Now Reading
Champi: Η τεχνική μασάζ με λάδι που θα κάνει τα μαλλιά σου πιο δυνατά

Champi: Η τεχνική μασάζ με λάδι που θα κάνει τα μαλλιά σου πιο δυνατά

Avatar photo
μασαζ στα μαλλια

Υπάρχει μια νέα τεχνική μασάζ με λάδι για το τριχωτό της κεφαλής που μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου πιο δυνατά και όμορφα.

Έχεις προσπαθήσει να μακρύνεις τα μαλλιά σου χωρίς μεγάλη επιτυχία; Έχεις παρατηρήσει αφυδατωμένες τρίχες να φριζάρουν στα μαλλιά σου; Αν ναι, τότε πιθανότατα πρέπει να αποκαταστήσεις τη φθορά των μαλλιών σου και να ξαναχτίσεις τη δύναμή τους. Τα αδύναμα, εύθραυστα μαλλιά είναι επιρρεπή στο σπάσιμο, ενώ τα υγιή μαλλιά είναι καλά ενυδατωμένα με ένα άθικτο, λαμπερό στρώμα επιδερμίδας. Πώς μπορείς λοιπόν να μεταβείς από θαμπές αδιέξοδες άκρες σε μακριές, δυνατές μπούκλες;

Μια αποτελεσματική μέθοδος θα μπορούσε να είναι η τεχνική λαδώματος του τριχωτού της κεφαλής, το «Champi». Η τεχνική αυτή το «Champi» είναι ένα αγιουρβεδικό τελετουργικό που εφαρμόζεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην Ινδία. Η φιλοσοφία της βασίζεται στο ότι το να ρίχνεις λάδι στα μαλλιά και να κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να αυξήσει την υγρασία, τη λάμψη και τη γυαλάδα.

μακρια σγρουρα μαλλια

Σε μια μελέτη του 2016 που δημοσιεύθηκε από το ePlasty, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το καθημερινό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για 24 εβδομάδες αύξησε σημαντικά το πάχος και την ελαστικότητα των μαλλιών. Επιπλέον, το έλαιο θα μπορούσε να βοηθήσει τα μαλλιά σου δίνοντάς τους την ενυδάτωση και τη θρέψη που χρειάζονται για να αποτρέψουν το σπάσιμο.

Πώς να κάνεις σωστό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Αν θέλεις να προσθέσεις το Champi στη ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σου, συγκεντρώσαμε μερικούς πόρους για να σε βοηθήσουμε να το κάνεις σωστά. Η εμπειρογνώμονας Αγιουρβέδα και συγγραφέας μπεστ-σέλερ Sahara Rose εξηγεί: «Το κλειδί για την εκτέλεση ενός Champi είναι να εστιάζεις πραγματικά στα σημεία της μεγαλύτερης έντασης και να ασκείς επαρκή πίεση για να βοηθήσεις στην ανακούφισή της». Λέει ότι τα χέρια μας θα πρέπει να κινούνται προς τα πάνω, γλιστρώντας από τη βάση και τις πλευρές της γραμμής των μαλλιών προς την κορυφή του κεφαλιού. Η Rose τονίζει επίσης ότι πρέπει να ασκείται αρκετή πίεση μέσω των άκρων των δακτύλων σας για να δημιουργηθεί κάποια θερμότητα του σώματος.

Το Champi δεν είναι παραδοσιακά μια ατομική πρακτική, αλλά μια κοινωνική πρακτική. Συχνά, μέλη της οικογένειας και φίλοι ολοκληρώνουν την εργασία μαζί. Ενώ βοηθούν ο ένας τον άλλον στο μασάζ, θα χρησιμοποιήσουν τον χώρο και για να χαλαρώσουν και να ακούσουν ο ένας τον άλλον να μοιράζεται ιστορίες και σκέψεις.

Ενώ αυτό μπορεί να μη φαίνεται απαραίτητο για το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, δεν πρέπει να το απορρίψεις. Τα αυξημένα επίπεδα των ορμονών του στρες -κυρίως της κορτιζόλης- διαταράσσουν τη ζωή της τρίχας, οδηγώντας σε πιο αδύναμα μαλλιά. Δραστηριότητες που αποφορτίζουν το στρες, όπως αυτή εδώ, θα μπορούσαν να ωφελήσουν τη δύναμη των μαλλιών σου.

μασαζ στα μαλλια

Τι λάδι να εφαρμόσεις

Για να επωφεληθείς πλήρως από τα οφέλη του Champi, δεν θα πρέπει  να ξεχάσεις ένα από τα πιο σημαντικά βήματα, την εφαρμογή φυσικών ελαίων. Πολλοί από εμάς δίνουμε προτεραιότητα στη διατήρηση της καθαριότητας των μαλλιών μας, αλλά το συνεχές πλύσιμο συχνά μειώνει τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζονται για να διατηρήσουν τη λάμψη και τη δύναμη. Τα έλαια μπορούν να αποκαταστήσουν αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, θα πρέπει να συνδυάσεις τα σωστά έλαια για τον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών σου για να επιτύχεις αυτά τα αποτελέσματα.

Στην αγιουρβεδική παράδοση, ο τύπος των μαλλιών μας συσχετίζεται με το dosha μας. Το dosha μας θεωρείται ότι είναι αυτό που συνθέτει τη ζωτική μας δύναμη. Υπάρχουν τρία doshas: vata, pitta και kapha. Η ειδικός σε θέματα υγείας της Αγιουρβέδα Dr. Varalakshmi Yanamandra λέει ότι τα μαλλιά vata χαρακτηρίζονται από ξηρή και φριζάτη υφή. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα έλαιο εξομάλυνσης, όπως το σουσάμι. Τα μαλλιά Pitta είναι συχνά ένας συνδυασμός λιπαρών και ξηρών μαλλιών. Αν αυτό συμβαίνει στα δικά σου μαλλιά, συνιστάτε να χρησιμοποιήσεις αμυγδαλέλαιο για τη μέτρια προς ελαφριά, ενυδατική του ποιότητα. Τέλος, αν τα μαλλιά σου είναι kapha, πιθανότατα έχεις λιπαρές, πυκνές τούφες, σε αυτή τη περίπτωση συνιστάτε να εφαρμόσεις το έλαιο neem στο μασάζ.

Νέες τάσεις στην περιποίηση των μαλλιών εμφανίζονται συνεχώς. Αλλά αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι νέο που είναι δοκιμασμένο και ελεγμένο, το λάδι για το τριχωτό της κεφαλής Champi θα μπορούσε να είναι η τέλεια νέα προσθήκη στη ρουτίνα της περιποίησης των μαλλιών σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξηρό σαμπουάν: Ο σύμμαχος που δίνει όγκο ακόμα και στα πιο λεπτά μαλλιά

Περίπου το 40% των γυναικών παραπονιέται για λεπτά μαλλιά. Τα μαλλιά χωρίς όγκο, που είναι λεπτά και άνευρα αποτελούν ένα αισθητικό πρόβλημα, που οφείλεται κυρίως σε γενετικές συνθήκες, το οποίο όμως μπορεί να επιλυθεί με έναν σύμμαχο με άμεσο, ογκοποιητικό αποτέλεσμα.  

Το ξηρό σαμπουάν, στην πραγματικότητα, χάρη στα απορροφητικά συστατικά που περιέχει, και σε συνδυασμό με το κυματιστό styling που δίνει στα μαλλιά ένα πυκνωτικό αποτέλεσμα, ικανό να ανασηκώσει ακόμη και τα πιο επίπεδα μαλλιά.  

Ένας οπτικός όγκος είναι ικανός να αναδείξει ακόμα και τα λεπτότερα σημεία των μαλλιών, ειδικά για όσες αναζητούν πάντα ανάλαφρα, με όγκο χτενίσματα. Για αυτό, για όσες από εσάς έχετε άτονα μαλλιά που πέφτουν χωρίς καμία ζωντάνια η αποστολή σου είναι να τα «φουσκώσεις» δημιουργώντας ένα είδος φίλτρου ικανό να αυξήσει τη διάμετρο της τρίχας. 

Το «μαγικό» προϊόν λέγεται ξηρό σαμπουάν 

Στην Αμερική τα ξηρά σαμπουάν, τα αποκαλούν lifesaver. Βεβαία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να το θεωρήσουμε υποκατάστατο του παραδοσιακού σαμπουάν, το οποίο πλένει το τριχωτό της κεφαλής και ουσιαστικά καθαρίζει τα μαλλιά και κυρίως το δέρμα που βρίσκεται στο κεφάλι. Στην πραγματικότητα, το ξηρό σαμπουάν απλώς απορροφά την υπερβολική λιπαρότητα στις ρίζες, δίνοντας αμέσως την αίσθηση ότι τα μαλλιά είναι πιο καθαρά. Η μέγιστη διάρκειά ζωής του είναι 24 ώρες, η οποία ποικίλλει ανάλογα με την ποιότητα και το πορώδες του μήκους των μαλλιών.  

Αλλά πρέπει να ακούσουμε τους Αμερικανούς όσον αφορά τον όγκοτο ξηρό σαμπουάν έχει τη δύναμη να δώσει περισσότερο «όγκο και ένταση» στα μαλλιά, τα οποία φαίνονται πιο καθαρά και φρέσκα αλλά και πιο αέρινα και γεμάτα. Πρόσεξε, ωστόσο, να μην το χρησιμοποιήσεις υπερβολικά: οι απορροφητικοί παράγοντες που περιέχει, όπως ο πηλός ή το ταλκ, έχουν στοχευμένη ξηραντική δύναμη, γι’ αυτό και η προσωρινή του δράση πρέπει να χρησιμοποιείται για θεραπείες της τελευταίας στιγμής, όπως για παράδειγμα να έχεις αμέσως πιο ογκώδη μαλλιά, για ένα βράδυ.  

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
βουρτσα σψματος
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ορός αντιγήρανσης


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top