Now Reading
Τα μέρη από τις ταινίες του σκηνοθέτη Wes Anderson που μας εμπνέουν να ταξιδέψουμε

Τα μέρη από τις ταινίες του σκηνοθέτη Wes Anderson που μας εμπνέουν να ταξιδέψουμε

Λινα Γριβογιάννη
Τα μέρη από τις ταινίες του σκηνοθέτη Wes Anderson που μας εμπνέουν να ταξιδέψουμε

Ένα βιβλίο αποτίει φόρο τιμής στην ονειρική αισθητική του σκηνοθέτη Wes Anderson, συγκεντρώνοντας μια επιλογή παρόμοιων εικόνων με αυτές που δημιουργεί εκείνος και που τραβήχτηκαν σε κάθε ήπειρο.

Από τους πολύχρωμους ναούς της Ινδίας μέχρι το art nouveau μεγαλείο της Ρουμανίας, ο Wes Anderson μπορεί να αναδείξει τη μαγεία οποιασδήποτε τοποθεσίας. Οι ταινίες του σκηνοθέτη -οι οποίες γυρίζονται σε όλες τις γωνιές του κόσμου – μοιάζουν περισσότερο με μαγευτικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς, αναδεικνύοντας καθημερινές σκηνές σε ζωντανά,  pastel χρώματα και ονειρικά τοπία. 

ΠΗΓΗ: anothermag.com/

Είναι αυτή η ποιότητα που προσέλκυσε για πρώτη φορά τον Wally Koval στο έργο του Anderson. Γοητευμένος από τις πλούσιες και ποικίλες τοποθεσίες του σκηνοθέτη, αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής ξεκινώντας έναν λογαριασμό στο Instagram – @AccidentallyWesAnderson – αφιερωμένο στην αναδημιουργία της ίδιας αισθητικής. «Ξεκίνησε ως μια λίστα ταξιδιών για μένα και τη σύζυγό μου Amanda», λέει ο Koval, ένας έμπορος περιεχομένου με έδρα το Μπρούκλιν. 

Το 2017 ξεκίνησε, το @AccidentallyWesAnderson να συλλέγει εικόνες από όλο τον κόσμο, τραβηγμένες από μια σειρά διαφορετικών φωτογράφων (ο καθένας μπορεί να υποβάλει μια εικόνα που θεωρεί ότι ταιριάζει με την αισθητική του Άντερσον). Κάθε εικόνα που μοιράζεται στον λογαριασμό συνοδεύεται από μια σύντομη ιστορία της τοποθεσίας που παρουσιάζει, σύμφωνα με το αρχικό θέμα του Koval «travel bucket list».

Το να πούμε ότι έχει απογειωθεί θα ήταν υποτιμητικό: Στα τρία χρόνια από τότε που ξεκίνησε, το @AccidentallyWesAnderson έχει γίνει αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας αποκτήσει πάνω από ένα εκατομμύριο οπαδούς και δημιουργώντας ένα συνοδευτικό βιβλίο φωτογραφιών. Το ομώνυμο βιβλίο  περιέχει 200 από τις καλύτερες λήψεις, που επιλέχθηκαν από πάνω από 15.000 παγκόσμιες συμμετοχές. 

Τι κάνει λοιπόν μια εικόνα άξια να μπει στο βιβλίο; Όπως σημειώνει ο Koval, οι ταινίες του Anderson είναι γνωστές για το άψογο καδράρισμα τους, τη συμμετρία και τον συντονισμό των χρωμάτων τους αλλά υπάρχει και ουσία πίσω από το ύφος. «Ένα μέρος που είναι κατά λάθος Wes Anderson είναι πολύπλευρο», λέει ο Koval. «Φυσικά, αποπνέει κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της συμμετρίας ή της χρωματικής παλέτας, αλλά κρύβει επίσης μια ενδιαφέρουσα ιστορία, κάτι απροσδόκητο ή απλά ενδιαφέρον πίσω από την πρόσοψή του».

ΠΗΓΗ: anothermag.com/

Το βιβλίο Accidentally Wes Anderson περιέχει μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα αυτού του γεγονότος. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται, τραβηγμένες σε κάθε ήπειρο, αποκαλύπτουν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και ιδιόμορφες τοποθεσίες στη γη.

Υπάρχουν δραματικά παλιά ιταλικά παλάτια, πανύψηλα ιαπωνικά τρενάκια και μυστηριώδεις, ανεμοδαρμένες αποβάθρες στη Νέα Ζηλανδία. Και όπως και ο λογαριασμός στο Instagram, δεν πρόκειται μόνο για εικόνες: κάθε τοποθεσία συνοδεύεται από μια απροσδόκητη ιστορική αφήγηση, για να προσφέρει κάποια πρόσθετη εικόνα.

 

Διάβασε επίσης:

Ο Wes Anderson αναδιαμορφώνει ένα βαγόνι του 1950 και μας ταξιδεύει στο κινηματογραφικό του κόσμο

Σε μια νέα συναρπαστική συμπράξη, η Belmond συνεργάστηκε με τον κινηματογραφιστή Wes Anderson, για τον πλήρη επανασχεδιασμό του βαγονιού Cygnus. Παραπέμποντας στην εποχή του art deco και στη χρυσή εποχή τόσο του Hollywood όσο και των ταξιδιών, αυτός ο κινηματογραφικός σχεδιασμός δημιουργεί την αίγλη του παλιού κόσμου με μια σύγχρονη ματιά και φτιάχνουν μια ταξιδιωτική εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

 

 Το βαγόνι, που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1950, έχει μεταφέρει αρχηγούς κρατών και επέζησε από τις επιδρομές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Διατηρήθηκε προσεκτικά για να διατηρηθεί αυτή η επιφανής ιστορία, και επαναπροσδιορίστηκε με γούστο για τη δεκαετία του 2020. Το έργο αποκάλυψε επίσης τον ενθουσιασμό του Anderson για όλα τα σιδηροδρομικά πράγματα, καθώς μίλησε για το τελευταίο του εγχείρημα: «Λατρεύω τα τρένα! Συχνά είχα την ευκαιρία να επινοήσω διαμερίσματα και βαγόνια τρένων στις ταινίες μου, έτσι είπα αμέσως με χαρά “ναι” σε αυτή την ευκαιρία της πραγματικής ζωής και ανυπομονούσα πολύ να φτιάξω κάτι καινούργιο, συμμετέχοντας παράλληλα στη διαδικασία της συντήρησης, η οποία συνοδεύει όλα τα έργα κλασικών τρένων της Belmond. Διατηρούν κάτι ξεχωριστό ζωντανό και πυροδοτούν αυτό το απειλούμενο είδος ταξιδιού σε μια νέα χρυσή εποχή».

Δες εδώ πώς ο Wes Anderson έφτιαξε ένα βαγόνι τρένου 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΑΛΑΤΑ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνταγή για το απόλυτα μοσχομυριστό ψωμί χωρίς ζύμωμα που θα φτιάξεις στη γάστραDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr