Now Reading
Messy Makeup: To διαχρονικό γαλλικό μακιγιάζ «αγκαλιάζει» τη φυσική ομορφιά

Messy Makeup: To διαχρονικό γαλλικό μακιγιάζ «αγκαλιάζει» τη φυσική ομορφιά

Αλεξάνδρα Τρύφωνος
Γαλλίδα ηθοποιός

To διαχρονικό γαλλικό messy μακιγιάζ που «αγκαλιάζει» τη φυσική ομορφιά και λάμψη

Η γαλλική κοριτσίστικη αισθητική ενσαρκώνει την αβίαστη κομψότητα. Ως εκ τούτου, η τάση συνεχίζει να ενθουσιάζει τον κόσμο της μόδας και τα social media. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η αισθητική των Γαλλίδων δεν έχει καμία σχέση με μπερέδες ή ριγέ πουκάμισα. Το τυπικό γαλλικό και παριζιάνικο στυλ περιλαμβάνει τη χρήση βασικών και ουδέτερων χρωμάτων. Ένα ωραίο τζιν, ένα μικρό μαύρο φόρεμα και ένα blazer, είναι απαραίτητα στοιχεία της γκαρνταρόμπας τους. Η Morgane Sezalory, ιδρυτής της γαλλικής εταιρείας ρούχων Sézane, δήλωσε στο The Zoe Report, «Αν περπατήσετε στους δρόμους του Παρισιού, θα δείτε ότι υπάρχει μια έντονη αίσθηση ατομικισμού, ένας εναγκαλισμός πολιτισμών και ένα πολύ λεπτό άγγιγμα πνεύματος και εκκεντρικότητα».

Αλλά στο επίκεντρο όλων, η αισθητική των Γαλλίδων εστιάζει στο να μην παίρνεις τον εαυτό σου πολύ στα σοβαρά. Η Γαλλίδα influencer και blogger Camille Charriere εξήγησε στη Vogue γιατί αυτή η τάση είναι τόσο μαγευτική: «Οι άνθρωποι αγαπούν την αδιαφορία της αισθητικής των Γαλλίδων κοριτσιών. Είναι το κορίτσι που μοιάζει σαν να έχει μόλις σηκωθεί από το κρεβάτι και δεν νοιάζεται για το τι λένε οι άλλοι για εκείνη». Αυτή η στάση, ωστόσο, επεκτείνεται και στον τρόπο που οι Γαλλίδες προσεγγίζουν το μακιγιάζ τους. Ενώ το αμερικανικό μακιγιάζ επικεντρώνεται σε μια άψογη εμφάνιση, το γαλλικό μακιγιάζ είναι το αντίθετο αυτής της πεποίθησης. Οι Γαλλίδες πιστεύουν ότι η τελειότητα είναι υπερεκτιμημένη. Στα μάτια τους, το λιγότερο είναι το περισσότερο.

Οι Γαλλίδες επικεντρώνονται στη βελτίωση των χαρακτηριστικών

https://www.tiktok.com/@manonlagreve/video/7204948135657884934?embed_source=71112495%2C121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_share&refer=embed&referer_url=www.thelist.com%2F1243105%2Fmessy-makeup-how-the-french-embrace-imperfection-for-a-natural-glow%2F&referer_video_id=7204948135657884934

 

Ένα τυπικό αμερικανικό μακιγιάζ περιλαμβάνει μια βάση υψηλής κάλυψης, έντονα φρύδια, σκιά ματιών, καθώς και ένα πλούσιο περίγραμμα χειλιών. Επιπλέον, το contouring, το οποίο μπορεί να αλλάξει το σχήμα του προσώπου, είναι επίσης ένα τυπικό βήμα σε μια αμερικανική ρουτίνα ομορφιάς. Οι Γαλλίδες, από την άλλη, προτιμούν να κρατούν τα πράγματα απλά. Δεν θέλουν μια πλήρη μεταμόρφωση, ούτε θέλουν να φαίνονται νεότερες. Θέλουν να αναδεικνύουν τη φυσική τους ομορφιά. Η Γαλλίδα ηθοποιός Mona Walravens εξήγησε αυτή την ιδέα στο Harper’s Bazaar: «Νιώθω ότι οι Αμερικανοί έχουν μια πιο τυποποιημένη προσέγγιση για την ομορφιά, ενώ η δύναμη των Γαλλίδων έγκειται στη φυσική τους μοναδικότητα. Δεχόμαστε τις ατέλειες και καταφέρνουμε να τονίσουμε τη μοναδική πτυχή της ομορφιάς αντί να προσπαθούμε να την τροποποιήσουμε και να την αλλάξουμε και να προχωρήσουμε προς ένα πρότυπο ομορφιάς, όπως το να έχουμε γεμάτα χείλη και μικρή μύτη».

Σε ένα TikTok, η @manonlagreve, η οποία είναι Γαλλίδα, αναδημιούργησε ένα γαλλικό μακιγιάζ. Η @manonlagreve έχει φυσικά ροδαλά μάγουλα. Αντί να τα καλύψει με foundation, πρόσθεσε ροζ ρουζ για να αναδείξει ακόμα περισσότερο την φυσική ροζ απόχρωση στα μάγουλά της. Επιπλέον, τόνισε τα φυσικά της χαρακτηριστικά χρησιμοποιώντας concealer, bronzer και highlighter. Το αποτέλεσμα είναι ένα look που η ίδια περιέγραψε ως φυσικό και λαμπερό για κάθε μέρα.

Πώς να πετύχεις μια γαλλική εμφάνιση στο μακιγιάζ σου

 

Η προσέγγιση και αποτύπωση του γαλλικού μακιγιάζ είναι σχετικά εύκολη. Επειδή η χρήση του foundation δεν ενθαρρύνεται, μια σχολαστική ρουτίνα περιποίησης του δέρματος και μια ισορροπημένη διατροφή είναι τα απαραίτητα συστατικά για να επιτρέψεις στο δέρμα σου να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο χωρίς τη χρήση πολλών καλλυντικών. Οι Γάλλοι make up experts συνιστούν να χρησιμοποιείς κρέμα BB ή μια ενυδατική κρέμα με χρώμα αντί για βάση. Επιπλέον, σημειώνουν ότι το concealer υπάρχει κυρίως για να φωτίζει το πρόσωπο και λιγότερο για να καμουφλάρει τις ατέλειες. Το SPF για την προστασία του δέρματος από τον ήλιο, θεωρείται επίσης must. Mια ακόμη συμβουλή που προσφέρεται είναι να δημιουργείς ένα δραματικό eye look ή τολμηρά τονισμένα σέξι χείλη, αλλά ποτέ και τα δύο μαζί στο ίδιο μακιγιάζ.

Γαλλίδα ηθοποιός
Instagram @monawalravens

Διατήρησε τα φρύδια σου φυσικά, σταθεροποιώντας τα με ένα τζελ φρυδιών. Η μάσκαρα πρέπει να επιμηκύνει τις βλεφαρίδες σας χωρίς να τις κατακλύζει. Ομοίως, επίλεξε μια διακριτική απόχρωση ρουζ με κρεμώδες φινίρισμα. Ένα κλασικό γαλλικό μακιγιάζ που μπορείς εύκολα να αναδημιουργήσεις περιλαμβάνει το συνδυασμό ενός κλασσικού κόκκινου κραγιόν με σχεδόν αμακιγιάριστο το υπόλοιπο πρόσωπο. Τα φυσικά σου χαρακτηριστικά θα προσθέσουν ορισμό σε αυτό το πλούσιο χρώμα. Ο Γάλλος makeup artist Patrick de Fontbrune είπε στο Byrdie ότι το μακιγιάζ των Γαλλίδων έχει μια προσέγγιση χωρίς περιττές λεπτομέρειες και επικεντρώνεται σε ένα λαμπερό φινίρισμα.

Εξήγησε: «Κάνε ένα smokey eye χρησιμοποιώντας ένα μολύβι και ανακάτεψέ το με το δάχτυλό σου. Κάνε το να μην είναι τόσο τέλειο και πιο ζωντανό. Το πρόσωπό σου δεν πρέπει να είναι υπερβολικά σμιλεμένο και η υπερβολική σκίαση είναι πολύ μεταμορφωτική για μια καθημερινή γαλλική εμφάνιση. Αντίθετα, χρησιμοποίησε highlights και bronzers για να τραβήξεις το φυσικό φως και να αναδείξεις τα χαρακτηριστικά σου. Όλα έχουν να κάνουν με μια πιο φυσική και υγιή εμφάνιση».

Διάβασε επίσης:

Τα προϊόντα ομορφιάς που περιέχει το makeup bag κάθε stylish Γαλλίδας

Το je ne sais quoi που αποπνέουν οι Γαλλίδες είναι πράγματι αξιοθαύμαστο. Η αισθητική και η γνήσια κομψότητά τους αποτυπώνεται παντού: από το πώς διακοσμούν το σπίτι τους, τα ρούχα που επιλέγουν για τις εμφανίσεις τους αλλά και τα στοιχεία που συνθέτουν το μακιγιάζ τους.

μακιγιάζ

makeup bag μιας Γαλλίδας είναι λιτή, περιλαμβάνει όμως τα 7 πιο απαραίτητα προϊόντα ομορφιάς. Ανακάλυψέ τα και μάθε με ποιόν τρόπο τα εφαρμόζουν.

Δες εδώ το makeup bag μιας Γαλλίδας

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9 νέα αρώματα που ήρθαν «αγκαλιά» με τα άνθη της άνοιξης για να σαγηνέψουν το καλοκαίρι μας
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο λανσάρισμα για το bioten με την σειρά Glow Expert 4D



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST