Now Reading
Πόσο συχνά πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου ανάλογα με τον τύπο τους και το μήκος που θέλεις

Πόσο συχνά πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου ανάλογα με τον τύπο τους και το μήκος που θέλεις

Avatar photo

Θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου και δεν ξέρεις πόσο συχνά πρέπει να τα κόβεις. Πόσο συχνά είναι απαραίτητο και ποσό βοηθητικό είναι για το μάκρος. Το ζήτημα είναι λίγο περίπλοκο, αλλά θα το αναλύσουμε.

Μια από τις βασικές ερωτήσεις που γίνονται συχνά στους κομμωτές είναι το: Πώς πρέπει κουρεύεις τα μαλλιά σου; «Αν προσπαθώ να μεγαλώσω τα μαλλιά μου, πόσο συχνά πρέπει να τα κόβω»; Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι το κούρεμα δεν είναι κάτι που οι περισσότερες γυναίκες δεν ανυπομονούμε να κάνουμε κυρίως γιατί θέλουμε να μακραίνουμε τα μαλλιά και πιστεύουμε ότι με το κούρεμα αυτό δεν επιτυγχάνεται. Τα κουρέματα είναι συνήθως δαπανηρά και χρονοβόρα  αλλά το πιο σημαντικό, τα μαλλιά μας είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της εμφάνισης μας, οπότε το να τα εμπιστευθούμε στα χέρια ενός άλλου ατόμου μπορεί να μας προκαλέσει σχεδόν καταστροφικό άγχος. Αν τρέμεις  στη σκέψη να τα κόψεις περισσότερο από μερικά εκατοστά και τελικά γίνουν λίγο περισσότερα αυτά τα εκατοστά μπορεί να πάθεις ακόμα και τραυματικό σοκ.  

  κουρεμα

Αλλά πέρα από τα προσωπικά συναισθήματα, είναι σημαντικό να κάνεις τακτικά προγραμματισμένες περικοπές για χάρη της υγείας των μαλλιών σου. Αν θέλεις να κρατήσεις τις μακριές σου μπούκλες, σε καταλαβαίνω. Ενώ οι στόχοι σου για το μήκος σε κρατούν μακριά από το ψαλίδι, ένα γρήγορο ψαλίδισμα θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο προς όφελός σου. 

 

Το κούρεμα από μόνο του δεν προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να μακρύνουν περισσότερο, επειδή εξαλείφει την ψαλίδα. Όταν έχεις ψαλίδα, αυτή ανεβαίνει προς τα πάνω στην ίνα της τρίχας όπως ένα σκίσιμο στο καλσόν σου. Αν δεν το σταματήσεις -κόψεις-  το συντομότερο δυνατό, το σπάσιμο είτε θα σπάσει εντελώς την τούφα είτε θα ταξιδέψει μέχρι τις ρίζες. Όπως και να έχει, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χρειαστείς ένα πιο κοντό κούρεμα. 

Τώρα εδώ είναι που γίνεται λίγο δύσκολο. Δεν υπάρχει καθολικός αριθμός για το πόσο συχνά πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου. Αλλά ο κανόνας λέει θα πρέπει να κουρεύεσαι κάθε 6 έως 12 εβδομάδες. Το γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα μεγάλο χρονικό εύρος. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ακριβής αριθμός ποικίλλει ανάλογα με παράγοντες όπως το θερμικό styling και η επεξεργασία χρώματος, μαζί με το σχήμα των μαλλιών. Εάν έχεις μη επεξεργασμένα μαλλιά, μπορείς πιθανώς να είσαι εντάξει με ένα κούρεμα κάθε 12 εβδομάδες. Αν βάφεις τα μαλλιά σου, κάνεις θερμικό styling ή χημική επεξεργασία των μαλλιών συχνά, πιθανότατα θα χρειαστεί να μειώσεις το ποσοστό αυτό στο μισό. 

 

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι διαφορετικές υφές των μαλλιών επηρεάζουν αυτόν τον αριθμό. Όπως μπορείς πιθανώς να φανταστείς, τα λεπτά μαλλιά είναι πιο εύκολα επιρρεπή στο σπάσιμο. Από την άλλη πλευρά, τα σγουρά και με υφή μαλλιά τείνουν να είναι πιο ξηρά, αφού δεν τα βουρτσίζεις τόσο συχνά -το βούρτσισμα βοηθάει στο να επικαλυφθεί ολόκληρος ο άξονας της τρίχας με φυσικό σμήγμα και έλαια, τα οποία είναι το καλύτερο μαλακτικό για τις τούφες σου. 

 

Με τόσες πολλές μεταβλητές, πώς μπορεί κάποιος να βρει τον χρυσό του αριθμό του χρόνου που απαιτείται αναμεσά στα κουρέματα; Σύμφωνα με τη διάσημη κομμώτρια Gina Rivera, θα πρέπει να αξιολογήσεις δύο πράγματα όταν σχεδιάζεται τη ρουτίνα κοψίματος ή τριμαρίσματος. Πρώτον, είσαι σε θέση να διαμορφώσεις εύκολα τα μαλλιά σου και να επιτύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα; Έπειτα, έχεις ήδη βιώσει σπάσιμο ή υπάρχουν ορατά σημάδια αυτού; Συνήθη σημάδια είναι η τραχιά υφή και τα μαλλιά που μπερδεύονται εύκολα -ειδικά στο κάτω μέρος-. Μόλις κουρευτείς, σημείωσε πότε μπορείς να απαντήσεις θετικά σε μία από αυτές τις ερωτήσεις. Αυτός ο χρόνος μετατροπής είναι το σημείο αναφοράς σου, που θα σου δείξει πότε θα πρέπει να κλείσεις το επόμενο ραντεβού σου. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πηγαίνεις κάθε φορά για δραματικές περικοπές – ευτυχώς – απλά ένα στεγνό κούρεμα για να ξεσκονίσεις τις αδιέξοδες άκρες αρκεί για να διατηρήσεις την υγεία των μαλλιών. Συνυπολόγισε βέβαια και το γεγονός ότι τα μαλλιά μεγαλώνουν περίπου 2 εκατοστά κάθε μήνα και θα φτάσεις στην κατάσταση της Ραπουνζέλ σε χρόνο μηδέν. 

 

 

Διάβασε επίσης:

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας μια φορά την εβδομάδα

Τα μαλλιά, λένε οι κομμωτές, πρέπει να πλένονται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, για να απομακρυνθούν οι ρύποι που προκαλούν φλεγμονώδεις αντιδράσεις και να βελτιωθεί η οξυγόνωση. Σύμφωνα λοιπόν με την γνώση και την εμπειρία των ειδικών το λούσιμο δεν πρέπει να περιορίζεται σε μία φορά την εβδομάδα.  

Το λούσιμο των μαλλιών μας μία φορά την εβδομάδα μπορεί να μην είναι καλή ιδέα, ακόμη και όταν αισθάνεσαι ότι είναι καθαρά και ότι «μπορούν να αντέξουν» μερικές μέρες ακόμα. Συχνά αναρωτιόμαστε αν το να λούζουμε τα μαλλιά μας κάθε μέρα είναι καλή ιδέα ή όχι,  γι’ αυτό και οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι είναι μια χαρά, αρκεί να χρησιμοποιούμε το κατάλληλο σαμπουάν. Ποτέ δεν ασχολούμαστε με το άλλο ζήτημα όμως : πόσο καιρό τα μαλλιά μπορούν να μείνουν άπλυτα και τι συμβαίνει όταν είναι πολύ ξηρά και (καθώς μεγαλώνουμε) αρχίζουν να χάνουν τη φυσική τους υγρασία;

Σύμφωνα με τους κομμωτές, δεν συνιστάται να περάσει πάνω από μία εβδομάδα χωρίς να λούσεις τα μαλλιά σου, επειδή ο θύλακας φράζει και δεν οξυγονώνεται. 

Φαίνονται καθαρά αλλά δεν είναι

Λούζοντας τα μαλλιά μας κάθε μέρα, συνήθως ζηλεύουμε εκείνους τους ανθρώπους που καταφέρνουν να μην το κάνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, η στιλίστρια της Kardashian, Jen Atkin, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Allure ότι μπορούσε να περάσει έως και τέσσερις ή πέντε ημέρες χωρίς να λούσει τα μαλλιά της και μόνο την τελευταία ημέρα έπρεπε να καταφύγει στο styling για τις ατίθασες τούφες της, επειδή τότε τα μαλλιά της άρχιζαν να γίνονται ακατάστατα. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ακόμη και αν φαίνονται καθαρά, η ρύπανση -ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες για τη φθορά των μαλλιών- τα λερώνει χωρίς να το καταλάβουμε. Τα μαλλιά μπορεί να φαίνονται καθαρά, αλλά με τη ρύπανση, τον ιδρώτα, τον καπνό του τσιγάρου, βρωμίζουν . 

Διάβασε τη συνέχεια εδώ 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
φιλαριστά μαλλιά
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
αρώματα με βάση το ξύλο


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top