Now Reading
Είναι εφικτό!8 πράγματα που κάνουν τη διαφορά στη ζωή σου αν τα προσθέσεις στην καθημερινότητά σου

Είναι εφικτό!8 πράγματα που κάνουν τη διαφορά στη ζωή σου αν τα προσθέσεις στην καθημερινότητά σου

Λινα Γριβογιάννη

Το να μάθεις πώς να είσαι ευτυχισμένη και πώς να αλλάξεις τη ζωή σου απαιτεί πολλή θετική στάση και αυτό μπορεί να ξεκινήσει κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές που θα τη βελτιώσουν πολύ στην πρωινή σου ρουτίνα.

Αν και δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, το να εντάξεις την πρωινή πειθαρχία στην καθημερινή σου ρουτίνα μπορεί να είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να βελτιώσεις την απόδοση σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σου, κάτι που θα σε οδηγήσει σε ένα μονοπάτι ευτυχίας και θετικής σκέψης! 

Οι πρωινές ρουτίνες των περισσότερων ανθρώπων περιλαμβάνουν το να πιάσουν το κινητό αμέσως μόλις ξυπνήσουν για να ελέγξουν τα μηνύματα τους ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τις  ειδήσεις πριν καν σηκωθούν από το κρεβάτι το πρωί.

  

Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι αντί να αποφασίσεις πώς θέλεις να αισθάνεσαι και στη συνέχεια να δουλέψεις σκληρά για να καλλιεργήσεις περισσότερο αυτό το συναίσθημα, επιτρέπεις σε πράγματα εντελώς έξω από τον έλεγχό σου να καθορίσουν το πώς θα αισθάνεσαι καθώς ξεκινάς την ημέρα σου. Είτε πρόκειται για ένα e-mail από το αφεντικό σου που σου θυμίζει μια καθυστερημένη αναφορά, είτε για ένα λογαριασμό τηλεφώνου που αμελήσες να πληρώσεις, είτε για ένα γραπτό μήνυμα από έναν πρώην που σου δηλώνει την αιώνια αγάπη του, ασχολούμενη πρώτα με το τηλέφωνό σου, έχεις μόλις εναποθέσει τη μοίρα της ημέρας σου στα χέρια της τύχης.  

Αντί να αφήσετε ένα «κακό» δελτίο καιρού ή έναν αντιπαθητικό τίτλο ειδήσεων να πυροδοτήσει μια κακή διάθεση που θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά την υπόλοιπη μέρα – και τη ζωή σου – δοκίμασε να δεσμευτείς σε μια καθημερινή πρωινή ρουτίνα. Η βελτιστοποίηση της ψυχικής σας κατάστασης – της διάθεσής σου – καθώς ξεκινάς τη μέρα είναι αυτό που αποκαλούμε «Winning the day»! Αυτό σημαίνει ότι προετοιμάζεις το μυαλό και το σώμα σου για όλα όσα σε περιμένουν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της πρωινής σου τελετουργίας, αντισταθμίζεις τις αρνητικές επιρροές και μπαίνοντας σε μια βέλτιστη κατάσταση του νου και του σώματος από την αρχή αλλάζεις την πορεία της ημέρας σου και κατ’ επέκταση αυτό αλλάζει απολύτως τη ζωή σου. 

ΗΛΙΟς 

8 απλά πράγματα που μπορείς να προσθέσεις στην πρωινή σου ρουτίνα για να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο: 

  1. Ασκήσεις ευγνωμοσύνης/εκτίμησης

Η δύναμη της θετικότητας είναι εκπληκτική, οπότε ξεκίνησε τη μέρα σου με ευγνωμοσύνη! Πριν εμπλακείς στη «σάρωση των προβλημάτων», σαρώνοντας μανιωδώς το μυαλό ου για τη λίστα με όλα τα πράγματα που δεν θέλεις αλλά πρέπει να κάνεις εκείνη την ημέρα, φτάνεις αμέσως σε όλα αυτά για τα οποία είσαι ευγνώμων ή εκτιμάς! Αυτό αυτόματα σε βάζει στο σωστό πλαίσιο του μυαλού για να αρχίσεις να προσεγγίζεις με τον σωστό τρόπο τη μέρα που έρχεται! 

  1. Χαμογέλασε

Πάντα να θυμάσαι να προσπαθείς να έχεις θετική στάση και να σκέφτεσαι θετικές σκέψεις!
Η μετάβαση σε μια θετική στάση μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας για μια βελτιωμένη ζωή! Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά η στάση μας είναι πραγματικά το παν. 

Αυτό συμβαίνει επειδή οι σκέψεις μας εξαρτώνται από τη διάθεσή μας. Το πώς αισθάνεσαι υπαγορεύει την κατεύθυνση της σκέψης σου και αυτό είναι που τελικά οδηγεί την αντίληψή. Αυτό σημαίνει ότι αυτό που βλέπεις δεν είναι μια αντικειμενική εκδοχή αυτού που υπάρχει, αλλά ένα υποπροϊόν αυτού που πιστεύεις, σκέφτεσαι και αισθάνεσαι κάθε φορά. 

Το πρωί πριν καν ξυπνήσεις άρχισε να χαμογελάς, η πράξη του χαμόγελου και μόνο θα βοηθήσει στην τόνωση της διάθεσής σου, καθώς απελευθερώνει νευροδιαβιβαστές όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη. Το να ξεκινάς τη μέρα σου με ένα χαμόγελο σε προετοιμάζει αμέσως για να πάρεις ορθολογικές αποφάσεις, να δεις τον κόσμο ευνοϊκά και να εξασφαλίσεις ότι αισθάνεσαι ότι μπορείς να είσαι, να κάνεις ή να έχεις τα πάντα! 

  1. Κρύο νερό

Κάνε ένα γρήγορο κρύο ντους ή ρίξε κρύο νερό στο πρόσωπό σου. Λίγο κρύο νερό βοηθά να κυκλοφορήσει το αίμα, σφίγγει τους πόρους και καταπραΰνει τα μάτια. 

  1. Ενυδάτωση

Πήγαινε κατευθείαν στην κουζίνα και πιες τουλάχιστον δυο ποτήρια νέρο. Είναι σημαντίκο να δώσεις στον οργανισμό σου τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία που βρίσκονται στο νερό και κάποια μέταλλα που έχουν εξαντληθεί μετά από επτά έως εννέα ώρες ύπνου χωρίς υγρά. Τα ιχνοστοιχεία δίνουν στο σώμα σας μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, σίδηρο και ιώδιο για να προετοιμάσουν το σώμα σας για τους στρεσογόνους παράγοντες της ημέρας.

  1.  Το φως του ήλιου

Η έκθεση στον ήλιο το πρωί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ρυθμίσεις αποτελεσματικά το κιρκάδιο ρολόι σου. Το φως του ήλιου βοηθά επίσης στη ρύθμιση της διάθεσης και του μεταβολισμού.  

  1. Κίνηση

Η προσθήκη της κίνησης βοηθά στο να ετοιμαστεί το σώμα για τυχόν στρεσογόνους παράγοντες αργότερα μέσα στην ημέρα. Είτε πρόκειται για μια  βόλτα στον ήλιο, είτε για μερικούς χαιρετισμούς στον ήλιο, είτε για διατάσεις, η κίνηση είναι ένας τέλειος τρόπος για να θέσεις έναν θετικό τόνο για την ημέρα.

γυναικα που κανει γυμναστικη 

  1. Διαλογισμός 

Ο διαλογισμός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να εξουδετερώσεις την αρνητική διάθεση. Επίσης, σου μαθαίνει να ηρεμείς το μυαλό σου αρκετά. Απλά κάθισε ήσυχα, μέτρησε τις αναπνοές σου και προσπάθησε να επιτρέψεις στις σκέψεις να έρχονται και να φεύγουν χωρίς να προσκολληθείς σε αυτές. 

  1. Μουσική

Τι θα γινόταν αν ήξερες ότι σήμερα θα ήταν η μεγαλύτερη μέρα της ζωής σου; Πώς θα μπορούσατε να την προσεγγίσεις διαφορετικά; Το να χρησιμοποιείς τη μουσική ως τρόπο καλλιέργειας θετικής διάθεσης είναι κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα. Το σπουδαίο σε αυτό είναι ότι δεν χρειάζεται επιπλέον χρόνο, μπορείς να βάλεις μουσική ενώ ετοιμάζεσαι το πρωί.  

Το κλειδί για να πετύχει αυτό είναι να είσαι ρεαλίστρια σε ό,τι ξέρετε ότι μπορείς και θα κάνεις τακτικά και να θυμάσαι ότι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζεις τη ζωή σου είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την επιτυχία ή την αποτυχία σου. 

Διάβασε επίσης:

Να είσαι ευγνώμων! Οι επιστήμονες έχουν βρει τον τρόπο που βελτιώνει την ψυχική σου υγεία

Θέλετε να είσαι πιο ευτυχισμένη; Η ευγνωμοσύνη είναι η κατάλληλη στάση ζωής που μπορείς να υιοθετήσεις. Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η πιο γιορτινή και μαγική εποχή του χρόνου. Μας προσκαλεί να συνδεθούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε, να αναλογιστούμε τη χρονιά που πέρασε και να εξασκήσουμε την ευγνωμοσύνη για τα μαθήματα και τις εμπειρίες που μας διαμόρφωσαν σε αυτό που είμαστε.

Ωστόσο, η εξάσκηση της ευγνωμοσύνης δεν πρέπει να προορίζεται μόνο στη περίοδο των γιορτών, η εξάσκηση της στην καθημερινή σου  ζωή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ψυχική σου υγεία. Στη συνέχεια, θα αναφερθούμε στο γιατί η ευγνωμοσύνη κάνει καλό και θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να είσαι πιο ευγνώμων στη ζωή σου.

Δες εδώ το κέικ σοκολάτας σε βοήθα να χάσεις κιλά

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς να διορθώσεις τις γρατσουνιές σε ξύλινα δάπεδα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτή είναι η τροφή που καταστρέφει την ποιότητα των μαλλιών σου και οδηγεί σε αραίωσηDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr