Now Reading
Στη δημοσιότητα τα πρώτα σχέδια των χαρτονομισμάτων με τη μορφή του βασιλιά Κάρολου

Στη δημοσιότητα τα πρώτα σχέδια των χαρτονομισμάτων με τη μορφή του βασιλιά Κάρολου

Avatar photo

Ανάμεσα στις αλλαγές που αναμένονταν να επέλθουν μετά τον θάνατο της Ελισάβετ και την ανάληψη βασιλικών καθηκόντων από τον Κάρολο ήταν και τα βρετανικά χαρτονομίσματα.

Τα πρώτα χαρτονομίσματα με τον βασιλιά Κάρολο παρουσίασε η Τράπεζα της Αγγλίας. Τα χαρτονομίσματα θα αντικαταστήσουν σταδιακά εκείνα με τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ Β’, και θα κυκλοφορήσουν από τα μέσα του 2024.

Τα νέα χαρτονομίσματα των 5, 10, 20 και 50 λιρών απεικονίζουν το πορτρέτο του Καρόλου στο μπροστινό μέρος, καθώς και μια φωτογραφία του σε ένα διαφανές παράθυρο ασφαλείας.

Τα παλαιότερα χαρτονομίσματα με την βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα καταργηθούν κι έτσι τα διαφορετικά σχέδια θα συνυπάρχουν στην αγορά. Η απόφαση αυτή πάρθηκε για τη μείωση του περιβαλλοντικού κόστους, μετά από πρόταση του Παλατιού. Τα φθαρμένα χαρτονομίσματα θα είναι τα μόνα, που θα αντικατασταθούν.

Να σημειώσουμε ότι ο Κάρολος γίνεται ο μόλις δεύτερος μονάρχης που απεικονίζεται πάνω σε βρετανικά χαρτονομίσματα, μιας και το πρώτο χαρτονόμισμα με πρόσωπο μονάρχη ήταν αυτό της 1 λίρας με την Ελισάβετ που κυκλοφόρησε το 1960.

Πηγή: instagram – The Royal Family

Στο «σφυρί» έβγαλε ο βασιλιάς Κάρολος τα άλογα της Ελισάβετ

Το ένα τρίτο των αλόγων της Βασίλισσας Ελισάβετ έχει εκτεθεί σε δημοπρασία στο Newmarket’s Tattersalls, τα οποία κληρονόμησε από τη μητέρα του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’. Η μονάρχης είχε συνολικά 37 άλογα κούρσας. Δύο από τα αγαπημένα άλογα της Ελισάβετ που θα δημοπρατηθούν είναι το «Just Fine» και το « Love Affairs».

Η πώληση των αλόγων έχει στόχο την κατάργηση εκτροφής των ζώων στο Royal Sandringham Stud, που βρίσκεται στο Νόρφολκ και την μετατροπή του σε μουσείο μέσα σε διάστημα τριών ετών. Ο οίκος δημοπρασιών Tattersalls ενημέρωσε ότι πουλούσε 14 άλογα της βασίλισσας. «Κάθε χρόνο οι ιδιοκτήτες πωλούν μετοχές. Ο Μεγαλειότατος κάνει απλά αυτό που κάνουν οι ιδιοκτήτες», δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του Tattersalls, Jimmy Geroge. Tόνισε ότι η βασιλική οικογένεια θα συνεχίσει τους στενούς δεσμούς της με το άθλημα, δηλώνοντας: «Δεν είναι τίποτα το ασυνήθιστο. Κάθε χρόνο πουλούσαν άλογα».

Τα άλογα που εκτρέφονται στο Royal Studs τα τελευταία 200 χρόνια έχουν κερδίσει σχεδόν κάθε μεγάλο ιππόδρομο στη Βρετανία. Μια από τις μεγαλύτερες νίκες για την βασίλισσα ήταν το 2008, όταν το δίχρονο άλογό της εισέβαλε από την τελευταία θέση για να βγάλει τα Listed Chesham Stakes κατά τη διάρκεια του Royal Ascot. Ο πρώην μάνατζερ ιπποδρομιών της βασίλισσας Ελισάβετ John Warren, περιέγραψε πως τα άλογα ήταν μια «τρομερή απόδραση» για τη μονάρχη «Είμαι σίγουρος ότι αν η βασίλισσα δεν είχε ανατραφεί για να γίνει μονάρχης, θα είχε βρει μια κλίση με τα άλογα. Απλώς ήταν στο DNA της».

Ένα από τα άλογα της βασιλικής οικογένειας με το όνομα « Educator» κέρδισε την 2η θέση στην πίστα του Salisbury Racecourse στις 29 Σεπτεμβρίου. Ο προπονητής του, William Haggas, δήλωσε στο Tatler: «Είμαι πολύ περήφανος και έχω την τιμή να προπονώ τον πρώτο δρομέα για τον βασιλιά. Ελπίζω τώρα ότι το άλογο τρέχει αρκετά γρήγορα για να χαμογελάσει σε όλους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο βασιλιάς Κάρολος ταξιδεύει με το αρκουδάκι του και ναι αυτό δεν είναι τόσο συνηθισμένο

Ηπολυτάραχη ζωή του βασιλιά Κάρολου έχει γίνει πρωτοσέλιδο από τότε που ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντα της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ. Στο φως της δημοσιότητας δίνει ο βρετανικός Τύπος ιστορίες από το παρελθόν που αφορούν όχι μόνο την προσωπική ζωή του Κάρολου αλλά και την παιδική του ηλικία.

Ο συγγραφέας του «The King», Christopher Andersen προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί ο Κάρολος θα είναι «ένας από τους πιο εκκεντρικούς ηγεμόνες που είχε ποτέ η Μεγάλη Βρετανία», αποκάλυψε πως ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου  ταξιδεύει με ένα παιδικό αρκουδάκι.  «Το έχει από τότε που ήταν μικρό παιδί… Το μόνο άτομο που του έχει επιτραπεί να επιδιορθώσει το αρκουδάκι του βασιλιά Κάρολου είναι η νταντά των παιδικών του χρόνων, η Mabel Anderson, με την οποία παραμένει πολύ δεμένος», δήλωσε ο Andersen σε συνέντευξή του στο ET.

Ο συγγραφέας, όμως, δεν σταματά εκεί και συνεχίζει τις αποκαλύψεις. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο Κάρολος «ταξιδεύει με ένα ειδικά κατασκευασμένο κάθισμα τουαλέτας». Παράλληλα, υποστηρίζει, αν και ο βασιλιάς Κάρολος το έχει αρνηθεί, ότι «άνθρωποι που εργάζονται στο παλάτι, άνθρωποι που έχουν δουλέψει γι’ αυτόν, λένε ότι… όταν πηγαίνει σε δείπνα σε σπίτια άλλων, φέρνει συχνά τον δικό του σεφ, ώστε να του ετοιμάσουν ένα γεύμα που θα τρώει εκείνος στο τραπέζι». «Νομίζω ότι μία από τις πιο αστείες ιδιορρυθμίες – πολλοί βασιλικοί το έχουν αυτό, το είχε και η βασίλισσα – δεν τους αρέσουν τα τετράγωνα παγάκια», αναφέρει. «Κουβαλάνε μαζί τους παγοκύστες, όπου πάνε, επειδή δεν τους αρέσει ο ήχος που κάνουν τα τετράγωνα παγάκια». Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο βασιλιάς είναι «πολύ κυκλοθυμικός, πολύ οξύθυμος». «Στην πραγματικότητα είναι εκρηκτικός», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
σως και τηγανιτες γλυκοπατατες
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
αυγά βραστά


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top