Now Reading
5 μυστικά για υγιή δόντια και ούλα και πες αντίο στον πονόδοντο

5 μυστικά για υγιή δόντια και ούλα και πες αντίο στον πονόδοντο

Avatar photo

Από την πολύ μικρή ηλικία, όλοι μας μαθαίνουμε τη σημασία του βουρτσίσματος των δοντιών μας και πως θα χρησιμοποιήσουμε σωστά τις τεχνικές που μας συμβουλεύουν οι οδοντίατροι για την στοματική μας υγιεινή.

Συχνά, ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε, τείνουμε να παραμελούμε ή να τεμπελιάζουμε όταν πρόκειται να διατηρήσουμε τα δόντια μας υγιή. Επιπλέον, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που δυστυχώς παίζουν σημαντικό ρόλο σε ότι αφορά την υγεία των δοντιών και των ούλων μας.

Όμως, με την εφαρμογή καλών και καταλλήλων μεθόδων στοματικής υγιεινής και τη σωστή οδοντιατρική φροντίδα, μπορούμε εύκολα να αποφύγουμε περαιτέρω προβλήματα.

Στη συνέχεια θα βρεις μερικές από τις καλύτερες συμβουλές οδοντικής υγιεινής που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα δόντια και τα ούλα σου υγιή, χωρίς πολύ κόπο και συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο.

  1. Χρησιμοποίησε τη σωστή τεχνική βουρτσίσματος

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουμε στην πραγματικότητα ποίος είναι ο σωστός τρόπος για να βουρτσίζουμε τα δόντια μας και ότι θα πρέπει να βουρτσίζουμε ολόκληρο το στόμα μας. Ναι, πολύ καλά διάβασες, αυτό είναι σωστό ολόκληρο το στόμα. Το ολοκληρωμένο και σωστό βούρτσισμα πρέπει να περιλαμβάνει: ούλα, δόντια, γλώσσα και ουρανίσκο. Ένα καλό και σχολαστικό βούρτσισμα είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να απαλλαγούμε από τα βακτήρια και να διατηρήσουμε τα δόντια μας λαμπερά. Αλλά το ερώτημα είναι πώς το κάνουμε αυτό;

Ξεκίνησε κρατώντας την οδοντόβουρτσα σου σε γωνία 45 μοιρών προς τα ούλα και κάνε μικρές και σύντομες κινήσεις μπρος-πίσω στις πλευρές και τις κορυφές των δοντιών. Συνέχισε να κρατάς τη οδοντόβουρτσα κάθετα και κάνε μερικές πιο μικρές κινήσεις έχοντας στο επίκεντρο την πίσω πλευρά των δοντιών σου, όπου συχνά συσσωρεύεται περισσότερη πλάκα.

  1. Χρησιμοποίησε καθημερινά οδοντικό νήμα

Όσο συχνά βουρτσίζουμε τα των δόντια μας, τόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιούμε και το  οδοντικό νήμα. Ακόμα και αν έχουμε μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα που υπόσχεται πολλά περισσότερα από τις συμβατικές, οι τρίχες της δεν μπορούν να καθαρίσουν τα κενά ανάμεσα στα δόντια μας. Σε αυτό το σημείο έρχεται το οδοντικό νήμα να κάνει όλα όσα δεν επιτυγχάνει το βούρτσισμα και να γιατί είναι τόσο σημαντικό!

Το οδοντικό νήμα βοηθά στην απαλλαγή από τα υπολείμματα των τροφών και άλλες ουσίες που μπορεί να παγιδευτούν ανάμεσα στα δόντια. Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για μία καλή στοματική υγιεινή, απόκτησε τη συνήθεια να χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

  1. Πιες πολύ νερό

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το νερό για το σώμα μας και τη συνολική μας υγεία, και αυτό περιλαμβάνει σίγουρα και τη στοματική μας υγεία. Πολλοί οδοντίατροι συνιστούν να πίνουμε νερό μετά από κάθε γεύμα για να βοηθήσουμε στην απομάκρυνση όλων των κακών ουσιών που προέρχονται από την κατανάλωση αλκοόλ, όξινων και ζαχαρούχων τροφών και ανθρακούχων ποτών. Επιπλέον, όλα τα ποτά και τα ροφήματα εκτός από το νερό  θέτουν σε υψηλότερο κίνδυνο το στόμα μας, και το κάνουν επιρρεπές ώστε να αναπτυχτούν βλάβες.

  1. Προσπάθησε να εντάξεις στη ρουτίνα σου τη χρήσης ενός στοματικού διαλύματος

Πολλές πρόσφατες μελέτες, δείχνουν ότι ορισμένοι τύποι στοματικών διαλυμάτων μπορούν σίγουρα να ωφελήσουν την υγεία των δοντιών μας. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά διαφορετικά στοματικά διαλύματα, προσαρμοσμένα για τις ανάγκες κάθε ατόμου και γι’ αυτό θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείς τον οδοντίατρο σου, έτσι ώστε να βρεις πιο είναι το κατάλληλο για σένα. Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν σε προβλήματα όπως η κακή αναπνοή, η πλάκα και η ουλίτιδα. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάσαι ότι ένα στοματικό διάλυμα δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα.

  1. Επισκέψου τακτικά τον οδοντίατρό

Ακόμη και με όλες αυτές τις εξαιρετικές συμβουλές και συστάσεις οδοντικής υγιεινής, εκείνο που εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό να επισκέπτεσαι τακτικά τον οδοντίατρό σου για έναν καλό, σχολαστικό καθαρισμό και έλεγχο. Τόσο για τον κανονικό έλεγχο όσο και για τον καθαρισμό θα πρέπει να πηγαίνεις στον οδοντίατρό, δύο φορές το χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα είναι σε θέση να απομακρύνει τα ανεπιθύμητα βακτήρια, αλλά μπορεί να ψάξει για κοιλότητες και να εντοπίσει πιθανά οδοντιατρικά προβλήματα καθώς και λύσεις θεραπείας. Μην ξεχνάς ποτέ ότι σε κάθε περίπτωση η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα λάθη που κάνουμε στον φωτισμό των εσωτερικών χώρων και δεν το ξέραμε ποτέ 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
φρουταDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr