Now Reading
Τα λευκά δόντια φανερώνουν υγεία- Τι πρέπει να γνωρίζεις για τις οδοντόκρεμες με ενεργό άνθρακα

Τα λευκά δόντια φανερώνουν υγεία- Τι πρέπει να γνωρίζεις για τις οδοντόκρεμες με ενεργό άνθρακα

Avatar photo

Τι να κάνεις για να αποκτήσεις λευκά δόντια κι ένα φωτεινό χαμόγελο.

Όλοι μας επιθυμούμε τέλεια οδοντοστοιχία και ένα πλατύ φωτεινό χαμόγελο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα τέλεια λευκά δόντια δημιουργούν μεγάλη αυτοπεποίθηση σε κάθε άνθρωπο, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι γελάμε περίπου 8 φορές την ημέρα, έχει αποδειχθεί ότι πολλοί από εμάς νιώθουμε άβολα με τα δόντια μας και πως δεν είμαστε ακόμα πολύ καλοί στη φροντίδα των δοντιών μας.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το OnePoll διαπίστωσε ότι το 57% των Αμερικανών αισθάνονται τόσο ανασφαλείς για την εμφάνιση των δοντιών τους που τα κρύβουν όταν γελούν ή χαμογελούν. Αποδεικνύοντας ότι αυτό το οδοντικό πρόβλημα δεν περιορίζεται στην Αμερική, η εταιρία ανάλυσης Mintel αναφέρει ότι το 30% των Βρετανών είναι δυσαρεστημένοι ή πολύ δυσαρεστημένοι με τα δόντια τους και το 69% πιστεύει ότι το να έχουν εμφανώς κατεστραμμένα δόντια επηρεάζει αρνητικά τη συναισθηματική ευεξία. Παρόλες αυτές τις ανησυχίες, ωστόσο, είναι σαφές ότι δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να εστιάσουμε σε ό,τι αφορά την οδοντιατρική μας φροντίδα. Σχεδόν 1 στους 5 ανθρώπους πηγαίνει στον οδοντίατρο μόνο όταν κάτι δεν πάει καλά (FYI, οι άνδρες είναι χειρότεροι από τις γυναίκες σε αυτό), το 29% παραδέχεται ότι δεν έχει πάει στον οδοντίατρο τους τελευταίους 6 μήνες και μόνο το 63% των ανθρώπων βουρτσίζουν τα δόντια τους 2 φορές την ημέρα.

Ένα χαμόγελο από το Instagram

Όσον αφορά τα δόντια, οι προσδοκίες μας είναι πολύ υψηλές. Η τρέχουσα τάση, που τροφοδοτείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – και αυτό ίσως δεν προκαλεί έκπληξη – είναι να έχουμε λευκά και ίσια δόντια . «Οι άνθρωποι θέλουν να φαίνονται όπως όταν εφαρμόζουν φίλτρα στο Instagram», λέει ο dr. Rhona Eskander, ειδικός αισθητικής οδοντιατρικής. «Υπάρχουν πολλά φίλτρα στο Instagram και στο  Snapchat που κάνουν τη μύτη σας μικρότερη, τα χείλη σας πιο  φουσκωμένα και τα δόντια σας πιο λευκά και μεγαλύτερα. Οι άνθρωποι τρελαίνονται με αυτές τις εκδοχές του εαυτού τους και θέλουν να μοιάζουν έτσι και στην πραγματική ζωή. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο τον Οκτώβριο το Instagram ανακοίνωσε ότι καταργεί όλα τα φίλτρα AR πλαστικής χειρουργικής. Το αν αυτή η κίνηση θα έχει πραγματικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι —ιδιαίτερα οι νέοι και οι εντυπωσιακοί ενήλικες— βλέπουν τον εαυτό τους και πώς θα ήθελαν να βλέπουν τον εαυτό τους, μένει να φανεί», λέει ο γιατρός.

Οι οδοντόκρεμες με μαυρο άνθρακα δεν λευκαίνουν τα δόντια

Όπως σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας υγείας και ομορφιάς, η στοματική υγιεινή επηρεάζεται επίσης από τον αντίκτυπο των καταναλωτών που προτιμούν βιολογικά και φυσικά προϊόντα. Ωστόσο, σε αντίθεση με την περιποίηση του δέρματος, η ρουτίνα στοματικής περιποίησης είναι απίθανο να ωφεληθεί από φυσικά προϊόντα. Η οδοντόκρεμα με μαύρο ενεργό άνθρακα, για παράδειγμα, θα πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος.

«Οι άνθρωποι σήμερα έχουν υπερβολική εμμονή με την υγεία, σε σημείο που αγκαλιάζουν κάθε παράξενο», λέει ο Eskander. «Ο άνθρακας έχει τα πλεονεκτήματά του, χρησιμοποιείται για παράδειγμα στα νοσοκομεία για την εξουδετέρωση των επιπτώσεων των δηλητηρίων και των μικροβίων , αλλά δεν έχει θέση στην οδοντιατρική περίθαλψη. Καθώς είναι πολύ λειαντικό, κινδυνεύετε να χαράξετε το σμάλτο, να καταστρέψετε τα δόντια σας και να λερώσετε τα σφραγίσματα σας λευκά, ενώ όταν είναι μαύρο θα τείνετε να πλένεται πιο  δυνατά τα δόντια σας για να το αφαιρέσετε. Λοιπόν, δεν κάνει απολύτως τίποτα, καθιστώντας το εντελώς σπατάλη χρημάτων».

Το μέλλον των υγιών δοντιών

Το Άγιο Δισκοπότηρο της οδοντιατρικής είναι ένα δόντι που μπορεί να αναγεννηθεί. Αν αυτό σου φαίνεται σαν επιστημονική φαντασία, θα εκπλαγείς όταν μάθεις ότι η τεχνολογία που απαιτείται για να γίνει αυτό είναι σε καλό δρόμο για να γίνει πραγματικότητα. Ερευνητές στο King’s College του Λονδίνου διερευνούν τρόπους κινητοποίησης βλαστικών κυττάρων δοντιών για την αποκατάσταση της βλάβης και ακόμη και την αναγέννηση του ιστού. Απέχουν ακόμη πολύ από τις ανθρώπινες δοκιμές, αλλά ίσως, ας πούμε ίσως, σε περίπου 10 χρόνια, τα σφραγίσματα θα ανήκουν στο παρελθόν. Αυτό είναι σίγουρα ένας καλός λόγος για να χαμογελάς.

Διάβασε επίσης:

Βουρτσίζεις τα δόντια σου πριν ή μετά το φαγητό; Αυτός είναι ο σωστός τρόπος και χρόνος

Είσαι σίγουρη ότι βουρτσίζεις τα δόντια σου με τον σωστό τρόπο; Ίσως εκπλαγείς όταν ανακαλύψεις πόσα λάθη κάνεις στην καθημερινή σου ρουτίνα, σχετικά με την υγιεινή των δοντιών σου. Είναι σωστό να βουρτσίζει κανείς τα δόντια του μετά το πρωινό; Και πρέπει να χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα πριν ή μετά το βούρτσισμα; Οι οδοντίατροι αποκαλύπτουν τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο θέμα της στοματικής υγιεινής.

Το βούρτσισμα των δοντιών είναι ένα τελετουργικό που οι περισσότεροι από εμάς εκτελούμε συνήθως δύο φορές την ημέρα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλοί το κάνουν εντελώς λάθος. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που έχουν παραλείψει τις συνήθεις οδοντιατρικές επισκέψεις λόγω του covid, είναι απαραίτητο να διατηρείς καλή στοματική υγιεινή προκειμένου να αποφύγεις τυχόν επώδυνα επείγοντα περιστατικά. Με άλλα λόγια, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή, από το τώρα, για να ελέγξεις την ορθότητα της τεχνικής του βουρτσίσματος των δοντιών σου.  

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top