Now Reading
Αν αγαπάς τα «βασιλικά» σίριαλ βρήκαμε τα καλύτερα για binge-watching

Αν αγαπάς τα «βασιλικά» σίριαλ βρήκαμε τα καλύτερα για binge-watching

Λινα Γριβογιάννη

Οι καλύτερες τηλεοπτικές σειρές για να παρακολουθήσεις και να ικανοποιήσεις όλη σου την αγάπη και την περιέργεια. Η αλήθεια είναι ότι οι βασίλισσες και τα κάστρα πάντα εντυπωσίαζαν και αγαπιόντουσαν βαθιά από τις γυναίκες. Εμείς συγκεντρώσαμε τα must-seen αν αγαπάς τους Royals.

Τα βασιλικά πρόσωπα είναι ατελείωτα συναρπαστικά, και με μια μακρά, παράξενη ιστορία και ζωή στο δημόσιο και στο ιδιωτικό τους βίο. Θέλουμε να μάθουμε κάθε λεπτομέρεια για την πλούσια, διάσημη και δραματική ζωή της βασιλικής οικογένειας. Πεινάμε να μάθουμε τι φορούν, τις παράξενες οικογενειακές παραδόσεις που πρέπει να ακολουθούν και ποιος δεν συμπαθεί ποιον και γιατί.

Μας εντυπωσιάζουν τα μεγάλα βασιλικά γεγονότα, είτε τα παρακολουθούμε στην τηλεόραση είτε διαβάζουμε γι’ αυτά στις ειδήσεις. Πολλοί παρακολουθήσαν τον γάμο του πρίγκιπα William και της Kate Middleton μέσα από τις οθόνες της τηλεόρασής, σαν να αποτελούσε προσωπικά στο μεγάλο γεγονός.

Η επιτυχία τηλεοπτικών σειρών όπως το «The Crown» αποτελεί απόδειξη της εμμονής. Γενικά στο κοινό αρέσει να παρακολουθεί  βασιλικές οικογένειες, είτε τις παρακολουθεί στην πραγματικότητα το 2022 καθώς θρηνούν το θάνατο της βασίλισσας, είτε αναπαραστάσεις του 1947, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ παντρεύεται τον Φίλιππο ή τους «Πολέμους των Ρόδων» το 1464.

Είναι συναρπαστικό να παρακολουθεί κάνεις τους πλούσιους να περιηγούνται στην εξουσία τους, να προσπαθούν να συνδεθούν με τους κοινούς θνητούς και να εκτελούν πολιτικά άλματα για να εντυπωσιάσουν την αυλή τους και να πάρουν αυτό που θέλουν. Μερικές φορές υποστηρίζουμε τους βασιλείς, άλλες φορές περιμένουμε με ανυπομονησία την καταστροφή τους.

Από τον Ερρίκο Η’ μέχρι τη Μεγάλη Αικατερίνη και πλούσιους αριστοκράτες όπως ο Τόμας Κρόμγουελ, μας αρέσει να αναλύουμε τις πολιτικές τους προθέσεις και τις προσωπικές τους επιθυμίες. Αν διψάς και εσύ, για να παρακολουθήσεις την πλούσια μόδα και την πολιτική κακία, υπάρχουν μερικές τηλεοπτικές εκπομπές που μπορεί να ικανοποιήσουν την επιθυμία σου για κατανάλωση της βασιλικής κουλτούρας.

The Tudors

Η βραβευμένη ιστορική δραματική σειρά «The Tudors» είναι μια σειρά τεσσάρων σεζόν που επικεντρώνεται στην κυριαρχία του Ερρίκου Η’ και καλύπτει την πορεία των έξι συζύγων του. Η τηλεοπτική σειρά του ShowTime το 2007 ήταν υποψήφια για δύο Χρυσές Σφαίρες, επτά βραβεία IFTA (Irish Film & Television) και 15 υποψηφιότητες για Emmy με έξι νίκες στα Emmy. Η σειρά ξεκινά με την επιθυμία του Ερρίκου να χωρίσει την Αικατερίνη της Αραγωνίας για τη νεαρή και όμορφη Άννα Μπολέιν.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν ο Jonathan Rhys Meyers ως Ερρίκος Η’, η Natalie Dormer ως Άννα Μπολέιν, ο Henry Cavill ως Κάρολος Μπράντον και η Maria Doyle Kennedy ως Αικατερίνη της Αραγωνίας. Ο δημιουργός της σειράς Michael Hirst δήλωσε στον βρετανικό Τύπο ότι χρησιμοποίησε ως έμπνευση για τη σειρά το «The West Wing» και το «The Sopranos». Ενώ η σειρά είναι πρόστυχη και γεμάτη γυμνό, σεξ και βία, ο Hirst ισχυρίζεται ότι περίπου το 85% της είναι ιστορικά ακριβές.

Downton Abbey

Το «Downton Abbey» είναι ένα δημοφιλές βρετανικό ιστορικό δράμα που δημιουργήθηκε από τον Julian Fellowes. Η βραβευμένη με Emmy σειρά έκανε αρχικά πρεμιέρα το 2010 και περιγράφει τη ζωής στο σπίτι των Άγγλων αριστοκρατών τον 20ό αιώνα μετά την εποχή του Έντουαρντ. Ακολουθεί την αριστοκρατική οικογένεια Κρόλι, μαζί με τους υπηρέτες τους. Στη σειρά, υπάρχουν συνολικά 18 χαρακτήρες που παρακολουθούμε από το 1912 έως το 1926 κατά τη διάρκεια των έξι σεζόν του «Downton Abbey». 

Η σειρά ξεκινά με την είδηση της βύθισης του Τιτανικού και συνεχίζει με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την ισπανική γρίπη, μεταξύ άλλων ιστορικών γεγονότων. Το κεντρικό θέμα του «Downton Abbey» είναι, η πάλη μεταξύ των ανέσεων μιας παγιωμένης πραγματικότητας  και των πιθανών ανταμοιβών της προόδου. Από το κίνημα για τα δικαιώματα των γυναικών, το θόλωμα των ταξικών διαχωριστικών γραμμών και την εφεύρεση του ηλεκτρισμού, ο κόσμος αλλάζει ραγδαία. Ορισμένοι χαρακτήρες στο σπίτι των Κρόλι καλωσορίζουν αυτές τις αλλαγές περισσότερο από άλλους.

Αν αγαπάς όλα τα βασιλικά πράγματα, θα λατρέψεις αυτή τη σειρά για την όμορφη μουσική, το δράμα των υπηρετών, τα κοστούμια που θυμίζουν Γκάτσμπι και παρασύρουν το κοινό στην εδουαρδιανή κουλτούρα του 20ού αιώνα.

Η Λευκή Βασίλισσα

Η τριλογία «The White Queen» βασίζεται στην ιστορική σειρά μυθιστορημάτων της Philippa Gregory και αποτελείται από τρεις τηλεοπτικές μίνι σειρές: «Η Λευκή Βασίλισσα», «Η Λευκή Πριγκίπισσα» και «Η Ισπανίδα Πριγκίπισσα». Περιγράφει τον περίφημο «Πόλεμο των Ρόδων», έναν εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των Yorks και των Lancasters, και τα χρόνια που ακολουθούν προσπαθώντας να διατηρηθεί η ειρήνη μεταξύ των δύο οικογενειών.

Η πρώτη μίνι σειρά, «Η λευκή βασίλισσα», κυκλοφόρησε το 2013. Η σειρά συνεχίζεται μετά από εννέα χρόνια πολέμου μεταξύ των Yorks και των Lancasters. Στο «The White Queen», παρακολουθούμε την Elizabeth Woodville, μια κοινή Lancaster με την οποία ερωτεύεται ο βασιλιάς Εδουάρδος, από την αντίπαλη πλευρά του πολέμου.

https://www.instagram.com/p/bjqHCGBSMd/

Το «The White Princess» προβλήθηκε το 2017 και παρακολουθεί την ιστορία της Ελισάβετ του York, η οποία αναγκάζεται να παντρευτεί τον Ερρίκο VII, τον οποίο περιφρονεί ανοιχτά, για να τερματιστεί ο πόλεμος.

Η τελευταία μίνι σειρά της τριλογίας είναι το «The Spanish Princess», το οποίο προβλήθηκε το 2020. Επικεντρώνεται στην Αικατερίνη της Αραγωνίας, την κόρη της Ισαβέλλας και του Φερδινάνδου της Ισπανίας, και τον γάμο της με τον Ερρίκο Η’.

Βερσαλλίες

Δεν υπάρχει καλύτερη χρονική περίοδος, καλύτερο θέμα και καλύτερο μέρος για την απεικόνιση της χλιδής και του δράματος που να συνεπάγεται η βασιλική ιδιότητα από την κυριαρχία του Λουδοβίκου XIV κατά την εποχή της απολυταρχίας. Οι  «Βερσαλλίες», η γαλλοκαναδική τηλεοπτική σειρά του 2015 που δημιούργησαν οι Simon Mirren και David Wolstencroft, περιγράφει την αναζήτηση και το όραμα του βασιλιά Ήλιου, Λουδοβίκου ΙΔ’ (George Blagden) να χτίσει τις Βερσαλλίες. Ο προϋπολογισμός της σειράς ανέρχεται σε 24 εκατομμύρια ευρώ και η αλήθεια είναι ότι χρειαζόταν  όντως έναν μεγάλο προϋπολογισμό για τα πλούσια σκηνικά, τα κοστούμια και τις πολλές ακριβές τοποθεσίες γυρισμάτων. Ορισμένες περούκες που χρησιμοποιήθηκαν στη σειρά κόστισαν έως και 4.000 ευρώ.

Η Guardian περιγράφει τη σειρά ως επί το πλείστον αληθινή, αλλά με πολύ επιπλέον δράμα για επιπλέον διασκέδαση. Η σειρά καθοδηγείται από ιστορικά γεγονότα και την κουλτούρα του 17ου αιώνα. Το «Versailles» περιλαμβάνει την αυξανόμενη ένταση μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών, ερωτικές σχέσεις και κουτσομπολιά, και τελειώνει με τις απαρχές της Γαλλικής Επανάστασης.

Παρακολουθούμε τον Λουδοβίκο ΙΔ’ να περιηγείται στις εντάσεις μεταξύ του στέμματος και της αυλής του, καθώς οι ευγενείς συνωμοτούν εναντίον του αναγκάζοντας τον Λουδοβίκο ΙΔ’ να συγκροτήσει μια ομάδα για να παρακολουθεί τους άπιστους ευγενείς. Η σειρά αφηγείται τη σχέση του Λουδοβίκου με τον κρυφό ομοφυλόφιλο αδελφό του Monsieur Philippe d’Orléans (Alexander Vlahos) και τη ρομαντική σχέση του Λουδοβίκου με τη σύζυγο του Philippe Henriette (Noémie Schmidt). Οι «Βερσαλλίες» είναι γεμάτες σεξ, κουτσομπολιό και χλιδή και ενώ μπορεί να χαρακτηριστεί ως «trashy» τηλεόραση.

Victoria

Το «Victoria» είναι μια βρετανική τηλεοπτική σειρά του 2016 με πρωταγωνίστρια την Τζένα Κόλμαν στο ρόλο της βασίλισσας Βικτωρίας. Η σειρά εκτείνεται από την πρώιμη ζωή της βασίλισσας Βικτώριας, που έλαβε το στέμμα σε νεαρή ηλικία 18 ετών, μέχρι την εξισορρόπηση της μητρότητας και των συζυγικών και βασιλικών καθηκόντων, καθώς η τρίτη και τελευταία σεζόν απεικονίζει τη Βικτώρια να μεγαλώνει έξι παιδιά. Η δημιουργός της σειράς, Ντέιζι Γκούντγουιν, εμπνεύστηκε την ιστορία από τα εκτενή ημερολόγια της Βικτώριας. Το «Victoria» κυκλοφόρησε περίπου την ίδια εποχή με το «The Crown» του Netflix και οι κριτικοί συχνά συγκρίνουν τις δύο σειρές.

Η  σειρά εστιάζει σε θέματα εξουσίας, πολιτικής, φύλου και ρομαντισμού. Η βασίλισσα Βικτώρια παλεύει με τις πιέσεις που δέχεται ως νεαρή βασίλισσα με οικογένειες που την υποτιμούν και σκοπεύουν να υπονομεύσουν την εξουσία της. Παρακολουθούμε τη Βικτώρια από την πρώιμη ζωή της μέχρι τη σχέση της με τον σύζυγό της Αλβέρτο (Τομ Χιουζ) και τις πολιτικές της ευθύνες από το 1830 έως το 1850. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, η βασίλισσα Βικτώρια μπορεί να είναι ορμητική, πεισματάρα και επαναστατική.

The Crown

Η βραβευμένη με Emmy πρωτότυπη σειρά του Netflix «The Crown» είναι μια μυθιστορηματική ιστορία εμπνευσμένη από πραγματικά πολιτικά και πολιτιστικά γεγονότα που διαμόρφωσαν τη βασιλεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Κάθε δύο σεζόν, τη βασίλισσα Ελισάβετ υποδύεται διαφορετική ηθοποιός, καθώς γερνάει κατά τη διάρκεια της σειράς.

Η 1η σεζόν ξεκινά με την Claire Foy να υποδύεται τη βασίλισσα Ελισάβετ το 1947 και η 2η σεζόν συνεχίζει το 1956, μεταφέροντάς μας στη δεκαετία του ’60. Για την τρίτη και την τέταρτη σεζόν, η Olivia Colman υποδύεται τη βασίλισσα Ελισάβετ και μεταφέρει τη σειρά στη δεκαετία του ’90. Στην επερχόμενη πέμπτη και έκτη σεζόν, η Imelda Staunton, την οποία μπορεί να αναγνωρίζετε ως καθηγήτρια Umbridge της σειράς «Harry Potter», θα αναλάβει τον ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το «The Crown» μας προσκαλεί στις προσωπικές στιγμές της βασιλικής οικογένειας, από γάμους μέχρι απατεώνες συζύγους και πολιτικές παραφωνίες. Το καλύτερο μέρος του «The Crown» είναι το πώς απεικονίζει τη βασίλισσα να αποκτά τον εαυτό της και να αγκαλιάζει τη θέση της στη βασιλική οικογένεια.

The Great

Το «The Great» είναι μια πρωτότυπη σειρά του 2020 του Hulu που είναι «μια περιστασιακά αληθινή ιστορία» για την Αικατερίνη τη Μεγάλη, αυτοκράτειρα της Ρωσίας. Η σατιρική μαύρη κωμωδία-δράμα του 2020 εξιστορεί το χρονικό της Αικατερίνης (Elle Fanning), της Γερμανίδας πριγκίπισσας που έγινε Ρωσίδα αυτοκράτειρα και την ανάληψη του ρωσικού στέμματος από τον σύζυγό της Πέτρο Γ’ (Nicholas Hoult). Η σειρά είναι γρήγορη, σεξουαλική, βίαιη και μερικές φορές παράξενη, καθώς η Αικατερίνη περνά την πρώτη σεζόν σχεδιάζοντας το θάνατο του συζύγου της. Το «The Great» προσφέρει μια αναζωογονητική προοπτική που τολμά να είναι ηδονιστική, αγενής, χυδαία, ανόητη και να διατηρεί το πνεύμα της.

Η Αικατερίνη είναι μια υπερβολικά αισιόδοξη, μερικές φορές αφελής προοδευτική που πιστεύει ότι μπορεί να οδηγήσει τη Ρωσία σε ένα καλύτερο μέλλον. Η σειρά είναι γεμάτη κατάρες, δολοπλοκίες, σεξ, μεγάλα φορέματα, πλουσιοπάροχους χορούς, ρομαντισμό και πολλά άλλα. Μπαίνοντας στη δεύτερη σεζόν, η Αικατερίνη συνεχίζει να κατανοεί τα ρωσικά έθιμα, να κρατά τον βασιλιά υπό έλεγχο και να επιδιώκει την πολιτική της ατζέντα. Το «The Great» έχει ανανεωθεί για τρίτη σεζόν, αν και η ημερομηνία κυκλοφορίας είναι άγνωστη. Φυσικά δεν ξέρουμε τι θα επιφυλάσσει η τρίτη σεζόν, είμαστε σίγουροι ότι θα είναι εξίσου γελοία, δραματική και ατελείωτα διασκεδαστική με τις προηγούμενες σεζόν.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το καλά κρυμμένο μυστικό του Hollywood που αφορά τον Brad Pitt και τον Tom CruiseDnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top