Now Reading
Φτιάξε λαχταριστά Bomboloni, τα ιταλικά donuts, που θα λατρέψουν όλοι

Φτιάξε λαχταριστά Bomboloni, τα ιταλικά donuts, που θα λατρέψουν όλοι

Avatar photo
νόνατς

Λαχταριστά ιταλικά donuts που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Τα Bomboloni είναι τα ιταλικά donuts και είναι πολύ γευστικά. Θα αποτελέσουν ένα τέλειο πρωινό ή θα είναι κι ένα ωραίο snack στην εργασία σου. Φτιαγμένα με ζύμη, τηγανισμένα σε χρυσαφένια τελειότητα, στη συνέχεια τυλιγμένα σε ζάχαρη και γεμισμένα με κρέμα ζαχαροπλαστικής, δεν θα χορτάσεις αυτά τα donuts.

Τα Bomboloni από τον preppykitchen.com, είναι υπέροχα να τα φας ζεστά και φρέσκα. Αυτά τα τραγανά και μαλακά γλυκά με ακαταμάχητη γέμιση θα κάνουν και τον πιο δύσκολο να μη μπορεί να σταματήσει. Είναι τέλεια με ένα μεγάλο φλιτζάνι καφέ τα πρωινά ή και το μεσημέρι να τα απολαύσεις μετά το φαγητό σου. Το άλλο που θα λατρέψεις είναι το πόσο ελαφριά είναι. Δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις τα bomboloni. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανακατέψεις τη ζύμη, να την αφήσεις να φουσκώσει, να την κόψεις, να την αφήσεις να φουσκώσει ξανά και στη συνέχεια να την τηγανίσεις και να γεμίσεις με μια λαχταριστή κρέμα.

bomboloni
preppykitchen.com

Η υπομονή είναι το κλειδί, καθώς το πιο δύσκολο είναι να περιμένεις να φουσκώσει η ζύμη!

1. Τα υλικά

υλικά
preppykitchen.com

1. Υλικά:

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (480 γρ.)
  • ¾ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη μοιρασμένη (150 γρ.)
  • 2¼ κουταλάκια του γλυκού μαγιά ταχείας φουσκώματος (στιγμιαία μαγιά) (7g)
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους και μαλακωμένο (113 γρ.)
  • ½ φλιτζάνι ζεστό πλήρες γάλα  (120mL)
  • 3 μεγάλες θερμοκρασίες δωματίου αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
    Για τη γέμιση:
  • 1½ φλυτζάνι κρέμα ζαχαροπλαστικής ή άλειμμα σοκολάτας φουντουκιού

2. Πώς να φτιάξεις τα bomboloni

παρασκευή
preppykitchen.com

1. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, ½ φλιτζάνι ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Ρίχνουμε το μαλακωμένο βούτυρο πάνω από το μείγμα του αλευριού. Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος και των αυγών, τη βανίλια και το αλάτι στο μείγμα του αλευριού. Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα γάντζου ζύμης, χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη και στη συνέχεια βγάζουμε τη ζύμη και πλάθουμε σε μπάλα. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και την στρώνουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

2. Χτυπάμε την φουσκωμένη ζύμη και την κάνουμε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας. Ζυμώνουμε τη ζύμη 4 με 5 φορές και την ξαναπλάθουμε σε μπάλα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο πάχους 7,5 εκατοστών. Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπάτ , κόβουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια. Τοποθετούμε κάθε μπάλα σε ένα τετράγωνο αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε χαλαρά και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

υλικά
preppykitchen.com

3. Γεμίζουμε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε λάδι αρκετό. Τοποθετούμε ένα θερμόμετρο για τηγάνισμα και βάζουμε το τηγάνι με το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει τους 150°C. Δουλεύοντας με 2 ή 3 κάθε φορά, ανασηκώνουμε προσεκτικά κάθε ζύμη και τη ρίχνουμε στο λάδι.

4. Μαγειρεύουμε για 2½ λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2½ λεπτά ή μέχρι να πάρουνένα βαθύ χρυσαφί χρώμα από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά.

σαντιγύ
preppykitchen.com

5. Περνάμε κάθε ιταλικό donut σε ένα μπολ που περιέχει ¼ φλιτζάνι ζάχαρη και τα πασπαλίζουμε. Τοποθετούμε σε μια σχάρα και κρυώστε εντελώς.

6. Μόλις κρυώσει, χρησιμοποιούμε τη μύτη ενός μικρού μαχαιριού για να κάνουμε μια μικρή τομή στο πλάι του κάθε donut και γεμίζουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής ή άλειμμα φουντουκιού σοκολάτας.

νόνατς

Διάβασε επίσης:

Φτιάξε τα πιο νόστιμα, «τεμπέλικα» cinnamon rolls μέσα σε 10′

Τα ζεστά ρολά κανέλας αποτελούν την πιο λαχταριστή νοστιμιά για μικρούς και μεγάλους. Η παρασκευή τους όμως χρειάζεται χρόνο παρόλο που αποτελεί μια ιεροτελεστία όταν δημιουργούμε τους στροβιλισμούς για να δώσουμε το χαρακτηριστικό σχήμα τους. Η ζύμη για να φουσκώσει και για να δώσει αυτή την υφή χρειάζεται τουλάχιστον 2 ώρες.

ρολάκια κανέλλαςΥπάρχει, ωστόσο, μια εναλλακτική λύση που εξοικονομεί χρόνο και αυτά είναι τα τεμπέλικα ρολά κανέλας που θα τα φτιάξεις σε μια κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων. Δεν απαιτείται μαγιά ή μεγάλοι χρόνοι για να φουσκώσουν. Στην πραγματικότητα, χρειάζονται λιγότερο από 10 λεπτά για να γίνουν.

Δες εδώ τη συνταγή.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είσαι θαυμαστής του Harry Styles; Απόδειξέ το και γίνε ξεναγός στο χωριό που μεγάλωσε
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3 αρχαία Ελληνικά μυστήρια που παραμένουν άλυτα ανά τους αιώνες



Ακολούθησε το TheIssue.gr στο Google News και μάθε πρώτη όλα τα νέα!







OPINION POST

Dnews

theissue.gr

OPINION POST

Copyright © 2022 – 2024 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by OPINION POST