Now Reading
O Harry και η Megan θα είναι προσκεκλημένοι στην τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου

O Harry και η Megan θα είναι προσκεκλημένοι στην τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου

Avatar photo

Η Megan Markle και ο πρίγκιπας Harry έλαβαν πρόσκληση να παραστούν στη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ παρά την τεταμένη σχέση τους με τη βασιλική οικογένεια.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Δούκας έλαβε πρόσφατα ηλεκτρονική αλληλογραφία από το γραφείο της Αυτού Μεγαλειότητας σχετικά με τη στέψη», δήλωσε εκπρόσωπος του ζευγαριού στους Sunday Times την Κυριακή. «Μια άμεση απόφαση σχετικά με το αν ο Δούκας και η Δούκισσα θα παραστούν δεν θα γνωστοποιηθεί από εμάς αυτή τη στιγμή». 

Ο πρίγκιπας Harry και η Megan Markle προσκλήθηκαν στη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ και το Page Six απευθύνθηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να σχολιάσει. Ο Κάρολος ανέβηκε στον θρόνο τον Σεπτέμβριο του 2022 μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και θα στεφθεί επίσημα στις 6 Μαΐου, μια ημερομηνία που οι οπαδοί πιστεύουν ότι επιλέχθηκε ειδικά για να προκαλέσει σύγκρουση στον Harry και την Markle, καθώς σηματοδοτεί τα 4α γενέθλια του γιου τους Archie. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Η Markle και ο Harry έχουν τεταμένες σχέσεις με την οικογένειά του από τότε που αποχώρησαν από τα ανώτερα βασιλικά τους καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2020. Βασιλικές πηγές δήλωσαν στη Page Six τον περασμένο μήνα ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ θα προσκληθούν σίγουρα στην τελετή παρά τη συνεχιζόμενη ένταση με την οικογένεια του Χάρι.  

Οι εντάσεις κορυφώθηκαν όταν ο Χάρι, 38 ετών, δημοσίευσε απομνημονεύματα που αποκάλυψαν κάθε είδους οικογενειακά μυστικά, συμπεριλαμβανομένου ενός υποτιθέμενου σωματικού καβγά με τον αδελφό του, πρίγκιπα William, και ενός ισχυρισμού ότι ο Κάρολος, 74 ετών, απολάμβανε να κάνει οδυνηρά σχόλια για τον «πραγματικό πατέρα» του κοκκινομάλλη Harry. 

Σε ένα απόσπασμα των απομνημονευμάτων, ο μικρότερος γιος της αείμνηστης πριγκίπισσας Diana έγραψε: «Στον μπαμπά άρεσε να λέει ιστορίες και αυτή ήταν μία από τις καλύτερες στο ρεπερτόριό του. Πάντα τελείωνε με μια έκρηξη φιλοσοφίας … «Ποιος ξέρει αν είμαι πραγματικά ο πρίγκιπας της Ουαλίας; Ποιος ξέρει αν είμαι καν ο πραγματικός σου πατέρας»; Γελούσε και γελούσε, αν και ήταν ένα εξαιρετικά άστεγο αστείο, δεδομένης της φήμης που κυκλοφορούσε τότε ότι ο πραγματικός μου πατέρας ήταν ένας από τους πρώην εραστές της μαμάς: Ταγματάρχης Τζέιμς Χιούιτ», συνέχισε. «Μια αιτία αυτής της φήμης ήταν τα  κόκκινα μαλλιά του ταγματάρχη Χιούιτ, αλλά μια άλλη αιτία ήταν ο σαδισμός». 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι βασιλικοί κύκλοι δεν έχουν ακόμη ασχοληθεί με το περιεχόμενο του βιβλίου με τίτλο «Spare». Αντίθετα συνεχίζουν να διατηρούν τις συνήθεις διαδικασίες. Αν και η δίνη των πρωτοσέλιδων απειλεί τώρα να επισκιάσει τη στέψη του βασιλιά Καρόλου στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στις 6 Μαΐου. 

Ο Κάρολος και η παρέα των συμβούλων του θέλουν να διευθετήσουν τα πράγματα εγκαίρως για την τελετή, όπως δήλωσε ο Hugo Vickers, συγγραφέας, και φίλος της βασιλικής οικογένειας στο Page Six: «Τίποτα δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει από την πραγματική στέψη, είναι πολύ σημαντική. Δεν ξέρω αν ο Harry και η Megan θα έρθουν και οι δύο -στη στέψη-, αλλά το μήνυμα που λαμβάνω είναι ότι ο Κάρολος ανησυχεί για τον γιο του και επιθυμεί να αφήσει την πόρτα ανοιχτή γι’ αυτόν. 

Δεδομένου ότι η Megan Markle και ο πρίγκιπας Harry έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να φύγουν από την Αμερική, ο πρίγκιπας Κάρολος τους έδιωξε από το σπίτι τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ένας υψηλά ιστάμενος insider του παλατιού δήλωσε ότι ήταν η ιδανική στιγμή για τον Κάρολο να ζητήσει από τον γιο του να φύγει από το σπίτι του, καθώς «δεν έχει απομείνει πολλή συμπάθεια για τον Χάρι και τη Μέγκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο». 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι επίσημες προσκλήσεις θα αποσταλούν αυτή την εβδομάδα. Και είναι αναπόφευκτο ότι η προσοχή θα στραφεί είτε στην παρουσία είτε στην απουσία του ζευγαριού. Αν και ο βασιλιάς Κάρολος διώχνει τον πρίγκιπα Harry και τη Megan από το Frogmore Cottage, μια πηγή δήλωσε ότι αφήνει “«μια πόρτα ανοιχτή» για τον μικρότερο γιο του. Ο πρίγκιπας Harry και η Megan επέστρεψαν περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια στους Βρετανούς φορολογούμενους, οι οποίοι είχαν αρχικά χρηματοδοτήσει εκτεταμένες ανακαινίσεις στο Frogmore Cottage. «Ό,τι κι αν συμβεί, ο Harry και η Megan θα είναι πάντα αυτοί που θα βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα», δήλωσε ο insider του παλατιού. «Είτε έρθουν είτε μείνουν στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια, έχουν το πάνω χέρι». 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια άλλη καλά τοποθετημένη βασιλική πηγή δήλωσε στο Page Six ότι οι αξιωματούχοι του παλατιού του Μπάκιγχαμ αναμένουν ότι το ζευγάρι θα έρθουν από εκεί, προσθέτοντας: «Ο Harry που έχει ορκιστεί να διατηρήσει τις αξίες της μοναρχίας … και πώς δεν έρχεσαι στη στέψη του πατέρα σου;». Αλλά για τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ, οι οποίοι θα συμπληρώσουν τρία χρόνια μακριά από τη βασιλική ζωή και την πατρίδα του Χάρι αυτόν τον μήνα, το να τους πετάξουν έξω από το σπίτι τους φέρεται να μοιάζει με άλλη μια κίνηση για να τους εκδιώξουν εντελώς από την οικογένεια. 

Ένας insider του Σάσεξ δήλωσε ότι ο Χάρι και η Μέγκαχαν πληγώθηκαν περισσότερο επειδή το Frogmore ήταν δώρο από την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ, προσθέτοντας: «Είναι κρίμα, φυσικά. Το Frogmore προοριζόταν αρχικά να είναι το παντοτινό τους σπίτι και ήταν δώρο της βασίλισσας πριν σκεφτούν ποτέ να φύγουν από το Ηνωμένο Βασίλειο». 

Πηγή: instagram – harrymeghanduchess

Η ασφάλεια είναι ένα άλλο μεγάλο ζήτημα. 

Ο Χάρι αυτή τη στιγμή μηνύει τη βρετανική κυβέρνηση για το δικαίωμα να έχει χρηματοδοτούμενη ασφάλεια όσο βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Frogmore βρίσκεται στο Windsor Estate, κοντά στο κάστρο του Windsor, και είναι εξαιρετικά ασφαλές. «Αν δεν έχουν το Frogmore ή μια διαφορετική κατοικία σε βασιλικό έδαφος, δεν έχουν ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός αν το ζητήσουν και τους δοθεί», δήλωσε ο insider του Sussex.   

Και ο insider φρόντισε να τονίσει ότι είναι κάτι παραπάνω από ευτυχισμένοι στο 14,5 εκατομμυρίων δολαρίων σπίτι τους στο Montecito. Καλιφόρνια: «Δεν είναι θύματα, ούτε αισθάνονται σαν θύματα. Έχουν ένα σπίτι να ζήσουν, οπότε απλά κάνουν αυτό που τους ζητείται και προσπαθούν να προχωρήσουν». Πηγές του παλατιού ανέφεραν ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ κλήθηκαν αρχικά να εγκαταλείψουν το Frogmore πέρυσι, πριν τους δοθεί ένα ακόμη έτος μίσθωσης, αν και οι γνώστες του Σάσεξ το διαψεύδουν αυτό.  Η αποχώρηση τους θα έρθει την κατάλληλη στιγμή για την έκδοση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης του παλατιού του Μπάκιγχαμ στο τέλος του μήνα, στο τέλος του βρετανικού οικονομικού έτους. Η έκθεση δείχνει πόσα ακριβώς ξοδεύονται για τη βασιλική οικογένεια από τους Βρετανούς πολίτες-φορολογούμενους.  

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Είτε με την παρουσία τους είτε με την απουσία τους, ο πρίγκιπας Harry και η Megan θα επισκιάσουν τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, δήλωσαν πηγές. Ο Κάρολος έχει κάνει γνωστό ότι θέλει να μειώσει τα έξοδα και να προσφέρει μια εξορθολογισμένη βασιλική οικογένεια. 

Πηγές του Σάσεξ, εν τω μεταξύ, δήλωσαν ότι δεν έχουν ιδέα «ποιο είναι το κίνητρο» από την πλευρά του παλατιού του Μπάκιγχαμ. Οι Σάσεξ ζούσαν στο Frogmore Cottage από το 2019 έως το 2020, αφού μετακόμισαν από το Nottingham Cottage των δύο υπνοδωματίων τους, εντός των εγκαταστάσεων του παλατιού του Κένσινγκτον στο Λονδίνο, λίγο πριν από τη γέννηση του γιου τους Archie τον Μάιο του 2019. 

 

Διάβασε επίσης:

O Κάρολος «σπάει» τους κανόνες της στέψης- Ο ρόλος που θα αναλάβουν τα εγγόνια της Camilla

‘Ολο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για τη στέψη του βασιλιά Κάρολου καθώς υπάρχουν κάποιες παραδόσεις και κανόνες που μάλλον θα αλλάξουν και θα διαφέρει η στέψη από εκείνη της βασίλισσας Ελισάβετ. Σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του Κάρολου, στοχεύει να βεβαιωθεί ότι η στέψη του δεν είναι πολύ επιδεικτική ή σπάταλη από άποψη χρημάτων και θέλει επίσης να επικεντρωθεί στο να είναι φιλικό προς το κλίμα.

Η στέψη του Καρόλου δεν είναι απλώς μια μεγάλη μέρα για αυτόν. Είναι επίσης μια μεγάλη μέρα για τη βασίλισσα Camilla, καθώς σύμφωνα με πηγές αναφέρουν ότι θέλει να συμπεριληφθεί και η δική της οικογένεια στις γιορτές. Κατά συνέπεια, έχει αναφερθεί ότι ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα ενδιαφέρονται να εμπλακούν στη στέψη τα πέντε εγγόνια της Camilla. Όμως, τα παιδιά δεν θα παρακολουθήσουν μόνο την εκδήλωση. Στην πραγματικότητα πρόκειται να παίξουν σημαντικό ρόλο σε μια από τις πιο ιερές στιγμές ολόκληρης της στέψης. Αυτή η απόφαση δεν είναι απλώς μια μεγάλη τιμή για τα εγγόνια της αλλά σηματοδοτεί και τη νέα κατάσταση της βασιλικής οικογένειας.

Πώς θα βοηθήσουν τα εγγόνια της Camilla στη στέψη

Όπως ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ έχει παιδιά με την πρώτη του σύζυγο, την πριγκίπισσα Diana, η Camilla έχει επίσης παιδιά από τον γάμο της με τον Andrew Parker Bowles. Από τα δύο παιδιά της, τον Τοm και τη Lora, η Camilla έχει πέντε εγγόνια και σκοπεύει να τα συμπεριλάβει στη στέψη του συζύγου της. Κατά τη διάρκεια της τελετής, θα ήταν παραδοσιακό για τις δούκισσες να κρατούν ένα κουβούκλιο πάνω από την Camilla και να της ρίχνουν αγιασμό σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της στέψης. Μια πηγή κοντά στους βασιλικούς είπε στους Times ωστόσο ότι «η Camilla δήλωσε ότι δεν θέλει δούκισσες αλλά να είναι τα εγγόνια της».

Διάβασε τη συνέχεια εδώ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
john wick
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top