Now Reading
8 ιδέες για να δώσεις στιλ σε έναν τοίχο χωρίς να χρειαστεί να τον βάψεις

8 ιδέες για να δώσεις στιλ σε έναν τοίχο χωρίς να χρειαστεί να τον βάψεις

Avatar photo
διακόσμηση

Μπορείς να διακοσμήσεις όμορφα έναν τοίχο σου χωρίς να χρειαστεί να τον βάψεις.

Η ανανέωση που θέλουμε να κάνουμε σε ένα σπίτι πρώτα από όλα είναι να το βάψουμε, όμως πολλές φορές βαριόμαστε ή άλλες το αμελούμε. Για να ανανεώσεις τον χώρο σου υπάρχουν και άλλοι τρόποι εκτός από τον βάψεις. Επίσης μπορεί να μένεις σε ενοίκιο οπότε αυτό που να θέλεις να βάλεις στον τοίχο σου να μπορούμε να το αφαιρέσουμε αν χρειαστεί. ‘Η απλά να επιθυμούμε κάτι πιο διακριτικό από ένα έντονο χρώμα ή και να θέλουμε να το αλλάξουμε αν κάποια στιγμή το βαρεθούμε.

κάκτος

Σύμφωνα με το housedigest.com μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν τοίχο με έμφαση χωρίς τη χρήση μπογιάς. Ενώ ορισμένες από αυτές τις επιλογές μπορεί να καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνεια, άλλες είναι μεμονωμένες πάνω από έναν καναπέ ή κρεβάτι. Όποιο σχέδιο κι αν επιλέξεις, είναι σίγουρο ότι θα κάνεις αυτόν τον τοίχο το κύριο θέμα του χώρου, όπου όλα τα βλέμματα θα πηγαίνουν εκεί κατά την είσοδο τους στο δωμάτιο. Επιπλέον, τα σημεία που θα δημιουργήσεις μια από τις 8 ιδέες μπορείς να τους βάλεις σε οποιαδήποτε μέρος του σπιτιού, ακόμη και σε μη συμβατικά σημεία όπως μπάνια και διάδρομο.

1. Ταπετσαρία

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις υπόψη είναι η ταπετσαρία, την οποία μπορείς να βρεις και σε αυτές που κολλάνε και που μπορείς να τις αφαιρέσεις, οι οποίες  είναι ιδανικές για ενοικιαζόμενους χώρους. Αυτό που δίνει σε αυτό το υλικό ένα πλεονέκτημα έναντι του χρώματος είναι ότι μπορεί να προσφέρει ένα μοτίβο ή ένα επιπλέον στοιχείο που κάνει το σχέδιο πιο δυναμικό.

2. Έργα ζωγραφικής και αφίσες

πίνακες

Αντί να καλύψεις ολόκληρο τον τοίχο σου, θα μπορούσες να «οργανώσεις» μια μικρή gallery με έργα τέχνης πάνω από έναν καναπέ ή ένα κρεβάτι κι έτσι να δημιουργήσεις το τέλειο σημείο. Για να βεβαιωθείς ότι η διάταξη είναι ακριβώς όπως τη θέλεις, πριν κρεμάσεις τα κομμάτια, κόψε χαρτί ίδιου μεγέθους με καθένα από τα πλαίσια και κόλλησε τα στη διάταξη που επιθυμείς.

3. Ξύλινη 3D επιφάνεια

 

Εκείνοι που επιθυμούν μια ανάγλυφη εμφάνιση θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν τοίχο με έμφαση από ξύλινα ελάσματα. Αυτό το σχέδιο αποτελείται από μικρές, λεπτές σανίδες από ξύλο που είναι διατεταγμένες για να δημιουργούν μια 3D εμφάνιση που προσθέτει διάσταση.

4. Καλάθια

Ενώ οι τοίχοι της γκαλερί που είναι γεμάτοι με έργα τέχνης είναι όμορφοι, μια διάταξη από καλάθια, που συχνά εμφανίζονται σε μποέμ χώρους, θα προσθέσει περισσότερη υφή και βάθος.

5. Ταινία του ηλεκτρολόγου

Για να κάνεις DIY ένα αυτοκόλλητο τοίχου, τοποθέτησε την ταινία που έχει ο ηλεκτρολόγος στο σχέδιο της επιλογής σου. Μπορείς να δημιουργήσεις μια γεωμετρική εμφάνιση όπως είναι η παραπάνω αλλά θα μπορούσες να φτιάξεις βουνά, δέντρα ή οποιοδήποτε άλλο σχέδιο επιθυμείς.

6. Διαφορετικά στοιχεία

τοίχος διακόσμηση

Για μια boho αίσθηση, τοποθέτησε διαφορετικά στοιχεία μεταξύ τους για να προσθέσεις επιπλέον στιλ. Ενώ μια ταπετσαρία φαίνεται πάντα υπέροχη, η προσθήκη ή ακόμα και η τοποθέτηση πολλαπλών σχεδίων θα κάνει όλο το δωμάτιο να φαίνεται πιο δυναμικό.

7. Αυτοκόλλητα

Αν προτιμάς να μην καλύψεις έναν ολόκληρο τοίχο με ταπετσαρία, επίλεξε αυτοκόλλητα, τα οποία τοποθετούνται μόνο σε μικρές περιοχές της επιφάνειας.

8. Καθρέφτες

καθρέπτεσ

Πολλαπλοί καθρέφτες θα δημιουργήσουν έναν ενδιαφέρον τοίχο που θα μπορούσε να κάνει το δωμάτιο σου να μοιάζει μεγαλύτερο και φωτεινότερο, καθώς κάθε διαθέσιμο φως θα αντανακλάται πίσω.

διακόσμηση

Διάβασε επίσης:

Διαρρύθμισε σωστά τα έπιπλα και δώσε στιλ στο σαλόνι σου με 3 απλά tips

Είτε μετακομίζεις και δεν ξέρεις πώς να διαμορφώσεις το σαλόνι σου είτε άπλα θέλεις να το ανανεώσεις, δεν χρειάζεται πανικός. Εμείς σου έχουμε 3 χρήσιμες συμβουλές που θα σου αποδείξουν ότι η τακτοποίηση του σαλονιού είναι εύκολη. Αυτό που σίγουρα επιθυμείς είναι είναι να δημιουργήσεις έναν χώρο που να είναι καλά σχεδιασμένος αλλά και άνετος.

Σαλόνι

Η Robin DeCapua, ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια στο Madison Modern Home, έχει δει όλα τα είδη σχημάτων, μεγεθών και διαμορφώσεων σαλονιού από τότε που ξεκίνησε την επιχείρησή της πριν από 12 χρόνια. Ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα, ωστόσο, το σαλόνι, λέει, είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό δωμάτιο στο σπίτι.

Διάβασε εδώ τη συνέχεια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top