Now Reading
Ο βασιλιάς Κάρολος έδωσε νέους τίτλους στη βασιλική οικογένεια-Ανακοίνωσε το Trooping of the Colors

Ο βασιλιάς Κάρολος έδωσε νέους τίτλους στη βασιλική οικογένεια-Ανακοίνωσε το Trooping of the Colors

Avatar photo

Μεταξύ άλλων ο Βασιλιάς έδωσε στην Kate Middleton έναν τίτλο που προηγουμένως είχε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ανακοίνωσε τη νέα ημερομηνία για την παρέλαση Trooping the Colors.

Νέους τίτλους έδωσε ο βασιλιάς Κάρολος στην Kate Middleton, τον πρίγκιπα Williams και τη βασιλική σύζυγο Camila. Την ίδια ώρα, ο Κάρολος αποκάλυψε και την ημερομηνία για τον εορτασμό των γενεθλίων του, γνωστή ως Trooping the Colours.

H Κat Middleton ανακηρύχθηκε επίσημα νέα επίτιμη συνταγματάρχης της Ιρλανδικής Φρουράς, απολαμβάνοντας έναν τίτλο που είχε στο παρελθόν ο σύζυγός της. Έτσι, ο πρίγκιπας William διορίστηκε Συνταγματάρχης των Φρουρών της Ουαλίας. Ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε επίσης ότι η βασιλική σύζυγος θα υπηρετήσει ως Συνταγματάρχης των Φρουρών των Γρεναδιέρων, μια θέση που κατείχε προηγουμένως ο πρίγκιπας Andrew.

Πότε θα πραγματοποιηθεί το Trooping of the Colors

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκες το ετήσιο Trooping of the Colors, όπου θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου 2023, παρότι τα 75α γενέθλια του Καρόλου ήταν στην πραγματικότητα τον Νοέμβριο. Στην παρέλαση θα παρουσιαστούν περισσότεροι από 1.400 στρατιώτες, 200 άλογα και 400 μουσικοί, σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Μάλιστα, ορισμένα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα συμμετάσχουν στην παρέλαση κάνοντας ιππασία. Η μεγάλη μέρα πρόκειται να πραγματοποιηθεί μόλις έξι εβδομάδες μετά την ημέρα της στέψης του Καρόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Daily Mail, ο μονάρχης σχεδιάζει να καλέσει τον γιο του πρίγκιπα Harry και τη σύζυγό του, Μeghan Markle, στην εκδήλωση παρά την τεταμένη σχέση τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι σηματοδοτεί το Trooping of the Colors

Το Trooping the Color είναι μια τελετή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, από συντάγματα του Βρετανικού Στρατού. Παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες χώρες της Κοινοπολιτείας. Το Trooping the Color είναι μια παράδοση των βρετανικών συνταγμάτων πεζικού από τον 17ο αιώνα, και από το 1748 σηματοδοτεί τα επίσημα γενέθλια του Βρετανού κυρίαρχου, αν και οι ρίζες του χρονολογούνται πολύ νωρίτερα.

Κάθε χρόνο, ένα από τα πέντε συντάγματα πεζοφυλάκων της Οικιακής Μεραρχίας επιλέγεται για να στρατολογήσει (μεταφέρει) τα χρώματα του στις τάξεις των φρουρών. Τα χρώματα χρησιμοποιήθηκαν κάποτε στο πεδίο της μάχης ως σημείο συγκέντρωσης. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο μονάρχης ταξιδεύει στο εμπορικό κέντρο από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μέχρι την Παρέλαση των Φρουρών αλόγων σε μια βασιλική πομπή με τη συνοδεία ενός ηγεμόνα του Οικιακού Ιππικού (ιππικού στρατεύματος ή φρουρών αλόγων). Αφού λάβει έναν βασιλικό χαιρετισμό, ο μονάρχης επιθεωρεί τα στρατεύματά του της Οικιακής Μεραρχίας και του Βασιλικού Στρατού, του Βασιλικού Πυροβολικού Ιπποειδών .

Ολόκληρη η συνέλευση του τμήματος του νοικοκυριού διεξάγει τότε μια πορεία δίπλα από τον μονάρχη. Παρελαύνοντας με τα όπλα του, το στρατό του βασιλιά έχει το προβάδισμα καθώς οι έφιπποι στρατιώτες εκτελούν μια βόλτα-πορεία και τρώγοντας-παρελθόν. Η μουσική παρέχεται από τις μαζικές μπάντες των Foot Guards και την έφιππη μπάντα του Household Cavalry, μαζί με ένα Corps of Drums, και περιστασιακά αυλητές, συνολικά περίπου 400 μουσικούς.

Πληροφορίες από wikipedia

Στη δημοσιότητα τα πρώτα σχέδια των χαρτονομισμάτων με τη μορφή του βασιλιά Κάρολου

Τα πρώτα χαρτονομίσματα με τον βασιλιά Κάρολο παρουσίασε η Τράπεζα της Αγγλίας. Τα χαρτονομίσματα θα αντικαταστήσουν σταδιακά εκείνα με τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ Β’, και θα κυκλοφορήσουν από τα μέσα του 2024.

Τα νέα χαρτονομίσματα των 5, 10, 20 και 50 λιρών απεικονίζουν το πορτρέτο του Καρόλου στο μπροστινό μέρος, καθώς και μια φωτογραφία του σε ένα διαφανές παράθυρο ασφαλείας.

Πηγή: instagram – The Royal Family

Τα παλαιότερα χαρτονομίσματα με την βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα καταργηθούν κι έτσι τα διαφορετικά σχέδια θα συνυπάρχουν στην αγορά. Η απόφαση αυτή πάρθηκε για τη μείωση του περιβαλλοντικού κόστους, μετά από πρόταση του Παλατιού. Τα φθαρμένα χαρτονομίσματα θα είναι τα μόνα, που θα αντικατασταθούν.

Να σημειώσουμε ότι ο Κάρολος γίνεται ο μόλις δεύτερος μονάρχης που απεικονίζεται πάνω σε βρετανικά χαρτονομίσματα, μιας και το πρώτο χαρτονόμισμα με πρόσωπο μονάρχη ήταν αυτό της 1 λίρας με την Ελισάβετ που κυκλοφόρησε το 1960.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top