Now Reading
Το σπίτι της Marilyn Monroe στο Los Angeles σώθηκε από την κατεδάφιση

Το σπίτι της Marilyn Monroe στο Los Angeles σώθηκε από την κατεδάφιση

Λινα Γριβογιάννη
Marilyn Monroe

Το σπίτι της Marilyn κινδύνευε με κατεδάφιση, αλλά έπειτα από παρεμβάσεις κατάφερε να σωθεί αυτό το «σημαντικό κομμάτι» της ιστορίας του Hollywood.

Η περιουσία της Marilyn Monroe σώθηκε στην πόλη του Los Angeles και το σπίτι που διατηρούσε στην περιοχή γλύτωσε από το ενδεχόμενο της κατεδάφισης, «Αυτό το σπίτι πρέπει να διατηρηθεί ως ένα κρίσιμο κομμάτι της ιστορίας, του πολιτισμού και της κληρονομιάς του Hollywood και της πόλης του Los Angeles », είπε ένα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Los Angeles. 

Η Monroe, η οποία αγόρασε το μοναδικό της ακίνητο το 1962, πέθανε στο σπίτι της στο Brentwood σε ηλικία 36 ετών την ίδια χρονιά. Το σπίτι είναι ένα σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων ισπανικού στιλ 2.624 τετραγωνικών, το οποίο η ηθοποιός αγόρασε για 77.500 δολάρια μετά το διαζύγιό της από τον θεατρικό συγγραφέα Arthur Miller τον Φεβρουάριο του 1962. 

Marilyn Monroe
ΠΗΓΗ:instagram.com/marilynmonroe/

Το σπίτι της Marylin αγοράστηκε από την Glory of the Snow LLC το 2017 για 7,25 εκατομμύρια δολάρια ένα ομώνυμο καταπίστευμα αγόρασε το ακίνητο έναντι 8,35 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο του 2023 και υπέβαλε αίτηση για άδεια κατεδάφισης από το Τμήμα Κτιρίων και Ασφάλειας για να το γκρεμίσει. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, το Δημοτικό Συμβούλιο του Los Angeles παρενέβη μετά τη χορήγηση της άδειας κατεδάφισης στις 5 Σεπτεμβρίου. Η συνεδρίαση του Συμβουλίου της 8ης Σεπτεμβρίου ψήφισε ομόφωνα την αναστολή της άδειας και τη διατήρηση του σπιτιού. 

Marilyn Monroe
ΠΗΓΗ:instagram.com/marilynmonroe/

«Δυστυχώς, το Υπουργείο Δόμησης και Ασφάλειας εξέδωσε άδεια κατεδάφισης προτού η ομάδα μου και εγώ μπορέσουμε να παρέμβουμε πλήρως και να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα», δήλωσε το μέλος του συμβουλίου Traci Park. «Αυτό το σπίτι πρέπει να διατηρηθεί ως ένα κρίσιμο κομμάτι της ιστορίας, του πολιτισμού και της κληρονομιάς του Hollywood και της πόλης του Los Angeles ». Το σπίτι χτίστηκε το 1929. Το Δημοτικό Συμβούλιο επιδιώκει να χαρακτηριστεί το σπίτι ως ιστορικός χώρος. 

Η ζωή και η κληρονομιά της Marilyn βρέθηκαν πρόσφατα στο προσκήνιο με την ταινία του 2022 «Blonde» του Andrew Dominik με πρωταγωνίστρια την Ana de Armas ως την άτυχη στάρλετ. Το σπίτι της Monroe αναπαράχθηκε στην οθόνη σε πολλές σκηνές, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου της. Η De Armas και η ομάδα παραγωγής της ταινίας «Blonde» επισκέφτηκαν τον τάφο της Marilyn για να ζητήσουν «άδεια» να αναλάβουν την προσωπική ιστορία της εικόνας. 

Marilyn Monroe
ΠΗΓΗ:instagram.com/marilynmonroe/

«Όλοι ένιωθαν τεράστια ευθύνη και γνωρίζαμε πολύ καλά την πλευρά της ιστορίας που επρόκειτο να πούμε – την ιστορία της Norma Jeane, του ατόμου πίσω από αυτόν τον χαρακτήρα, τη Marilyn Monroe. Ποια ήταν αλήθεια;» είπε ο De Armas. «Πήγαινα για ύπνο και ονειρευόμουν ότι είχα μακροχρόνιες συζητήσεις μαζί της, ή μικρά πράγματα – όπως όταν επιλέγαμε σε ποιο χρώμα βάζου θα βάλουμε λουλούδια. Δεν θέλω να φαίνεται ότι λέω, πώς «η Marilyn Monroe και εγώ ήμασταν συνδεδεμένες», καθόλου. «Αλλά τη σκεφτόμουν τόσο πολύ, μερικές μέρες πήγαινα σπίτι και έτρωγα και καθώς έπλενα τα πιάτα άρχιζα απλώς να κλαίω, να κλαίω και να κλαίω, γιατί είχα αυτό το τρομερό συναίσθημα και ήξερα ότι δεν μπορούσα να το διορθώσω».  

Διάβασε επίσης:

Από τη Monroe μέχρι τον Picasso όλοι φωτογραφήθηκαν από τον Avedon και η Gagosian τίμα το έργο του

Για να γιορτάσουν τα 100α γενέθλια του Richard Avedon, 150 προσωπικότητες του πολιτισμού κλήθηκαν να επιλέξουν το αγαπημένο τους πορτρέτο από τον αείμνηστο φωτογράφο. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται εικόνες ονομάτων όπως η Jacqueline de Ribes, η Merilyn Monroe και η Marella Agnelli.  Το 1969, η Gloria Vanderbilt πόζαρε για το εξώφυλλο του Town & Country φορώντας ένα ασπρόμαυρο βολάν με μαργαριτάρια που κοσμούσαν τόσο τους λοβούς των αυτιών όσο και τα δάχτυλά της. Ο φωτογράφος της δεν ήταν άλλος από τον Richard Avedon, τον φωτογράφο του οποίου το όνομα είναι πλέον συνώνυμο της προσωπογραφίας. 

ΠΗΓΗ: gagosian.gallery/exhibitions/

Στις 15 Μαΐου, ο Avedon θα γινόταν 100 ετών προς τιμήν του δημιουργήθηκε μια έκθεση που παρουσιάζει φωτογραφίες της αξεπέραστης καριέρας του με τίτλο «Avedon 100» και ζωντανεύει με τα πορτρέτα που είχε τραβήξει αυτή την άνοιξη στη Gagosian στη Νέα Υόρκη. Τα έργα που παρουσιάζονται σε αυτή την αναδρομική έκθεση επιλέχθηκαν από 150 προσωπικότητες του πολιτισμού, μεταξύ των οποίων ο Elton John, η Naomi Campbell και η Kate Moss. Και, για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν ή ίσως θέλουν ένα κομμάτι της ιστορίας του Avedon στο σπίτι τους, το «Avedon 100» θα κυκλοφορήσει επίσης ως αναδρομικό βιβλίο από την Gagosian.

Δες εδώ τις φωτογραφίες του Avedon

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
AGATHA CRISTIE -ΤΑΙΝΙΑ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
EMMA STONEDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr