Now Reading
Πόσο πρέπει να κοιμάσαι το απόγευμα για να νιώθεις καλά; Τα μυστικά για ένα τέλειο power nap

Πόσο πρέπει να κοιμάσαι το απόγευμα για να νιώθεις καλά; Τα μυστικά για ένα τέλειο power nap

Avatar photo
Πόσο πρέπει να κοιμάσαι το απόγευμα για να νιώθεις καλά; Τα μυστικά για ένα τέλειο power nap

Μια μελέτη επιβεβαιώνει πόσο πρέπει να κοιμάσαι το απόγευμα για να απολαμβάνεις πραγματικά τα οφέλη αυτής της συνήθειας.

Στην Ισπανία , όπως και στην Καλαβρία και σε όλες τις μεσογειακές χώρες, ο απογευματινός ύπνος είναι παράδοση. Μετά το μεσημεριανό γεύμα κι ένα υποχρεωτικό φλιτζάνι καφέ, το να πηγαίνεις για ύπνο για να προστατευτείς από τις πιο ζεστές ώρες είναι μια συνήθεια των «παππούδων» και ανήκει σε εκείνες τις πολυτελείς μέρες που ζούσαν σε περιόδους διακοπών. Ένα όνειρο για πολλούς, ένα πολιτιστικό κατασκεύασμα για άλλους, που κρατήθηκε ζωντανό, για παράδειγμα, στο Μεξικό και σε ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΥΠΝΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΣήμερα, χάρη στους καιρούς της σύγχρονης ζωής που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ξεκούραση, είμαστε συχνά πάντα κουρασμένοι και ο απογευματινός ύπνος θα μπορούσε να είναι η λύση, εκτός κι αν, αλλά αποτελούν εξαιρέσεις, δεν υποφέρουμε από ορμονικές διαταραχές . Σύμφωνα με μια νέα διασταυρούμενη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Γκουανταλαχάρα του Μεξικού και της Μούρθια της Ισπανίας, για να κατανοήσεις πόσος ύπνος είναι αρκετός το απόγευμα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στη διάρκειά του, γιατί αυτό συμβάλλει στη μεταβολική υγεία.

Τα οφέλη του απογευματινού ύπνου

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΥΠΝΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Ο ύπνος, όταν δεν υπήρχαν ακόμη φάρμακα, ήταν ο μόνος τρόπος θεραπείας. Ο ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είναι μια συνήθεια για δαιμονοποίηση, αλλά για φροντίδα και έλεγχο, επειδή τα οφέλη του απογευματινού ύπνου υπάρχουν και περιλαμβάνουν αυξημένο επίπεδο γνωστικών ικανοτήτων και μνήμης , μεγαλύτερη διαθεσιμότητα ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας και χαμηλότερο επίπεδο άγχους. 

Πόση ώρα πρέπει να κοιμάσαι το απόγευμα για να νιώθεις καλά και να έχεις ενέργεια;

Πόσο πρέπει να κοιμάσαι το απόγευμα για να νιώθεις καλά; Τα μυστικά για ένα τέλειο power nap

Η προαναφερθείσα μελέτη σε 3.000 άτομα έδειξε ότι η υπέρβαση των 30 λεπτών απογευματινού μεσημεριανού ύπνου μπορεί να είναι αντιπαραγωγική. Συγκεκριμένα, η διάρκεια του ύπνου επηρεάζει τη μεταβολική υγεία και όσοι κοιμούνται περισσότερα από 30 λεπτά την ημέρα το απόγευμα είναι πιο επιρρεπείς σε προβλήματα μεταβολικού συνδρόμου, μια σύνθετη ιατρική εικόνα της ταυτόχρονης παρουσίας τριών καταστάσεων: του διαβήτη, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της παχυσαρκίας. Μέσω μιας μεθόδου διατομής, η μελέτη εντόπισε ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο από 30 λεπτά, επομένως 15 ή 20 λεπτά, τείνουν να έχουν χαμηλότερο σάκχαρο στο αίμα, χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και να μην έχουν προβλήματα μεταβολικού συνδρόμου.

Για να ξυπνάς πιο ξεκούραστη, καλό είναι επίσης να πίνεις καφέ μετά το μεσημεριανό γεύμα

Μπορείς κι εσύ να γίνεις πρωινός τύπος

Ο καφές μετά τα γεύματα, ειδικά αν είναι πικρός, είναι εξαιρετικά χωνευτικός, αλλά τι σχέση έχει με τον ύπνο το απόγευμα; Ένα φλιτζάνι καφέ μετά το μεσημεριανό γεύμα συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και κυρίως η δράση της καφεΐνης δρα περίπου 20 λεπτά μετά τη λήψη της, δημιουργώντας την τέλεια συνταγή για έναν ξεκούραστο απογευματινό ύπνο και ανατροφοδότηση ενέργειας.

Διάβασε επίσης:

Τα 4 πράγματα που πρέπει να απομακρύνεις από την κρεβατοκάμαρα για να κοιμάσαι καλύτερα

Για να μπορείς να κοιμάσαι καλά δεν πρέπει να έχεις αυτά τα 4 πράγματα στην κρεβατοκάμαρά σου. Ο καλός ύπνος δεν είναι τόσο εύκολος όσο νομίζεις: για πολλούς, το να κοιμηθούν λίγο μετά αφού ξαπλώσουν και στη συνέχεια να ξυπνήσουν απόλυτα ανανεωμένοι είναι μια οφθαλμαπάτη. Σύμφωνα με την Ιταλική Ένωση Ιατρικής του Ύπνου που μίλησε στο Vogue Italia, η αϋπνία θεωρείται ένα αναδυόμενο πρόβλημα υγείας: στη χρόνια παραλλαγή της, επηρεάζει μεταξύ 6 και 9 εκατομμυρίων ατόμων, δηλαδή από 1 στους 10 έως περίπου 1 στους 7 Ιταλούς, μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά υπάρχουν ζώνες στις οποίες γίνεται πιο διαδεδομένη, όπως στους ηλικιωμένους, στις γυναίκες και κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Πώς να ξανακοιμηθείς εύκολα αν ξυπνήσεις μέσα στη νύχτα

Όσοι έχουν πρόβλημα ξεκούρασης συχνά το θεωρούν περισσότερο ενοχλητικό παρά πραγματική ασθένεια, τόσο που συχνά δεν μιλούν καν στον γιατρό τους γι’ αυτό. Ωστόσο, ο λίγος και κακός ύπνος επηρεάζει αρνητικά τις μέρες μας και, μακροπρόθεσμα, την υγεία μας.

Δες εδώ τα 4 πράγματα

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΑΡΚΑΣ ΠΛΟΙΟ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς θα αφαιρέσεις τα προσωπικά σου στοιχεία από το internteDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr