Now Reading
Led Light Therapy: Η νέα τάση υψηλής τεχνολογίας είναι αφιερωμένη στην περιποίηση της επιδερμίδας

Led Light Therapy: Η νέα τάση υψηλής τεχνολογίας είναι αφιερωμένη στην περιποίηση της επιδερμίδας

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
συσκευές με led φως

Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για τη θεραπεία με LED φως στο σπίτι.

Μια κλεφτή ματιά στα ντουλάπια περιποίησης δέρματος των beauty-obsessed θα σε μυήσει σε μια νέα μορφή περιποίησης δέρματος στο σπίτι το με τη χρήση εξειδικευμένων συσκευών ομορφιάς —αλλά τα πιο εντυπωσιακά εργαλεία θεραπείας φωτός LED είναι δύσκολο να τα ξεχάσεις. Από τα έντονα φώτα μέχρι τις μάσκες με ρομποτική εμφάνιση, μπορεί να μοιάζει με την περιποίηση του δέρματος του μέλλοντος και ίσως φαντάζει  λίγο περίπλοκο αν δεν είσαι ιδιαιτέρως εξοικειωμένη με την τεχνολογία.

συσκευές με led φως
Instagram @redlighttherapy.2022

Τι είναι η θεραπεία με LED φως;

«Το LED σημαίνει δίοδος εκπομπής φωτός, μια πηγή φωτός που λάμπει (και διεισδύει) στο δέρμα», λέει στη Vogue η πιστοποιημένη δερματολόγος Dr. Jennifer MacGregor. «Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά μήκη κύματος φωτός – το μπλε και το κόκκινο είναι τα πιο κοινά. Το φως διεισδύει στο δέρμα και επηρεάζει την έκφραση των γονιδίων και την κυτταρική λειτουργία, οδηγώντας σε μια ποικιλία επιδράσεων στο δέρμα που είναι μόνο εν μέρει κατανοητές. Ορισμένα μήκη κύματος μπορούν να σκοτώσουν μικρόβια (όπως τα βακτήρια) – δουλεύοντας παράλληλα με τοπικά προϊόντα για τη θεραπεία μιας σειράς δερματικών παθήσεων. Και έτσι, οι συσκευές LED συχνά προσφέρουν μια ποικιλία διαφορετικών ανοιχτόχρωμων χρωμάτων με βάση τις ανάγκες του δέρματος. Το μπλε φως LED αντιμετωπίζει την ακμή σκοτώνοντας τα βακτήρια που προκαλούν ακμή. Το πράσινο και το κίτρινο φως LED αντιμετωπίζουν την ευαισθησία και το ανομοιόμορφο χρώμα του δέρματος. Το κόκκινο φως LED διεγείρει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τα οποία βοηθούν στην αντιγήρανση»

Λειτουργεί πραγματικά η θεραπεία LED με φως;Σύμφωνα με τον MacGregor, η φωτοθεραπεία λειτουργεί πραγματικά για το δέρμα. «Το πώς λειτουργεί και πόσο λειτουργεί σχετίζεται με την ένδειξη-στόχο, το μήκος κύματος του φωτός που χρησιμοποιείται (επηρεάζει το βάθος διείσδυσης και τη δράση), πόση ισχύ έχει η πηγή φωτός και πόσο καιρό χρησιμοποιείται το φως στο δέρμα». Υπόσχεται ότι θα βρεις τα πιο ευεργετικά αποτελέσματα με σύντομους παλμούς πηγών φωτός υψηλότερης ισχύος, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στο ιατρείο, αν και οι θεραπείες στο σπίτι μπορούν ακόμα να είναι αποτελεσματικές.

συσκευές με led φως
Instagram @omniluxled

Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι από τη χρήση φώτων LED;

Ο Willis εξηγεί ότι υπάρχει ελάχιστος κίνδυνος όταν χρησιμοποιείτε μια συσκευή LED στο δέρμα. «Με όλες τις θεραπείες φωτός, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η προστασία των ματιών. Όταν χρησιμοποιείτε θεραπεία με φως LED, η συσκευή πρέπει να χρησιμοποιείται μακριά από τα μάτια ή να καλύπτονται με προστατευτικά γυαλιά ή επιθέματα.» Αν και οι συσκευές είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους δέρματος, συμβουλεύει όσους έχουν μέλασμα να είναι προσεκτικοί, διότι η θερμότητα μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Ομοίως, η μεγαλύτερη συμβουλή του MacGregor είναι να χρησιμοποιείς τη συσκευή σύμφωνα με τις οδηγίες της. «Ο πιο εύκολος κανόνας για χρήση από τους καταναλωτές είναι να χρησιμοποιούν μόνο μια συσκευή LED που έχει διαγραφεί από το FDA ή το FDA ακριβώς για το συγκεκριμένο δέρμα σας και ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες»—προειδοποιώντας ότι η χρήση μιας συσκευής περισσότερο από τις οδηγίες μπορεί να επιδεινώσει τις δερματικές παθήσεις.

Πώς ενσωματώνεις τη θεραπεία με LED φως στη ρουτίνα;

Πέρα από αυτές τις προειδοποιήσεις, ωστόσο, μια συσκευή LED μπορεί να εισαχθεί απρόσκοπτα στο τρέχον σχήμα ομορφιάς σου. Ο Willis λέει ότι «πρέπει να χρησιμοποιείται σε καθαρό δέρμα πριν από την εφαρμογή ορών».

Διάβασε επίσης:

5 top αντιοξειδωτικοί οροί βιταμίνης C που δείχνουν τα αποτελέσματά τους από την πρώτη εβδομάδα

Ανεξάρτητα από τoν τύπο της επιδερμίδας σου, τις δερματικές καταστάσεις που αντιμετωπίζεις αυτήν τη στιγμή και την ηλικία σου, το πιθανότερο είναι ότι η ρουτίνα ομορφιάς σου θα μπορούσε να επωφεληθεί από τους καλύτερους ορούς βιταμίνης C. Πρόκειται για ένα μοναδικό αντιγηραντικό συστατικό που υποστηρίζουν οι δερματολόγοι για τις αξιοσημείωτες λευκαντικές, προστατευτικές και συσφιγκτικές του ιδιότητες, καθώς και για την ικανότητά του να ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

περιποίηση προσώπου

Η βιταμίνη C είναι ένα εξαιρετικά δραστικό αντιοξειδωτικό. Όταν το υπεριώδες φως διεισδύει στο δέρμα, προκαλεί μόνιμη βλάβη παράγοντας ελεύθερες ρίζες. Η βιταμίνη C μπορεί να αποτρέψει αυτή τη βλάβη «σβήνοντας» τις ελεύθερες ρίζες καθώς σχηματίζονται. Αναστέλλει επίσης ένα βασικό ένζυμο στην παραγωγή μελανίνης, έτσι μπορεί να βελτιώσει τη μελάγχρωση όπως και τα μαύρα στίγματα. Το τελικό αποτέλεσμα; Πιο λαμπερή επιδερμίδα και πιο λεία υφή δέρματος με την πάροδο του χρόνου.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3 παράγοντες που προκαλούν συχνά εξάνθημα στη μασχάλη και πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το δημοφιλές βότανο που καταπραΰνει τους τραυματισμένους μύες και καταπολεμά την ακμήDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr