Now Reading
Οι U2 επιστρέφουν! Το ντοκιμαντέρ για την ιστορία και τη μουσική τους με τον Bono και τον Edge

Οι U2 επιστρέφουν! Το ντοκιμαντέρ για την ιστορία και τη μουσική τους με τον Bono και τον Edge

Λινα Γριβογιάννη

Αν αγαπάς τους U2 – και ιδιαίτερα τον Bono- δεν χρειάζεται να διαβάσεις ή να αναρωτηθείς τι μπορεί να περιέχει το «Bono & The Edge: A Sort of Homecoming», απλώς μπαίνεις στην Disney και αρχίζεις να παρακολουθείς.

Είτε είσαι φανατική θαυμάστρια – όπως εμείς- του ροκ συγκροτήματος, U2, είτε δεν τους έχεις ακούσει ποτέ, κάτι που μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο, -αλλά πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα- μπορείς να παρακολουθήσεις το «Bono & The Edge: A Sort of Homecoming» και να αγαπήσεις κάθε δευτερόλεπτο του. Οι U2 υπήρξαν -και συνεχίζουν να είναι μέχρι σήμερα- ένα από τα πιο διάσημα ιρλανδικά ροκ συγκροτήματα, η μουσική των οποίων είναι γνωστή και τα τραγούδια τους αγαπημένα από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ακριβώς γιατί είναι τόσο σπουδαίοι και ήταν πάντα. 

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1976, οπότε η μουσική τους έχει επηρεάσει γενιές από διάφορα μέρη της Ιρλανδίας, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το «Bono & The Edge: A Sort of Homecoming», ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους τους θαυμαστές των U2.  Το «Bono & The Edge: A Sort of Homecoming» είναι ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 84 λεπτών που θα μας ξανασυνδέσει με τις παλιές καλές μέρες, και εμείς είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για αυτό. 

 

Ο David Letterman, ο Bono και ο The Edge συναντιούνται στο Δουβλίνο  

Το «Bono & The Edge: A Sort of Homecoming» σε σκηνοθεσία Morgan Neville είναι μια ταινία συναυλιών που μεταφέρει τον David Letterman και όλους εμάς στο Δουβλίνο, όπου ξαναβρισκόμαστε με τον Bono και τον Edge, ενώ μαθαίνουμε τα πάντα για το παρελθόν τους, την πανδημία και τα σχέδια για το μέλλον. 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι U2 δώρισαν 1.500.000 δολάρια στη βιομηχανία ζωντανής μουσικής, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα εκείνη την εποχή. Ενώ αυτή η συνεισφορά ήταν πραγματικά η πιο μεγάλη χειρονομία, το λουκέτο ώθησε επίσης τον Bono και τον Edge να περάσουν χρόνο μαζί, να ξαναδούν μερικά από τα παλιά τους τραγούδια και να τα ηχογραφήσουν εκ νέου για τους ακροατές σήμερα. Ο Bono και ο Edge δεν έπαψαν ποτέ να αγαπούν τη μουσική, το rock n roll ή το συγκρότημά τους, και το ντοκιμαντέρ που μόλις κυκλοφόρησε είναι η απόδειξη γι’ αυτό. 

Οι U2 ανακοίνωσαν πρόσφατα το τελευταίο τους άλμπουμ, «Songs of Surrender», το οποίο επανεξετάζει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, και κάνει αυτό το ντοκιμαντέρ μια επίκαιρη επιτυχία. Είτε για να προωθήσουν το άλμπουμ τους είτε για να αφηγηθούν την ιστορία τους είτε και τα δύο, το «Bono & The Edge: A Sort of Homecoming» έχει μπει στις καρδιές μας και πρέπει να ευχαριστήσουμε τον David Letterman γι’ αυτό. 

 

Ο Letterman έχει αποσυρθεί από το Late Show εδώ και μερικά χρόνια και κάνει περιστασιακές εμφανίσεις στο Netflix, οπότε όλοι εξεπλάγησαν ευχάριστα όταν έμαθαν ότι ο Letterman θα ταξίδευε μέχρι το Δουβλίνο για να επισκεφθεί τον Bono και τον Edge. Ειλικρινά, αν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να φέρει τον Letterman στο Δουβλίνο, αυτός είναι ο Bono και μόνο.   

 

Το «Bono & The Edge: A Sort of Homecoming» είναι ένα ερωτικό γράμμα στη μουσική και στο Δουβλίνο. Παρόλο που το συγκρότημα έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο, είναι απίστευτα προσκολλημένο στις ρίζες του στο Δουβλίνο, με κάθε δυνατό τρόπο, και αυτό είναι εμφανώς ορατό σε αυτό το ντοκιμαντέρ. 

Ίσως το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ θα μπορούσε εύκολα να περάσει ως ταξιδιωτική διαφήμιση για το Δουβλίνο, και είναι πιθανό, αφού παρακολουθήσεις αυτό το ντοκιμαντέρ, να θέλεις να κλείσεις εισιτήρια για το Δουβλίνο. Ο Bono και ο Edge μιλούν με πάθος για το πώς ξεκίνησαν, και αν είσαι οπαδός της ιστορίας και της μουσικής, τότε το «Bono & The Edge: A Sort of Homecoming» μπορεί να είναι διορατικό με περισσότερους από πολλούς τρόπους. 

Αυτό το ντοκιμαντέρ είχε λίγο απ’ όλα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του επικεντρώθηκε στη μουσική, η οποία είναι φυσικά η ουσία του. Το ντοκιμαντέρ είναι γοητευτικό, παρόλο που ο Letterman διάλεξε τη χειρότερη στιγμή για να επισκεφθεί το Δουβλίνο, κατά τη διάρκεια μερικών από τις πιο κρύες μέρες του, αλλά οι άνθρωποι του Δουβλίνου και η μουσική που διοχέτευσαν μέσα στην ατμόσφαιρα ο Bono και ο Edge ήταν ένα εξαιρετικό υποκατάστατο ζεστασιάς, σαν μια ακτίνα ηλιοφάνειας σε μια εξαιρετικά κρύα μέρα. 

Αν και εύκολα θα μπορούσε να σταθεί και σαν ένα ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ, ειδικά όταν ο Letterman κάνει τη διαδρομή του μέσα στην πόλη, κάνοντας τουριστικά πράγματα και μαθαίνοντας περισσότερα για την ιστορία και την κουλτούρα, -αυτός είναι ίσως ο λόγος για τον οποίο περιγράψαμε το «Bono & The Edge: A Sort of Homecoming» ως γοητευτικό, επειδή κάλυπτε μερικά διαφορετικά πράγματα και ήταν διασκεδαστικό για 84 λεπτά συνεχόμενα. Όταν το ντοκιμαντέρ ολοκληρώνεται, εύχεσαι να υπήρχε λίγο περισσότερο. 

Οι συνομιλίες που έχει ο Letterman με τον Bono ήταν η κορυφαία στιγμή στο «Bono & The Edge», επειδή μας πηγαίνει πίσω στις παλιές καλές μέρες που ξεκίνησαν όλα και μιλάει για το συγκρότημα, τη μουσική, τις πιο δύσκολες μέρες και όλα τα ενδιάμεσα. Βέβαια, επειδή είναι ένα ντοκιμαντέρ συναυλιών, παρ’ όλες τις παράπλευρες αναζητήσεις, η μουσική παίρνει την κεντρική θέση και σε «χτυπάει» είτε η νοσταλγία είτε η επιθυμία να ανακαλύψεις τους U2 και τη μουσική τους, δεν υπάρχει ενδιάμεσο συναίσθημα. Για εμάς που μεγαλώσαμε με τους U2 ήταν όντως σαν να επιστρέφαμε σπίτι μας.  

 

Μια από τις πιο αγαπημένες στιγμές είναι όταν ο Bono και ο Edge μαζί με τους φίλους τους και τον Letterman να κάθονται σε μια παμπ και να τραγουδούν, ήταν πραγματικά μια συγκινητική. Το «Bono & The Edge» καταφέρνει να προωθήσει το νέο άλμπουμ των U2, καθώς και να δώσει στους θεατές άφθονο υλικό που δεν έχει ξαναδεί ποτέ, το οποίο οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί θα εκτιμήσουν σίγουρα. 

Αν σου αρέσουν οι U2, τότε το «Bono & The Edge: A Sort of Homecoming» είναι το ιδανικό ντοκιμαντέρ για να το παρακολουθήσεις. Ωστόσο, αν σου αρέσει μόνο η μουσική, τα ταξίδια ή ο David Letterman, ακόμη και τότε είναι το τέλειο streaming για σένα. Από όποια πλευρά και να το δεις, το «Bono & The Edge: A Sort of Homecoming» είναι μια επιτυχία και είναι πλέον διαθέσιμο για streaming στο Disney+ και σου συνιστούμε να το παρακολουθήσεις αμέσως! 

Διάβασε επίσης:

The Great Gatsby:Η Florence Welch δημιούργησε το πρώτο μιούζικαλ βασισμένο στο κλασσικό έργο

H αγαπημένη μας Florence μας επανασυστήνει τον Gatsby. Είναι η μετά-COVID εποχή η επόμενη «Roaring 20s» που θα μας οδηγήσει στην αντίστοιχη μεγαλοπρέπεια της δεκαετίας του ‘20; Η Florence Welch είναι αισιόδοξηΗ υποψήφια για Grammy τραγουδίστρια και τραγουδοποιός των Florence & the Machine γράφει ένα νέο μιούζικαλ, βασισμένο στο βιβλίο του F. Scott Fitzgerald , «The Great Gatsby». Η παράσταση, με τίτλο «Gatsby: A New Musical», θα πηγάζει από το κλασικό έργο του Fitzgerald, όπου ο νεοφερμένος  Nick Carraway γίνεται φίλος με τον μυστηριώδη τιτάνα Jay Gatsby. Το ζευγάρι παρευρίσκεται σε εξωφρενικά πάρτι στην έπαυλη του Gatsby, νοσταλγεί τον έρωτα του Jay, την Daisy Buchanan, και προβληματίζεται για την ύπαρξη του αμερικανικού ονείρου.

Το 2021, το μυθιστόρημα έγινε κοινό κτήμα, προκαλώντας εικασίες σχετικά με το αν θα ακολουθούσε ως αποτέλεσμα ένας καταιγισμός διασκευών. Η παραγωγή της Welch φαίνεται να είναι ένα τέτοιο γεγονός, αν και δεν είναι σαφές αν το έργο αυτό βρίσκεται στα σκαριά εδώ και καιρό. Αυτή θα είναι κάθε άλλο παρά η πρώτη διασκευή του κλασσικού έργου. Το βιβλίο του 1925 ενέπνευσε μια σειρά από ταινίες, συμπεριλαμβανομένης, κυρίως, της ταινίας του Baz Luhrmann του 2013 με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio. Το μυθιστόρημα έχει επίσης ανέβει πολλές φορές στη σκηνή, ως θεατρικό έργο, όπερα και μπαλέτο. Ωστόσο, αυτή μπορεί να είναι η πρώτη μουσική επεξεργασία του βιβλίου.

Η Welch γράφει τη μουσική και τους στίχους για το νέο project

Η καταξιωμένη τραγουδοποιός βρίσκεται πίσω από τη μουσική του μιούζικαλ. Θα συνεργαστεί με τον υποψήφιο για βραβείο Grammy Thomas Bartlett, ο οποίος έκανε την παραγωγή του τραγουδιού «Jenny of Oldstones» με τους Florence & The Machine και έχουν συνεργαστεί με πολλούς άλλους καλλιτέχνες, από τον Sufjan Stevens -στο soundtrack του Call Me By Your Name- μέχρι τη Norah Jones.

 

Διάβασε τη συνέχεια εδώ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
MARIA MENOUNOS
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Beyonce & JAY-ZDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top