Now Reading
Η φροντίδα που χαρίζεις στα μαλλιά σου βοηθά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του στρες

Η φροντίδα που χαρίζεις στα μαλλιά σου βοηθά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του στρες

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
Η φροντίδα που χαρίζεις στα μαλλιά σου βοηθά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του στρες

Ο κόσμος της περιποίησης μαλλιών γίνεται όλο και πιο ολιστικός για να βοηθήσει το κεφάλι να επανασυνδεθεί με το μυαλό, τα συναισθήματα και τις σκέψεις –  μια αποτελεσματική μέθοδος για την ανακούφιση από το στρες.

Η περιποίηση των μαλλιών είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για το τριχωτό της κεφαλής όσο και για την ψυχική μας κατάσταση. Γι’ αυτό απαιτείται μια ολιστική προσέγγιση που βοηθά το κεφάλι να επανασυνδεθεί με το μυαλό, τα συναισθήματα και τις σκέψεις με σκοπό να ανακουφίσει το άγχος.

Ακριβώς όπως συμβαίνει με το δέρμα μας, έτσι και τα μαλλιά μας επηρεάζονται επίσης από το στρες, το οποίο αφενός μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής, οδηγώντας στην εμφάνιση κνησμού και πιτυρίδας, και αφετέρου μπορεί να μειώσει την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, αλλοιώνοντας έτσι την τρίχα.

Η σημασία της επανασύνδεσης των τριών εγκεφάλων

Η φροντίδα που χαρίζεις στα μαλλιά σου βοηθά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του στρες
Για να ζούμε σε ισορροπία και να αισθανόμαστε ευεξία, είναι σημαντικό να επανασυνδέσουμε τους τρεις εγκεφάλους μας. O πρωτόγονος εγκέφαλος ρυθμίζει την επιβίωση και τις βασικές ζωτικές μας λειτουργίες, όπως η αναπνοή και ο καρδιακός ρυθμός. O μεταιχμιακός εγκέφαλος επεξεργάζεται τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις. Οι ανάγκες του είναι το ανήκειν, η στοργή, η εκτίμηση, η φροντίδα, η αγάπη και ο νεοφλοιός , η έδρα της λογικής, η αφηρημένη σκέψη και η γλώσσα. Εδώ περικλείονται οι γνωστικές, καλλιτεχνικές και ορθολογικές μας ικανότητες. Για να ξαναβρούμε το κέντρο μας, πρέπει να είναι σε ισορροπία και αλληλοσυνδεόμενα.

Περιποίηση μαλλιών κατά του στρες

Η φροντίδα που χαρίζεις στα μαλλιά σου βοηθά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του στρεςΑκολουθεί τους κιρκάδιους ρυθμούς γιατί υπάρχουν στιγμές, όπως τη νύχτα, που το δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής είναι πιο δεκτικά στην απορρόφηση των κρεμών και των θεραπειών. Οι κιρκάδιοι ρυθμοί καθοδηγούν το ρολόι του σώματός μας για να ρυθμίσουν όχι μόνο τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης αλλά και το δέρμα και τις μεταβολικές μας λειτουργίες, από την ανανέωση των κυττάρων μέχρι την ενυδάτωση και τη ρύθμιση του σμήγματος. Οι θεραπείες με χρόνο έκθεσης όχι μόνο έχουν ενισχυμένη δράση, αλλά κάνουν τη στιγμή της αυτοφροντίδας ακόμα πιο ουσιαστική.

Η φροντίδα που χαρίζεις στα μαλλιά σου βοηθά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του στρεςΘεράπευσε το μικροβίωμα: Όταν το σύστημα των μικροοργανισμών που ζουν στο δέρμα μας είναι σε ισορροπία, το δέρμα και τα μαλλιά αντιδρούν επίσης καλύτερα στο στρες και στη φλεγμονή που προκαλούνται από εξωτερικούς παράγοντες. Όπως εξηγούν τα εργαστήρια Kérastase, το μικροβίωμα του τριχωτού της κεφαλής εκτελεί τρεις λειτουργίες:

  1. Ρύθμιση: οι μικροοργανισμοί στο τριχωτό της κεφαλής βοηθούν στον περιορισμό της ενόχλησης, αυξάνουν την αίσθηση της ευεξίας και, όταν χρειάζεται, απελευθερώνουν μόρια που ανακουφίζουν το τριχωτό της κεφαλής, εάν δεν είναι ισορροπημένο.
  2. Προστασία: Τα ωφέλιμα βακτήρια απελευθερώνουν αντιοξειδωτικά μόρια για να μας προστατεύσουν από επιθετικούς εξωτερικούς παράγοντες, όπως οι ακτίνες UV και η ρύπανση, και κρατούν μακριά τα επιβλαβή βακτήρια παράγοντας αντιμικροβιακά πεπτίδια.
  3. Επιδιόρθωση: η μικροχλωρίδα επιταχύνει την αποκατάσταση της προστατευτικής λειτουργίας βοηθώντας τα κύτταρα να προσκολληθούν σωστά μεταξύ τους. Αυτή η διαδικασία καθορίζει μια μεγαλύτερη υδροφοβικότητα, αυξάνει την ενυδάτωση και επιταχύνει την ανάπλαση του τριχωτού της κεφαλής.

Το αμυγδαλέλαιο είναι το καλύτερο συστατικό φροντίδας κατά του φριζαρίσματος των μαλλιών σουΗ σημασία της φροντίδας της ρίζας των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής με ένα μείγμα ενεργών συστατικών με μαλακτική και αναζωογονητική δράση για μασάζ πριν από το λούσιμο ή ένα peeling για την αποτοξίνωση της περιοχής είναι κινήσεις που βοηθούν στην οξυγόνωση του βολβού της τρίχας και πρόκειται για μια θεμελιώδη δράση προς όφελος της υγείας των μαλλιών.

Διάβασε επίσης:

Μπορεί το φολικό οξύ να ευθύνεται για την τριχόπτωση των μαλλιών σου; Δες τι υποστηρίζει η επιστήμη

Η συνθετική μορφή του φυλλικού οξέος (βιταμίνη Β-9) είναι το φολικό οξύ. Η Mayo Clinic το περιγράφει ως «ένα βασικό θρεπτικό συστατικό κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη για τη μείωση του κινδύνου γενετικών ανωμαλιών του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού». Είναι επίσης κλειδί για την ανάπτυξη των κυττάρων και για το σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων. Σίγουρα θα το έχεις ακούσει, αφού είναι σύνηθες να το συστήνουν οι γιατροί όταν οι γυναίκες ετοιμάζονται να συλλάβουν και σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μπορεί το φολικό οξύ να ευθύνεται για την τριχόπτωση των μαλλιών σου; Δες τι υποστηρίζει η επιστήμηΕδώ και χρόνια έχει διαδοθεί η πεποίθηση ότι τα πλούσια και λαμπερά μαλλιά που χαρακτηρίζουν τις εγκύους οφείλονται στο φολικό οξύ. Και πιστεύεται ότι η διακοπή του συμπληρώματος μετά την γέννα μπορεί να προκαλέσει έντονη τριχόπτωση. Αλλά η πραγματικότητα απέχει από αυτόν τον μύθο.

Δες εδώ τι υποστηρίζει η επιστήμη

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5 υπέροχα αρώματα που διεκδικούν να «ντύσουν» τις πρώτες εμφανίσεις σου τη νέα σεζόν
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Πριγκίπισσα Kate υιοθέτησε την τάση των curtain bangs και εντυπωσίασε με το νέο της lookDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr