Now Reading
Τα 4 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς από το σπίτι αν έχεις μόνο 15 λεπτά

Τα 4 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς από το σπίτι αν έχεις μόνο 15 λεπτά

Avatar photo
τραπεζαρία φωτεινή

Σε 15′ μπορείς να καθαρίσεις και να οργανώσεις 4 βασικά σημεία που πάντα αμελείς να δώσεις σημασία.

Γνωρίζεις πως μέσα σε 15′ μπορείς να οργανώσεις βασικά μέρη του σπιτιού σου; Μπορεί να σου φαίνεται απίθανο αλλά θα εκπλαγείς πόσα μπορείς να πετύχεις μέσα σε αυτά τα λεπτά. Και μια επαγγελματίας μας το επιβεβαιώνει λέγοντας: «Μόλις αποκτήσετε τη συνήθεια να κάνετε μια εργασία 15′, συνειδητοποιείτε ότι δεν χρειάζεται πολύς χρόνος τελικά για να συμμαζέψετε, κάτι που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε και να κάνετε περισσότερα επειδή ξέρετε ότι δεν χρειάζονται τόσο καιρό», λέει η Shantae Duckworth, ιδρύτρια του Shantae-ize Your Space, στο realsimple.com.

Επαγγελματίες διοργανωτές μας λένε τι θα έκαναν αν είχαν μόλις 15′ στη διάθεση τους και τι θα συμμάζευαν. Οι απαντήσεις τους μπορεί απλώς να αλλάξουν την οπτική σου και να σε παρακινήσουν να οργανωθείς εύκολα και αβίαστα.

συμμαζεμένο σπίτι

1. Συμμάζεψε ό, τι βλέπεις γύρω σου

15′ είναι αρκετός χρόνος για να αφαιρέσεις όλη αυτή την επιφανειακή ακαταστασία γύρω από το σπίτι σου, είτε πρόκειται για ένα άδειο μπουκάλι νερό στο τραπέζι του σαλονιού, είτε για την αλληλογραφία που μαζεύει σκόνη στον πάγκο της κουζίνας. Η επαγγελματίας διοργανώτρια και συγγραφέας του βιβλίου The Folding Book, Janelle Cohen, συμβουλεύει να περπατάς στο σπίτι σου με ένα καλάθι και να μαζεύεις όλα τα διάφορα αντικείμενα που δεν βρίσκονται στη θέση τους. «Τότε βάλτε ό,τι άρπαξατε στο καλάθι στο σωστό χώρο. Μικρή ακαταστασία μπορεί πραγματικά να προστεθεί, αλλά αφιερώνοντας μόλις 15′ για να διορθώσετε τους μικρούς σωρούς προτού γίνουν μεγάλοι σωροί, θα βοηθήσετε στον εξορθολογισμό του σπιτιού σας και θα κάνει την τακτοποίηση ευκολότερη και ταχύτερη».

καθαρό γραφείοι

2. Κάνε 3 μικρές εργασίες των 5 λεπτών

Ο Sam Lund, ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων και ο επαγγελματίας διοργανωτής πίσω από το Simply Sam, αναφέρει ότι υπάρχουν 3  χώροι που μπορεί να συμμαζευτεί σε 5′ ο καθένας. «Ξεκινήστε με την τσάντα ή το συρτάρι μακιγιάζ σας. Απαλλαγείτε από οτιδήποτε έχει λήξει ή που απλά δεν χρησιμοποιείτε». Μετά από αυτό, συνιστά να ασχοληθείς με το συρτάρι με τις κάλτσες. «Η δεύτερη κάλτσα δεν επιστρέφει» αναφέρει χαριτολογώντας. Τέλος, αξιολόγησε αυτό το συρτάρι με τα στυλό που συχνά αγνοείται. «Πάρτε όλα τα στυλό που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ποτέ γιατί ρεαλιστικά χρησιμοποιείτε μόνο ένα ή δύο που αγαπάτε». Ένα άδειο συρτάρι από στυλό ελευθερώνει χώρο για να αποθηκεύσετε πιο σημαντικά αντικείμενα.

κουζίνα συμμάζεμα

3. Οργάνωσε μόνο έναν χώρο της κουζίνας σου

Δεν υπάρχει τρόπος να καθαρίσεις και να αναδιοργανώσεις ολόκληρη την κουζίνα σου σε 15′ αλλά μπορείς να ξεκινήσεις. «Η κουζίνα είναι ένας ευρύς και τεράστιος χώρος. Εστιάζοντας όμως σε μια περιοχή, όχι μόνο έχετε περισσότερες πιθανότητες να καθαρίσετε αυτήν την περιοχή σε 15′, αλλά θα σας παρακινήσει να συνεχίσετε να καθαρίζετε», λέει ο Duckworth. Εναλλακτικά, μπορείς να οργανώσεις ένα ράφι ψυγείου ή ένα ράφι αποθήκης σε αυτά τα λεπτά. Αν προσθέσεις τα 15′ λεπτά που αφιερώνεις, θα έχεις καθαρό ψυγείο και ντουλάπι μέχρι το τέλος της εβδομάδας χωρίς μαραθώνιο καθαρισμό.

χάπια

4. Καθάρισε το ντουλάπι φαρμάκων

Από τις οφθαλμικές σταγόνες που έληξαν πριν από 3 χρόνια μέχρι το σωληνάριο της κρέμας κατά της φαγούρας που είναι πρακτικά άδειο—όλοι έχουμε πράγματα στο ντουλάπι φαρμάκων μας που πρέπει να πετάξουμε. Ο Duckworth λέει: «Επειδή τα ντουλάπια φαρμάκων είναι μικρότεροι χώροι και συνήθως έχουν πράγματα που πρέπει να απορριφθούν, όλα αυτά είναι αντικείμενα για τα οποία μπορείτε να πάρετε γρήγορες αποφάσεις». Όταν τελειώσεις, κάνε μια λίστα με τα απαραίτητα που πρέπει να αντικατασταθούν, όπως επίδεσμοι ή απλώς παράγγειλε ένα νέο κιτ πρώτων βοηθειών.

τραπεζαρία φωτεινή

Διάβασε επίσης:

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίσεις με το πιεστικό

Όταν φτάνει η ώρα των βαριών εργασιών καθαρισμού στο σπίτι μας όλες σκεφτόμαστε την πρακτικότητα και τη γρηγοράδα εξίσου. Αυτές οι δύσκολες δουλειές καθαρισμού μπορεί να είναι από το να πλύνουμε τα έπιπλα κήπου τώρα που τον προετοιμάζουμε ή ακόμη και να θέλουμε να πλύνουμε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μας. Αν διαθέτουμε πιεστικό αμέσως σκεφτόμαστε πως τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει τον πόσο καλά θα καθαρίσει την όποια επιφάνεια.

αυτοκίνητο πλύσιμοΑυτό το εύχρηστο εργαλείο θα απομακρύνει τη βρωμιά και τους σκληρούς λεκέδες σε χρόνο μηδέν, και όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού. Όμως, ενώ μπορεί να αντιμετωπίσει τις πιο απαιτητικές οικιακές εργασίες, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίσουμε με το πιεστικό. Εάν το χρησιμοποιήσουμε μπορεί να καταστρέψουμε ή να γρατσουνίσουμε επιφάνειες και να προκαλέσουμε περισσότερο κακό παρά καλό. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί και να τραυματιστούμε εάν δεν χρησιμοποιήσουμε σωστά.

Διάβασε εδώ τι να αποφύγεις.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχεις βρώμικους λευκούς τοίχους; Με 1 από τους 3 τρόπους θα τους κάνεις λες και τους έβαψες μόλις
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μπορείς να ξεφορτωθείς τον παλιό καναπέ που είχες στο σαλόνι σουDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr