Now Reading
Αν δε γνωρίζεις πώς να πλύνεις μια weighted blanket σου έχουμε τον τρόπο

Αν δε γνωρίζεις πώς να πλύνεις μια weighted blanket σου έχουμε τον τρόπο

Avatar photo
κορίτσι σε κρεβάτι

Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες μεθόδους για να φροντίσουμε την κουβέρτα βαρύτητας.

Οι weighted blankets ή κουβέρτες βαρύτητας ξεκίνησαν ως θεραπευτικά εργαλεία, αλλά τώρα έχουν επικρατήσει λόγω των άνετων, ανακουφιστικών ιδιοτήτων τους. Αυτές οι κουβέρτες θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την αϋπνία και το στρες χωρίς φάρμακα.

Συχνά συνιστάται να πάρεις μια κουβέρτα περίπου το 10% του συνολικού σου βάρους, γεγονός που τις καθιστά δύσκολες στο καθάρισμα, ακόμη και σε παιδικά μεγέθη. Εάν έχεις μια κουβέρτα με βαρύτητας, μπορεί να αναρωτιέσαι πώς να την πλύνεις χωρίς να καταστρέψεις την κουβέρτα ή το πλυντήριο ρούχων σου.

κουβέρτα γκρι

Λίγα λόγια για την κουβέρτα βαρύτητας

Πίσω από τις ευεργετικές ιδιότητες της κουβέρτας βαρύτητας βρίσκεται η θεραπεία της Βαθειάς Απτικής Πίεσης. Η Βαθειά Απτική Πίεση παρόλο που ακούγεται ως μια σύνθετη έννοια, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή σταθερής και ομοιόμορφης πίεσης σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η πίεση -σύμφωνα με ερευνητές στο Χάρβαρντ και άλλους- προκαλεί στο νευρικό μας σύστημα μια ευεργετική αλλαγή: τη μετάβαση από το συμπαθητικό νευρικό σύστημα στο παρασυμπαθητικό.

Μετά από λίγα λεπτά Βαθειάς Απτικής Πίεσης, οι καρδιακοί παλμοί πέφτουν, το μυαλό σταματάει να «τρέχει», η αναπνοή επιβραδύνεται και το πεπτικό σύστημα μπαίνει ξανά σε πλήρη λειτουργία. Το σώμα έχει ήδη μπει σε κατάσταση ξεκούρασης και αποκατάστασης.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε άτομα που πάσχουν από χρόνια αϋπνία, η χρήση της κουβέρτας βαρύτητας επί 4 εβδομάδες είχε τα εξής αποτελέσματα:

  1. Μείωση του χρόνου μέχρι να αποκοιμηθούν.
  2. Μεγαλύτερη διάρκεια ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  3. Περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  4. Μειωμένα συμπτώματα κόπωσης.
  5. Μειωμένα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης.

κρεβάτι με γκρι κεφαλάριΠώς να την καθαρίσεις μόνη σου

Ακολουθούν τα όσα είπαν οι ειδικοί σε θέματα ύπνου και πλυντηρίου σχετικά με τις καλύτερες μεθόδους για να φροντίσουμε την κουβέρτα βαρύτητας.

Θα χρειαστούμε:

  • Απορρυπαντικό
  • Σαπούνι πιάτων
  • Οδοντόβουρτσα
  • Μαλακό πανί

Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία καθαρισμού, βεβαιώσου ότι έχεις ελέγξει την ετικέτα για τις οδηγίες φροντίδας, λέει η Lindsay Jones, υπεύθυνη νέων προϊόντων της Maytag. Κοίταξε στην ετικέτα αν πλένεται στο πλυντήριο ή αν χρειάζεται στεγνό καθάρισμα, επιτόπιο καθάρισμα ή αν έχει κάλυμμα που μπορεί να καθαριστεί με αφαιρούμενο εσωτερικό στρώμα.

Αν υπάρχει κάλυμμα που μπορεί να αφαιρεθεί, μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες καθαρισμού, αλλά πιθανότατα μπορείς να το πλύνεις όπως κάθε κάλυμμα παπλώματος. Μπορείς επίσης να καλύψεις την κουβέρτα με ένα κάλυμμα παπλώματος. Εάν δεν μπορείς να βρεις τις οδηγίες φροντίδας στην κουβέρτα, αναζήτησε περισσότερες πληροφορίες από τον κατασκευαστή στο διαδίκτυο .

κρεβάτι με λαπ τοπΑν έχει λεκέδες

Βήμα 1: Βρέξε την περιοχή με ζεστό ή κρύο νερό, ανάλογα με τον λεκέ. Στη συνέχεια, ρίξε σαπούνι πιάτων ή απαλό απορρυπαντικό πάνω στον λεκέ. Η Jones λέει ότι “είναι καλύτερο να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά με πρόσθετo μαλακτικό υφασμάτων ή λευκαντικά» για την προεπεξεργασία.

Βήμα 2: Χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα ή ένα μαλακό πανί, τρίψε τον λεκέ με κυκλικές κινήσεις για ένα έως δύο λεπτά.

Βήμα 3: Ξέπλυνε την επεξεργασμένη περιοχή.

Πώς να την πλύνεις στο πλυντήριο

Αφού έχεις βεβαιωθεί πως μπορείς να την πλύνεις πρέπει να βεβαιωθείς ότι το πλυντήριο σου μπορεί να χειριστεί το βάρος και το μέγεθος της κουβέρτας. Μην την πλένεις σε ένα πλυντήριο εάν είναι πολύ βαριά ή πολύ μεγάλη για το μηχάνημα. Ακολουθούν τα βήματα πως να την πλύνεις:

Βήμα 1:  Δες τις οδηγίες καθαρισμού σημείων παραπάνω σχετικά με τους λεκέδες προεπεξεργασίας.

Βήμα 2: Τοποθέτησε την κουβέρτα στο πλυντήριο χωρίς άλλα ρούχα. Επίλεξε ένα απαλό απορρυπαντικό και πρόσθεσε το σύμφωνα με τις οδηγίες.

Βήμα 3: Η Jones συνιστά το πλύσιμο να γίνεται με κρύο νερό χρησιμοποιώντας έναν ήπιο κύκλο και καλό στίψιμο για να φύγουν τυχόν υπερβολικά νερά.

κουβέρτα γκρι κοντινή φωτογραφίαΠώς να την πλύνεις στο χέρι

Αν δε μπορείς να τη βάλεις στο πλυντήριο, μπορείς να ακολουθήσεις τον τρόπο για να την πλύνεις στο χέρι. Ο Robert Pagano, ο ιδρυτής της Sleepline, έδωσε κάποιες συμβουλές για το πώς την πλύνεις.

Βήμα 1: Γέμισε τη μπανιέρα με κρύο νερό. Βεβαιώσου ότι δεν έχεις βάλει πολύ νερό για να αποφύγεις την υπερχείλιση.

Βήμα 2: Πρόσθεσε ¼ φλιτζάνι απαλό απορρυπαντικό στο νερό.

Βήμα 3: Τοποθέτησε αργά την κουβέρτα στο κρύο νερό και πίεσε την απαλά προς τα κάτω.

Βήμα 4: Άφησε την κουβέρτα μέσα στο νερό 30 λεπτά.

Βήμα 5: Βγάλε την τάπα από το σιφώνι και άρχισε να αδειάζεις το νερό. Ξέπλυνε την κουβέρτα κάτω από δροσερό νερό μέχρι να φύγουν οι σαπουνάδες.

Βήμα 6: Πριν βγάλεις την κουβέρτα να στεγνώσει, σπρώξε και πίεσε όσο το δυνατόν περισσότερο για να φύγει το πιο πολύ νερό.

κορίτσι σε κρεβάτι

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε μια κουβέρτα βαρύτητας;

«Ακριβώς όπως ένα πάπλωμα, είναι καλύτερο να τις πλένετε  μερικές φορές το χρόνο», λέει η Jones, «ωστόσο, εάν έχετε κατοικίδια ζώα ή αλλεργίες, ίσως θελήσετε να αυξήσετε το πλύσιμο».

«Τα ακάρεα σκόνης είναι μικροσκοπικά πλάσματα που ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα με υψηλά επίπεδα υγρασίας, οπότε μια τέτοια κουβέρτα είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσουν», προσθέτει ο Pagano. «Με τακτικό πλύσιμο μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των ακάρεων σκόνης που ζουν σε αυτό και έτσι να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα του εσωτερικού της χώρου».

Θα πρέπει επίσης να πλένεις την κουβέρτα πριν την αποθηκεύσετε για να αποφύγετε τα βακτήρια ή άλλη ανάπτυξη. Εάν παρατηρήσετε ένα λεκέ, προσπαθήστε να το τοποθετήσετε αμέσως για να αποφύγετε τη ρύθμιση. Με τη φροντίδα της σταθμισμένης κουβέρτας σας και ακολουθώντας όλες τις οδηγίες περίθαλψης, θα επεκτείνετε τη ζωή αυτού του ζεστού, θεραπευτικού εργαλείου.

Δες και ποια είναι τα 4 hacks για να καθαρίζεις το σπίτι σου

Υπάρχουν πολλά κόλπα για να καθαρίσουμε το σπίτι μας και είναι γεγονός πως συνέχεια μαθαίνουμε διαφορετικά κόλπα.Όσα περισσότερα κόλπα μαθαίνουμε, τόσο τα εφαρμόζουμε διότι θέλουμε να διατηρούμε τον χώρο μας καθαρό.

Ορισμένα από τα hacks καθαρισμού είναι δοκιμασμένα και λειτουργούν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να ανακαλύψουμε κι άλλα χρήσιμα tips στην πορεία. Από το Real Simple, μαθαίνουμε για νέες συμβουλές καθαρισμού όλο το χρόνο. Το 2022 διαπιστώσαμε (αφού τα δοκιμάσαμε) τα καλύτερα hacks καθαρισμού, και είναι 4.

Διάβασε εδώ!

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότισμα με τσαι στα φυτα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top