Now Reading
5 χρώματα κουζίνας που βγαίνουν από τη μόδα το 2024 + οι 5 αποχρώσεις που θα πάρουν τη θέση τους

5 χρώματα κουζίνας που βγαίνουν από τη μόδα το 2024 + οι 5 αποχρώσεις που θα πάρουν τη θέση τους

Avatar photo
ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ 2024

Θες να σχεδιάσεις μια διαχρονική κουζίνα; Αυτά είναι τα ξεπερασμένα χρώματα αλλά και αυτά που χρειάζεται να προτιμήσεις.

Τάσεις, τάσεις, όλα είναι θέμα οπτικής και όσον αφορά τις κουζίνες, οι χρωματικές τάσεις κάνουν τη διαφορά. Ναι, είναι θέμα χρώματος: τη μια είναι in να έχεις μια πράσινη κουζίνα, την επόμενη να αγαπάς το ροζ. Ποτέ όμως δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικά οδηγούμενες με οποιεσδήποτε αποφάσεις διακόσμησης στο σπίτι μας. Πήγαινε με αυτό που αγαπάς και αισθάνεσαι πως είναι κατάλληλο για το χώρο και το στυλ σου.

Οι τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού  είναι εξαιρετικά βοηθητικές για να σε κατευθύνουν ώστε να επιλέξεις τη σωστή απόχρωση για τον χώρο σου. Πάμε να δούμε λοιπόν τις τάσεις των χρωμάτων που θα κυριαρχήσουν στις κουζίνες το 2024 και ποιες από τις γνώρισμες αποχρώσεις θα αποχαιρετήσουμε μια για πάντα.

1. Το πράσινο είναι εκτός- Το φασκόμηλο είναι το νέο αγαπημένο χρώμα

πρασινη κουζίνα
https://www.instagram.com/winningappliances/

Για πολύ καιρό, η αγαπημένη απόχρωση του πράσινου ήταν αυτή του δάσους. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε δει αμέτρητες βαθυπράσινες κουζίνες, και ενώ είναι πολύ δελεαστικές όταν συνδυάζονται με μαρμάρινο πάγκο και χρυσό υλικό, είναι μια εικόνα που πια αποτελεί «ξεπερασμένη».

Το προφανές πράσινο που το αντικαθιστά είναι το πράσινο του φασκόμηλου. Οι πράσινες κουζίνες με φασκόμηλο είναι ονειρεμένοι χώροι, τόσο χλωμοί και σιωπηλοί που είναι σχεδόν ουδέτεροι και τόσο ηρεμιστικοί. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι λάθος επιλέγοντας αυτή την απόχρωση σε μια κουζίνα. Προωθεί μια υγιή, ισορροπημένη νοοτροπία και σε συνδέει με την ύπαιθρο.

2. Το καφέ είναι εκτός- Το λευκό είναι το νέο αγαπημένο χρώμα

Λευκή κουζίνα
https://www.instagram.com/winningappliances/

Το ξύλο είναι χρώμα, σωστά; Σίγουρα το πιστεύουμε και οι ξύλινες κουζίνες ξεπερνούν γρήγορα τα βαμμένα ντουλάπια στον κόσμο των τάσεων της κουζίνας. Τα χρώματα έρχονται και παρέρχονται, αλλά οι φυσικές υφές και τα χρώματα θα είναι για πάντα στη μόδα. Και συνδυάζονται τόσο εύκολα και με οποιοδήποτε χρώμα, οπότε αν θέλεις να κάνεις διχρωμία μπορείς να επιλέξεις οποιαδήποτε απόχρωση στον τροχό των χρωμάτων.

Ένα ελαφρύ, απαλό ουδέτερο είναι ιδανικό καθώς δίνει σε όλο αυτό το ζεστό ξύλο μια πραγματική αναζωογόνηση και αποτρέπει την αίσθηση που μοιάζει με σάουνα.

3. Το γκρι είναι εκτός- Το μπεζ είναι το νέο αγαπημένο χρώμα

Μπεζ κουζίνα
https://www.instagram.com/rattfeldt/

Οι γκρι κουζίνες κυριαρχούν για αρκετό καιρό, και παρόλο που ποτέ δεν μας αρέσει να αποφεύγουμε τελείως ένα χρώμα. Φυσικά, το γκρι δεν θα εξαφανιστεί ποτέ εντελώς. Είναι ένα κλασικό ουδέτερο, αλλά ο πολύ πιο κομψός τρόπος για να εντάξεις το γκρι είναι είτε να το κάνεις σούπερ σκούρο είτε να κατέβεις στην πιο μπεζ, γκρίζα ρίζα – πολύ πιο ζεστή και πιο βιώσιμη.

Οι πιο ζεστές αποχρώσεις του μπεζ και του καφέ έρχονται στη θέση τους ως το νέο ουδέτερο, απαλό και κατάλληλο για όλα τα στυλ. Είναι το greige η νέα τάση; Ναι σίγουρα.

4. Το ψυχρό λευκό είναι εκτός- Το ζεστό λευκό είναι το νέο αγαπημένο χρώμα

Λευκή κουζίνα
https://www.instagram.com/mycozydecors/

Μένεις έκπληκτη που οι λευκές κουζίνες βγαίνουν από τη μόδα; Το λευκό είναι εντελώς κλασικό, αλλά αυτό που φαίνεται να είναι το χρώμα που κανένας σχεδιαστής δεν προτείνει είναι το καθαρό λευκό. Παρά το γεγονός ότι είναι τόσο δημοφιλής απόχρωση, το καθαρό λαμπρό λευκό λειτουργεί πολύ σπάνια σε οποιονδήποτε χώρο, εκτός και αν έχεις έναν τόνο φυσικού φωτός και δεν σε πειράζει η ελαφρώς έντονη εμφάνιση.

Αντ ‘αυτού, κοίταξε σε πιο γήινα, πιο ζεστά λευκά χρώματα. Κρέμας και μπεζ ακόμη, που είναι διαχρονικές. Λειτουργούν με τόσα πολλά διαφορετικά στυλ και πάντα θα δείχνουν όμορφες με ό,τι αξεσουάρ και αν τις ταιριάξεις.

5. Το  ναυτικό μπλε είναι εκτός- Το γαλάζιο είναι το νέο αγαπημένο χρώμα

Γαλάζια κουζίνα
https://www.instagram.com/esdesign7/

Η αγάπη για τις μπλε κουζίνες φαινόταν ότι δεν θα τελείωνε ποτέ, αλλά με μια στροφή προς το σχεδιασμό κουζινών που μοιάζει περισσότερο με σαλόνι – πιο απαλές, πιο ήπιες, πιο βιώσιμες – αυτά τα βαθιά τολμηρά χρώματα φεύγουν γρήγορα από τη μόδα. Και διαπιστώνουμε ότι μπορεί να είναι αρκετά δύσκολοι χώροι στο στυλ, καθώς το ναυτικό μπλε πάντα θα κυριαρχεί πραγματικά σε ένα δωμάτιο και δεν προσφέρεται πραγματικά για συνδυασμό με οποιοδήποτε άλλο χρώμα.

Ένα πιο ανοιχτό μπλε, κάτι σιωπηλό, σχεδόν παστέλ, είναι ο τρόπος για να κάνεις  μια μπλε κουζίνα, εάν θέλεις να σχεδιάσεις έναν χώρο που θα αποπνέει πάντα φρεσκάδα και κομψότητα.

Διάβασε επίσης:

Η Kate Hudson μόλις ξεκίνησε μια νέα τάση στα χρώματα των ντουλαπιών κουζίνας και δεν το ξέρει

kate Hudson κουζίνα

Η Kate Hudson έχει τη συνήθεια να αναβιώνει τις περασμένες τάσεις διακόσμησης με μια σύγχρονη αισθητική, κάτι που το έχουμε δει σε πολλά πράγματα που αφορούν το σπίτι της. Σήμερα θα σου μιλήσω όμως για ένα άλλο deco trend, αυτό στα ντουλάπια της κουζίνας της, που έχει η star υιοθετήσει -και κατά πάσα πιθανότητα χωρίς να το γνωρίζει καν και η ίδια- θα γίνει το next big trend στις κουζίνες.

Δες για ποια τάση μιλάμε

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
And just like that- Carrie Bradshaw
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΑΡΟΤΑDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr