Now Reading
5 skincare trends που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις

5 skincare trends που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
μάσκα προσώπου με μπανάνα

Σύμφωνα με τους δερματολόγος, θα ήταν καλό να αποφύγεις αυτά τα 5 skincare trends στο σπίτι.

Τα social media είναι και ευλογία και κατάρα. Αν και είμαστε ευγνώμονες για πλατφόρμες όπως το Instagram και το TikTok που μας εισήγαγαν σε μερικά από τα αγαπημένα μας hacks ομορφιάς – όπως το πώς να προσποιούμαστε μια πιο πλούσια αλογοουρά και το πώς να κάνουμε το περίγραμμα χειλών μας να μοιάζει με επαγγελματικό. Ωστόσο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επίσης γεμάτα ανυπόστατα και μη ασφαλή trends. Σε αυτά εστιάζουν πιστοποιημένοι δερματολόγοι ανά τον κόσμο και επισημαίνουν τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από κάθε skincare trend.

Απόφυγε: Αντηλιακό Contouring

@stopiteli

I am convinced this works! #tutorial #contour #summer #lifehack #hack #beautyhack #snatched #tiktokwellness #hiddentalent

♬ original sound – Eli Withrow

 

Το 2020, ένα βίντεο TikTok με μια γυναίκα που χρησιμοποιεί αντηλιακό για να «περιγράψει» το πρόσωπό της έγινε viral. Στο κλιπ (το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1,9 εκατομμύρια likes και 13,1 εκατομμύρια προβολές), η χρήστης της πλατφόρμας Eli Withrow εξηγεί πώς χρησιμοποιεί το SPF ως προϊόν περιγράμματος. «Είμαι πεπεισμένη ότι αν βάλεις ένα αντηλιακό βάσης με SPF 30 και μετά SFP 90 σε όλα τα σημεία που θα έβαζες highlighter, ο ήλιος θα κάνει το περίγραμμα του προσώπου σου και θα σε αρπάξει φυσικά», λέει ο Withrow.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις περιποίησης του δέρματος που πρέπει να οπωσδήποτε να αποφύγεις. «Το αντηλιακό δεν είναι μακιγιάζ και δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως προϊόν περιγράμματος μόνο σε επιλεγμένα σημεία του προσώπου», λέει ο Dr Malik. «Είναι ευρέως αναγνωρισμένο και αποδεκτό ότι η εφαρμογή SPF 30+ καθημερινά σε όλα τα μέρη του προσώπου και του σώματος για την πρόληψη της δερματικής βλάβης που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία, της γήρανσης και των καρκίνων του δέρματος». Ο Dr. Cheung συμφωνεί, προσθέτοντας: «Μην θυσιάζεις τη μακροπρόθεσμη υγεία του δέρματός σου· αντ’ αυτού χρησιμοποιήστε μακιγιάζ».

Ενώ μια ασφαλής εναλλακτική λύση είναι η χρήση μακιγιάζ για το contouring , όπως συνιστά ο Dr. Cheung, ο Dr Malik προτείνει επίσης το contouring χρησιμοποιώντας ένα self-tanner, γνωστό και ως «tantouring»

Απόφυγε: τα DIY Scrub απολέπισης

@shondamartin_

I don’t know the science behind this but my esthetician put me on to using baking soda paste and I will never look back! Crazy how we spend so much money on skincare products and baking soda is only $2 & has been working better!

♬ original sound – SHONDA MARTIN | Credit Coach

Αν κάνεις μια γρήγορη αναζήτηση για το «απολέπιση προσώπου με μαγειρική σόδα» στο TikTok, θα συναντήσεις χιλιάδες βίντεο όπου οι χρήστες παρουσιάζουν πώς να δημιουργήσεις DIY scrub προσώπου στο σπίτι χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα. Το hashtag #bakingsodafacemask έχει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές και πολλοί χρήστες στην πλατφόρμα ισχυρίζονται ότι το προϊόν τους βοήθησε να καθαρίσουν γρήγορα την ακμή τους. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι αυτή η μέθοδος δεν είναι ασφαλής.

«Αν και είναι φθηνή και προσιτή, η μαγειρική σόδα δεν ανήκει στα συστατικά που φροντίζουν το δέρμα», λέει ο Dr. Malik. «Έχει αλκαλικό pH και μπορεί να είναι πολύ σκληρό και να διαταράξει τον φραγμό του δέρματος, οδηγώντας σε ξηρότητα και δερματίτιδα». Ο Dr. Cheung συμφωνεί, προσθέτοντας: «Αυτά μπορούν να δημιουργήσουν μικροδάκρυα στο δέρμα σας, οδηγώντας σε μολύνσεις ή εξανθήματα».

Αντίθετα, ο Dr.Malik λέει: «Θα προτιμούσα κάποιος να ενσωματώσει χημικά απολεπιστικά στο σχήμα του, όπως άλφα υδροξυοξέα όπως γαλακτικό οξύ ή γλυκολικό οξύ ή ρετινόλη».

Αν ψάχνεις για ένα φυσικό απολεπιστικό, ο Dr.Cheung προτείνει να επισκεφτείς το φαρμακείο για να βρεις μια ασφαλή για το δέρμα και οικονομικά προσιτή επιλογή.

Απόφυγε: Συσκευές οικιακής χρήσης για καθαρισμό πόρων

@airskn_store

Please don’t do this 😂 #tiktokmademebuyit #selfcare #beauty

♬ original sound – AirSkn

Οι ηλεκτρικές συσκευές για καθαρισμό των πόρων της επιδερμίδας στο σπίτι είναι τάση τα τελευταία δύο χρόνια στα social media , αλλά είναι ασφαλείς; «Τα κενά πόρων είναι συσκευές που βασίζονται στην αναρρόφηση που αφαιρούν φυσικά τα μπλοκαρίσματα από τα ωοθυλάκια σας», είπε ο Joshua Zeichner, MD, αναπληρωτής καθηγητής δερματολογίας στο νοσοκομείο Mount Sinai. Ενώ οι αντίστοιχες ηλεκτρικές συσκευές ιατρικής ποιότητας χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια ορισμένων θεραπειών στο γραφείο, όπως το HydraFacials, υπάρχουν λιγότερο ισχυρές εκδόσεις που είναι διαθέσιμες για αγορά για χρήση στο σπίτι — αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνες εάν χρησιμοποιηθούν εσφαλμένα.

Αν και όλα εξαρτώνται από το πώς τα χρησιμοποιείς, ο Dr.Cheung λέει ότι η επιθετική αναρρόφηση μπορεί να οδηγήσει σε δερματικά προβλήματα. Ο Dr.Malik συμφωνεί, προσθέτοντας ότι το κενό πόρων μπορεί να είναι «πολύ βλαβερό για το δέρμα και μπορεί να προκαλέσει σπασμένα επιφανειακά τριχοειδή αγγεία, δάκρυα και ουλές».

Ο Dr.Cheung σημειώνει επίσης ότι «εκτός εάν το δέρμα σου είναι προετοιμασμένο για να χαλαρώσει τα μαύρα στίγματα, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείς ένα λάδι καθαρισμού ακολουθούμενο από ένα καθαριστικό με αφρό και μια βούρτσα καθαρισμού προσώπου».

Απόφυγε: Hyaluron Pens

@therealtiktokdoc

@Uy Dam #brownsanatomy #filler

♬ original sound – TheRealTikTokDoc

Το Hyaluron Pen είναι ένα εργαλείο για το σπίτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση του όγκου των χειλιών. Το προϊόν έγινε πρόσφατα viral στο TikTok και μπορεί να αγοραστεί και να χορηγηθεί χωρίς ιατρική άδεια.

«Μια από τις χειρότερες και πιο επικίνδυνες τάσεις είναι η χρήση του Hyaluron Pen για ενίσχυση του όγκου των χειλιών στο σπίτι», λέει ο Dr.Malik. Η συσκευή χρησιμοποιεί υψηλή πίεση για να ωθήσει το υαλουρονικό οξύ στο δέρμα. Αυτές οι συσκευές δεν είναι εγκεκριμένες από τον FDA και δεν είναι εγγυημένο ότι τα υλικά στο στυλό είναι στην πραγματικότητα υαλουρονικό οξύ. Επιπλέον, χωρίς μια ολοκληρωμένη προσέγγιση καθοδηγούμενη από την ανατομία, η χρήση. Αυτές οι συσκευές ενέχουν πολύ υψηλό κίνδυνο για απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων και νέκρωση του δέρματος, όπου το δέρμα μπορεί να πεθάνει και να δημιουργήσει μόνιμη ουλή».

Απόφυγε: το Microneedling στο σπίτι

@drivenbybeauty

Serving all the facts with honesty. Viral skincare trend that needs to die because its going to bring me people to save. I’m here for you if you need me. #microneedling #needling #dermapen #diyneedling #dermastamp #mpen #diymicroneedling #athomeneedling #diyskincare #pih #granulomatous #skincaretrends2023 #badskincare #diydisaster

♬ Suspense, horror, piano and music box – takaya

 

Το Microneedling είναι μια θεραπεία αναζωογόνησης του δέρματος που χρησιμοποιεί έναν κύλινδρο δέρματος για να προκαλέσει ακριβείς τραυματισμούς μικροκαναλιών στο δέρμα. Μέσα από αυτούς τους μικροτραυματισμούς, το δέρμα είναι σε θέση να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου καθώς επουλώνεται.

Ενώ το microneedling είναι μια δημοφιλής θεραπεία στο ιατρείο, ο Dr.Malik λέει ότι η χρήση των εργαλείων στο σπίτι είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία: «Αυτή δεν είναι μια εξαιρετική τάση, καθώς οι συσκευές microneedling στο σπίτι δεν μπορούν να επιτύχουν τα ίδια αποτελέσματα με τις επαγγελματικές συσκευές στο γραφείο. Επιπλέον, προσθέτει ότι «οι θεραπείες στο ιατρείο μπορούν να προσαρμόσουν το βάθος της βελόνας σύμφωνα με τον στόχο [του δέρματος ενός ασθενούς] και μπορούν να πραγματοποιηθούν με στείρο τρόπο».

Όταν χρησιμοποιούνται λανθασμένα, οι συσκευές microneedling στο σπίτι μπορεί να οδηγήσουν σε δερματίτιδα εξ επαφής, εξάπλωση βακτηρίων, λοιμώξεις και μερικές φορές ακόμη και μόνιμες ουλές.

γυναικα δαγκωνει τα χειλη της σε κοκκινο φοντοΔιάβασε επίσης:

Τα δερματολογικά tricks για να μειώσεις τους διεσταλμένους πόρους στο πρόσωπό σου

Σωστό ή λάθος: Μπορείς να συρρικνώσεις τους πόρους σου. Αν η απάντηση που έδωσες είναι αλήθεια, τότε έκανες λάθος.

Αλλά μην αγχώνεσαι: Με τόσα πολλά προϊόντα που ισχυρίζονται πως μπορούν να κάνουν το δέρμα να μοιάζει με γυαλί, είναι κατανοητό ότι θα παρασυρθείς σε αυτήν την παρανόηση. Αναμφισβήτητα δεν υπάρχει θέμα ομορφιάς που να μαστίζεται περισσότερο από παραπληροφόρηση.

Ορισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου μπορεί να αποκαλύψουν ζωτικές ενδείξεις για υποκείμενες παθήσεις υγείας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι οι πόροι δεν αποτελούν ενόχληση που πρέπει οπωσδήποτε να εξαλειφθεί, μπορεί όμως να θέλεις να φαίνεται το δέρμα σου λίγο πιο λείο. Υπάρχουν εύκολα δερματολογικά tricks με τα οποία μπορείς να το επιτύχεις.

Δες εδώ τα δερματολογικά tricks για να μειώσεις τους διεσταλμένους πόρους

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
But first skincare: Τα ενεργά συστατικά που συνδυάζονται υπέροχα μεταξύ τους
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν θέλεις να παραμείνεις ξανθιά αυτό το φθινόπωρο, δοκίμασε την απόχρωση Vanilla ChaiDnews

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews       pelop.gr       theissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr