Now Reading
Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία της Natalie Portman και της Julianne θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες

Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία της Natalie Portman και της Julianne θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες

Λινα Γριβογιάννη
Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία της Natalie Portman και της Julianne θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες

Μια πρώτη εικόνα στην αναμενόμενη διαγωνιστική πρεμιέρα του Φεστιβάλ Καννών «May December», με πρωταγωνίστριες τις βραβευμένες με Όσκαρ Julianne Moore και Natalie Portman σε σκηνοθεσία του Todd Haynes.

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από τότε που ο Todd Haynes κυκλοφόρησε μια νέα αφηγηματική ταινία μεγάλου μήκους. Ευτυχώς, αυτό αλλάζει φέτος με την κυκλοφορία της νέας του ταινίας, «May December». Με το ντεμπούτο της ταινίας στις Κάννες το Variety δημοσίευσε μια πρώτη φωτογραφία της νέας ταινίας στην οποία πρωταγωνιστούν η Julianne Moore και η Natalie Portman. Στην ταινία, η Portman υποδύεται μια ηθοποιό που ενσωματώνεται στο σπίτι ενός παντρεμένου ζευγαριού, το οποίο έγινε διαβόητο λόγω της ακραίας διαφοράς ηλικίας τους. Η Moore υποδύεται τη μεγαλύτερη γυναίκα του ζευγαριού, η οποία παντρεύτηκε έναν πολύ νεότερο άνδρα, αλλά είναι ευτυχισμένοι μαζί εδώ και 20 χρόνια. Η Moore και ο Melton πρωταγωνιστούν ως παντρεμένο ζευγάρι, του οποίου η 20ετής σχέση ενέπνευσε μια εθνική εμμονή των ταμπλόιντ κατά την αντιστάθμισή της.

Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία της Natalie Portman και της Julianne θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες
instagram.com/pancinema/

Τώρα που ετοιμάζονται να στείλουν τα ενήλικα παιδιά τους στο κολέγιο – καθώς ο Melton συμφιλιώνεται με το σύνδρομο της άδειας φωλιάς στα μέσα των 30 του – μια ηθοποιός (η Portman) ενσωματώνεται στην οικογένεια για να τους μελετήσει για μια επερχόμενη ταινία όπου θα υποδυθεί τη Moore. Το ζευγάρι λυγίζει κάτω από την πίεση, καθώς η Portman αρχίζει να διερευνά όσο πιο βαθιά μπορεί για μια ειλικρινή ερμηνεία. Μαζί με τη Moore και την Portman στο cast είναι οι Charles Melton, Piper Curda, Elizabeth Yu και Gabriel Chung.  

Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία της Natalie Portman και της Julianne θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες
natalieportman\instagram  

Το «May December» σηματοδοτεί την επανένωση των Haynes και Moore, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στην υποψήφια για Όσκαρ ταινία «Far From Heaven», καθώς και στο «Wonderstruck» το 2017. Το πρώτο απέσπασε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της υποψηφιότητας καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για τη Moore. Είναι ίσως περιττό να αναφέρουμε ότι το κοινό ανυπομονεί και ενδιαφέρεται πραγματικά να δει αν η νέα ταινία θα προκαλέσει το ίδιο είδος αντίδρασης.   

Παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους κινηματογραφιστές που εργάζονται σήμερα, χάρη στο προαναφερθέν «Far from Heaven», καθώς και ταινίες όπως τα «Carol», «Velvet Goldmine» και «I’m Not There» ο Haynes δεν είχε πραγματικά μια επιτυχημένη ταινία εδώ και αρκετά χρόνια. Η πιο πρόσφατη ταινία του, ένα ντοκιμαντέρ για τους Velvet Underground, είχε καλή υποδοχή, αλλά δεν σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Πριν από αυτό, υπήρχαν το «Wonderstruck» και το «Dark Waters», τα οποία έλαβαν μάλλον ανάμεικτες κριτικές. Ήδη υπάρχει αρκετός θόρυβος γύρω από το «May December», με τη Moore και την Portman να πρωταγωνιστούν και ένα φανταχτερό ντεμπούτο στις Κάννες να είναι προγραμματισμένο να αναμένεται από κοινό και κριτικούς με μεγάλη ανυπομονησία.  

Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία της Natalie Portman και της Julianne θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες
instagram.com/pancinema/

Ο Haynes σκηνοθετεί σε σενάριο του Samy Burch, ο οποίος ανέπτυξε την ιστορία μαζί με τον Alex Mechanik. Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Christopher Blauvelt. Τη δημιουργική ομάδα συμπληρώνουν ο σχεδιαστής παραγωγής Sam Lisenco, ο μοντέρ Affonso Gonçalves, η ενδυματολόγος April Napier και η υπεύθυνη κάστινγκ Laura Rosenthal. Ο Grant S. Johnson και ο Tyler W. Konney χρηματοδότησαν πλήρως και έκαναν την παραγωγή μέσω των αντίστοιχων εταιρειών τους, Project Infinity και Taylor and Dodge. Η Rocket Science αναλαμβάνει τη διανομή της ταινίας διεθνώς, ενώ οι CAA και UTA αναλαμβάνουν τη συνδιανομή της ταινίας στη Βόρεια Αμερική. Η ARP θα αναλάβει τη διανομή του έργου στη Γαλλία.  

Διάβασε επίσης:

The Covenant: Η πρώτη πολεμική ταινία του Guy Ritchie με θέμα τον πόλεμο του Αφγανιστάν

Η απόφαση να μετονομαστεί ο «Διερμηνέας» σε «The Covenant» του Guy Ritchie είναι περίεργη, τουλάχιστον επιφανειακά. Εδώ και 25 χρόνια, το δυνατό σημείο του σκηνοθέτη είναι οι φευγάτες αστυνομικές ταινίες δράσης όπως το «Snatch», το «RocknRolla» και αλλά ακόμα και τα «Sherlock Holmes» στα όποια είναι ξεκάθαρη η σκηνοθετική ματιά του και το απόλυτα προσωπικό του στοιχείο σε χαρακτήρες που έχουμε δει σε αρκετές εκδοχές. Κι όμως ο Guy Ritchie καταφέρνει με την σκηνοθεσία του να αφήσει το δικό του αποτύπωμα δημιουργώντας ταινίες που ακόμα και αν δεν ξέρεις ότι είναι δικές του το καταλαβαίνεις όταν τις παρακολουθείς, στις οποίες οι -συνήθως Άγγλοι- χαρακτήρες του ξεστομίζουν πειράγματα σαν ηθοποιοί σε παιχνίδι αυτοσχεδιασμού για προθέρμανση. 

Jake Gyllenhaal νεα ταινια
instagram.com/thecovenantmovie/

Το «The Covenant», από την άλλη πλευρά, είναι αναμφισβήτητα η πρώτη εξόρμηση του σκηνοθέτη σε αμιγώς δραματικό έδαφος, το είδος που μέχρι τώρα καταλάμβανε το περιθώριο της δουλειάς του. Είναι μια πολεμική ταινία για το καθήκον και την ενοχή στο Αφγανιστάν, με επίκεντρο το χρέος ενός Αμερικανού στρατιώτη προς τον Αφγανό διερμηνέα του. Με την πρώτη ματιά, η υπόθεση δεν είναι καθόλου αυτό που έχεις συνηθίσει από τον Ritchie, με μια ευθύβολη ένταση που δεν κρύβει εκπληκτικές τονικές ταλαντώσεις. Ωστόσο, παραμένει σταθερά εντός του στιλιστικού πλαισίου του Ritchie – η κυριαρχία του στην ταχύτατα κινούμενη κάμερα και η εστίασή του σε βίαια ανδρικά θέματα είναι άθικτη – ενώ αποδεικνύεται έντονη και αποτελεσματική ως ένα απλό πολεμικό δράμα. Μπορεί ακόμη και να οδηγήσει κάποιον να αναρωτηθεί γιατί δεν έχει κάνει «σοβαρό» κινηματογράφο όλο αυτό το διάστημα. 

Δες εδώ τα πάντα για τη νέα ταινία του Guy Ritchie 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Taylor Swift είναι και επίσημα δισεκατομμυριούχος
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Meghan Markle, το American Riviera Orchard και τα 50 συλλεκτικά βαζάκια με μαρμελάδα



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST