Now Reading
Τα 4 τοξικά συστατικά του conditioner σου που καταστρέφουν τα μαλλιά σου

Τα 4 τοξικά συστατικά του conditioner σου που καταστρέφουν τα μαλλιά σου

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
Τα 4 τοξικά συστατικά του conditioner σου που καταστρέφουν τα μαλλιά σου

Αν παρατηρείς απώλεια μαλλιών, απέφυγε αυτά τα 4 συστατικά από το conditioner που χρησιμοποιείς.

Καθώς μεγαλώνουμε, η αραίωση των μαλλιών γίνεται μια αναπόφευκτη συνθήκη με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωπες. Αν και γι’ αυτό το πρόβλημα υπάρχουν ιατρικές συνταγογραφούμενες λύσεις με εξειδικευμένα, μια καλά ισορροπημένη διατροφή και η αποφυγή κοινών συνηθειών, όπως τα σφιχτά χτενίσματα, ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά και φυσικά, η παράλειψη προϊόντων με λαυρυλοθειικό νάτριο (το βλέπουμε συχνά σε συντομογραφία ως SLS), είναι κινήσεις φροντίδας που μπορούν να αποδώσουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα προς όφελος των μαλλιών μας.

Τα 4 τοξικά συστατικά του conditioner σου που καταστρέφουν τα μαλλιά σου

Σύμφωνα με το shefinds.com, τα condiotioners που περιέχουν ως κύριο συστατικό τα θειικά άλατα, άλλα και άλλα τοξικά συστατικά χρήζουν ιδιαίτερη προσοχή από γυναίκες με αραιά, λεπτά ή φλατ, χωρίς όγκο μαλλιά, επισημαίνοντας τα σημαντικά μειονεκτήματά τους

1.Θειικά άλατα

Όταν έχεις  ήδη λεπτά, εύθραυστα  κι ευαίσθητα μαλλιά, η προσθήκη σκληρών προϊόντων με βάση το θειικό άλας μπορεί να επιδεινώσει την τριχόπτωση. Το λαυρυλοθειικό νάτριο (SLS) είναι ένα κοινό συστατικό σε σαμπουάν και conditioner. Eίναι γνωστό ότι αφαιρεί τα φυσικά έλαια, αφήνοντας τα μαλλιά ξηρά, εύθραυστα και κατεστραμμένα, ενώ επίσης μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής και απώλεια μαλλιών.

2.Σιλικόνες

Σύμφωνα με την πλειοψηφία των hair experts, τα άλλα δύο χειρότερα συστατικά που εμπεριέχονται σε ένα conditioner για άτονα, φλατ μαλλιά είναι οι σιλικόνες και το αλκοόλ. Το όφελός τους για τα μαλλιά είναι μηδενικό. Επί της ουσίας το μόνο που προσφέρουν είναι μια προσωρινή αίσθηση. Ενώ οι σιλικόνες μπορούν να δώσουν στα μαλλιά μια άμεση αίσθηση απαλότητας, με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύονται στα μαλλιά, βαρύνοντας κάθε τύπο, αλλά ιδιαίτερα τα λεπτά μαλλιά.

Το conditioner σου μπορεί να είναι ο «ένοχος» για την τριχόπτωση που παρατηρείς στα μαλλιά σου

3.Αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι  ένα από τα κύρια συστατικά σε conditioner που υπόσχονται ενίσχυση του όγκου των μαλλιών. Ωστόσο, χαρίζει ένα βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα όγκου στα λεπτά μαλλιά. Μακροπρόθεσμα, το αλκόολ στερεί την υγρασία των μαλλιών και τα καταστέφει.

4.Αρώματα

Το άρωμα, που είναι ένα ακόμη συστατικό που βρίσκεται σε προϊόντα μαλλιών όπως το conditioner, μπορεί να ερεθίσει έντονα το τριχωτό της κεφαλής και κατά συνέπεια να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.

Αναζωογόνησε τα αδύναμα, λεπτά μαλλιά σου

Τα 4 τοξικά συστατικά του conditioner σου που καταστρέφουν τα μαλλιά σου

Αναζήτησε conditioner που σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή και λαμπερά. Δείξε την προτίμησή σου σε προϊόντα που περιέχουν φυσικά συστατικά όπως το έλαιο καρύδας ή το έλαιο jojoba που θα προσφέρουν θρέψη και να αναζωογόνηση στα μαλλιά σου.

Διάβασε επίσης:

Συνδύασε διαφορετικά σαμπουάν και conditioner για καλύτερα αποτελέσματα στα μαλλιά σου

Όταν έχουμε τη διάθεση να κοινωνικοποιηθούμε και να βγούμε στο αγαπημένο μας στέκι ή εστιατόριο, όλες θέλουμε να δείχνουμε εκθαμβωτικές και τα μαλλιά μας να έχουν μια άψογη εικόνα. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβουμε υπόψη όταν προσπαθούμε να αποκτήσουμε την όψη που επιθυμούμε από τα μαλλιά μας, είτε εξετάζουμε ποια σαμπουάν και conditioner είναι κατάλληλα για τον τύπο των μαλλιών μας είτε αποφασίζουμε πότε και πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιούνται αυτά τα προϊόντα για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας υγιή.

Συνδύασε διαφορετικά σαμπουάν και conditioner για καλύτερα αποτελέσματα στα μαλλιά σουΠρώτο και κυριότερο: είναι σημαντικό να κατανοήσεις την επιστήμη και την τεχνολογία πίσω από το σαμπουάν και το conditioner, ώστε να είσαι σίγουρη ότι επιλέγεις τα κατάλληλα προϊόντα για εσένα εξαρχής. Τα σαμπουάν στοχεύουν να καθαρίσουν σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Τα σαμπουάν μπορούν επίσης να περιέχουν συστατικά που θρέφουν τα μαλλιά και τα βοηθούν να αναπτυχθούν υγιή. Τα conditioner στοχεύουν στο να διατηρήσουν την υγρασία και την ελαστικότητα των μαλλιών.

Δες εδώ τον συνδυασμό

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρεφλεξολογία προσώπου: Η πρακτική για όμορφο δέρμα και να ανακούφιση από το άγχος
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Shower Gel vs Body Wash: Ποια είναι η διαφορά τους και ποιο είναι καταλληλότερο για εσέναDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr