Now Reading
«Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto»: Η ζωή και η καριέρα της Gabrielle Chanel στο V&A Museum

«Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto»: Η ζωή και η καριέρα της Gabrielle Chanel στο V&A Museum

Ιωάννα Σαλαμουρα
chanel

Μια μεγάλη έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο V&A Museum του Λονδίνου για τη ζωή της Coco Chanel.

Το έργο και η ζωή της Gabrielle Coco Chanel θα εκτεθεί στο μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου. Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό στις 16 Σεπτεμβρίου, στην γκαλερί Sainsbury του μουσείου και ήδη τα εισιτήρια είναι εξαντλημένα. Η έκθεση θα περιλαμβάνει περισσότερα από 200 ρούχα. Η έκθεση με την ονομασία «Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto», θα είναι η πρώτη που γίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο αφιερωμένη στη Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας, που καταγράφει έξι δεκαετίες της καριέρας της, από τα εγκαίνια της πρώτης της μπουτίκ millinery στο Παρίσι το 1910 έως την τελευταία της έκθεση το 1971.

βιβλίο

Σύμφωνα με το wwd.com, η βιτρίνα θα χωριστεί σε 10 ενότητες, ξεκινώντας με το «Towards A New Elegance», το οποίο θα ανιχνεύσει το ξεκίνημα της Chanel στο millinery και τη γρήγορη επέκταση στα ρούχα. Το «The Emergence of a Style» θα επικεντρωθεί στη minimal σχεδιαστική της αισθητική, η οποία πέρασε στη σκηνή του θεάτρου και στην οθόνη. Το «The Invisible Accessory» εξετάζει το ντεμπούτο του διάσημου αρώματος Νο5 του οίκου και την κυκλοφορία του μακιγιάζ το 1924 και της περιποίησης του δέρματος το 1927. Το «Luxury and Line» παρουσιάζει τα βραδινά ρούχα του οίκου και το «Bijoux de Diamants», την πρώτη και μοναδική συλλογή εκλεκτών κοσμημάτων της Chanel που παραγγέλθηκε από τη International Diamond Corporation του Λονδίνου το 1932.

Το «Closing House» περιγράφει πώς ο πόλεμος επηρέασε την επιχειρηματική και προσωπική της ζωή, καθώς και την επιστροφή της στη σκηνή της μόδας το 1954 και την επανεκκίνηση της σειράς ραπτικής της. Το «The Suit» υπογραμμίζει πώς το κοστούμι Chanel έγινε συνώνυμο με το ομοιόμορφο ντύσιμο. Το «Chanel Codes» εξετάζει πώς έχουν αντέξει η τσάντα 2,55 και τα δίχρωμα slingback παπούτσια. Το «Into the Evening» προβάλλει τα ρούχα ραπτικής και τα κοστούμια κοκτέιλ της Chanel. Το «Costume Jewellery» αγγίζει την παιχνιδιάρικη διάθεση της Chanel με τα κοσμήματα και την απόρριψη των συμβάσεων του εκλεκτού κοσμήματος και το «A Timeless Allure» θα επισκεφθούν την τελευταία συλλογή της Chanel την άνοιξη του 1971.

παπούτσια

Η έκθεση αυτή βασίζεται σε μια που είχε διοργανωθεί στο Palais Galliera στο Παρίσι το 2020 και θα επανασχεδιαστεί για το V&A. Θα περιλαμβάνει σπάνια κομμάτια από τη συλλογή του μουσείου του Λονδίνου μαζί με εμφανίσεις από το Palais Galliera και το Patrimoine de Chanel, τις συλλογές κληρονομιάς του οίκου μόδας στο Παρίσι. «Αυτή η έκθεση θα αναλύσει τη συμβολή της στη μόδα και το ριζοσπαστικό της όραμα για ένα στυλ που δημιούργησε τη νεωτερικότητα και αντανακλά τις φιλοδοξίες των γυναικών και την εξέλιξη της θέσης τους στην κοινωνία», δήλωσε ο Bruno Pavlovsky, πρόεδρος της Chanel SAS και πρόεδρος της Chanel Fashion.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 200 μοντέλα — μερικά από αυτά θα φανούν για πρώτη φορά, συμπεριλαμβανομένων κοστουμιών που σχεδιάστηκαν για την παραγωγή των Ballets Russes του «Le Train Bleu» το 1924, ρούχα που δημιουργήθηκαν για τις αστέρες του Hollywood Lauren Bacall και Marlene Dietrich, και πρώιμα παραδείγματα της θεμελιώδους εμφάνισης της Chanel στα βραδινά παντελόνια.

chanel
[email protected]

Για το V&A, η έκθεση Chanel ακολουθεί τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης «Christian Dior: Designer of Dreams».

Διάβασε επίσης:

Μήπως πάσχεις από κοσμηματοφοβία; Τι είναι και πως θα καταλάβεις ότι το έχεις

Πολλές από εμάς μπορεί να έχουμε έναν φόβο που δεν είναι απαραίτητα τεκμηριωμένος μέσα στο μυαλό μας αλλά υπαγορεύει κάποιες συμπεριφορές μας. Ο όποιος φόβος μπορεί να μας αποτρέψει στο να εμπλακούμε σε δραστηριότητες καθημερινές ή και κοινωνικές, ακόμα κι αν δεν έχουμε βιώσει κάποιο άμεσο τραύμα από τη φοβία.

κοσμήματαΟι συνήθεις φόβοι περιλαμβάνουν τα ύψη, τη θάλασσα ή και την παραφυσική δραστηριότητα. Αλλά κάποιοι λιγότερο γνωστοί φόβοι μπορεί να μας ακούγονται λίγο παράλογοι — όπως η εισοτροφοβία: ο φόβος να κοιτάξουμε στον καθρέφτη. Μήπως όμως έχεις κάποιο φόβο βαθιά ριζωμένο για τα κοσμήματα; Μήπως πάσχεις από κοσμηματοφοβία; Είναι ένας έντονος φόβος που μπορεί να σου προκαλεί ναυτία και να έχεις ζητήσει από τους γύρω σου να μην φοράνε κοσμήματα.

Διάβασε εδώ τη συνέχεια.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Chanel Resort S24
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
πέπλαDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top