Now Reading
Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να φυτεύεις κρεμμύδια δίπλα στα καρότα στον κήπο σου

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να φυτεύεις κρεμμύδια δίπλα στα καρότα στον κήπο σου

Avatar photo
ΚΑΡΟΤΑ

Το όφελος της φύτευσης κρεμμυδιών δίπλα σε καρότα στον κήπο σoυ θα σε εκπλήξει. 

Καθώς καλλιεργείς τον κήπο, μπορεί να αρχίσεις να συνειδητοποιείς τη σημασία της συντροφικής φύτευσης, μια πανάρχαια πρακτική που συνδυάζει συγκεκριμένα φυτά μαζί για αμοιβαία οφέλη. Αυτή η τεχνική έχει σχεδιαστεί για τη διαχείριση των παρασίτων καθώς και άλλων ενοχλήσεων που εμφανίζονται στον κήπο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση των κρεμμυδιών και των καρότων, η συμβιωτική σχέση τους προσφέρει ένα μοναδικό πλεονέκτημα. Το δυνατό, πικάντικο άρωμα που απελευθερώνεται από κάθε φυτό χρησιμεύει για να αποτρέψει συγκεκριμένα παράσιτα που συνήθως έλκονται από το άλλο. Αυτός ο φυσικός αμυντικός μηχανισμός ενισχύει την ικανότητά τους να συνυπάρχουν και να ανθίζουν.

Ωστόσο, η φύτευση συντροφιάς υπερβαίνει τον απλό έλεγχο των παρασίτων. Όταν φυτεύεις κρεμμύδια δίπλα στα καρότα, χρησιμοποιείς αποτελεσματικά τον χώρο του κήπου και καλλιεργείς ένα δυναμικό μίνι οικοσύστημα όπου κάθε φυτό βοηθά το άλλο. Στην ουσία, τα φυτά λειτουργούν ως φύλακες το ένα για το άλλο, ενισχύοντας την πιθανότητα υγιούς ανάπτυξης και πλούσιας συγκομιδής. Αυτή η συνέργεια οδηγεί σε πιο εύρωστα μεμονωμένα φυτά και υψηλότερες αποδόσεις για τον κήπο συνολικά. Για να βελτιστοποιήσεις πραγματικά αυτή την αρμονική σχέση, είναι σημαντικό να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου σχετικά με τα συγκεκριμένα παράσιτα που προσελκύει κάθε φυτό και τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να τα αποτρέψεις ή να τα εξαλείψεις. Έτσι, μπορείς να απολαύσεις τα πλήρη οφέλη αυτού του συμβιωτικού ζεύγους, οδηγώντας σε έναν ακμάζοντα, πιο ανθεκτικό κήπο.

Το όφελος της φύτευσης κρεμμυδιών δίπλα σε καρότα στον κήπο σoυ θα σε εκπλήξει. 

Τόσο τα κρεμμύδια όσο και τα καρότα αποτρέπουν τα παράσιτα

Τα παράσιτα μπορεί να είναι ένας εφιάλτης για τους κηπουρούς που προσπαθούν να καλλιεργήσουν υγιείς καλλιέργειες καρότου. Ένα τέτοιο παράσιτο είναι η μύγα καρότου, η οποία έχει μήκος έως 8 χιλιοστά και έχει ένα λεπτό, σκούρο σώμα και ένα γυαλιστερό, κοκκινωπό χρώμα το κεφάλι, που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό. Αυτά τα παράσιτα αποθέτουν στρατηγικά τα αυγά τους στο έδαφος δίπλα στα φυτά καρότου, συνήθως στη βάση, και οι προνύμφες που εκκολάπτονται από αυτά τα αυγά τρέφονται με τις ρίζες του καρότου, προκαλώντας σημαντική ζημιά. Ωστόσο, το άρωμα των κρεμμυδιών δρα ως αποτελεσματικό φυσικό αποτρεπτικό μέσο κατά των μυγών του καρότου. Οι μοναδικές αρωματικές ενώσεις που απελευθερώνονται από τα φυτά του κρεμμυδιού δημιουργούν ένα φυσικό απωθητικό που βοηθά στη διατήρηση της περιοχής γύρω από τα καρότα σχετικά απαλλαγμένη από αυτά τα αδηφάγα παράσιτα.

Το όφελος της φύτευσης κρεμμυδιών δίπλα σε καρότα στον κήπο σoυ θα σε εκπλήξει. 

Σε ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα φυτικής συμβίωσης, το άρωμα των καρότων έχει παρόμοια αποτρεπτική επίδραση στις μύγες του κρεμμυδιού, που είναι ένα άλλο κοινό παράσιτο του κήπου. Οι ενήλικες κρεμμυδόμυγες είναι γκριζωπές και έχουν μήκος περίπου 5-7 mm, με διαφανή φτερά. Η μάλλον ανεπιτήδευτη εμφάνισή τους συγκαλύπτει την τάση για καταστροφή, ειδικά όσον αφορά τις καλλιέργειες κρεμμυδιού. Αυτά τα παράσιτα γεννούν τα αυγά τους παντού και γύρω από τα φυτά κρεμμυδιού. Οι προνύμφες τρέφονται με τους βολβούς κρεμμυδιού κατά την εκκόλαψη, οδηγώντας σε αποσύνθεση και σε κίνδυνο παραγωγής.

Μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την πρόληψη μύγας καρότου και κρεμμυδιού

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορες μεθόδους για να εμποδίσεις τις μύγες να αποκτήσουν πρόσβαση στις καλλιέργειές σου και να αποτρέψεις τις καταστροφικές συνέπειες αυτών των παρασίτων. Μια αποτελεσματική φυσική θεραπεία είναι το έλαιο neem. Αυτό το λάδι είναι πλούσιο σε αζαδιραχτίνη, ένα ενεργό συστατικό που εξάγεται από τους σπόρους του δέντρου neem. Όταν ψεκάζεις λάδι neem στο φύλλωμα των φυτών καρότου, δρα αποτρεπτικά ενάντια στις ενήλικες μύγες καρότου και μύγες κρεμμυδιού, μειώνοντας έτσι την κλίση τους να γεννούν αυγά κοντά στις καλλιέργειές και αποτρέποντας πιθανές προσβολές που μπορούν να καταστρέψουν τη σοδειά σου.

Το όφελος της φύτευσης κρεμμυδιών δίπλα σε καρότα στον κήπο σoυ θα σε εκπλήξει. 

Εάν αναζητάς πρόσθετα προληπτικά μέτρα, εξέτασε το ενδεχόμενο να βάλεις πορτοκαλί και κίτρινες κολλώδεις παγίδες γύρω από τον κήπο. Αυτές οι παγίδες είναι χρήσιμα εργαλεία για την παρακολούθηση των επιπέδων δραστηριότητας των μυγών καρότου και των μυγών κρεμμυδιού. Ακόμα σε βοηθούν να προσδιορίσεις πότε αυτά τα παράσιτα είναι πιο δραστήρια, πιάνοντας μια σειρά από ενήλικες μύγες πριν μπορέσουν να γεννήσουν αυγά. Ωστόσο, θα πρέπει να είσαι προσεκτική όταν τοποθετείς αυτές τις κολλώδεις παγίδες σε εξωτερικούς χώρους. Είναι σημαντικό να περιορίσεις την τοποθέτησή τους σε άμεση γειτνίαση με τα φυτά καρότου και κρεμμυδιού για να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο παγίδευσης ωφέλιμων εντόμων, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συνολική υγεία του κήπου. Για ένα επιπλέον μέτρο προστασίας, δοκίμασε το ενδεχόμενο να καλύψεις τα φυτά καρότου με ένα εξειδικευμένο δίχτυ με μέγεθος ανοίγματος 1,35 mm επί 1,35 mm ή μικρότερο.

Διάβασε επίσης:

Το μυστικό για να καλλιεργήσεις μεγάλες και ζουμερές ντομάτες στο σπίτι σου

Η καλλιέργεια των δικών σου ντοματών μπορεί να είναι μία εξαιρετικά ικανοποιητική διαδικασία, ειδικά αν αποδειχθούν απολαυστικά ζουμερές. Ωστόσο, αν οι ντομάτες που καλλιεργείς στο σπίτι δεν βγαίνουν όπως θα ήθελες, ίσως ήρθε η στιγμή να αναζητήσεις μια λύση. Ευτυχώς, υπάρχει μια εύκολη συμβουλή για την καλλιέργεια των καλύτερων ντοματών, και περιλαμβάνει τα κεφάλια ψαριών. Ναι, καλά το διάβασες. Τα κεφάλια ψαριών θα μπορούσαν να είναι το κόλπο για να κάνεις τις ντομάτα σου να είναι πιο παχύρρευστη και ζουμερή από ποτέ.ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Αν και μπορεί να ακούγεται περισσότερο από λίγο περίεργο, η επιστήμη πίσω από το γιατί αυτό το αυξανόμενο τέχνασμα που λειτουργεί είναι σχετικά απλή. Όταν τα κεφάλια των ψαριών αποσυντίθενται, απελευθερώνουν άζωτο και άλλα βασικά μέταλλα όπως το ασβέστιο και ο φώσφορος στο έδαφος. Αυτό θα στηρίξει το φυτό της ντομάτας, δίνοντάς του περισσότερα θρεπτικά συστατικά, τα οποία με τη σειρά τους θα ενθαρρύνουν την καλύτερη ανάπτυξη και θα παράγουν απίστευτα ζουμερές ντομάτες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να θάψεις μερικά κεφάλια ψαριών στο χώμα -κατεψυγμένα ή αποξηραμένα είναι επίσης καλά αν δεν έχεις πρόσβαση σε φρέσκα- και άφησε τα να κάνουν τη δουλειά.

Δες εδώ πώς θα έχεις τελείες ντομάτες στο σπίτι 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν έχεις κατοικίδια σκέψου το 2 φορές πριν φυτέψεις ευκάλυπτο στον κήπο σου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr