Now Reading
Τα 10 καλύτερα έργα τέχνης στον κόσμο που έχουν μείνει αξεπέραστα μέσα στους αιώνες

Τα 10 καλύτερα έργα τέχνης στον κόσμο που έχουν μείνει αξεπέραστα μέσα στους αιώνες

Λινα Γριβογιάννη
Τα καλύτερα έργα τέχνης στον κόσμο 

Αυτά τα σημαντικά έργα τέχνης, θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο και αξίζει έστω και για μία φορά να τα δεις από κοντά.

Πέρα από την ψυχαγωγία, αυτά τα διάσημα έργα τέχνης αντιπροσωπεύουν ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν, λειτουργώντας ως γέφυρα μεταξύ του παλιού και του νέου. Τα έργα τέχνης αποτελούν σημαντικό μέρος του αρχαίου και του σύγχρονου κόσμου. Κάποια από αυτά προέρχονται από τη βαθιά φαντασία του καλλιτέχνη που τα δημιούργησε και ανάγκαζαν τους θεατές να σκεφτούν βαθιά και να ψάξουν μέσα τους. Τα περισσότερα από αυτά τα έργα τέχνης δημιουργήθηκαν επί αιώνες, αλλά παραμένουν τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Για τους λάτρεις της τέχνης, αυτοί είναι μερικοί από τους πιο διάσημους πίνακες στον κόσμο και τα σπουδαιότερα γλυπτά που υπάρχουν. Καθένα από αυτά θεωρούνται τα μεγαλύτερα έργα τέχνης του κόσμου που αξίζει να επισκεφθείς για να τα δεις από κοντά.

Τα καλύτερα έργα τέχνης στον κόσμο 
ΠΗΓΗ:thetravel.com

1. Αποκαθήλωση -Michelangelo Pieta

Η Pieta είναι ένα θρησκευτικό έργο τέχνης του Μιχαήλ Άγγελου που απεικονίζει τη Μαρία να κουβαλάει τον νεκρό γιο της, Ιησού Χριστό. Είναι ένα γλυπτό γεμάτο ένταση σε φυσικό μέγεθος μεγάλης θρησκευτικής σημασίας που αντιπροσωπεύει τη θυσία του Ιησού για την ανθρωπότητα και την αδιάκοπη αγάπη της μητέρας για τον γιο της. Ο Μιχαήλ Άγγελος δημιούργησε αυτό το υπέροχο έργο τέχνης το 1500 από ένα μόνο τετράγωνο μάρμαρο και ήταν στα 20 του χρόνια εκείνη την εποχή. Σήμερα, το γλυπτό βρίσκεται στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

2.Γκουέρνικα – Guernica του Pablo Picasso

Η Guernica είναι ένα διάσημο έργο του ταλαντούχου και αξεπέραστου Πάμπλο Πικάσο, και παραμένει το καλύτερο έργο του μέχρι σήμερα. Ο Πικάσο δημιούργησε το έργο τέχνης ως έκφραση αγανάκτησης κατά του πολέμου μετά τον βομβαρδισμό της πόλης Γκουέρνικα από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Δημιούργησε τον πίνακα το 1937 στην Παγκόσμια Έκθεση στο Παρίσι και σήμερα βρίσκεται στο Μουσείο Reina Sofia στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Τα καλύτερα έργα τέχνης στον κόσμο 
ΠΗΓΗ:thetravel.com

3.Εναστρη νύχτα Starry Night Vincent van Gogh

Το έργο τέχνης Starry Night είναι ο καλύτερος και πιο διάσημος πίνακας του Van Gogh, ο οποίος προσπαθούσε να απεικονίσει το χωριό Saint-Remy. Ο πίνακας αντιπροσώπευε τη συναισθηματική του κατάσταση ενώ βρισκόταν σε άσυλο στο χωριό. Κοιτώντας τον πίνακα, ο οποίος έχει έναν θυελλώδη και τραχύ νυχτερινό ουρανό, μπορούσε κανείς εύκολα να καταλάβει ότι ο καλλιτέχνης ήταν πράγματι προβληματισμένος και τον αναπαριστούσε σε εικόνες. Δημιούργησε αυτό το έργο από τη μνήμη του το 1889 και ο πίνακας βρίσκεται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Τα καλύτερα έργα τέχνης στον κόσμο 
ΠΗΓΗ:thetravel.com

4. Η κραυγή- The Scream Edward Munch

Το Scream είναι ένας μυστικιστικός πίνακας ενός ατόμου που ουρλιάζει από τον David Edvard Munch που έχει γίνει μια αναπαράσταση του άγχους. Σύμφωνα με τις αφηγήσεις του ζωγράφου, ενώ περπατούσε στους δρόμους του Όσλο, το ηλιοβασίλεμα μετέτρεψε τα σύννεφα σε ένα κόκκινο θέαμα και ένιωσε ένα είδος κραυγής να περνάει από τη φύση σε εκείνο το σημείο. Για να εκφράσει καλύτερα αυτό που είδε δημιούργησε περίπου τέσσερις εκδοχές αυτού του πίνακα μεταξύ 1893 και 1910 και το πρώτο αντίγραφο εκτίθεται στο Εθνικό Μουσείο της Νορβηγίας στο Όσλο.

Τα καλύτερα έργα τέχνης στον κόσμο 
ΠΗΓΗ:thetravel.com

5.Το φιλί – The Kiss Gustav Klimt

Το φιλί είναι ένας πίνακας ζωγραφικής που απεικονίζει την εικόνα ενός ζευγαριού σε φυσικό μέγεθος που ενώνεται με τις πολύχρωμες ρόμπες του και μοιράζεται ένα φιλί. Είναι ένα από τα διάσημα έργα τέχνης του 20ου αιώνα που θα κάνει αμέσως τον κόσμο να χαμογελάσει όταν το δει. Ο Gustav Klimt είναι γνωστός για τη δημιουργία αυτού του σπουδαίου έργου τέχνης μεταξύ 1907 και 1908 και βρίσκεται στο Μουσείο Upper Belvedere στη Βιέννη της Αυστρίας.

Τα καλύτερα έργα τέχνης στον κόσμο 
ΠΗΓΗ:thetravel.com

6.Η Γέννηση της Αφροδίτης-The Birth of Venus Sandro Botticelli

Η Γέννηση της Αφροδίτης είναι ένας ιστορικός πίνακας που συμβολίζει τη νεογέννητη θεά του έρωτα, την Αφροδίτη, που αναδύεται από το νερό. Το έργο τέχνης δημιουργήθηκε από τον Ιταλό καλλιτέχνη Sandro Botticelli μεταξύ 1484 και 1487 και βρίσκεται στην γκαλερί Uffizi στη Φλωρεντία της Ιταλίας.

Τα καλύτερα έργα τέχνης στον κόσμο 
ΠΗΓΗ:thetravel.com

7.Η Δημιουργία του Αδάμ- Adam Michelangelo

Η Δημιουργία του Αδάμ είναι μέρος της σειράς έργων ζωγραφικής στην οροφή της Καπέλα Σιξτίνα στην πόλη του Βατικανού της Ρώμης. Ο πίνακας δημιουργήθηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο και απεικονίζει μια σκηνή στην οποία ο Θεός δίνει ζωή στον Αδάμ, τον πρώτο άνθρωπο.

Τα καλύτερα έργα τέχνης στον κόσμο 
ΠΗΓΗ:thetravel.com

Το έργο τέχνης δημιουργήθηκε μεταξύ 1508 και 1512 και παρέμεινε σύμβολο των Χριστιανικών Τεχνών της Αναγέννησης μέχρι σήμερα.

8.Ο Μυστικός Δείπνος-The Last Supper Leonardo da Vinci

Το έργο τέχνης του τελευταίου δείπνου είναι μια επική δημιουργία από τον θρυλικό Leonard Da Vinci που απεικονίζει τον Ιησού Χριστό και τους δώδεκα μαθητές του κατά τη διάρκεια του τελευταίου δείπνου. Ο πίνακας δημιουργήθηκε μεταξύ 1495 και 1498 και λέγεται ότι είναι μια απεικόνιση της σκηνής στην οποία ο Ιησούς αποκάλυψε ότι ένας από τους μαθητές του θα τον πρόδιδε.

Τα καλύτερα έργα τέχνης στον κόσμο 
ΠΗΓΗ:thetravel.com

Ο πίνακας φαίνεται να ζωγραφίζει την αντίδραση κάθε μαθητή στην αποκάλυψη με τον τρόπο που πιστεύεται ότι ταιριάζει με κάθε προσωπικότητά του. Ο πίνακας είναι ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα στον κόσμο και μπορεί να βρεθεί στο Santa Maria Delle Grazie Covent, Μιλάνο, Ιταλία.

9. Ο Δαβίδ- David του Μιχαήλ Άγγελου

Ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου είναι ένα γυμνό γλυπτό του Βιβλικού Βασιλιά Δαβίδ που δημιουργήθηκε από τον πολύ διάσημο καλλιτέχνη, Μιχαήλ Άγγελο. Δημιούργησε το γλυπτό εξ ολοκλήρου από μάρμαρο και για να το διατηρήσει, το γλυπτό μεταφέρθηκε από την πλατεία της πόλης στη Φλωρεντία στην Galleria dell’Accademia di Frenze (Πινακοθήκη της Ακαδημίας της Φλωρεντίας).

Τα καλύτερα έργα τέχνης στον κόσμο 
ΠΗΓΗ:thetravel.com

Ο Μιχαήλ Άγγελος έδειξε εξαιρετική τάξη με αυτό το γλυπτό και προσπάθησε να ξεπεράσει άλλους καλλιτέχνες της εποχής του, επειδή αυτό το κομμάτι θεωρείται άψογο καθώς αντιπροσωπεύει πλήρως τη δόξα και τη χάρη του σώματος ενός άνδρα. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγέλου που πρέπει να γνωρίζεις πριν τον επισκεφτείς, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας του.

10.Η Μόνα Λίζα- Mona Lisa Leonardo Da Vinci

MONA LISA
Η Mona Lisa του Λεονάρντο ντα Βίντσι θεωρείται από πολλούς ως το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο και το να τη δεις πραγματικά από κοντά είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Παρίσι, κανένας πίνακας δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στη δόξα και τη δημιουργικότητά του. Είναι το πιο παρωδημένο, το πιο τραγουδισμένο και το πιο γραμμένο έργο τέχνης στον κόσμο. Ο πίνακας λέγεται ότι είναι μια απεικόνιση της Lisa del Giocondo, μιας διάσημης Ιταλίδας ευγενούς και τρίτης συζύγου του Francesco del Giocondo. Θεωρείται ο καλύτερος πίνακας στον κόσμο και συνέχισε να προσελκύει την παγκόσμια προσοχή από τότε που δημιουργήθηκε μεταξύ 1503 και 1517 μ.Χ.

Είναι ένα από τα πολλά αριστουργήματα που μπορείς να δεις στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, και ακόμη και σήμερα, είναι ίσως ο πιο διάσημος πίνακας στον κόσμο και πιθανότατα θα παραμείνει έτσι για πολλά χρόνια ακόμα.

Διάβασε επίσης:

Οι καλύτερες εικονικές ξεναγήσεις σε μουσεία τέχνης στον κόσμο

Τα μουσεία τέχνης στον κόσμο είναι γεμάτα θησαυρούς και χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας μπορούμε να τα δούμε από την άνεση της πολυθρόνας μας και στην ασφάλεια του σπιτιού μας. Οι εικονικές ξεναγήσεις σε μουσεία τέχνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δεις απίστευτα έργα τέχνης χωρίς να ταξιδέψεις. Είτε σου αρέσει η σύγχρονη ζωγραφική είτε τα παραδοσιακά έργα τέχνης, σίγουρα θα απολαύσεις αυτές τις εικονικές ξεναγήσεις σε μουσεία.

εικονικές ξεναγήσεις σε μουσεία 

Αν και θα ήταν διασκεδαστικό να επισκεφθείς όλα τα καλύτερα μουσεία του κόσμου, αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει. Ωστόσο, με αυτές τις εικονικές περιηγήσεις σε μουσεία τέχνης, μπορείς να τα εξερευνήσεις από το σπίτι σου. Πλέον όλο και περισσότερα μουσεία καθιστούν τις συλλογές τους προσβάσιμες σε όλους online. Αρκετά από τα διάσημα μουσεία που παρουσιάζονται εδώ έχουν επίσης ειδικές ξεναγήσεις φιλικές προς τα παιδιά.

Δες εδώ τα μουσεία που μπορείς να δεις από σπίτι σου 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα 6 πιο βρώμικα μέρη στην κουζίνα που δεν πάει το μυαλό σου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Son Fuster: Ένα μεσαιωνικό αρχοντικό στη Μαγιόρκα συνδυάζει τη φύση με την πολυτέλειαDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr