Now Reading
Αυτά τα τρόφιμα δε θέλουν πάντα ψυγείο- Πώς να τα αποθηκεύσεις για να διατηρηθούν περισσότερο

Αυτά τα τρόφιμα δε θέλουν πάντα ψυγείο- Πώς να τα αποθηκεύσεις για να διατηρηθούν περισσότερο

Avatar photo
ψυγειο τροφιμα

Μάθε τι πρέπει να κάνεις ώστε να διατηρείς τα βασικά τρόφιμα περισσότερο καιρό.

Από την αποθήκευση λαχανικών στο ψυγείο μέχρι ξηρούς καρπούς στο ντουλάπι, φαίνεται ότι ακόμη και οι ειδικοί θεωρούν έναν μόνο «σωστό» τρόπο ανά κατηγορία για να διατηρείς τα τρόφιμα φρέσκα. Για όλους εμάς η αποθήκευση τροφίμων είναι συνήθεια που πιθανότητα δεν θα αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη, ωστόσο έχεις αναρωτηθεί εάν είναι σωστός;

Για το λόγο αυτό το MailOnline πραγματοποιεί δημοσκόπηση για να μάθουμε εάν οι συνήθειες αποθήκευσης τροφίμων μας συμβαδίζουν με την πλειοψηφία.
Ο διάσημος σεφ James Martin αναζωπύρωσε τη συζήτηση μιλώντας για το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύεις τα αυγά, αποκαλύπτοντας ότι δεν θα τα έβαζε «ποτέ» στο ψυγείο. Ενώ ο βρετανικός οργανισμός ασφαλείας αυγών δηλώνει ότι το ψυγείο είναι το καλύτερο μέρος για τα αυγά, ο Martin είπε στους Phillip Schofield και Holly Willoughby στο «This Morning» ότι δεν πρέπει «ποτέ να μπαίνουν στο ψυγείο» επειδή «είναι όλα πορώδη». Είπε ότι τα αυγά τελικά «απορροφούν όλες τις γεύσεις του ψυγείου» λόγω της υφής του κελύφους. Ωστόσο, τα αυγά που διατηρούνται στο ψυγείο έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ό,τι άλλο.

Τρόφιμα στο ψυγείο

Η Kate Llewellyn-Waters, διατροφολόγος στο «You Are What You Eat» του Channel 5 και συγγραφέας του The Immunity Cookbook, είχε πει στο παρελθόν ότι τα αυγά προκαλούν «τη μεγαλύτερη συζήτηση» στην κουζίνα. «Πιστεύεται ότι η συμπύκνωση στο ψυγείο μπορεί να οδηγήσει στον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα αυγά πρέπει πάντα να βρίσκονται στο ψυγείο, ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις τα αυγά καθορίζει τον τρόπο αποθήκευσης τους», είπε.

«Μια χρήσιμη συμβουλή, την οποία βρίσκω πάντα χρήσιμη, είναι ότι αν διατηρείς αυγά στο ψυγείο, προσπάθησε να μην τα αποθηκεύεις στις θήκες αυγών που βρίσκονται συχνά στην πόρτα του ψυγείου. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν ανοίγεις και κλείνεις την πόρτα κουνάει τα αυγά και μετά όταν σπάσεις το αυγό μπορεί να χωρίσει πιο εύκολα», πρόσθεσε.

Τι ισχύει για τα τυριά

Τα μαλακά τυριά χρειάζονται ψύξη για να μην αλλοιωθούν. Αλλά η Κate σημείωσε ότι το τυρί, όπως και πολλά τρόφιμα, «είναι στην πραγματικότητα καλύτερη γεύση όταν τρώγεται σε πιο ζεστή θερμοκρασία». Οι γευστικοί μας κάλυκες αποδίδουν τα μέγιστα όταν το φαγητό είναι πιο κοντά στη θερμοκρασία του σώματος, είπε, οπότε το τυρί δεν έχει τόσο έντονη γεύση αν τρώγεται απευθείας από το ψυγείο. Ο διατροφολόγος συνέστησε να βγάζεις το τυρί από το ψυγείο λίγο πριν καταναλωθεί.

Τα σκληρά τυριά είναι λιγότερο πιθανό να χαλάσουν γιατί δεν υπάρχει τόση υγρασία. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να διαρκέσουν για εβδομάδες ή και μήνες σε θερμοκρασία δωματίου όταν αποθηκεύονται σωστά. Θα πρέπει να τυλίγονται σε χαρτί και να τοποθετούνται σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα για να διατηρούνται στεγνά, σύμφωνα με τις συμβουλές ετοιμότητας του ιστότοπου.

Ψυγείο

Πότε το γάλα δεν χαλάει – Πώς να φυλάξεις το βούτυρο

  • Το γάλα πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο για να μην χαλάσει. Τα περισσότερα νοικοκυριά αφήνουν το γάλα στην πόρτα του ψυγείου, ωστόσο οι ειδικοί συνιστούν να το διατηρείς στο πίσω μέρος ενός ραφιού στο κάτω μέρος του ψυγείου για βέλτιστη φρεσκάδα. Αυτό οφείλεται στο ότι το συχνά άνοιγμα και κλείσιμο της πόρτας του ψυγείου θα αλλάξει ελαφρώς τη θερμοκρασία και αυτές οι διακυμάνσεις μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο το γάλα και την κρέμα γάλακτος να αλλοιωθούν.
  • Το βούτυρο πρέπει να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο και μπορεί να μείνει έξω στον πάγκο. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει παστεριωθεί και αναδευτεί. Η περιεκτικότητα σε λιπαρά δημιουργεί ένα φράγμα ενάντια στα βακτήρια, ενώ οι αλατισμένες ποικιλίες προσθέτουν ένα επιπλέον στρώμα προστασίας. Όταν διατηρείται σε κατάλληλες συνθήκες, το βούτυρο θα διαρκέσει καλά για μια εβδομάδα ή περισσότερο. Η καλύτερη επιλογή είναι να κρατήσεις μακριά αυτό που σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις τις επόμενες ημέρες.

Γάλα στο ψυγείο

Ενώ το βούτυρο είναι ασφαλές να διατηρείται στον πάγκο, η μαργαρίνη και άλλα υποκατάστατα θα πρέπει να διατηρούνται παγωμένα. Αυτά τα προϊόντα είναι πιο ευαίσθητα στη θερμότητα και είναι πιο πιθανό να διαχωριστούν όταν αφεθούν σε θερμοκρασία δωματίου.

Μαρμελάδες και ζελέ

Οι μαρμελάδες και τα ζελέ είναι ασφαλή για αποθήκευση στο ντουλάπι μέχρι να ανοιχτούν. Αλλά μόλις σπάσει η σφράγιση, είναι καλύτερο να το βάζεις στο ψυγείο. Οι ανοιγμένες μαρμελάδες και ζελέ είναι πιθανό να χαλάσουν με γρήγορους ρυθμούς εάν δεν αποθηκευτούν σωστά.

ψυγειο τροφιμα

Διάβασε επίσης:

Σταμάτα να αγοράζεις πλαστικές συσκευασίες και φτιάξε εσύ τα προϊόντα που χρησιμοποιείς

Η ανακύκλωση είναι τρόπος και στάση ζωής. Οι χάρτινες ή η γυάλινες συσκευασίες συγκεντρώνονται στους κάδους ανακύκλωσης για να πολτοποιηθούν και να ξανά πάρουν «ζωή». Όμως το ζήτημα της συσκευασίας είναι γεγονός πως έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Οι διαφημίσεις ή ακόμη και οι πρωτοβουλίες των Δήμων και των ιδιωτών μας προτρέπουν (τους καταναλωτές) να μειώσουμε τα σκουπίδια, άρα να μειωθεί και η  ανακύκλωση.

Ένας τρόπος για να βοηθήσουμε στη μείωση της ποσότητας των συσκευασιών που βάζουμε στο σπίτι, είναι να αρχίσουμε να φτιάχνουμε κάποια πράγματα μόνες μας. Αυτά που θα μπορούσαμε να φτιάχνουμε είναι, από προϊόντα που έχουμε στο ψυγείο μας μέχρι προϊόντα σώματος. Ίσως χρειαστεί να αγοράσουμε αρχικά μερικά αντικείμενα, αλλά από εκεί και πέρα, φτιάχνοντας πράγματα για τον εαυτό μας θα μειώσουμε την ανάγκη να αγοράζουμε συνεχώς νέες συσκευασίες, μπουκάλια, σωληνάρια, βαζάκια γυάλινα και άλλα πολλά.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
σούπα χαμπουργκερ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top