστε να μπορεί να τηρεί τις κρατήσεις της και να αντικατοπτρίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων της, ενώ προσδιορίζεται το αίτημά της για δικαστικό έλεγχο ».

Διάβασε επίσης:

Wingardium leviosa … και ζήσε σαν το Harry Potter σε αυτό το νέο θεματικό ξενοδοχείο

Χτισμένο το 1851, το ξενοδοχείο με θέμα τον κόσμο του Harry Potter μας εισάγει σε θαλάμους που περιλαμβάνουν μπαούλα, καζάνια και βιβλία με ξόρκια. Είτε είσαι μανιακή με τον Harry  otter είτε απλά μία muggle που θέλει να ρίξει μια ματιά στη ζωή του μαγικού κόσμου των ταινιών και των βιβλίων που μας μαγέψαν, το ξενοδοχείο Georgian House, ένα ακίνητο 163 ετών κοντά στο σταθμό Victoria, διαθέτει τώρα δωμάτια που αναπαριστούν τις διάσημες αίθουσες του Hogwarts. Τα δωμάτια σε στιλ Potter είναι επιπλωμένα με μπαούλα, μπουκάλια με φίλτρα, καζάνια και βιβλία με ξόρκια.

ξενοδοχείο με θέμα τον Χάρι Πότερ
https://www.instagram.com/hotel/
Μαζί με την αυθεντική εμπειρία του Hogwarts, τα δωμάτια συνοδεύονται και από πρόσθετα extras, καθώς στους επισκέπτες προσφέρεται ένα πλήρες πακέτο Harry Potter. Θα έχεις μια περιήγηση με τα πόδια σε κεντρικά αξιοθέατα του Λονδίνου από τις ταινίες και ένα ταξίδι στο στούντιο της Warner Bros για το Making of Harry Potter Tour. 

Δες εδώ το ξενοδοχείο με θέμα τον Harry Potter 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχεις καρέκλες μέσα στο δωμάτιό σου; Τι λένε οι ειδικοί του Feng Shui
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΛΑΤΑDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr