Now Reading
Εξαφάνισε με λίγο ταλκ τα κουνούπια από το σπίτι σου (+2 τρόποι για να τα κρατήσεις μακριά)

Εξαφάνισε με λίγο ταλκ τα κουνούπια από το σπίτι σου (+2 τρόποι για να τα κρατήσεις μακριά)

Avatar photo

Το καλοκαίρι συνεπάγεται αυτόματα και την επίσκεψή διάφορων εντόμων και ζωυφίων, μπορείς όμως να ανακαλύψεις τους τρόπους που βρήκαμε και να κρατήσεις τα ανεπιθύμητα έντομα μακριά από το σπίτι σου.

Σε κανέναν δεν αρέσει να βρίσκει έντομα στο σπίτι του, αλλά μερικές φορές φαίνεται πως ό,τι και να κάνεις, αυτά εξακολουθούν να μπαίνουν μέσα. Υπάρχουν, λοιπόν, προληπτικά μέτρα που μπορείς να πάρεις για να μειώσεις τις πιθανότητες εισβολής τους, τα οποία δεν περιλαμβάνουν σκληρές χημικές ουσίες. Όλα τα είδη των οργανισμών που αποκαλούμε παράσιτα προσελκύονται συνήθως από δύο πράγματα στο σπίτι: τις τροφές και το νερό. Μέρικα έντομα αναζητούν καταφύγιο, και κάποια απλώς θέλουν αρκετό χώρο για να εγκατασταθούν κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών ή να βρουν ένα δροσερό μέρος κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Δυστυχώς, δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ ένας καλός λόγος – όσον αφορά εμάς – για να τα προσκαλέσουμε μέσα. 

Ευτυχώς, κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορούμε να αναπνεύσουμε λίγο, καθώς συνολικά τα έντομα είναι πληθυσμιακά στο ελάχιστο. Όταν όμως ξεκινά η άνοιξη η επαγρύπνηση κυριαρχεί. Το καλύτερο πράγμα σχετικά με αυτά hacks που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τα έντομα μακριά από το σπίτι σου είναι ότι είναι δοκιμασμένα και λειτουργούν πραγματικά. Επιπλέον, ισχύουν σχεδόν για όλα τα έντομα και θα βοηθήσουν στη μείωση σχεδόν όλων των παρασίτων.   

  1. Μείωσε το φύλλωμα και την ακαταστασία στην βεράντα ή στον κήπο σου

Ένα σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να κρατήσεις μακριά τα παράσιτα είναι να μειώσεις τις κρυψώνες τους. Τα έντομα και άλλα παράσιτα αρέσκονται να κρύβονται κάτω από φύλλα και φυλλώματα, καθώς πολλά από αυτά τρώνε επίσης φυτά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, βελανίδια, ξερά φύλλα και πρακτικά οτιδήποτε οργανικό μπορείς να σκεφτείς. Αν είσαι σαν πολλούς από εμάς, πιθανώς έχεις την τάση να παραμελείς τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. Αν όμως δεν μαζεύεις τα πεσμένα κλαδιά και φύλλα, παρέχεις ένα καταφύγιο για όλα τα είδη παρασίτων. 

  

Ένα άλλο συνηθισμένο καταφύγιο βρίσκεται κάτω από μεγάλες πέτρες και ξύλα, συμπεριλαμβανομένου του χλοοτάπητα. Προσπάθησε να περιορίσεις στο ελάχιστο αυτά τα καταφύγια εντόμων κοντά στο σπίτι, αν θέλεις να αποφύγεις την υπερβολική αφθονία παρασίτων. Στην πραγματικότητα, κάθε είδους ακαταστασία μπορεί να προσφέρει καταφύγιο στα ζωύφια. Ξεκίνησε απομακρύνοντας τα συντρίμμια και καθαρίζοντας γύρω από τυχόν φυτά, αφαίρεσε τα νεκρά φυτά και λουλούδια και κλάδεψε τα ξερά ή κατεστραμμένα κλαδιά. Αν αποθηκεύεις καυσόξυλα, φύλαξε τα σε υπόστεγο ή σε κάποιο μέρος όσο το δυνατόν πιο μακριά από το σπίτι. Σε γενικές γραμμές, μια τακτοποιημένη αυλή ή βεράντα με λιγότερα αντικείμενα ακριβώς δίπλα στο σπίτι σου θα βοηθήσει στη μείωση των παρασίτων. 

  1. Χρησιμοποίησε λευκό ξύδι για να απωθήσεις τα έντομα

Το λευκό ξύδι είναι ένα οικιακό συστατικό που ίσως δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι είναι εξαιρετικό για την αποτροπή των παρασίτων. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να μην χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα, ειδικά αν έχουν παιδιά ή κατοικίδια. Το ξύδι είναι ιδιαίτερα καλό στο να κρατάει μακριά τα μυρμήγκια και τις αράχνες, ενώ σκοτώνει ακόμη και τα κουνούπια και τις προνύμφες τους και ενώ έντομα όπως οι μύγες έλκονται στην πραγματικότητα από τη μυρωδιά του ξιδιού, μπορείς να φτιάξεις παγίδες για αυτά χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα από αυτό που θα τα σκοτώσει μόλις έρθουν σε επαφή.

παιδακι που που ριχνει ξυδι σε ενα κουταλι  

Για γενική πρόληψη παρασίτων με τη χρήση ξυδιού, αραίωσε το κατά το ήμισυ με νερό και ψέκασε περιμετρικά του σπιτιού. Ο ψεκασμός τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους είναι καλύτερος, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις εισόδους. Για να φτιάξεις παγίδες, απλά ανάμειξε τα εξής: 1 λίτρο νερό, 350 γραμμάρια ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας σαπούνι πιάτων. Μπορείς να ψεκάσεις τα ζωύφια απευθείας ή να γεμίσεις ένα χάρτινο ποτήρι περίπου κατά το ένα τρίτο με το διάλυμα και να το αφήσεις στην κουζίνα ή όπου αλλού έχει μύγες. Θα πάνε στο υγρό, αλλά δεν θα βγουν έξω. 

  1. Αποθήκευσε τα καυσόξυλα μακριά από το σπίτι

Τα ξύλα αποτελούν καταφύγιο για τα παράσιτα, επιπλέον, ορισμένα έντομα που έλκονται από το ξύλο είναι ιδιαίτερα επιζήμια, όπως οι τερμίτες και τα ξυλουργικά μυρμήγκια. Όχι μόνο αυτά, αλλά και παράσιτα όπως φίδια, αράχνες, κατσαρίδες, σκαθάρια και άλλα είναι γνωστό ότι κρύβονται κάτω από το ξύλο. Είναι καλύτερο να μην αποθηκεύεις τα καυσόξυλα μέσα στο σπίτι και να φέρνεις μόνο όσα χρειάζεσαι μέσα στο σπίτι. 

Μπορείς να κρατήσεις τα καυσόξυλα πάνω σε παλέτες για να επιτρέπεται η κυκλοφορία του αέρα από κάτω τους, ή κάτι παρόμοιο που θα εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό. Καλό θα ήταν να τα καλύψεις με έναν μουσαμά για να τα κρατήσεις προστατευμένα από τις καιρικές συνθήκες.

4.Κράτησε τις τροφές κατοικίδιων ζώων μακριά από το πάτωμα και αποθηκεύσετε τες σωστά 

Αν είστε φιλόζωοι, σίγουρα έχεις τροφές κατοικίδιων ζώων στο σπίτι δυστυχώς, αυτό μπορεί επίσης να αποτελέσει μεγάλο πόλο έλξης για κάθε είδους παράσιτα. Εκτός από τα τυπικά μυρμήγκια, τις κατσαρίδες και τις μύγες, άλλα έντομα, όπως σκαθάρια, ακόμα και σκώροι, βρίσκονται συνήθως γύρω από τις τροφές κατοικίδιων ζώων. Η τοποθέτηση μπολ με φαγητό και νερό για να περιφέρονται τα κατοικίδια ζώα ανά πάσα στιγμή μπορεί να φαίνεται φιλική, αλλά, αν έχεις πρόβλημα με έντομα, ίσως είναι καλύτερο να το ξανασκεφτείς και να ταΐζεις το κατοικίδιο σου μόνο σε συγκεκριμένες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το θέμα είναι να μην αφήνεις τροφή έξω και να θυμάσαι να καθαρίζεις κάθε ακαταστασία.   

5.Δοκιμάσε το έλαιο μέντας 

Όλοι πιθανώς έχουν ακούσει ότι ορισμένες μυρωδιές απωθούν πολλά έντομα και άλλα παράσιτα, αλλά συχνά η επίδρασή τους είναι στην καλύτερη περίπτωση ελάχιστη. Υπάρχει όμως ένα αιθέριο έλαιο που λειτουργεί καλά για την απώθηση των περισσότερων εντόμων: η μέντα. Είναι επίσης μισητό από ποντίκια, αρουραίους, κουνάβια, τυφλοπόντικες και άλλα. Ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς το αιθέριο έλαιο μέντας για την απώθηση των παρασίτων είναι αναμειγνύοντας ίσα μέρη αιθέριου ελαίου και νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Έπειτα ψεκάσε με το διάλυμα τις σανίδες, τις εισόδους και άλλες προβληματικές περιοχές. Μπορείτε επίσης να πάρεις σκέτο έλαιο μέντας και να βάλεις τουλάχιστον πέντε σταγόνες σε ένα βαμβάκι και να τοποθετήσεις τα βαμβάκια στα σημεία εισόδου και σε όλο το σπίτι όπου υποψιάζεσαι ότι εισέρχονται έντομα. Να θυμάσαι να αντικαθιστάς τα εμποτισμένα με μέντα βαμβάκια κάθε μήνα με καινούργια.

  1.  Διατήρησε τα σκουπίδια ασφαλή και να θυμάσαι να τα πετάς τακτικά

Τα σκουπίδια  είναι ο θησαυρός των εντόμων και η ασφάλειά τους είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά. Δεδομένου ότι τα έντομα έλκονται από σχεδόν όλες τις πηγές τροφής στο σπίτι ή έξω, η απομάκρυνση των σκουπιδιών μόλις γεμίσουν είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση. Θα πρέπει επίσης να καθαρίζεις τους κάδους απορριμμάτων τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Για τον καθαρισμό των εσωτερικών κάδων απορριμμάτων, κάποιο σπρέι καθαρισμού θα κάνει μια χαρά. Μπορείς επίσης να τους ψεκάσεις με αιθέριο έλαιο μέντας.  

  1. Κράτησε τα μυρμήγκια μακριά με παιδική πούδρα

Αυτό το hack χρησιμοποιεί παιδική πούδρα για να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια στο σπίτι σου. Τα μυρμήγκια αποτελούν πρόβλημα για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιών και μόλις αρχίσουν να μπαίνουν μέσα, είναι δύσκολο να τα διώξεις. Τα μυρμήγκια χρησιμοποιούν ίχνη φερομόνης για να ταξιδεύουν στα ίδια μονοπάτια και να βρίσκουν τα καλούδια που κυνηγούν, γι’ αυτό και μπορεί να είναι δύσκολο να τα εξαλείψεις μόλις αρχίσουν να μπαίνουν μέσα. Η παιδική πούδρα είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την εξάλειψη της μυρωδιάς που ακολουθούν, και αναμειγνύοντάς την με κιμωλία, ενισχύει το αποτέλεσμα και παρέχει επίσης ένα απαραίτητο φράγμα.

μπολ με σοδα  

Μόλις εντοπίσεις τα ίχνη τους, απλά πάρε ένα κομμάτι κιμωλίας και τράβηξε γραμμές κατά μήκος τους. Στη συνέχεια, πασπάλισε λίγη παιδική πούδρα πάνω από τις γραμμές της κιμωλίας. Αυτό θα μπερδέψει αποτελεσματικά τα μυρμήγκια επειδή δεν μπορούν πλέον να μυρίσουν το ίχνος και όχι μόνο αυτό, αλλά οποιαδήποτε βρεφική πούδρα φέρουν τα μυρμήγκια πίσω στην αποικία τους θα αποπροσανατολίσει ακόμη περισσότερο τις ικανότητές τους να εντοπίζουν τις μυρωδιές. 

Διάβασε επίσης:

Εξαφάνισε τα ζιζάνια από τον κήπο σου με το 1 και μοναδικό συστατικό που θα τα εξοντώσει

Σε πολλές από εμάς έχει συμβεί να έχουμε δημιουργήσει έναν τέλειο κήπο, να έχουμε βάλει τα νέα μας λουλούδια, το φρέσκο χώμα και λίγο καιρό μετά να εμφανίζονται ανεπιθύμητοι επισκέπτες, τα ζιζάνια. Ως γνωστόν είναι αυτά τα ενοχλητικά χορταράκια που πετάγονται κυριολεκτικά εκεί που δεν τα σπέρνουν. Συνήθως τα ζιζάνια ριζώματος διαδίδονται κυρίως υπόγεια μέσω των ριζών τους και σε μικρότερο βαθμό μέσω σπόρων. Χαρακτηριστικά ζιζάνια ριζώματος είναι: αγριοκαρδαμούδα, γαλατσίδα, βρωμόχορτο και πλαντάγο.

περιποιημένος κήπος

Ωστόσο ενώ τα ζιζάνια καταλαμβάνουν τον εξωτερικό μας χώρο γρήγορα, μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά. Για την ακρίβεια δε χρειάζεται να αγοράσουμε ακριβά και τοξικά χημικά για να απαλλαγούμε από τα ζιζάνια μια για πάντα. Σύμφωνα με το backyardboss.com, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα απλό οικιακό συστατικό: το ξίδι! Με αυτή τη φυσική λύση στη διάθεση μας, δεν χρειάζονται ακριβά χημικά σπρέι που είναι επιβλαβή τόσο για το περιβάλλον όσο και για εμάς.

Δες εδώ εξαφάνισε τα ζιζάνια από τον κήπο σου 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr