Now Reading
Φοβάσαι ότι το self-tanning θα προκαλέσει έξαρση ακμής στο πρόσωπό σου; Σου λέμε την αλήθεια

Φοβάσαι ότι το self-tanning θα προκαλέσει έξαρση ακμής στο πρόσωπό σου; Σου λέμε την αλήθεια

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
Φοβάσαι ότι το self-tanning θα προκαλέσει έξαρση ακμής στο πρόσωπό σου; Όλα όσα θέλεις να μάθεις

Ανακάλυψε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να εφαρμόσεις self-tanner στο πρόσωπό σου, αποφεύγοντας μια ενδεχόμενη έξαρση ακμής.

Τα δυτικά πρότυπα ομορφιάς απαιτούν πολλά από το δέρμα μας. Θέλουμε ένα λαμπερό, μπρονζέ μαύρισμα, αλλά όχι την πρόωρη γήρανση και σημάδια υπερμελάγχρωσης που μπορεί να προκύψουν από την πολύωρη έκθεσή μας στον ήλιο. Για να αποφύγουμε τον ήλιο, πολλές γυναίκες χρησιμοποιούμε αυτομαυριστικά προϊόντα, με σκοπό να διατηρήσουμε τη νεότητα της επιδερμίδας μας, αλλά συγχρόνως να αποκτήσουμε τον βαθύ, σέξι χρωματικό τόνο που επιθυμούμε.  Ωστόσο, επιθυμούμε παράλληλα κι ένα καθαρό δέρμα χωρίς ακμή. Η πιθανότητα εμφάνιση ακμής με τη χρήση κάποιου αυτομαυριστικού προϊόντος κάνει αρκετές γυναίκες να διστάζουν να το χρησιμοποιήσουν στο πρόσωπό τους. Ίσως ακόμη και να πιστεύουν ότι είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσουν ένα self-tanner στο πρόσωπo χωρίς να έχουν έξαρση ακμής.

Φοβάσαι ότι το self-tanning θα προκαλέσει έξαρση ακμής στο πρόσωπό σου; Όλα όσα θέλεις να μάθεις
@miami_glow

Όμως, αποδεικνύεται ότι μπορείς να δημιουργήσεις μια ρουτίνα περιποίησης για δέρμα με τάση ακμής που περιλαμβάνει και  self-tanner 

Φοβάσαι ότι το self-tanning θα προκαλέσει έξαρση ακμής στο πρόσωπό σου; Όλα όσα θέλεις να μάθεις
@agg.global

Η πιστοποιημένη δερματολόγος Dr. Sam Ellis εξηγεί τα βασικά του self-tanning και τον τρόπο λειτουργίας του σε ένα video στο YouTube. Εξηγεί ότι «τα αυτομαυριστικά  προϊόντα περιέχουν ένα συστατικό που ονομάζεται διυδροξυακετόνη ή, εν συντομία, DHA. Αυτό είναι ένα μόριο που αλληλεπιδρά με τις πρωτεΐνες στο στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος που βρίσκεται στην επιφάνεια του δέρματός μας. Και όταν αυτή η χημική αντίδραση συμβαίνει, προκαλεί αυτό το προσωρινό μαύρισμα». Σύμφωνα με την Dr.Ellis, το self-tanner δεν διαπερνά το δέρμα σε βαθύτερα επίπεδα. Αντίθετα, έχει ένα πολύ επιφανειακό και προσωρινό αποτέλεσμα.

 

Πώς επηρεάζει το self-tanner το δέρμα στο πρόσωπo;

Φοβάσαι ότι το self-tanning θα προκαλέσει έξαρση ακμής στο πρόσωπό σου; Όλα όσα θέλεις να μάθεις
_beautyunit_

Δυστυχώς, υπάρχουν ελάχιστες έως καθόλου κλινικές μελέτες για τη συσχέτιση της ακμής και της επιδείνωσής της από το DHA. Ωστόσο, οι ειδικοί στο self-tanning έχουν τις πιο κατάλληλες τις  συμβουλές. Για παράδειγμα, η επαγγελματίας  spray tan artist, Jessica Rae Buck, ξεκίνησε ένα κανάλι στο YouTube για να μοιραστεί την τεχνογνωσία της σχετικά με την πρακτική. Ενημέρωσε τους θεατές της ότι σχεδόν στο 100% των περιπτώσεων θα εφαρμόσει το αυτομαυριστικό spray στα πρόσωπα των πελατών της. Ωστόσο, ανέφερε, «Κανείς δεν ανέφερε ξέσπασμα ακμής, και έχω μαυρίσει με σπρέι χιλιάδες πρόσωπα γυναικών. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα».

H Dr. Ellis αποκάλυψε κάποια επιστήμη που φαίνεται να το υποστηρίζει. Είπε «Τα self-tanners από τη φύση τους υποτίθεται ότι είναι δεν είναι ιδιαίτερα φαγεσωρογόνα (φράζουν τους πόρους) και πολλές φορές δεν ευθύνεται γι’αυτό η διυδροξυακετόνη. Δεν είναι το δραστικό συστατικό που προκαλεί προβλήματα». Έτσι, ενώ το ίδιο το DHA πιθανότατα δεν θα προκαλέσει ακμή, το δέρμα κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό και ίσως χρειαστεί να δοκιμάσεις μερικά διαφορετικά brands για να δεις ποια σύνθεση λειτουργεί καλύτερα σε εσένα.

Πώς να διασφαλίσεις ότι το self-tanner σου δεν θα προκαλέσει έξαρση ακμής

Υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές για το self-tanning που μπορείς να εφαρμόσεις για να μειώσεις την πιθανότητα ξεσπάσματος. Σύμφωνα με το Allure, ο πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος Dr. Hadley King είπε: «Μερικά αυτομαυριστικά είναι λιπαρά και μπορούν να φράξουν τους πόρους και να συμβάλουν στη συσσώρευση βακτηρίων». Εξαιτίας αυτού, η πρέσβειρα μαυρίσματος του St. Tropez, Sophie Evans, είπε επίσης στο Allure ότι «Εάν έχεις λιπαρό δέρμα ή είσαι επιρρεπείς σε ξεσπάσματα, προτίμησε ένα self-tanner ειδικά για το πρόσωπο, γιατί θα ελεγχθεί κλινικά ώστε να μην φράσσει τους πόρους (αρκεί να γράφει noncomedogenic στη συσκευασία)».

Διάβασε επίσης:

Led Light Therapy: Η νέα τάση υψηλής τεχνολογίας είναι αφιερωμένη στην περιποίηση της επιδερμίδας

Μια κλεφτή ματιά στα ντουλάπια περιποίησης δέρματος των beauty-obsessed θα σε μυήσει σε μια νέα μορφή περιποίησης δέρματος στο σπίτι το με τη χρήση εξειδικευμένων συσκευών ομορφιάς —αλλά τα πιο εντυπωσιακά εργαλεία θεραπείας φωτός LED είναι δύσκολο να τα ξεχάσεις. Από τα έντονα φώτα μέχρι τις μάσκες με ρομποτική εμφάνιση, μπορεί να μοιάζει με την περιποίηση του δέρματος του μέλλοντος και ίσως φαντάζει  λίγο περίπλοκο αν δεν είσαι ιδιαιτέρως εξοικειωμένη με την τεχνολογία.

 

συσκευές με led φως
Instagram @omniluxled

Τι είναι η θεραπεία με LED φως;

«Το LED σημαίνει δίοδος εκπομπής φωτός, μια πηγή φωτός που λάμπει (και διεισδύει) στο δέρμα», λέει στη Vogue η πιστοποιημένη δερματολόγος Dr. Jennifer MacGregor. «Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά μήκη κύματος φωτός – το μπλε και το κόκκινο είναι τα πιο κοινά. Το φως διεισδύει στο δέρμα και επηρεάζει την έκφραση των γονιδίων και την κυτταρική λειτουργία, οδηγώντας σε μια ποικιλία επιδράσεων στο δέρμα που είναι μόνο εν μέρει κατανοητές. Ορισμένα μήκη κύματος μπορούν να σκοτώσουν μικρόβια (όπως τα βακτήρια) – δουλεύοντας παράλληλα με τοπικά προϊόντα για τη θεραπεία μιας σειράς δερματικών παθήσεων. Και έτσι, οι συσκευές LED συχνά προσφέρουν μια ποικιλία διαφορετικών ανοιχτόχρωμων χρωμάτων με βάση τις ανάγκες του δέρματος. Το μπλε φως LED αντιμετωπίζει την ακμή σκοτώνοντας τα βακτήρια που προκαλούν ακμή. Το πράσινο και το κίτρινο φως LED αντιμετωπίζουν την ευαισθησία και το ανομοιόμορφο χρώμα του δέρματος. Το κόκκινο φως LED διεγείρει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τα οποία βοηθούν στην αντιγήρανση»

Δες εδώ για το Led Light Therapy

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-α
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι 7 καλύτερες παλέτες σκιών για καστανά μάτια που τα κάνουν να λαμπυρίζουν



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST