Now Reading
6 διασκεδαστικές δραστηριότητες για να υιοθετήσουν τα παιδιά σου μια πιο οικολογική συνείδηση

6 διασκεδαστικές δραστηριότητες για να υιοθετήσουν τα παιδιά σου μια πιο οικολογική συνείδηση

Avatar photo

Ας κάνουμε ευχάριστες και δημιουργικές τις οικολογικές συνήθειες μαζί με τα παιδιά μας.

Πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει και όλοι μας οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι απέναντι στο περιβάλλον. Η εκπαίδευση ξεκινάει πρώτα από εμάς και στη συνέχεια εμείς είμαστε αυτές που θα το μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας. Χρειάζεται να κάνουμε καθημερινά μικρά πράγματα τα οποία όμως είναι τεράστια για τον πλανήτη μας. Επίσης η δύναμη της συνήθειας σε αυτή την περίπτωση είναι και αυτή που χρειάζεται για να μας αποτυπωθεί καλύτερα.

Το να μάθουμε πως να ζούμε πιο βιώσιμα είναι μια συνεχής, δια βίου διαδικασία. Ωστόσο, μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη αν είσαι γονέας, καθώς υπάρχουν πολλές συμβουλές που πρέπει να λάβεις υπόψη σου όταν διδάσκεις στα παιδιά τη φροντίδα για τη γη. Ευτυχώς, με λίγη δημιουργικότητα, είναι δυνατόν να ενσωματώσεις με φυσικό τρόπο πιο οικολογικές συνήθειες – όπως η μείωση των απορριμμάτων και η χρήση φυσικών υλικών – στο σπίτι σου.

Δεν είσαι σίγουρη από πού να ξεκινήσεις

Υπάρχουν μερικές εφαρμόσιμες συμβουλές και κάποια χρήσιμα προϊόντα για να γίνεις εσύ και τα παιδιά σου μια πιο πράσινη οικογένεια.

1. Ανταλλαγή ρούχων

Αν γνωρίζεις μια οικογένεια με παιδιά που έχουν περίπου την ίδια ηλικία με τα δικά σου, σκέψου να κάνετε μια ανταλλαγή ρούχων. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανανεώσεις τη γκαρνταρόμπα όλων χωρίς να ξοδέψεις χρήματα ή να δημιουργήσεις περιττά απορρίμματα. Ακόμα καλύτερα, κάνε την εκδήλωση δύο σε ένα, προσθέτοντας ένα πάρτι επιδιόρθωσης. Φέρε προμήθειες όπως κλωστές, διακοσμητικά και κουμπιά, ώστε τα παιδιά -και οι ενήλικες! – να μπορούν να προσαρμόσουν τα ρούχα που έχουν ήδη αγαπήσει.

2. Αντικατέστησε τα πλαστικά σακουλάκια με υφασμάτινα περιτυλίγματα για σάντουιτς

Εάν τα σάντουιτς είναι κάτι που φτιάχνεις καθημερινά για την οικογένεια σου, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις υφασμάτινα περιτυλίγματα σάντουιτς αντί για πλαστικές σακουλάκια. Τα υφασμάτινα περιτυλίγματα σάντουιτς πλένονται και επαναχρησιμοποιούνται, οπότε αποτελούν μια εξαιρετική βιώσιμη ανταλλαγή. Δεν βλάπτει επίσης το γεγονός ότι το ξετύλιγμα ενός σάντουιτς μοιάζει με το άνοιγμα ενός δώρου. Για να πείσεις τα παιδιά σου να συμμετάσχουν, άφησε τα να επιλέξουν τα δικά τους περιτυλίγματα σάντουιτς.

3. Απέκτησε σακούλες επαναχρησιμοποιούμενες για τα καθημερινά ψώνια σου

Η αντικατάσταση των πλαστικών σακουλών  της μιας χρήσης γίνεται με τις επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες, κάτι που είναι το βασικό εργαλείο για την πράσινη ζωή. Επιπλέον, γίνεται όλο και πιο εύκολο να βρείτε εντυπωσιακές τσάντες που κάνουν τη βιώσιμη ζωή διασκεδαστική. Επίσης μπορείς να αποκτήσεις μονόχρωμες,  σακούλες από καμβά και να τις διακοσμήσετε ή να τις βάψετε μαζί με τα παιδιά.

4. Καλλιέργησε μαζί με τα παιδιά ένα μικρό κήπο

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσεις ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον-νοικοκυριό είναι να καλλιεργήσεις μαζί λαχανικά και βότανα. Ωστόσο, αυτό δεν χρειάζεται να είναι ένα πολύπλοκο έργο – ακόμη και μερικά φυτά στη βεράντα ή στο περβάζι του παραθύρου σου θα έχουν αντίκτυπο. Ή, μπορείς να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις ένα κιτ καλλιέργειας.

5. Δημιούργησε με ανακυκλωμένα υλικά

Η πράσινη διαβίωση δε χρειάζεται πάντα να περιλαμβάνει νέα προϊόντα. Αν τα παιδιά σου αγαπούν τις χειροτεχνίες, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ανακυκλωμένα υλικά όποτε είναι δυνατόν. Σκέψου: σωλήνες από χαρτόνι, εφημερίδες, κουτιά αυγών και καπάκια μπουκαλιών. Τα φυσικά αντικείμενα, όπως τα φύλλα και τα κλαδιά, αποτελούν επίσης εξαιρετικές προμήθειες για κατασκευές. Τα παιδιά σου όχι μόνο θα μάθουν για τις κρυμμένες δυνατότητες των διαφόρων υλικών, αλλά θα εξοικονομήσεις και χρήματα.

6. Φτιάξτε μαζί προϊόντα καθαρισμού

Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις ένα μη τοξικό DIY προϊόν καθαρισμού, βάλε τα παιδιά να συμμετέχουν. Θα τους αρέσει πολύ να αναμειγνύουν και να συνδυάζουν τα συστατικά, είτε φτιάχνεις ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις είτε μαντηλάκια καθαρισμού. Επιπλέον, τα μικρά σου θα μπορέσουν να μάθουν πόσο εύκολο είναι να φτιάχνεις φθηνά και φιλικά προς το περιβάλλον καθαριστικά στο σπίτι.

Επίσης μπορείς να σταματήσεις να καταστρέφεις τον πλανήτη ξεκινώντας από τις καθημερινές αγορές σου

Ο μύθος της ανακύκλωσης είναι ένας μύθος που προωθείται ενεργά από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, η οποία ως παραγωγός πλαστικών προϊόντων κερδίζει δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση νέων πλαστικών αντικειμένων χρόνο με το χρόνο. Αυτές οι βιομηχανίες έχουν δαπανήσει εκατομμύρια για τις προσπάθειές τους να πείσουν ότι η ανακύκλωση λειτουργεί, ενώ στην πραγματικότητα η ανακύκλωση κάνει πολύ λίγα πράγματα για να κρατήσει το πλαστικό μακριά από τις χωματερές.

Ως καταναλωτής μπορούμε άμεσα να κάνουμε ενέργειες επανεξετάζοντας και να αναθεωρώντας τις καθημερινές συνήθειες αγορών και κατανάλωσης. Οι οικιακές αγορές παίζουν ρόλο στη συλλογική μας επίδραση στον πλανήτη. Αν όλοι μας ήμασταν πιο προσεκτικοί και ουσιαστικοί σχετικά με τα είδη που αγοράζουμε κατά τη διάρκεια των αγορών μας, θα μπορούσαμε να μετακινήσουμε τη «βελόνα» σε ορισμένες από τις πιο κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Αλλά θα χρειαστεί σημαντική, συλλογική δράση.

Η Sarah Paiji Yoo, διευθύνουσα σύμβουλος και συνιδρύτρια της εταιρείας οικολογικών προϊόντων καθαρισμού «Blueland», έχει θέσει ως προσωπική της αποστολή να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις αλλαγές που μπορούν να κάνουν κατά τη διάρκεια των αγορών τους, ώστε να γίνουν καλύτεροι διαχειριστές του πλανήτη. Η ίδια η Yoo ξεκίνησε ένα ταξίδι για να μειώσει την εξάρτηση από τα πλαστικά μιας χρήσης και να κάνει πιο έξυπνες περιβαλλοντικές επιλογές πριν από χρόνια.

Διάβασε εδώ τι μπορείς  να κάνεις

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ιαπωνική τέχνη


Dnews

News4Health

pelop.gr

theissue.gr

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

News4Health

Dnews    News4Health    pelop.grtheissue.gr   

Copyright © 2022 TheIssue.gr  •  All Rights Reserved.

Designed & Developed by 1bit.gr

Scroll To Top