Now Reading
Πώς να ξανακοιμηθείς εύκολα αν ξυπνήσεις μέσα στη νύχτα

Πώς να ξανακοιμηθείς εύκολα αν ξυπνήσεις μέσα στη νύχτα

Avatar photo
Πώς να ξανακοιμηθείς εύκολα αν ξυπνήσεις μέσα στη νύχτα

Οι ειδικοί στον ύπνο μοιράζονται τι πρέπει να κάνεις και τι να αποφύγεις.

Πιθανότατα το  έχεις πάθει: Είναι 3 τα ξημερώματα, είσαι ξύπνια για λόγους που δεν μπορείς να εξηγήσεις και τώρα δεν μπορείς να ξανακοιμηθείς. Πρέπει να συνεχίσεις να στριφογυρνάς και να ελπίζεις για το καλύτερο ή να σηκωθείς από το κρεβάτι για να κάνεις κάτι που μπορεί να σε νυστάξει ξανά; Η καλύτερη πορεία δράσης βρίσκεται κάπου στη μέση. Σύμφωνα με το realsimple.com,δες τι συνιστούν να κάνεις και τι να αποφύγεις οι ειδικοί στον ύπνο εάν ξυπνήσεις στη μέση της νύχτας και χρειάζεσαι βοήθεια για να ξανακοιμηθείς.

Πώς να ξανακοιμηθείς εύκολα αν ξυπνήσεις μέσα στη νύχταΤι προκαλεί το νυχτερινό ξύπνημα;

Υπάρχουν λίγα πράγματα χειρότερα από το να ξυπνάς στη μέση της νύχτας, είτε από άγχος είτε από άλλο λόγο, και να μην μπορείς να ξανακοιμηθείς. Αλλά το να ξυπνάς στη μέση της νύχτας είναι στην πραγματικότητα φυσιολογικό. «Όλοι ξυπνούν στη μέση της νύχτας», λέει ο Philip Lindeman, MD, PhD και ειδικός στον ύπνο στο Ghostbed . «Οι φυσιολογικοί κύκλοι ύπνου είναι τέτοιοι που όλοι εισερχόμαστε τουλάχιστον σε μια πολύ ρηχή φάση εγρήγορσης αρκετές φορές τη νύχτα». Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διαλείμματα για να σηκωθείς για να χρησιμοποιήσεις το μπάνιο και μετά να επιστρέψεις για ύπνο. Μάλιστα, προσθέτει ότι μπορεί να μην θυμάσαι καν πολλές από αυτές τις αφυπνίσεις να συμβαίνουν.

Θέματα εσωτερικής υγείας και περιβαλλοντικοί παράγοντες
Άλλες αιτίες της νυχτερινής αφύπνισης μπορεί να περιλαμβάνουν το στρες, το άγχος, την ασθένεια, την πείνα, την ταλαιπωρία ή αλλαγές στη ρουτίνα ύπνου και στο περιβάλλον ύπνου, εξηγεί η κλινική ψυχολόγος Carolina Estevez , PsyD. Στη συνέχεια, υπάρχουν αιτίες όπως εφιάλτες ή νυχτερινοί φόβοι, ή περιβαλλοντικός θόρυβος ή ελαφριές διαταραχές .

Πώς να κοιμηθείς ξανά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Καταπολέμησε το άγχος της ημέρας και κάνε έναν ήρεμο ύπνο με αυτό το φυσικό εκχύλισμαΑφήστε το μυαλό σου να περιπλανηθεί σε ένα «ευτυχισμένο μέρος»

Εάν είσαι ξύπνια στη μέση της νύχτας και αναρωτιέσαι πώς να ξανακοιμηθείτε, ο Dr. Lindeman συνιστά: Προσπάθησε να οδηγήσεις τον εαυτό σου σε ένα «χαρούμενο μέρος», να «πετάξεις» πάνω από ένα μέρος που σου αρέσει ή ακόμα και να «περπατήσεις» εκεί αν σε βοηθάει. Μην ανησυχείς αν τα μάτια σου είναι ανοιχτά ή κλειστά, γιατί δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το δωμάτιο πρέπει είναι σκοτεινό.

Πώς να ξανακοιμηθείς εύκολα αν ξυπνήσεις μέσα στη νύχτα

Μετά από περίπου 20 λεπτά, βρες άλλο μέρος για να ξαπλώσεις

Ωστόσο, ο Dr. Lindeman προσθέτει ότι είναι σημαντικό να μην πιέζεις τον ύπνο, κάτι που, όπως λέει, μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Εάν έχουν περάσει περισσότερα από 20 λεπτά και εξακολουθείς να ξαπλώνεις ξύπνια στο κρεβάτι, ο Estevez προτείνει να σηκωθείς και να πας σε άλλο δωμάτιο που μπορεί να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό είναι ένα δωμάτιο με καναπέ ή ακόμα και ένα άλλο κρεβάτι όπου μπορείς να ξαπλώσεις και να ενθαρρύνεις την ξεκούραση.

Δοκίμασε απλές τεχνικές χαλάρωσης

«Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις τεχνικές χαλάρωσης, όπως βαθιά αναπνοή ή προοδευτική μυϊκή χαλάρωση», προσθέτει. Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι η αργή αναπνοή, μαζί με την υγιή υγιεινή και συνήθειες ύπνου, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές για την αϋπνία από παρεμβάσεις όπως η ύπνωση ή τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Μία αναπνευστική άσκηση που ονομάζεται αναπνοή 4-7-8 , η οποία περιλαμβάνει μια επιμήκη εκπνοή, βοηθά στην απενεργοποίηση του συστήματος άγχους και στην ενεργοποίηση του συστήματος ανάπαυσης και πέψης.

Πώς να ξανακοιμηθείς εύκολα αν ξυπνήσεις μέσα στη νύχταΚάνε περισσότερη σωματική άσκηση κατά τη διάρκεια της ημέρας

Ο Estevez λέει επίσης ότι η ενσωμάτωση της τακτικής σωματικής δραστηριότητας στην ημέρα σου μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της καλύτερης ποιότητας ύπνου τη νύχτα και στην πρόληψη των περιστατικών νυχτερινής αφύπνισης και αϋπνίας.

Διάβασε επίσης:

Αν κοιμάσαι από την αριστερή πλευρά κάνεις καλό στην υγεία σου- Να γιατί

Το να κοιμάσαι στην αριστερή πλευρά είναι η καλύτερη επιλογή για να βελτιώσεις τον ύπνο σου και να γίνει πιο ξεκούραστος.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΥΠΝΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Μετά τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα και την ψυχική υγεία, ο ύπνος είναι ο τέταρτος πυλώνας της καλής υγείας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου 2023 – στόχος της οποίας είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τον ρόλο που έχει η κακή ποιότητα και ποσότητα του ύπνου στην ψυχική, σωματική και κοινωνική ευεξία του ατόμου μια έρευνα της Ipsos διερεύνησε τη συμπεριφορά στον ύπνο στην Ιταλία: το 49% των γυναικών και το 38% των ανδρών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι πάσχουν από μία ή περισσότερες διαταραχές ύπνου.

Δες εδώ γιατί κάνει καλό στην υγεία σου

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
καναπες και υπολογιστης
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς να διορθώσεις τις γρατσουνιές σε ξύλινα δάπεδαDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr