Now Reading
3 τρόποι για να αφαιρέσεις την ταπετσαρία από τον τοίχο σου

3 τρόποι για να αφαιρέσεις την ταπετσαρία από τον τοίχο σου

Avatar photo
αφαίρεση ταπετσαρίας

Η αφαίρεση ταπετσαρίας από τους τοίχους του σπιτιού σου μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα όταν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία.

Η αφαίρεση της ταπετσαρίας από τους τοίχους σου μπορεί να είναι ένα από εκείνα τα πράματα που έχεις προγραμματίσει να κάνεις εδώ και πολύ καιρό, αλλά σε προβληματίζει ο βαθμός δυσκολίας αυτής της εργασίας. Είτε εγκατέστησες εσύ αρχικά την ταπετσαρία, είτε κάποιος άλλος, μπορεί πράγματι η αφαίρεσή της να είναι μια αγγαρεία. Όταν έχεις όμως τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά, μπορείς με πιο εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο να κάνεις την αφαίρεση ταπετσαρίας να μοιάζει παιχνιδάκι.

Πριν ξεκινήσεις, όποια μέθοδο και να εφαρμόσεις, θα χρειαστεί να μουλιάσεις την ταπετσαρία που θα πέσει στο πάτωμα. Για να προστατέψεις τα πατώματα, άπλωσε πετσέτες ή χοντρό χαρτόνι στην περίμετρο του δωματίου. Με αυτόν τον τρόπο η βρεγμένη ταπετσαρία θα πέσει πάνω τους όταν αφαιρεθεί από τους τοίχους, χωρίς να λερώσει το σπίτι.

Μέθοδος αφαίρεσης ταπετσαρίας με ατμό

Τι θα χρειαστείς: ατμοκαθαριστή, σπάτουλα στόκου, εργαλείο αφαίρεσης ταπετσαρίας, καθαρό σφουγγάρι, χαρτοταινία
Οδηγίες:
1.Γέμισε το δοχείο του ατμοκαθαριστή με νερό. Συνέδεσε το μηχάνημα και ενεργοποιήστε το. Περίμενε λίγο έως ότου το μηχάνημα σχηματίσει ατμό. Τα περισσότερα μηχανήματα έχουν ενδεικτικές λυχνίες που ενημερώνουν πότε το μηχάνημα είναι έτοιμο. Αυτό μπορεί να διαρκέσει 5-10 λεπτά.

2. Τοποθέτησε τον ατμοκαθαριστή σε ένα τμήμα ταπετσαρίας και πάτησε τη σκανδάλη για 15 έως 20 δευτερόλεπτα. Αφαίρεσε αμέσως εκείνο το σημείο της ταπετσαρίας, χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα στόκου. Εάν δεν αφαιρεθεί κατευθείαν, ρίξε ξανά ατμό για κάποια επιπλέον δευτερόλεπτα.

3. Αφού αφαιρέσεις όλη την ταπετσαρία, επέστρεψε και ρίξε ξανά ατμό, ώστε να μπορέσεις να ξύσεις τυχόν υπολείμματα κόλλας. Μόλις αφαιρεθούν όλα, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό σφουγγάρι εμποτισμένο με νερό και σκούπισε τον τοίχο.

Μέθοδος με νερό και ξύδι

Τι θα χρειαστείς: μπουκάλι με απλικατέρ σπρέι, σπάτουλα στόκου, νερό, ξύδι, χαρτοταινία
Οδηγίες:
1.Ανακάτεψε ίσα μέρη λευκό ξύδι και νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ετοιμάσου να μουσκέψεις τους τοίχους.

2.Ψεκάστε μια περιοχή με γενναιοδωρία και θα δεις την ταπετσαρία να αρχίζει να μουλιάζει και να ξεχωρίζει από τους τοίχους.

 

Μέθοδος υγρής αφαίρεσης ταπετσαρίας

Τι θα χρειαστείς: σπάτουλα στόκου , εργαλείο αφαίρεσης ταπετσαρίας, καθαρό σφουγγάρι, χαρτοταινία
Οδηγίες:
1.Ψέκασε τις περιοχές της ταπετσαρίας που θέλεις να αφαιρέσεις με το ειδικό υγρό αφαίρεσης ταπετσαρίας. Περίμενε περίπου πέντε λεπτά για να εισχωρήσει το προϊόν στην ταπετσαρία.

2. Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα στόκου, σπρώξε απαλά την ταπετσαρία ώστε να αποκολληθεί από τον τοίχο.

3. Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν χρειαστεί.

4.Σκούπισε τον τοίχο με ένα καθαρό σφουγγάρι βρεγμένο με νερό.

 

Συμβουλές για την αφαίρεση ταπετσαρίας

αφαίρεση ταπετσαρίας1.Η γυψοσανίδα είναι ένα υλικό επικαλυμμένο με μια επένδυση χαρτιού. Όταν αυτό το χαρτί επενδύεται με ταπετσαρία, αυτά τα δύο παρόμοια υλικά δένουν ιδιαίτερα καλά. Εάν προσπαθήσεις να τα ξεχωρίσεις, μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα δύσκολο εφαρμόζοντας οποιαδήποτε μέθοδο. Και τα δύο υλικά είναι πορώδη, λεπτά και σχίζονται εύκολα.

2.Όταν ο τοίχος έχει προηγουμένως βαφτεί με ημί-γυαλιστερό ή γυαλιστερό χρώμα, η αφαίρεση ταπετσαρίας είναι πιο εύκολη.

3.Η χρήση ατμού είναι η καλύτερη μέθοδος για την αφαίρεση της ταπετσαρίας σε ένα μεγάλο δωμάτιο με μεγάλη επιφάνεια.

4.Εάν χρησιμοποιήσεις τη μέθοδο με το ξύδι και το νερό, είναι σημαντικό να το αφήσεις να δράσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους τοίχους. Όσο πιο εμποτισμένη είναι η ταπετσαρία, τόσο το καλύτερο.

Διάβασε επίσης:

8 ιδέες για να δώσεις στιλ σε έναν τοίχο χωρίς να χρειαστεί να τον βάψεις

H ανανέωση που θέλουμε να κάνουμε σε ένα σπίτι πρώτα από όλα είναι να το βάψουμε, όμως πολλές φορές βαριόμαστε ή άλλες το αμελούμε. Για να ανανεώσεις τον χώρο σου υπάρχουν και άλλοι τρόποι εκτός από τον βάψεις. Επίσης μπορεί να μένεις σε ενοίκιο οπότε αυτό που να θέλεις να βάλεις στον τοίχο σου να μπορούμε να το αφαιρέσουμε αν χρειαστεί. ‘Η απλά να επιθυμούμε κάτι πιο διακριτικό από ένα έντονο χρώμα ή και να θέλουμε να το αλλάξουμε αν κάποια στιγμή το βαρεθούμε.

διακόσμησηΣύμφωνα με το housedigest.com μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν τοίχο με έμφαση χωρίς τη χρήση μπογιάς. Ενώ ορισμένες από αυτές τις επιλογές μπορεί να καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνεια, άλλες είναι μεμονωμένες πάνω από έναν καναπέ ή κρεβάτι. Όποιο σχέδιο κι αν επιλέξεις, είναι σίγουρο ότι θα κάνεις αυτόν τον τοίχο το κύριο θέμα του χώρου, όπου όλα τα βλέμματα θα πηγαίνουν εκεί κατά την είσοδο τους στο δωμάτιο. Επιπλέον, τα σημεία που θα δημιουργήσεις μια από τις 8 ιδέες μπορείς να τους βάλεις σε οποιαδήποτε μέρος του σπιτιού, ακόμη και σε μη συμβατικά σημεία όπως μπάνια και διάδρομο.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
σκύλος και γάτα
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τούλι στα φυτάDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top