Now Reading
«Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»: Έρχεται νέος κύκλος ταινιών – Τι ξέρουμε μέχρι τώρα

«Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»: Έρχεται νέος κύκλος ταινιών – Τι ξέρουμε μέχρι τώρα

Λινα Γριβογιάννη

Έχουν περάσει 20 χρόνια από τις ταινίες του Peter Jackson, και τώρα η WB/New Line ξεκινά τις εργασίες για νέες ταινίες σχετικά με την ιστορία του Άρχοντα.

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, οι βραβευμένες με Όσκαρ ταινίες του Peter Jackson «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» έκαναν πρεμιέρα πριν από περισσότερα από 20 χρόνια. Η τρίτη ταινία, η «Επιστροφή του Βασιλιά», σάρωσε στα Όσκαρ και κέρδισε 11 βραβεία, μεταξύ των οποίων και καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Peter Jackson. Τις ακολούθησε με μια πολύ λιγότερο λατρεμένη από τους κριτικούς -αλλά και πάλι εμπορικά επιτυχημένη!- τριλογία το «The Hobbit». Τώρα, δύο δεκαετίες μετά, η Warner Bros. και η New Line ανακοίνωσαν σχέδια για την παραγωγή νέων ταινιών «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και αυτό αποτελεί ενδεχομένως συναρπαστική είδηση για τους οπαδούς της σειράς. 

Όπως συμβαίνει με κάθε ανακοίνωση για νέες συμμετοχές σε μια αγαπημένη σειρά, ορισμένοι θαυμαστές είναι σκεπτικοί, και δικαιολογημένα. Η WB/New Line σχεδιάζουν μια προσπάθεια για να δημιουργήσουν αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν ένα σύμπαν σαν τον «Πόλεμο των Άστρων» για τη Μέση Γη όμως εκείνη. Αυτές οι νέες ταινίες έρχονται την ώρα που η Amazon Studios σχεδιάζει το δικό της νομικά και δημιουργικά ξεχωριστό σχέδιο για τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» με την τηλεοπτική σειρά «The Rings of Power», η οποία βρίσκεται τώρα υπό παραγωγή για τη 2η σεζόν. 

 

Η ανακοίνωση και το όραμα 

Από το πουθενά φαινομενικά, το αφεντικό της WB Discovery, David Zaslav, ανακοίνωσε σε μια κλήση για τα κέρδη τον Φεβρουάριο του 2023 ότι η WB/New Line θα αναπτύξουν νέες ταινίες «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». Το στέλεχος δεν παρείχε πολλά στοιχεία και σχόλια, αλλά η διοίκηση ξεκαθάρισε ότι οι νέες ταινίες δεν θα είναι remake των ταινιών του Jackson ούτε θα επαναλάβουν παλιό έδαφος που η ιστορία του έχει ήδη ειπωθεί. 

«Παρ’ όλη την έκταση και τη λεπτομέρεια που με αγάπη δημιουργήθηκαν οι δύο τριλογίες, το τεράστιο, πολύπλοκο και εκθαμβωτικό σύμπαν που ονειρεύτηκε ο J.R.R. Tolkien παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητο στον κινηματογράφο», δήλωσαν οι συνδιευθύνοντες σύμβουλοι του Warner Bros Pictures Group Michael De Luca και Pam Addy. «Η ευκαιρία να προσκαλέσουμε τους θαυμαστές βαθύτερα στον κινηματογραφικό κόσμο της Μέσης Γης είναι τιμή μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τις Middle-earth Enterprises και την Embracer σε αυτή την περιπέτεια». 

 

Σε ποιον ανήκει ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών; 

Ο σουηδικός γίγαντας τυχερών παιχνιδιών Embracer εξαγόρασε τον Αύγουστο του 2022 τη Middle-earth Enterprises, τον διαχειριστή και κάτοχο των δικαιωμάτων της σειράς «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». Στη συνέχεια, η Embracer μεσολάβησε για μια συμφωνία με την WB/New Line για την παραγωγή πρόσθετων ταινιών, κάτι που έγινε με την ανακοίνωση του Φεβρουαρίου. Η Embracer κατέχει επίσης τα δικαιώματα των βιντεοπαιχνιδιών «The Lord of the Rings» και η εταιρεία έχει στα σκαριά πέντε τίτλους που θα κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η Middle-earth Enterprises ανήκε και ελεγχόταν παλαιότερα από την εταιρεία Saul Zaentz Company, η οποία μήνυε τη Warner Bros. για ισχυρισμούς ότι δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της για τη διατήρηση της άδειας χρήσης του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Για να προσπαθήσει να διευθετήσει τα πράγματα, η WB ανακοίνωσε μια νέα ταινία κινουμένων σχεδίων για τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», το «War of the Rohirrim», αλλά ο Zaentz δήλωσε ότι αυτό ήταν «ανεπαρκές», σύμφωνα με το The Hollywood Reporter. Δεδομένης της καταρρέουσας σχέσης, η Embracer παρενέβη και αγόρασε την Middle-earth Enterprises και μπήκε σε συνεργασία με την WB/New Line. 

Τι θα είναι στην πραγματικότητα οι νέες ταινίες 

Αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα, το οποίο δεν έχει απαντηθεί ακόμα. Από την πλευρά της, η Embracer δήλωσε ότι μπορεί να διερευνήσει πιθανές ταινίες γύρω από χαρακτήρες όπως ο Aragorn, ο Gandalf, η Galadriel και άλλοι, αλλά σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, δεν υπάρχουν ακόμα σενάρια. Φαίνεται ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς, γεγονός που καθιστά την ανακοίνωση της WB/New Line περισσότερο ένα πρώτο βήμα σε ένα ταξίδι που μπορεί να είναι μακρύ. Σε κάθε περίπτωση, οι γνώστες που μίλησαν στο THR είπαν ότι η WB/New Line στοχεύει στη δημιουργία ενός κινηματογραφικού σύμπαντος σαν τον «Πόλεμο των Άστρων» για τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», και αυτή μπορεί να είναι μια συναρπαστική ή τρομακτική περιγραφή για τους οπαδούς του franchise φαντασίας. 

Θα συμμετέχει ο Peter Jackson; 

Ο Jackson είναι μεγάλος θαυμαστής του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και το πάθος του είναι μέρος αυτού που έκανε την αρχική τριλογία τόσο σπουδαία. Έτσι, οι φανς μπορεί να χαρούν να μάθουν ότι ο Jackson -μαζί με τους συγγραφικούς του συνεργάτες Fran Walsh και Phillipa Boyens- έχουν ενημερωθεί για τα σχέδια των νέων ταινιών της WB/New Line. Αυτό είναι επίσης ένα σημείο-κλειδί, επειδή η τριάδα δεν συμμετείχε στο «The Rings of Power» της Amazon και οι θαυμαστές έχουν ξεκαθαρίσει τα συναισθήματά τους γι’ αυτό. Το αν οι Jackson, Walsh και Boyens θα επιστρέψουν για κάποια από τις νέες ταινίες με επίσημη ιδιότητα πέραν του συμβουλευτικού ρόλου είναι ασαφές. Ωστόσο, το THR δήλωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της WB Discovery, David Zaslav, ελπίζει να «προσελκύσει» πίσω τον Jackson. 

 

Πόλεμος των Rohirrim 

Ενώ οι θαυμαστές θα πρέπει αναμφίβολα να περιμένουν χρόνια για οποιαδήποτε νέα ταινία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», η WB/New Line παράγει ήδη μια ταινία κινουμένων σχεδίων του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» που θα κυκλοφορήσει το 2024. «The Lord of the Rings: War of the Rohirrim» βρίσκεται σε παραγωγή τώρα, με τον Brian Cox και τη βετεράνο του LOTR Miranda Otto να έχουν αναλάβει φωνητικούς ρόλους στην ταινία. Ο Πόλεμος των Rohirrim κυκλοφορεί το 2024. 

Πώς ταιριάζει το «Rings of Power» στη ιστορία που ήδη ξέρουμε 

Η Amazon Studios πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ για την τηλεοπτική σειρά του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», «Rings of Power», με την εταιρεία να φέρεται να έχει πληρώσει 250 εκατομμύρια δολάρια μόνο για τα δικαιώματα. Το κόστος παραγωγής, εν τω μεταξύ, φημολογείται ότι εκτείνεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.  

Η Amazon Studios προχωράει με τη 2η σεζόν, η οποία γυρίζεται τώρα, και οι δημιουργοί έχουν σχέδια για πέντε σεζόν συνολικά, οπότε το «The Rings of Power» φαίνεται ότι θα υπάρχει μακροπρόθεσμα και ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει νέες ταινίες από την WB/New Line. Μπορούν να συνυπάρξουν τα δύο; Σύμφωνα με την επικεφαλής των Amazon Studios Jennifer Salke, σίγουρα μπορούν, επειδή το fandom είναι τόσο μεγάλο. «Αγαπάμε τις πρωτότυπες σειρές μας. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι γι’ αυτήν και επενδύουμε μακροπρόθεσμα. Έτσι, πιστεύουμε σίγουρα ότι υπάρχει αρκετή αγάπη των θαυμαστών για να διατηρηθεί η δική μας για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε η ίδια. 

 

Θέλει κανείς πραγματικά περισσότερες ταινίες LOTR; 

Η τελευταία μεγάλη ταινία της Μέσης Γης -χωρίς να υπολογίζεται η ταινία Tolkien της Fox το 2019 με τον Nicholas Hoult στο ρόλο του εμβληματικού συγγραφέα- ήταν το «The Hobbit: Battle of the Five Armies» του Peter Jackson το 2014. Πολλά έχουν ήδη γραφτεί για τους δημιουργικούς αγώνες αυτών των ταινιών, με τον Jackson να παραδέχεται τελικά ότι δεν είχε ιδέα τι έκανε και ότι επινοούσε πράγματα στην πορεία. Αυτό ερχόταν σε μεγάλη αντίθεση με τις ταινίες του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», οι οποίες επωφελήθηκαν από εκτεταμένο storyboarding και προπαραγωγική δουλειά που βοήθησε το τελικό προϊόν να λάμψει. 

Αυτό οδηγεί στο ερώτημα αν οι οπαδοί του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» θέλουν να δουν κι άλλες ταινίες. Ένας insider δήλωσε στο THR ότι η ανακοίνωση της WB/New Line για περισσότερες ταινίες ήταν ένα «σημάδι απελπισίας» για να βοηθήσει να αναζωπυρωθούν οι παλιές ένδοξες μέρες. «Το «Hobbit» δεν άφησε τον κόσμο να θέλει περισσότερα», δήλωσε η πηγή. Αυτό το επίπεδο απαισιοδοξίας, βέβαια, δεν μιλάει για όλους και όλα μπορούν να συμβούν στο μέλλον. Το γεγονός ότι το «Hobbit» δεν αγαπήθηκε τόσο πολύ δεν σημαίνει απαραίτητα και πολλά πράγματα για το πώς μπορεί να είναι οι μελλοντικές ταινίες. Ο χρόνος θα δείξει, και όπως λέει ο Aragorn, «Υπάρχει πάντα ελπίδα». 

 

Διάβασε επίσης:

«The Last Kingdom:Seven Kings Must Die» η συνέχεια της σειράς έρχεται τον Απρίλιο στο Netflix

Το Netflix ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας της κινηματογραφικής συνέχειας του μεσαιωνικού δράματος «The Last Kingdom». Η νέα ταινία Seven Kings Must Die θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 14 Απριλίου.  

Το «The Last Kingdom» βασίζεται στα μυθιστορήματα Saxon Stories του Bernard Cornwell, τα οποία καθορίζουν ότι ο Uhtred γεννιέται το έτος 856. Γνωρίζουμε για πρώτη φορά τον Uhtred of Bebbanburg όταν είναι αγόρι 12 ετών. Αλλά η ιστορία δεν ξεκινά ουσιαστικά μέχρι να μεγαλώσει λίγο και να προσπαθήσει να διεκδικήσει το οικογενειακό του κάστρο. Ο Uhtred είναι στη δεκαετία των 20 για το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης σεζόν. 

Κατά τη διάρκεια της σειράς, ο Uhtred μπλέκεται με πολλά γεγονότα της πραγματικής ζωής, όπως ο βασιλιάς Alfred που κρύβεται στους βάλτους το 878, ο γάμος της Aethelflaed με τον Aethelred το 886, ο θάνατος του Alfred το 899 και ο θάνατος της Aethelflaed το 918. Μέχρι να συμβεί το τελευταίο στην 5η σεζόν, ο Uhtred είναι 62 ετών, αλλά εξακολουθεί να μοιάζει σχεδόν όπως ήταν στην 1η σεζόν. 

Γιατί ο Uhtred δεν γερνάει ποτέ στο «The Last Kingdom»; 

Το «Seven Kings Must Die» διαδραματίζεται ακόμη αργότερα από την 5η σεζόν του «The Last Kingdom». Στο τελευταίο βιβλίο του Cornwell, War Lord, ο Uhtred ηλικιακά διανύει τη δεκαετία των 80! Δεν ξέρουμε ακριβώς ποια γεγονότα θα καλύψει το «Seven Kings Must Die», αλλά ξέρουμε ότι ο Dreymon θα εξακολουθεί να μοιάζει με τον εαυτό του:  

Για την ιστορία, η πρώτη σεζόν του The Last Kingdom βγήκε όταν ο Dreymon ήταν στις αρχές της δεκαετίας των 30, οπότε έπαιζε λίγο νεότερος από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα. Και θα τελειώσει με τον ίδιο να έχει μόλις μπει στα 40 του, οπότε θα παίζει μία ηλικία σημαντικά μεγαλύτερη από την πραγματική του ηλικία. 

Διάβασε τη συνέχεια εδώ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
λίλι κόλινς
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
GERALD BUTLERDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top