Now Reading
Γιατί πρέπει να περιμένεις 20 λεπτά μετά τη γυμναστική για να κάνεις ντους

Γιατί πρέπει να περιμένεις 20 λεπτά μετά τη γυμναστική για να κάνεις ντους

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
Γιατί πρέπει να περιμένεις 20 λεπτά μετά την προπόνηση για να κάνεις ντους

Δώσε λίγο χρόνο στο σώμα σου να ισορροπήσει ξανά μετά την προπόνηση και έπειτα απόλαυσε το αναζωογονητικό σου ντους.

Δεν υπάρχει τίποτα τόσο αναζωογονητικό όσο το να βγάλεις τα ρούχα σου και να μπεις στο ντους μετά από μια έντονη προπόνηση (το να απολαύσεις ένα σνακ μετά την προπόνηση είναι πιθανώς το δεύτερο). Το ντους μετά την προπόνηση είναι ιδιαιτέρως ευεργετικό και τα οφέλη του ξεπερνούν την ωραία αίσθηση της καθαριότητας. Εάν παραλείπεις συχνά το ντους ή το μπάνιο μετά την άσκηση, αυξάνεις τις πιθανότητες να εμφανίσεις ακμή που προκαλείται από την εφίδρωση. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα μόλυνσης από μύκητες όταν φοράς ένα ένα ιδρωμένο αθλητικό σουτιέν για αρκετό καιρό και πολύ συχνά.

Επομένως, το ντους μετά την άσκηση είναι απολύτως απαραίτητο. Πότε όμως είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις ντους; Μπορεί να ακούγεται λίγο παράδοξο αυτό, δεδομένου ότι πάντα είναι μια καλή στιγμή για αυτοφροντίδα. Όμως, σύμφωνα με την επιστήμη, θα ήταν καλό μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης σου να περιμένεις περίπου 20 λεπτά κι έπειτα να κάνεις το ντους σου.

Σύμφωνα με επιστήμη έρευνα, η σωματική άσκηση πριν το διάβασμα ενισχύει τη γνωστική λειτουργία

Περίμενε 20 λεπτά μετά την προπόνηση

Εάν κάνεις ντους αμέσως μετά την προπόνηση, είναι πολύ πιθανό να καταλήξεις ξανά ιδρωμένη μόλις βγεις από αυτό. Το σώμα χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί ξανά σε συνθήκη ηρεμίας, να ρίξει παλμούς και να επανέλθει σε φυσιολογική κατάσταση μετά την προπόνηση. Το σώμα εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα υπερθέρμανσης, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εφίδρωση συνεχίζεται μετά την άσκηση.

5 άσκησεις που ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλουΔώσε χρόνο στο σώμα σου να «κρυώσει» φυσικά

Κάνοντας ένα διάλειμμα μεταξύ του τέλους της προπόνησής σου και του ντους, σου δίνεται η ευκαιρία να αφήσεις το σώμα σου να κρυώσει φυσικά. Σε αυτό το διάλειμμα μπορείς να κάνεις διατάσεις που θα λειτουργήσουν ως αποθεραπεία για το σώμα και θα αυξήσουν την ευλυγισία σου. Εάν σταματήσεις απότομα την προπόνηση, ιδιαιτέρως εάν έχεις ασκηθεί σκληρά, είναι πιθανό να αισθανθείς ζάλη ή ακόμη και λιποθυμήσεις.

Γιατί πρέπει να περιμένεις 20 λεπτά μετά την προπόνηση για να κάνεις ντους

Μπορεί να πιστεύεις ότι εάν κάνεις ένα τολμηρό κρύο ντους μετά την προπόνησή σου, θα μπορούσες να παραλείψεις τις διατάσεις, αλλά αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Αν αφήσεις το σώμα σου να κρυώσει φυσικά αντί να σοκάρεις το σύστημά σου, κάνοντας ένα κρύο ντους, θα επιτρέψεις στο σώμα σου να ανακάμψει καλύτερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα κρύο ντους δεν έχει τα δικά του οφέλη. Το κρύο ντους μπορεί πραγματικά να αλλάξει τη ζωή σου αν το ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου. Μπορεί να σε βοηθήσει να χτίσεις το πνευματικό σου σθένος, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει τα επίπεδα κορτιζόλης σου.

ντουςΔιάβασε επίσης:

Είναι καλύτερα να γυμνάζεσαι το πρωί ή το βράδυ; Σύγκρινε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Η σωματική άσκηση είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Ως εκ τούτου, είτε είσαι πρωινός τύπος και γυμνάζεσαι το πρωί πριν πας στο γραφείο, είτε επιλέγεις να γυμνάζεσαι το βράδυ μετά το πέρας κάθε υποχρέωσή σου, η γυμναστική σου κάνει καλό. Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε διαφορετικής ώρας;

Είναι καλύτερα να γυμνάζεσαι το πρωί ή το βράδυ; Σύγκρινε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματαΠρωινή προπόνηση (μεταξύ 5 και 8 το πρωί)

Πλεονεκτήματα:

1.Θα είσαι πιο προσεκτική

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, ένα από τα κύρια οφέλη μιας πρωινής προπόνησης είναι ότι σε κάνει να είσαι σε εγρήγορση. Ακόμα κι αν αισθάνεσαι εξαντλημένη όταν φτάνεις στο γυμναστήριο, το σώμα παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη που κορυφώνεται γύρω στις 8 το πρωί. Ως «ορμόνη του στρες», η κορτιζόλη σε κρατά σε εγρήγορση. Επομένως, εάν έχεις υγιή κιρκάδιο ρυθμό, το σώμα είναι πιο διατεθειμένο να ασκείται νωρίς το πρωί.

Δες εδώ τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο σπόρος που θα ενισχύσει την υγεία του εντέρου σου, σύμφωνα με διατροφολόγο
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δες τα εύκολα tips που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το τέλειο βάζο με μέλι, καλύτερα και από τον Winnie the Pooh.Dnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr