Now Reading
Παρακολουθούν τον υπολογιστή σου χωρίς να το ξέρεις-Τα προγράμματα που πρέπει να απενεργοποιήσεις

Παρακολουθούν τον υπολογιστή σου χωρίς να το ξέρεις-Τα προγράμματα που πρέπει να απενεργοποιήσεις

Avatar photo

Τι πρέπει να απενεργοποιήσεις το συντομότερο δυνατό για να σταματήσουν να σε κατασκοπεύουν προγράμματα στον υπολογιστή σου.

Περισσότερη ευκολία έχουν αποκτήσει οι hackers στα προσωπικά μας δεδομένα με τους τεχνικούς να προσπαθούν να βρουν λύσεις στο πρόβλημα. Σε αυτό που συμφωνούν οι περισσότεροι τεχνικοί και μας προτείνουν είναι να απενεργοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό συγκεκριμένες ρυθμίσεις οι οποίες κατασκοπεύουν προγράμματα υπολογιστή.

«Σχεδόν κάθε εφαρμογή μπορεί με κάποιο τρόπο να μας κατασκοπεύει», επιβεβαίωσε ο Phil Vam, ειδικός σε θέματα τεχνολογίας στο Playnoevil.com. Παρόλο που δεν θεωρείται κατασκοπεία, αν ανησυχείς για το απόρρητό σου, ο Vam συμβουλεύει να δώσεις προσοχή σε αυτά τα πράγματα:

  • Απενεργοποίησε την παρακολούθηση τοποθεσίας
  • Απενεργοποίησε την πρόσβαση κάμερας και μικροφώνου σε συγκεκριμένες εφαρμογές
  • Απενεργοποίησε το Advertising ID (ιδανικά θα πρέπει να το απενεργοποιήσεις κατά την εγκατάσταση των Windows στον υπολογιστή σου).

«Αυτές είναι οι πιο σημαντικές ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις εάν ανησυχείς για το απόρρητο και αν σε κατασκοπεύουν», είπε ο Vam. «Επιπλέον, όταν επισκέπτεσαι ορισμένες σελίδες, μην τους επιτρέπεις να χρησιμοποιούν το μικρόφωνο, την τοποθεσία, την κάμερα ή ακόμα και να σου  δείχνουν ειδοποιήσεις. Πολύ συχνά υπάρχουν μερικοί περίεργοι ιστότοποι που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα πράγματα, παρόλο που δεν το χρειάζονται στην πραγματικότητα».

Προγράμματα & Ρυθμίσεις

Με αυτά τα παραπάνω, υπάρχουν πολλά προγράμματα και ρυθμίσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να προστατεύσεις το απόρρητό σου και να αποτρέψεις τα προγράμματα από το να σε κατασκοπεύουν, σύμφωνα με τον Tech Expert Shahnawaz Sadique.

Μερικά από τα προγράμματα και τις ρυθμίσεις που μπορεί να θέλεις να εξετάσεις το ενδεχόμενο απενεργοποίησης περιλαμβάνουν:

  • Windows 10: «Τα Windows 10 έχουν μια σειρά από λειτουργίες που μπορούν να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με τη χρήση του λειτουργικού συστήματος από εσένα και να τα στείλουν πίσω στη Microsoft», είπε ο Sadique. «Για να απενεργοποιήσεις αυτές τις δυνατότητες, μπορείς να μεταβείς στις ρυθμίσεις “Απόρρητο” στον Πίνακα Ελέγχου των Windows 10 και να απενεργοποιήσεις τις διάφορες επιλογές τηλεμετρίας».
  • Λογισμικό προστασίας από ιούς: «Ορισμένα προγράμματα προστασίας από ιούς μπορούν να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με τις συνήθειες περιήγησής σου και να τα στείλουν πίσω στον κατασκευαστή του λογισμικού», είπε ο Sadique. «Για να αποτρέψεις αυτό, μπορείς να απενεργοποιήσεις τις επιλογές “συλλογή δεδομένων” ή “τηλεμετρία” στο λογισμικό προστασίας από ιούς.”
  • Προγράμματα περιήγησης ιστού: Πολλά προγράμματα περιήγησης ιστού, όπως το Google Chrome και ο Firefox, έχουν επιλογές που σου επιτρέπουν να αποκλείσεις τα cookies τρίτων και να εμποδίζουν τους ιστότοπους να παρακολουθούν τη διαδικτυακή σου δραστηριότητα, σύμφωνα με τον Sadique: «Μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτές τις επιλογές μέσω των ρυθμίσεων απορρήτου ή ασφάλειας στο πρόγραμμα περιήγησής σου».
  • Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, μπορούν να συλλέγουν δεδομένα σχετικά με τη δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο και να τα χρησιμοποιούν για την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων. «Για να αποτρέψεις αυτό, μπορείς να προσαρμόσεις τις ρυθμίσεις απορρήτου σου σε αυτές τις πλατφόρμες για να περιορίσεις τα δεδομένα που συλλέγονται για εσένα», είπε ο Sadique.

Διάβασε επίσης:

Η Google σε «ακούει» κρυφά συνεχώς- Δες πώς μπορείς να σταματήσεις την ακρόαση

Οταν ήρθε στα αυτιά μας η είδηση (το 2019) ότι η Google και η Amazon έδιναν πρόσβαση σε ανθρώπινους εργολάβους σε ηχητικά κλιπ από τις συσκευές Google Home (τώρα Google Nest) και Echo των πελατών, σίγουρα όλοι μας τρομοκρατηθήκαμε.

Η Google άλλαξε έκτοτε την πολιτική της, απαιτώντας από εμάς να επιλέξουμε να ηχογραφούμε φωνητικές αναζητήσεις εξαρχής. Η συμμετοχή επιτρέπει επίσης την ανθρώπινη αναθεώρηση, αν και ο ήχος είναι ανώνυμος.

Σε περίπτωση που δεν θυμάσαι αν επέλεξες να συμμετέχεις ή όχι, ή αν το έχεις κάνει και τώρα το μετανιώνεις, σου έχουμε τη λύση! Μπορείς να βρεις όλη τη δραστηριότητά σου στο Google, από την πλοήγηση στους Χάρτες Google έως τα ερωτήματα της μηχανής αναζήτησης, στην ενότητα Η «δραστηριότητά μου» του λογαριασμού σας Google.

Μπορείς να διαβάσεις μια λίστα στην εφαρμογή Google Home ή ακόμα και να ακούσεις το δικό σου ιστορικό φωνητικής αναζήτησης (αν έχει ηχογραφηθεί). Ευτυχώς, μπορείς εύκολα να καθαρίσεις τον λογαριασμό σου.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top