Now Reading
5 λουλούδια που μπορείς εύκολα να φυτέψεις στο περβάζι σου και να γεμίσει το σπίτι χρώματα

5 λουλούδια που μπορείς εύκολα να φυτέψεις στο περβάζι σου και να γεμίσει το σπίτι χρώματα

Avatar photo
φυτά

5 λουλούδια που μπορούν να ανθίσουν υπέροχα στα περβάζια σου.

Η καλλιέργεια λουλουδιών δεν περιορίζεται μόνο στους κήπους και στα μπαλκόνια μας, μπορούμε να δώσουμε χρώμα και στα περβάζια. Υπάρχουν πολλά φυτά που μπορούμε να φυτεύσουμε τα οποία το μόνο που χρειάζονται είναι φως και φροντίδα. Βάζοντας στον χώρο μας κάποια από αυτά θα προσθέσουμε έκτός από χρώμα στο εσωτερικό και μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Η Lisa Eldred Steinkopf, The Houseplant Guru και συγγραφέα του Bloom, ανέφερε στο livingetc.com: «Υπάρχουν φυτά που θα ανθίσουν στο σπίτι σας χωρίς πολλή φασαρία. Πρώτα είναι απαραίτητο να δείτε τι έκθεση έχουν στο φως τα παράθυρα σας: βόρεια, νότια, ανατολικά ή δυτικά. Θυμηθείτε να ελέγξετε έξω για αντικείμενα που μπορεί να μπλοκάρουν το φως, όπως δέντρα, θάμνοι ή το σπίτι του γείτονα. Τα περισσότερα ανθοφόρα φυτά θα χρειαστούν συνθήκες μέτριου έως υψηλού φωτισμού για να ανθίσουν. Ως αποτέλεσμα, πολλά φυτά δεν θα ανθίσουν σε μια πραγματική βόρεια έκθεση. Η σωστή ποσότητα φωτός εξαρτάται από το φυτό που θέλετε να μεγαλώσετε και από το περιβάλλον που είναι καλύτερο για να τονώσει την ανθοφορία».

φυτά

Τα 5 λουλούδια που θα μεγαλώσουν έυκολα σε παράθυρο

«Τα ανθοφόρα φυτά αγοράζονται κυρίως όταν είναι ανθισμένα», συνεχίζει η Λίζα. «Όταν τα λουλούδια φροντίζονται επιμελώς τότε θα ανθίσουν ξανά. Εάν αυτό δεν συμβεί, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι επειδή δεν λαμβάνουν αρκετό φως για να τους προκαλέσει την άνθιση. Ένας καλός κανόνας είναι να γυρίζετε τα φυτά σας κατά ένα τέταρτο της στροφής κάθε φορά που τα ποτίζετε. Έτσι, όλες οι πλευρές έχουν ίση έκθεση στο φως και το φυτό αναπτύσσεται συμμετρικά».

1. Μπιγκόνια

φυτάΗ μπιγκόνια είναι ένα από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για να προσθέσουμε χρώμα και να μετατρέψουμε το περβάζι μας σε εσωτερικό κήπο. Ωστόσο, οι ανθοφορίες τους είναι αραιές. «Το καλύτερο μέρος είναι ότι οι μπιγκόνιες θα ανθίζουν κατά τις σύντομες μέρες του χειμώνα», λέει η Lisa, The Houseplant Guru. Το συχνό πότισμα είναι ο βασικός λόγος που το φυτό δεν ζει. Πρέπει να ποτίζουμε και στη συνέχερια να αφήσουμε να στραγγίξει καλά. «Έχουν ρηχά ριζικά συστήματα, επομένως φυτέψτε τα σε ρηχές γλάστρες. Ο πηλός είναι επιθυμητός καθώς αυτές οι γλάστρες επιτρέπουν στην υγρασία να διαφύγει από τα τοιχώματα ».

2. Στρεπτόκαρπος

Αυτή η όμορφη συγγενής της αφρικανικής βιολέτας μπορεί να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους σε ένα περβάζι ή έξω σε ένα παρτέρι ή σε γλάστρα. Τα χρώματα κυμαίνονται από ροζ και μωβ έως κίτρινο και λευκό, με συνδυασμούς ενδιάμεσα. «Δώστε στο φυτό μια φωτεινή τοποθεσία, αλλά όχι με πλήρες φως, που θα μπορούσε να κάψει τα φύλλα του», λέει η Lisa. «Ένα ανατολικό ή δυτικό περβάζι θα ήταν τέλειο για να ανθίσει αυτό το φυτό. Ποτίστε καλά το φυτό σας και αφήστε το χώμα του να στεγνώσει πριν το ποτίσετε ξανά».

3. Αντένιουμ

φυτάΓνωστό και ως ψευδής Azalea, το «τριαντάφυλλο της ερήμου» είναι συνηθισμένο στην ξηρασία στο φυσικό του περιβάλλον στην Αφρική. Του αρέσει λοιπόν να φυτεύεται σε γλάστρα με άφθονη αποστράγγιση και που κατά προτίμηση είναι από πηλό. Αν και οι μίσχοι του φυτού μπορεί να φαίνονται αρκετά αραιοί, μόλις ανθίσει, αυτό εξαφανίζεται κάτω από μια πληθώρα λουλουδιών σε σχήμα τρομπέτας σε αποχρώσεις του κόκκινου, του λευκού, του ροζ ή του μπορντώ. Το στιλ του το κάνει ένα φυτό εσωτερικού χώρου που θα κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται πιο ακριβό. «Δώστε σε αυτό το φυτό όσο το δυνατόν περισσότερο φως, καθώς αφού ζει στην έρημο του αρέσει ο πολύς ήλιος», λέει η Lisa, «Τοποθετήστε το σε ένα ανεμπόδιστο νότιο ή δυτικό παράθυρο. Το καλοκαίρι μπορεί να ποτίζεται άφθονα. Το χειμώνα που ξεκουράζεται, δώστε του ελάχιστο νερό ή και καθόλου. Να γνωρίζετε ότι αυτό το φυτό είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες, γι’ αυτό θα πρέπει να φυλάσσεται μακριά από παιδιά και κατοικίδια ».

4. Σαιντπώλια

φυτάΣαιντπώλια ή η αφρικανική βιολέτα έγινε δημοφιλής στους νεότερους καλλιεργητές.

«Το καλύτερο αυτού του φυτού είναι ότι είναι εύκολο να ανθίσουν και μπορείτε να έχετε λουλούδια στο περβάζι σας όλο το χρόνο», αναφέρει η ειδικός. «Οι αφρικανικές βιολέτες προτιμούν την έκθεση στο ανατολικό ή το πρωινό φως. Αναπτύσσονται φυσικά στα βουνά της ανατολικής Αφρικής σε σκιά. Επομένως, δεν πρέπει να τοποθετούνται στον ήλιο, κατά τη διάρκεια της πιο φωτεινής περιόδου της ημέρας, καθώς τα φύλλα μπορεί να καούν. Το πότισμα από στο πιατάκι, είναι ένας προτιμώμενος τρόπος για να ποτίζετε αυτά τα φυτά αποφεύγοντας το νερό στα φύλλα τους. Καλό είναι να μην βρέχετε καθόλου τα φύλλα τους».

5. Kalanchoe

φυτάΠλημμυρισμένο από φωτεινά, ζωντανά χρώματα, το «Flaming Katy» θα προσθέσει μια χαρούμενη λουλουδάτη εμφάνιση στο περβάζι σου. «Για μέγιστη ανθοφορία, αυτό το φυτό θα προτιμούσε να είναι στον ήλιο», λέει η Lisa. «Ένα ανεμπόδιστο νότιο ή δυτικό παράθυρο θα ήταν το καλύτερο. Του αρέσει να ποτίζεται καλά και στη συνέχεια να στεγνώσει σχεδόν εντελώς. Αν τα φύλλα ζαρώσουν, τότε έχει στεγνώσει πολύ. Ωστόσο, ο νούμερο ένα πρόβλημα αυτού του φυτού είναι η σήψη των ριζών, επειδή αφήνει το μέσο γλάστρας να παραμείνει υγρό για πάρα πολύ καιρό. Ποτίστε το καλά αλλά αδειάστε το νερό που έχει μείνει στο πιατάκι μετά από 30 λεπτά».

Διαβάστε επίσης:

Το σωστό πότισμα και όχι το πολύ νερό είναι το μυστικό για έναν ανθισμένο κήπο όλο το καλοκαίρι

Δεν μετράει το πόσο νερό ρίχνεις, αλλά το πώς ποτίζεις. Υπάρχουν 6 μυστικά για να διατηρήσεις τον κήπο σου ενυδατωμένο με τη σωστή υγρασία και ανθισμένο όλο το καλοκαίρι. Οι συμβουλές των ειδικών για το πώς να διατηρείς τον κήπο σου θα σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις ένα πλούσιο παρτέρι με λουλούδια και λαχανικά, ακόμη και όταν η ζέστη είναι στα ύψη.

Ανθισμένο κήπο όλο το καλοκαίρι; Το σημαντικό είναι το σωστό πότισμα και όχι η ποσότητα νερού

 

Εδώ θα διαβάσεις τι πρέπει να κάνεις.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπάρχει ένα συστατικό στην κουζίνα σου που βοηθά να μεγαλώσουν τα φυτά σου
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5 εύκολες συνήθειες για να διατηρήσεις το σπίτι σου πάντα τακτοποιημένοDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr