Now Reading
Μετάτρεψε μια κακή μέρα σε καλή μέρα με 3 δυνατούς τρόπους

Μετάτρεψε μια κακή μέρα σε καλή μέρα με 3 δυνατούς τρόπους

Avatar photo
κορίτσι σε σκάλες

Κι όμως μπορείς να μετατρέψεις μια κακή μέρα σε καλή αν χρησιμοποιήσεις έναν από αυτούς τους τρεις τρόπους.

Όλοι μας έχουμε περάσει μια «περίεργη» μέρα που έχουμε μια πιο βαριά ψυχολογία και συνήθως αυτή η μέρα από το πρωί φαίνεται. Που με το που θα βγεις από το σπίτι όλα πάνε ανάποδα και το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να τελειώσεις τη δουλειά σου και να κλειστείς στο σπίτι σου. Αυτές τις μέρες αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να κρυφτούμε κάτω από τα σκεπάσματα.

Υπάρχει όμως ο τρόπος να πατήσουμε ένα μαγικό κουμπί και να μετατρέψουμε μια απαίσια μέρα σε καλή ή έστω να καταφέρουμε να επιβιώσουμε τη μέρα που όλα θα πηγαίνουν στραβά; Η απάντηση είναι ναι, σύμφωνα με την κοινωνική ψυχολόγο Shanna B. Tiayon. Σε ένα άρθρο στο inc.com, παρουσιάζει 3 απλά αλλά βαθιά αποτελεσματικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ανατρέψουμε μια κακή μέρα.

κακή μέρα κουζίνα

1. Γίνε ευτυχισμένη

Μέρος του τι κάνει μια κακή μέρα άσχημη είναι το πώς νιώθουμε γι’ αυτήν. Δε μιλάμε για τις μέρες που συμβαίνει κάτι πολύ κακό. Μιλάμε για τις μέρες μπορεί να υποφέρουμε από μια μεγάλη οικονομική ή επαγγελματική οπισθοδρόμηση, αν έχουμε χωρίσει με τον σύντροφο μας ή αντιμετωπίζουμε με λάθος τρόπο ένα μεγάλο και αρνητικό γεγονός. Όταν υποφέρουμε σε περιστατικά όπως αυτά, θα είμαστε δυστυχισμένοι, θυμωμένοι ή πληγωμένοι για λίγο, και δεν πρέπει να απορρίπτουμε αυτά τα συναισθήματα. Αλλά οι περισσότερες «κακές τέτοιες μέρες» δεν προκαλούνται από μεγάλα γεγονότα αλλά από μικρά περιστατικά που δεν θα θυμόμαστε καν σε 6 μήνες από τώρα. Και όταν αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους απογοητεύσεις, μια αλλαγή στη διάθεση μπορεί να βοηθήσει πολύ στη βελτίωση των πραγμάτων.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να αλλάξουμε τη διάθεση μας; Μια απλή τακτική που συνιστά η Tiayon είναι να αυξήσουμε τα επίπεδα των ορμονών «καλής διάθεσης», όπως τις ενδορφίνες, τη σεροτονίνη και την ωκυτοκίνη, στο σώμα μας, ειδικά εάν αισθανόμαστε άγχος, το οποίο μπορεί να απελευθερώσει κορτιζόλη και αδρεναλίνη στο σύστημα μας. Η ειδικός μας προτρέπει σε 2 προτάσεις για να αυξήσουμε τις ορμόνες «καλής διάθεσης»:

– Άσκηση. 30 λεπτά μέτριας άσκησης είναι ένα ερευνητικά αποδεδειγμένο ενισχυτικό της διάθεσης. Μπορείς να κάνεις έναν γρήγορο περίπατο ή να κάνεις μια βόλτα με ποδήλατο. Ή κλείσε την πόρτα του γραφείου σου, φόρεσε ακουστικά και χόρεψε με τα αγαπημένα σου τραγούδια. Οποιοδήποτε από αυτά είναι εγγυημένο ότι θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

αγκαλιά-Πάρε μια αγκαλιά. Το να κάνεις ή να πάρεις μια αγκαλιά, ειδικά κάποιον που αγαπάς, απελευθερώνει σεροτονίνη και ωκυτοκίνη και μειώνει επίσης τις ορμόνες του στρες. Μπορεί να λειτουργήσει και με ένα αγαπημένο κατοικίδιο.

2. Μετέφερε γι’ άλλη στιγμή τα μη ουσιαστικά θέματα

Όταν παλεύουμε με το άγχος, είναι η ανθρώπινη φύση να εμβαθύνουμε και να επιμένουμε ότι μπορούμε πραγματικά να τα κάνουμε όλα. Αλλά αν κάνουμε ένα βήμα πίσω και πάρουμε μια βαθιά ανάσα, μπορούμε συχνά να δούμε ότι μερικά από τα πράγματα που προσπαθούμε να στριμώξουμε στην ήδη ενοχλητική μέρα μας θα μπορούσαν πραγματικά να περιμένουν μέχρι αύριο ή ακόμα και την επόμενη εβδομάδα.

Έχεις μια λίστα υποχρεώσεων ή ακόμα και ραντεβού στο πρόγραμμα σου που θα μπορούσες να αναβάλεις χωρίς όμως να υπάρχουν σοβαρές συνέπειες; Αν είναι μια από αυτές τις μέρες, «πέταξε» από τη λίστα σου όσες περισσότερες μπορείς. Μπορείς επιπλέον να αναθέσεις μέρος της εργασίας σου ή να ζητήσεις από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας σου να σε βοηθήσει ώστε να μη χρειάζεται να το κάνεις. Δε χρειάζεται να τα κάνεις όλα μόνη σου.

κορίτσι σκέφτεται3. Εξέτασε τι χρειάζεσαι περισσότερο

Χρειάζεσαι σωματική ανάπαυση; Συναισθηματική ξεκούραση; Διανοητική ανάπαυση, που μπορεί να είναι ημερολόγιο ή ίσως να κάνεις κάτι ανόητο; Μια κοινωνική επαναφορά όπου περνάς χρόνο με άτομα που απολαμβάνεις ή αντίθετα, κοινωνική ανάπαυση, όπου αποσύρεσαι από τον κόσμο για λίγο; Σκέψου τι θα σε έκανε να νιώσεις πιο ανανεωμένη και μετά κάνε το δώρο στον εαυτό σου. Αυτό θα σε κάνει να έχεις μια καλύτερη μέρα αύριο.

κορίτσι σε σκάλες

Κάνοντας τους εαυτούς μας πιο χαρούμενους, αυτό θα μας κάνει πιο παραγωγικές, πιο αποτελεσματικές στη δουλειά μας, καλύτερο αφεντικό ακόμη και πιο συμπαθείς. Ό, τι είναι καλό για εμάς είναι καλό για τη δουλεία μας, τους φίλους μας, την οικογένεια μας. Αυτό πρέπει να θυμόμαστε όταν κάνουμε «pampering» στον εαυτό μας κάποιες μέρες.

Διάβασε επίσης:

Έχεις άσχημη ημέρα; 10 σκέψεις που θα στρέψουν την ενέργειά σου εκεί που πρέπει

Όλες μας έχουμε κακές ημέρες, ημέρες που ξεκίνησαν καλά και εξελίχθηκαν λάθος ή και ημέρες που απλώς δεν άρχισαν ποτέ όπως θα θέλαμε. Συνέπεια; Να γεμίζει το κεφάλι μας με χίλιες δυο σκέψεις και ανησυχίες που να φτάνουμε στο σημείο να «μπουκώνουμε» και να νιώθουμε πως θα εκραγούμε. Το κάνεις εικόνα ε;

δύσκολη μέραΑν θες να ξέρεις, ο μέσος άνθρωπος θα κάνει σχεδόν 30.000 σκέψεις μέσα σε μια μέρα. Οι περισσότερες από αυτές τις σκέψεις είναι φευγαλέες ή ανεξέλεγκτες. Ωστόσο, είτε το αναγνωρίζουμε είτε όχι, ορισμένες από αυτές τις σκέψεις επηρεάζουν την ψυχική μας υγεία, τον τρόπο που ζούμε και τις αποφάσεις που παίρνουμε σε καθημερινή βάση.

Διάβασε εδώ τις 10 σκέψεις.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς να βοηθήσεις κάποιον που θρηνεί
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top