Now Reading
Κάντο όπως οι Γαλλίδες! Οι συμβουλές περιποίησης για τέλεια επιδερμίδα τον χειμώνα

Κάντο όπως οι Γαλλίδες! Οι συμβουλές περιποίησης για τέλεια επιδερμίδα τον χειμώνα

Avatar photo

Οι συμβουλές που μας χαρίζουν οι Παριζιάνες θα αναβαθμίσουν την χειμερινή περιποίηση της επιδερμίδας σου και είναι ότι πιο έξυπνο έχουμε διαβάσει για το skincare τον τελευταίο καιρό.

Έχουμε ακούσει για τις κορεάτικες τεχνικές ομορφιάς και τις τάσεις περιποίησης του δέρματος στο TikTok που λειτουργούν για να ενυδατώσουν και να βελτιώσουν το πρόσωπό μας.  Μπορεί να είναι πραγματικά λίγο εκφοβιστικό να δοκιμάζεις νέα προϊόντα ή ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας, μερικές φορές αυτές οι αλλαγές που βασίζονται σε μόδες δεν είναι πάντα προς το καλύτερο και έτσι βρίσκεσαι πάλι στο σημείο μηδέν.  

Αλλά οι καλύτερες τεχνικές περιποίησης της επιδερμίδας που μπορείς να προσθέσεις στην καθημερινότητα σου είναι αυτές που προσθέτουν πολύ λίγα προϊόντα και αφορούν τη φυσική σου ομορφιά και λάμψη. Εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι η γαλλική περιποίηση της επιδερμίδας.

Η Leonce Chenal, μια γαλλική πλατφόρμα lifestyle, ανέφερε ότι η γαλλική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας αφορά την καλυτέρευση της επιδερμίδας μας τώρα και αργότερα. «Οι Γαλλίδες δεν έχουν ένα ντουλάπι στο μπάνιο γεμάτο με εκατομμύρια διαφορετικά προϊόντα περιποίησης», γράφουν. Παίρνουν πραγματικά στα σοβαρά το παλιό ρητό «το λιγότερο είναι περισσότερο» και προσκολλώνται σε μινιμαλιστικές ρουτίνες περιποίησης για να διατηρούν το πρόσωπό τους καθαρό και λαμπερό. Δες πώς μπορείς κι εσύ να πετύχεις μια παριζιάνικη λάμψη. 

Η παριζιάνικη περιποίηση της επιδερμίδας έχει να κάνει με τη φυσική λάμψη 

Ο λόγος για τον οποίο δίνεται τόση έμφαση στο φυσικό μακιγιάζ των Γαλλίδων και στην αντίστοιχη μινιμαλιστική περιποίηση της επιδερμίδας, είναι το γεγονός ότι είναι γνωστό ότι τείνουν προς το λιγότερο μακιγιάζ. «Νομίζω ότι οι Γαλλίδες αντιμετωπίζονται ως σημαντικοί παίκτες στον κόσμο της ομορφιάς και της περιποίησης της επιδερμίδας επειδή το βαρύ μακιγιάζ και τα glam looks δεν είναι τόσο δημοφιλή στη γαλλική κουλτούρα», δήλωσε στο Who What Wear η Sabina Socol, ψηφιακή δημιουργός με έδρα το Παρίσι. «Επικεντρωνόμαστε περισσότερο στο δέρμα και στην ενίσχυση των φυσικών χαρακτηριστικών μας». Η Socol δήλωσε ότι εν μέσω αυτών των τάσεων του TikTok για το δέρμα, οι Γαλλίδες τείνουν να παραμένουν σε αυτό που ξέρουν ότι λειτουργεί. 

 

  

Η Léna Farl, δημιουργός περιεχομένου μόδας και lifestyle στο Παρίσι, συμφώνησε με αυτή τη δήλωση, λέγοντας στο Who What Wear: «Οι Παριζιάνες και οι Γαλλίδες, γενικά, είναι συνηθισμένες σε μια απλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας με λίγα βήματα και έμφαση στην ενυδάτωση και τον καθαρισμό». Εκτός από αυτές τις δύο πτυχές, τα φυσικά προϊόντα ή «τα προϊόντα γαλλικού φαρμακείου με απλές και καθαρές φόρμουλες» είναι ό,τι πρέπει για τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους. Η λαμπερή επιδερμίδα είναι απαραίτητη όταν δεν χρησιμοποιείτε πολύ μακιγιάζ για να καλύψετε ή να αποσπάσετε την προσοχή. 

 

Για να αποκτήσεις αυτή τη φυσική λάμψη, η παριζιάνικη περιποίηση της επιδερμίδας περιλαμβάνει διπλό καθαρισμό 

Σύμφωνα με τη Leonce Chenal, ο ένας κανόνας της γαλλικής ρουτίνας περιποίησης του δέρματος είναι να μην το παρακάνεις. Σημειώνουν ότι η σύγχρονη περιποίηση της επιδερμίδας συχνά προωθεί τη χρήση πολλών διαφορετικών προϊόντων για να αντιμετωπίσεις όλα τα προβληματικά σας σημεία. Αλλά θα μπορούσαν να διαστρωθούν με τρόπο που ερεθίζει και δεν βοηθάει. Και πάλι, μια κοινή γαλλική εμφάνιση περιλαμβάνει πολύ λίγο μακιγιάζ και από αυτή την άποψη, πολύ λίγα προϊόντα μπαίνουν σε μια καθημερινή γαλλική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. 

Παρόλο που χρησιμοποιούν λιγότερα προϊόντα, οι Γαλλίδες θέλουν να κάνουν διπλό καθαρισμό. Όπως είπε η Sabina Socol στο Who What Wear, κάνει διπλό καθαρισμό το βράδυ, παρόλο που δεν φοράει πολύ μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι ενδιαφέρον ότι τα πρωινά της δεν περιλαμβάνουν καθόλου καθαρισμό, «μόνο μια σταγόνα νερό». Η Léna Farl, δημιουργός περιεχομένου, κάνει διπλό καθαρισμό με δύο τύπους καθαριστικών. Χρησιμοποιεί ένα λάδι καθαρισμού και στη συνέχεια ένα gel καθαρισμού «για να βεβαιωθεί ότι η επιδερμίδα μου είναι απόλυτα καθαρή», είπε. 

Το FrenchStyle ανέφερε ότι το σκληρό νερό στη Γαλλία είναι πολύ ξηρό, οπότε πολλές φορές ο καθαρισμός με micellar water και ένα γύρο βαμβάκι είναι καλύτερος. Αυτό μπορεί να ενσωματωθεί και με τον καθαρισμό, παράγοντας έναν ακόμη τρόπο διπλού καθαρισμού. Όπως και να καθαρίζεις το πρόσωπο σου για να αποκτήσεις τη γαλλική λαμπερή εμφάνιση, ο Dr. Debeshi, κλινικός εμπειρογνώμονας καλλυντικών και αισθητικής στο Lueur Aesthetics, δήλωσε στο HealthShots ότι οι Γάλλοι χρησιμοποιούν πολύ φυσικά, ήπια καθαριστικά και τονωτικά, για να «περιποιηθούν το δέρμα τους τόσο απαλά όσο το δέρμα ενός μωρού». 

 

Τα μυστικά της Γαλλικής διατροφής για υγεία και ευτυχία

Μία ηλικιωμένη Γαλλίδα ενός μικρού παντοπωλείου σε μια συζήτηση σχετικά με την διατροφή και την φιλοσοφία των Γάλλων σχετικά με το φαγητό ανέφερε: «Είναι πολύ απλό»,- δήλωσε με σοβαρότητα- «Εμείς οι Γάλλοι ζούμε τη στιγμή. Δεν μπορείς να τρως τη στιγμή και να οδηγείς τη στιγμή ταυτόχρονα.» «Αλλά οι Αμερικανοί για παράδειγμα οδηγούν ενώ τρώνε συνέχεια». Όλες οι παρόμοιες συγκρίσεις σχετικά με τους δύο λαούς ήταν απόλυτα λογικές για να εξηγήσουν την επιδημία παχυσαρκίας της Αμερικής και τη γενική υγεία του γαλλικού έθνους.  Η γαλλική δίαιτα μας κρατάει αδύνατους; Σίγουρα θα έχει πάρει το μάτι σου ένα βιβλίο που κυκλοφορεί εδώ και κάποια χρόνια και το όνομα του είναι «Οι Γαλλίδες δεν παχαίνουν», της Mireille Guiliano , διαβάζοντας το αμέσως με θυμήθηκα τις παρομοιώσεις και τις συγκρίσεις της γλυκιάς ηλικιωμένης Γαλλίδας. 

 

Ως μια τυπικά λεπτή Γαλλίδα, η Mireille Guiliano πήγε στην Αμερική ως φοιτήτρια ανταλλαγής και επέστρεψε με αρκετά περιττά κιλά. Αυτό το σοκ την έστειλε σε μια εφηβική περιδίνηση μέχρι που ο ευγενικός οικογενειακός γιατρός της, ο “Δρ. Θαύμα”, ήρθε να τη σώσει. Επαναφέροντάς της τις κλασικές αρχές της γαλλικής γαστρονομίας συν τα πατροπαράδοτα μυστικά των ντόπιων γυναικών, τη βοήθησε να αποκαταστήσει τη φόρμα της και της έδωσε μια εντελώς νέα αντίληψη για το φαγητό, το ποτό και τη ζωή. «Το κλειδί; Όχι η συντεχνία ή η στέρηση, αλλά το να μάθεις να παίρνεις τα μέγιστα από τα πράγματα που απολαμβάνεις περισσότερο». – Φράση από το εξώφυλλο του βιβλίου-. 

 Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα άκρως διασκεδαστικό και διαφωτιστικό ανάγνωσμα, ενώ περιγράφει την απόλυτη μη δίαιτα για την απώλεια βάρους με γαλλικές αρχές.

Η απαράμιλλη επιτυχία της γαλλικής δίαιτας στηρίζεται στα πλούσια στα θρεπτικά συστατικά και στον εορτασμό του φαγητού ως τελετουργία. Με πληροφορίες από το βιβλίο της Mirelle, καθώς και προσωπική έρευνα στη θεραπευτική διατροφή, ακολουθούν τα βασικά γαλλικά μυστικά διατροφής που πιστεύω ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν – και να εφαρμόζουν – για δια βίου υγεία και ευτυχία. 

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
cold girl beauty trend
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
πώς η σωστή αναπνοή επηρεάζει το δέρμα μας

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top