Now Reading
Προσοχή! Μην κάθεσαι ποτέ έτσι στο αυτοκίνητο- Οι 3 στάσεις σώματος που μπορεί να προκαλέσουν μόνιμο τραυματισμό

Προσοχή! Μην κάθεσαι ποτέ έτσι στο αυτοκίνητο- Οι 3 στάσεις σώματος που μπορεί να προκαλέσουν μόνιμο τραυματισμό

Avatar photo
Προσοχή! Μην κάθεσαι ποτέ έτσι στο αυτοκίνητο- Οι 3 στάσεις σώματος που μπορεί να προκαλέσουν μόνιμο τραυματισμό
Unsplash/ Matthew Henry

Αυτές είναι οι πιο επίφοβες στάσεις σώματος που αν καθίσεις στο αυτοκίνητο μπορεί να προκαλέσουν μόνιμο τραυματισμό σε περίπτωση σύγκρουσης! Τι πρέπει να προσέξεις.

Είτε είσαι οδηγός είτε συνοδηγός, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις μπεις στο αυτοκίνητό σου είναι να φορέσεις τη ζώνη ασφαλείας και έπειτα να ξεκινήσεις την πορεία σου. Το αυτοκίνητο είναι αποδεδειγμένα το πιο εύκολο και, ίσως, ασφαλές μέσο μεταφοράς, το οποίο σου εξοικονομεί χρόνο και σου παρέχει άνεση. Ωστόσο ακόμη και οι στάσεις σώματος στις οποίες βολεύεσαι μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλειά σου. 

Όταν κρατάς το τιμόνι και, ουσιαστικά, έχεις τον ρόλο του οδηγού, όλες οι αισθήσεις σου πολλαπλασιάζονται, με σκοπό να μετακινηθείς με ασφάλεια. Ωστόσο, οι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και ένα έντονο φρενάρισμα δεν εξαρτώνται μόνο από εσένα.

Αντίστοιχα, ως συνοδηγός, συχνά αναλαμβάνεις την ευθύνη να «απασχολείς» τον οδηγό ή να ελέγχεις κι εσύ μια δεύτερη φορά όταν περνάτε από κάποιο «στοπ». Κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ευεργετικό, ιδίως όταν μιλάμε για μακρινά ταξίδια.

Προσοχή! Μην κάθεσαι ποτέ έτσι στο αυτοκίνητο- Οι 3 στάσεις σώματος που μπορεί να προκαλέσουν μόνιμο τραυματισμόΔιάβασε επίσης: Μήπως μένεις σε μια σχέση από φόβο; 5 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοείς

Ποιες στάσεις σώματος θα πρέπει να αποφεύγεις όταν ταξιδεύεις με αυτοκίνητο

Από το σχολείο μέχρι και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όλοι από πολύ νεαρή ηλικία λαμβάνουμε μαθήματα σχετικά με την οδική ασφάλεια — όπως το ότι το κράνος και η ζώνη σώζουν ζωές ή το ότι, όταν οδηγείς, δεν πρέπει να αποσπάται η προσοχή σου με τίποτα άλλο.

Παράλληλα, αν προσέξεις στο ταμπλό του αυτοκινήτου σου, ή στον καθρέφτη των μπροστινών θέσεων, θα διαπιστώσεις πως υπάρχουν ορισμένες οδηγίες σχετικά με το πώς θα πρέπει να τοποθετείς τα παιδικά καθίσματα για λόγους ασφάλεια.

Όμως οι οδηγίες ασφαλείας δεν σταματούν εδώ!

Έχει παρατηρηθεί πως οδηγεί και συνοδηγοί κάνουν ορισμένα λάθη τα οποία σε περίπτωση ατυχήματος, μπορεί να κοστίσουν ακόμη και την ανθρώπινη ζωή.

Προσοχή! Μην κάθεσαι ποτέ έτσι στο αυτοκίνητο- Οι 3 στάσεις σώματος που μπορεί να προκαλέσουν μόνιμο τραυματισμό
Unsplash/ averie woodard

Διάβασε επίσης: Τα 3 λάθος σημεία για να τοποθετήσεις τις κάμερες ασφαλείας στο σπίτι σου

Εσύ πως φοράς την ζώνη σου;

Ο σωστός τρόπος για να φοράς τη ζώνη ασφαλείας, είναι πάνω από το μέρος των γοφών και κατά μήκος του στήθους και της κλείδας, ενώ οι ιμάντες δεν θα πρέπει να είναι «τσαλακωμένοι» ή χαλαροί.

Αν λοιπόν – λανθασμένα- επιλέγεις να περάσεις τον ιμάντα της ζώνης κάτω από το χέρι σου, τότε αυξάνεις σημαντικά τις πιθανότητες μόνιμου και επώδυνου τραυματισμού στα πλευρά. Ταυτόχρονα, το πάνω μέρος του σώματος είναι εκτεθειμένο με αποτέλεσμα σε μια σφοδρή σύγκρουση να είναι αυξημένες οι πιθανότητες να «εκσφενδονιστείς»!

Προσοχή! Μην κάθεσαι ποτέ έτσι στο αυτοκίνητο- Οι 3 στάσεις σώματος που μπορεί να προκαλέσουν μόνιμο τραυματισμό
Unsplash/ Leio McLaren

Μην βάζεις τα πόδια στο ταμπλό!

Ακούγεται μια άκρως βολική θέση για τον συνοδηγό, ιδιαίτερα αν μιλάμε για πολύωρα ταξίδια, παρ’ όλα αυτά, η εν λόγω στάση αποτελεί «κόκκινο συναγερμό».

Ο λόγος επικινδυνότητας; Καταρχάς, σε περίπτωση σύγκρουσης ή έντονου φρεναρίσματος, υπάρχει το ενδεχόνεο να ανοίξουν οι αερόσακοι, δηλαδή το σύστημα ασφαλείας του αυτοκινήτου. Αυτοί, συνήθως ενεργοποιούνται με μέση ταχύτητα 320χλμ/ ώρα, σπρώχνοντας με δύναμη οτιδήποτε βρίσκεται ακριβώς μπροστά τους. Αυτός είναι και ο λόγος που το παιδικό καρεκλάκι, τοποθετείτε στα πίσω καθίσματα.

Όταν λοιπόν ταξιδεύεις με τα πόδια στο ταμπλό, σε περίπτωση σύγκρουσης αυξάνεις τις πιθανότητες για έναν ισχυρό τραυματισμό, κυρίως στη λεκάνη η οποία μπορεί να υποστεί κάταγμα ακαριαία, προκαλώντας κινητικά προβλήματα. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο αλλοιώνεται και η σωστή θέση της ζώνης, αφήνοντάς σε ουσιαστικά απροστάτευτη από κάθε ενδεχόμενο.

Μην «ξαπλώνεις» το κάθισμά σου!

Ακόμη και μια μικρή κλίση προς τα πίσω στο κάθισμά σου σε αφήνει εκτεθειμένη σε οποιονδήποτε εξωτερικό παράγοντα. Η ζώνη ασφαλείας παύει να σε καλύπτει σωστά και, σε περίπτωση σύγκρουσης, ασκεί πίεση στα εσωτερικά όργανα και τον αυχένα.

Διάβασε επίσης: Για ποιο λόγο πρέπει πάντα να βάζεις τη βαλίτσα σου στη μπανιέρα του ξενοδοχείου

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτές είναι οι 8 πιο υγιεινές «υπερτροφές» σύμφωνα με τους διατροφολόγους
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διακοπές με αυτοκίνητο: Το φτηνό χωριό που μοιάζει να επιπλέει στη θάλασσα



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!


Site Footer
Dnews
theissue.gr

Site Footer