Now Reading
Fatal Attraction: Γίνεται σειρά και δίνει άλλη οπτική στην υπόθεση που ξέρουμε μέχρι τώρα

Fatal Attraction: Γίνεται σειρά και δίνει άλλη οπτική στην υπόθεση που ξέρουμε μέχρι τώρα

Λινα Γριβογιάννη
Lizzy Kaplan and Joshua Jackson

Η Lizzy Kaplan και ο Joshua Jackson είναι οι πρωταγωνιστές του remake του κλασσικού «Fatal Attraction» του 1987 και έχει ίντριγκα, ένταση από μια άλλη οπτική εμβαθύνοντας στους χαρακτήρες και προβάλλεται ήδη από την πλατφόρμα Paramount+.

Η νέα διασκευή της Paramount+ του «Fatal Attraction» – η όπως το γνωρίσαμε το 1987 ως «Ολέθρια Σχέση»-, στην οποία η Lizzy Kaplan και ο Joshua Jackson μπαίνουν στους ρόλους που έγιναν διάσημοι από την Glenn Close και τον Michael Douglas, επιδιώκει να αποτυπώσει όλες τις ερωτικές συγκινήσεις της ταινίας του 1987 σε επεισοδιακή μορφή. Αλλά καμία διασκευή δεν μπορεί ποτέ να είναι ακριβές αντίγραφο του αρχικού υλικού, οπότε τα πράγματα πρέπει πάντα να αλλάζουν. Σύμφωνα με τους πρωταγωνιστές της σειράς, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μια από τις πιο εμβληματικές σκηνές της ταινίας θα παιχτεί διαφορετικά στη σειρά. 

«Αισθάνομαι άσχημα που δεν μπορώ να παραδώσω τη δολοφονία του κουνελιού για όλους τους ανθρώπους που το θέλουν τόσο απεγνωσμένα», δήλωσε η Kaplan. «Είναι πραγματικά σαν οι άνθρωποι να το θέλουν πραγματικά». Εδώ δεν βράζονται κουνελάκια, αλλά αυτή η προσπάθεια εκσυγχρονισμού του κλασικού ερωτικού έργου είναι λίγο κακόγουστα αστεία και της λείπει η ερωτική χημεία και ένταση του πρωτοτύπου. 

Lizzy Kaplan and Joshua Jackson
instagram.com/fatalattraction/

Μια περίεργη Anne Archer σηκώνει το καπάκι μιας κατσαρόλας που βράζει για να ανακαλύψει το πτώμα του κατακρεουργημένου και φουσκωμένου κουνελιού της μικρής της κόρης. Πρόκειται για μια σκηνή της ταινίας που εξακολουθεί να υπάρχει ιδιαίτερα ζωντανή στο μυαλό των σινεφίλ. Ωστόσο, σε αντίθεση με την ταινία του 1987 με πρωταγωνιστές τον Άρτσερ, τον Michael Douglas και την ασύγκριτη Glenn Close, η νέα σειρά της Paramount+, «Fatal Attraction», δεν έχει βρασμένα θηλαστικά. Αυτό που διαθέτει είναι μια πιο περίπλοκη αφήγηση ενός πομπώδους και φιλόδοξου εισαγγελέα Dan Gallagher (Joshua Jackson), του οποίου η κακόγουστη σχέση με μια νεαρή γυναίκα, την Alex Forrest (Lizzy Caplan), ξεφεύγει γρήγορα από τον έλεγχό του. 

 Joshua Jackson
instagram.com/fatalattraction/

Η σειρά της δημιουργού του «Dirty John» Alexandra Cunningham και του σεναριογράφου Kevin J. Hynes ξεκινάει στο σήμερα στο Λος Άντζελες, με έναν εξαντλημένο, ταλαιπωρημένο με γένια και εμφανή προσωπική εγκατάλειψη Dan να υπερασπίζεται την υπόθεσή του για αναστολή. Έχει εκτίσει 15 χρόνια για τη δολοφονία της Alex, ένα έγκλημα που ο ίδιος βεβαιώνει ότι συνέβη, πριν του χορηγηθεί η ελευθερία του. Μια νεαρή γυναίκα, η οποία, όπως μαθαίνει αργότερα το κοινό, είναι η αποξενωμένη κόρη του Dan, η Ellen (Alyssa Jirrels), ακούει την ομολογία του πατέρα της, γοητευμένη, αφού εκείνος πάντα υποστήριζε την αθωότητά του, και ξαφνικά, καθώς το κοινό συγκεντρώνει τις σκέψεις του και συνειδητοποίει τι βλέπει, η σειρά εκτοξεύεται πίσω στο 2008. 

Το σημερίνο «Fatal Attraction» παρουσιάζει έναν Dan που υπηρετεί ως επικεφαλής για την καταπολέμηση των μεγάλων εγκλημάτων. Συμπληρώνει τα 40 του χρόνια και έχει προγραμματίσει μια μεγάλη προαγωγή. Με μια μικρή κόρη (Vivien Lyra Blair) και μια αφοσιωμένη σύζυγο, την Beth (Amanda Peet), στο σπίτι, ο Dan έχει φαινομενικά μια τέλεια ζωή. Δυστυχώς όμως, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι ισχυροί άνδρες όταν έχουν όλα όσα θέλουν στα χέρια τους, το ίδιο κάνει και ο Dan και αρχίζει να αυτοσαμποτάρεται. Αυτός είναι μάλλον ο τρόπος που οι προνομιούχοι κρατούν τα πράγματα ενδιαφέροντα στη ζωή τους. 

Η Alex είναι συνήγορος των θυμάτων που έχει αναλάβει μια από τις υποθέσεις του Dan και μπαίνει στη ζωή του σαν όνειρο. Είναι ακριβώς ο πειρασμός και ο αντιπερισπασμός που έψαχνε. Το ζευγάρι ξεκινάει μια ερωτική έντονη αλλά γρήγορη σχέση, η οποία σταματάει όταν ο Dan αντιλαμβάνεται τη συναισθηματική αστάθεια της Alex και προσπαθεί να απομακρυνθεί από αυτήν. Ωστόσο, όπως γνωρίζουν οι θαυμαστές της ταινίας, η Alex δεν είναι μια γυναίκα που θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να την αγνοήσει και να την παρατήσει.  

Lizzy Kaplan
instagram.com/fatalattraction/

Παρά το cast και τη δουλειά που έχει γίνει από το πρωτότυπο σενάριο του σεναριογράφου James Dearden για τη δημιουργία μιας εκτεταμένης ιστορίας σε αυτή τη διασκευή, τα δύο πρώτα επεισόδια του «Fatal Attraction» είναι λίγο βαρετά. Η σειρά πηγαίνει από το παρελθόν στο παρόν, υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες που πρέπει να παρακολουθήσουμε και η δικαιωματική στάση και οι πράξεις του Dan είναι βαρετές και ως και προβλέψιμες. Όταν αρχίζει να παραπαίει, είναι σαφές ότι η Beth και η Ellen θα νιώσουν το βάρος των κακών επιλογών του. Ο κόσμος που νόμιζε η Beth ότι είχε χτίσει με τον αγαπημένο της σύζυγο καταρρέει, αν και προσπαθεί απεγνωσμένα να τον κρατήσει ενωμένο, και η ευαίσθητη νεαρή Ellen παίρνει ένα πολύτιμο μάθημα ζωής σε ότι αφορά την εμπιστοσύνη. Επιπλέον, η μετακίνηση του σκηνικού από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες αφαιρεί αρχικά κάτι από τη σκληρότητα της ιστορίας και καθώς αρχίζει το τρίτο επεισόδιο, ο ρυθμός, ο τόνος και η κατεύθυνση της σειράς συναντιούνται αρμονικά, κάνοντας τα υπόλοιπα έξι επεισόδια άκρως δυνατά και απολαυστικά στην παρακολούθηση τους. 

Η κύρια διαφορά μεταξύ του τρίτου επεισοδίου, «The Watchful Heart», και των αρχικών επεισοδίων του «Fatal Attraction» είναι ότι η οπτική γωνία αλλάζει από τον Dan στην Alex. Η σειρά αρχίζει να παρακολουθεί την Alex από την παιδική της ηλικία μέχρι την εποχή της στη νομική σχολή, ακόμα και τους μήνες πριν από τη μετακόμισή της στο Λος Άντζελες, η οποία τη βάζει στον κόσμο του Dan. Το τρίτο επεισόδιο κινείται στο ίδιο χρονοδιάγραμμα με τα προηγούμενα, αλλά τα κίνητρα και οι εσωτερικές σκέψεις της Alex γίνονται ξαφνικά κατανοητά. Η ιστορία αναπτύσσεται και δεν περιορίζεται πλέον σε μια διαταραγμένη γυναίκα που είναι κολλημένη με έναν παντρεμένο άντρα που προσπάθησε να την ξεφορτωθεί. Με μια «πονηρή» και ακρώς ταλαντούχα Caplan στη θέση του οδηγού της υπόθεσης, οι Cunningham και Hynes δημιούργησαν μια γυναίκα πολύ πιο συναρπαστική από αυτό.  

Δεδομένου ότι η σεζόν εκτείνεται σε επεισόδια συνολικής διάρκειας οκτώ ωρών, το κοινό έχει τη δυνατότητα να μείνει με τους ανθρώπους στη ζωή του Dan, όπως η Beth, ο καλύτερός του φίλος Mike (Mike Gerard), ο οποίος τυχαίνει να είναι επίσης ερευνητής, ο επιχειρηματικός συνεργάτης και φίλος της Beth, Arthur (Brian Goodman) και η ενήλικη Ellen, η οποία προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τον πατέρα που γνώρισε ως παιδί, ενώ προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση με εκείνον στο παρόν. Σε αυτή την εκδοχή του «Fatal Attraction» οι ιστορίες και οι χαρακτήρες περιπλέκονται, η σειρά χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο για να φτάσει στο ζενίθ της. 

Lizzy Kaplan and Joshua Jackson
instagram.com/fatalattraction/

Καθώς η σειρά πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της, όλα τα κομμάτια του παζλ που οδηγούν στο θάνατο της Alex και στην καταδίκη του Dan για φόνο φαίνεται να μπαίνουν στη θέση τους. Όμως την τελευταία στιγμή, η εικόνα που διαμορφώθηκε για το κοινό καταρρέει και αποκαλύπτεται κάτι εντελώς διαφορετικό. Επιπλέον, όταν όλα κορυφώνονται, παραμένουν κάποια ερωτήματα που αφήνουν ανοιχτή την πόρτα για μια ακόμη -ίσως πιο χαοτική- δεύτερη σεζόν.  

Σε αντίθεση με την ταινία, το «Fatal Attraction» της Paramount+ δεν είναι απλώς μια ιστορία για μια εμμονική γυναίκα που δεν θέλει να τελειώσει η περιπέτειά της με έναν παντρεμένο άντρα. Αντίθετα, είναι μια μελέτη χαρακτήρων για το πώς το παρελθόν =συμπεριλαμβανομένης της παιδικής ηλικίας- διαμορφώνει το παρόν και την ανθρώπινη επιθυμία του να είσαι ορατός και να αναγνωρίζεται η αξία και η προσωπικότητα σου. Η σειρά είναι μια αφήγηση για διάφορους ανθρώπους που όλοι έχουν μια αποστολή να μην καταστραφούν από τους άλλους. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουν την οργή τους να καταστρέψει τους ανθρώπους γύρω τους. 

Διάβασε επίσης:

The Diplomat: Το νέο πολιτικό δράμα του Netflix που είδαμε χωρίς ανάσα

Σε μια συνέντευξη του Ιανουαρίου στο The New Yorker, τα στελέχη του Netflix αναφέρθηκαν στον ιδανικό προγραμματισμό της εταιρείας ως «γκουρμέ cheeseburger», μια μερική διασταύρωση ποιότητας και εμπορίου που δεν φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας παραγωγής της πλατφόρμας. Μετά από μια κάπως αδρανή περίοδο, το Netflix είχε μια ισχυρή πρόσφατη πορεία με το «The Night Agent» (αναμφίβολα ένα τσίζμπεργκερ, μάλλον όχι γκουρμέ) και το «Beef» (αναμφίβολα γκουρμέ, μάλλον όχι τσίζμπεργκερ), αλλά είναι το νέο δράμα του streamer, «Τhe Diplomat», που έρχεται πιο κοντά στον όρο «γκουρμέ τσίζμπεργκερ» που προαναφέραμε.   

 Οι θαυμαστές του δημοφιλούς ψυχροπολεμικού δράματος του FX «The Americans» θα μπούν αναμφίβολα στη διαδικασία να παρακολουθήσουν το «The Diplomat» με την ελπίδα ότι το επόμενο πολιτικό θρίλερ της Keri Russell θα μπορέσει να καλύψει το κενό που άφησε πίσω της η επιτυχημένη σειρά το 2018. 

the diplomat
instagram.com/netflix/

Παρόλο που το «The Americans» και το «The Diplomat» μοιράζονται την ίδια πρωταγωνίστρια, καθώς και μια παρόμοια εστίαση στις συζυγικές διαμάχες εξουσίας, η νέα σειρά από την εκτελεστική παραγωγό του «Homeland», Debora Cahn, δεν είναι ακριβώς ένα σκληρό κατασκοπευτικό θρίλερ και περισσότερο σαπουνόπερα εργασιακού δράματος. Καθ’ όλη τη διάρκεια των οκτώ ωριαίων επεισοδίων της σειράς, έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται το «The Diplomat» ως μια εμπνευσμένη από το Shondaland εκδοχή του «The West Wing» και του «Scandal», κάτι που είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι η Cahn έκοψε τα δόντια της ως σεναριογράφος τόσο στο «Grey’s Anatomy» όσο και στη σειρά του Aaron Sorkin στο NBC. 

Δες εδώ τα πάντα για το νέο δράμα του Netflix 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Amy SchumerDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr